Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането и минали животи?

Featured Replies

Аз по принцип не, но след като бях в Холандия може и да повярвам.

Не можех да повярвам, че е възможно човек да попадне в страна, където може да му се разклати здравето. Там все едно храната беше отровна за мен. И не само това, но почти всеки местен сякаш ме презираше. Без да ме познават и дори да знаят, че съм българин много месни при пазаруване и т.н. се държаха адски злобно без да съм ги предизвикал. Даже в болница влязох с много странни симптоми. След като се върнах потърсих помощ от ясновидка, която знам, че познава. Та тя ми каза, че в минал живот съм клал холандци при някаква войнаи затова повечето холандци в тоя живот не могат органически да ме понасят. Смейте се, но не ми беше смешно като живеех там. Сигурно същото презрение са чувствали евреите в Германия. Тя и по архитектура Холандия прилича на Освиенцим с голите неизмазани тухлени стени между другото. Повече от ясно е, че ако зависи от мен повече няма да се върна на онова противно място. Ако морето залее страната им ще се радвам, честно ви казвам. За съжаление ако това стане заляти ще бъдат и много по-добри страни като Дания и Полша.

Бях и в друга държава, там нещата бяха различни - местните ме харесваха повече от българите и по-добре се държаха с мен. Аз направо се изумявах как може колеги, които ме виждат за първи път да ми говорят все едно виждат стар познат или бивш съученик. Пак питах ясновидка и каза, че съм живял и там. За съжаление там пък с мен в минал живот се е случило нещо лошо и може би затова въпреки, че там хората определено повече ме обичат от колкото тези в България и във всичко ми спореше аз сам си саботирах нещата, защото макар и да имах дежа вю там имах и едни чувства на постоянна тъга. Сякаш не можех да простя за предателството в минал живот от местните, въпреки перфектното им отношение.

И да не забравим и родината ми в тоя живот България. Ами тук още от дете не се чувствам на място. Сякаш съм сред чужди. Има поне 10 страни само в Европа, в които щях да предпочета да се родя. Не ме разбирайте погрешно - имаме една от най-хубавите природи не само в Европа, но в света, уникално разнообразие на природа и релефи. И морета, и плажове с прекрасен пясък, и планини, и обширни равнини. Но самите хора не ми импонират. Някога смятах, че ми е такъв късмета просто и в мен е проблема, но като отидох във втората спомената страна, където да видя какво е човешко отношение вече е взаимно нехаресване. Та някой в Интернет ми каза, че България ми е като чужда, защото е непозната, нова страна и не съм имал предишни животи тук. И чак на стара възраст можело да има приемане. А до тогава защо да си губя времето в страна, където шефовете ми винаги са против мен без причина като може да живея в такава като втората, където на ръце ме носиха?

А вие вярвате ли в минали животи?

• Отговори 228
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ще  се преродиш в руснак  и ще те пратят на фронта да се биеш  с украинци 

• След като не може да познае числата от тотото, което пускал редовно - не е никакъв магьосник и пророк! 😁

• Ти си интелигентен човек, но понякога задаваш странни въпроси. Например при Християнството обект на поклонение е Христос, а кой да бъде главното действащо лице в Анжелизма?? Естествено Сан А

Това, че си има проблеми в Холандия, не значи, че трябва да вярваш в прераждането и т.н. Просто оргранизма ни е свикнал  я с водата, я с храна,а може и и от зеленото... :P

преди 2 часа, *S197* написа:

Това, че си има проблеми в Холандия, не значи, че трябва да вярваш в прераждането и т.н. Просто оргранизма ни е свикнал  я с водата, я с храна,а може и и от зеленото... :P

Да бе, затова в Австрия, Чехия и Словакия нямах никакви проблеми ни с храна, ни с вода.

С Чехия и Словакия нямаме проблеми, но Холандия и Австрия ни мразят и затова не ни пускат в Шенген, мръсници гадни.

Прераждане няма.
А всички онези, които предоставят убедителни спомени от предишни животи - те не са техни, а чужди - крайно редки спорадични отклонения в ноосферата на Земята.

Не вярвам в миналите животи. Липсата на спомени от предишни земни съществувания ме кара да приема, че при процеса на прераждане личноста се заличава и всяко едно земно съществуване е уникално и неповторимо. Преражданията си ги представям като митът за реката на забравата Лета от митологията, или като разказите за астрални "сиви" извънземни от поп-културата. Ако личността се заличава, не виждам причина да се вярва в минали животи или пък в някаква карма. 

Дори и да има хора при които се появят спомени, защо човек да се идентифицира с някакво друго "Аз" от предишен живот? Или пък защо трябва да се поддава на внушения за карма, кармични връзки и тем подобни? 

Не вярвам нито в предишни животи, нито в карма. 

преди 6 часа, Acho5 написа:

...

Dr. Joe Dispenza - "'Силата на подсъзнанието". 
Глава 12 "Изтриване на преживяванията от предишната личност" или както там се превежда на български.

Книга на един дъх.
Имах земляк, който при поредна среща ми описваше техники за дълбоко потяпане в няколко живота назад. Той се видял отстрани в три реинкарнации назад. Бе върл поклонник на Белия учител. За да не плаща свръх багаж на самолета ми подари всичката подобна литература. Прекалено съм зает и нямам време, но един ден може би ще усвоя тези техники.

Моите колеги обясняват, че човек осъзнава когато умира. Мозъкът продължава да живее 20сек след като сърцето спре завинаги. На практика мозъкът подава  команда "стоп на всички машини" и тогава човек съжалява единствено за непостигнатите цели, които отлагал през живота си.

преди 6 часа, Acho5 написа:

Да ... и в бъдещи! Т.е. че се прераждаме отново.

"Голямата колесница", Ваджраяна, едно от разнообразните будистски учения, казва, че карми-марми и прераждания-мрераждания са глупости и занимавки за гмежта, която се вози на Малката колесница, Хинаяна.

"Голямата" довежда до целта за един живот.

преди 54 минути, bioid написа:

Каква си била в миналия си живот?

Принцеса ...:lipstick:

преди 5 часа, Acho5 написа:

Да бе, затова в Австрия, Чехия и Словакия нямах никакви проблеми ни с храна, ни с вода.

Брат ми като се върна от Дания в България, след някой ден го хвана редкото щастие. Вода, климат, храна...

преди 1 час, Profruit написа:

Dr. Joe Dispenza - "'Силата на подсъзнанието". 
Глава 12 "Изтриване на преживяванията от предишната личност" или както там се превежда на български.

Книга на един дъх.
Имах земляк, който при поредна среща ми описваше техники за дълбоко потяпане в няколко живота назад. Той се видял отстрани в три реинкарнации назад. Бе върл поклонник на Белия учител. За да не плаща свръх багаж на самолета ми подари всичката подобна литература. Прекалено съм зает и нямам време, но един ден може би ще усвоя тези техники.

Моите колеги обясняват, че човек осъзнава когато умира. Мозъкът продължава да живее 20сек след като сърцето спре завинаги. На практика мозъкът подава  команда "стоп на всички машини" и тогава човек съжалява единствено за непостигнатите цели, които отлагал през живота си.

Тва докато не го вида -  не го вервам. Шарлатанин.

преди 10 часа, Acho5 написа:

Аз по принцип не, но след като бях в Холандия може и да повярвам.

Не можех да повярвам, че е възможно човек да попадне в страна, където може да му се разклати здравето. Там все едно храната беше отровна за мен. И не само това, но почти всеки местен сякаш ме презираше. Без да ме познават и дори да знаят, че съм българин много месни при пазаруване и т.н. се държаха адски злобно без да съм ги предизвикал. Даже в болница влязох с много странни симптоми. След като се върнах потърсих помощ от ясновидка, която знам, че познава. Та тя ми каза, че в минал живот съм клал холандци при някаква войнаи затова повечето холандци в тоя живот не могат органически да ме понасят. Смейте се, но не ми беше смешно като живеех там. Сигурно същото презрение са чувствали евреите в Германия. Тя и по архитектура Холандия прилича на Освиенцим с голите неизмазани тухлени стени между другото. Повече от ясно е, че ако зависи от мен повече няма да се върна на онова противно място. Ако морето залее страната им ще се радвам, честно ви казвам. За съжаление ако това стане заляти ще бъдат и много по-добри страни като Дания и Полша.

Бях и в друга държава, там нещата бяха различни - местните ме харесваха повече от българите и по-добре се държаха с мен. Аз направо се изумявах как може колеги, които ме виждат за първи път да ми говорят все едно виждат стар познат или бивш съученик. Пак питах ясновидка и каза, че съм живял и там. За съжаление там пък с мен в минал живот се е случило нещо лошо и може би затова въпреки, че там хората определено повече ме обичат от колкото тези в България и във всичко ми спореше аз сам си саботирах нещата, защото макар и да имах дежа вю там имах и едни чувства на постоянна тъга. Сякаш не можех да простя за предателството в минал живот от местните, въпреки перфектното им отношение.

И да не забравим и родината ми в тоя живот България. Ами тук още от дете не се чувствам на място. Сякаш съм сред чужди. Има поне 10 страни само в Европа, в които щях да предпочета да се родя. Не ме разбирайте погрешно - имаме една от най-хубавите природи не само в Европа, но в света, уникално разнообразие на природа и релефи. И морета, и плажове с прекрасен пясък, и планини, и обширни равнини. Но самите хора не ми импонират. Някога смятах, че ми е такъв късмета просто и в мен е проблема, но като отидох във втората спомената страна, където да видя какво е човешко отношение вече е взаимно нехаресване. Та някой в Интернет ми каза, че България ми е като чужда, защото е непозната, нова страна и не съм имал предишни животи тук. И чак на стара възраст можело да има приемане. А до тогава защо да си губя времето в страна, където шефовете ми винаги са против мен без причина като може да живея в такава като втората, където на ръце ме носиха?

Епа оно , у холандия ,при тия наркомани ,слагат марихуана във храната , и в питейните резервоари .

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Епа оно , у холандия ,при тия наркомани ,слагат марихуана във храната , и в питейните резервоари .

Както писах преди -  храна и вода, и климат.

преди 51 минути, *S197* написа:

Както писах преди -  храна и вода, и климат.

може да са наркомани - но са по добре от нас

преди 9 минути, *S197* написа:

Те може и да са по-добре от нас, но няма да изкарат колкото нас. ;)

само дето ние имаме по ниска продължителност на живота :)

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

може да са наркомани - но са по добре от нас

ще  се преродиш в руснак

и ще те пратят на фронта да се биеш  с украинци 

преди 2 минути, Banesc написа:

ще  се преродиш в руснак

и ще те пратят на фронта да се биеш  с украинци 

нали уж бе хубаво:) сега вече май е лошо да си руснак - браво алкохола добре ти влияе

преди 27 минути, Без умствен капацитет написа:

нали уж бе хубаво:) сега вече май е лошо да си руснак - браво алкохола добре ти влияе

мисля доброто за тебе 

ще убиваш украинци

и ще спечелиш военната операция 

ще станеш герой

В Словакия някои колеги ме виждаха за първи път, а се държаха така сякаш сме се знаели от време оно и сме завършили заедно гимназия. Там много по-лесно завързвах приятелства с местните. Имах дежа вю, но и една тъга. Казаха ми, че в минал живот там не е завършил добре за мен и от там тъгата и моето нерасеване на местните, въпреки, че едва ли не повече ме харесваха от хората в България. Затова пък в Чехия аз повече им харесвах страната, но те мен - нъцки. В Холандия повечето хора направо не можеха да ме дишат, на мен ми бяха неутрални. С Гърците е взаимна омраза, лошо ми става само като си помисля за преместване в Гърция. А като планирах да отида на екскурзия там се разболях. Все още не съм бил, но и не смятам и да стъпя там при условие, че ние си имаме море, Турция също. От Турция не ми става лошо, нищо, че не са ми супер любимци.

Може би ако продължа да шетам из страните ще попадна на такава, където хем те ще ме харесват, хем аз ще харесвам тях. Но това няма кой да предвиди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.