Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането и минали животи?

Featured Replies

преди 3 часа, Solly написа:

Токио, 12 юни 2025 г. – Автомобилният гигант Toyota направи историческа крачка към бъдещето, като представи революционна технология, която мнозина наричат „воден двигател“. Макар и технически да не използва директно вода като гориво, новият двигател на Toyota работи с водород и отделя само водна пара, без никакви вредни емисии. Това може да е началото на края за бензиновите и дори електрическите коли, каквито познаваме днес.

Не е мит, а реалност: Колата, която „работи с вода“
В продължение на години интернет бе залят от слухове за двигател, задвижван с вода – сега Toyota направи това почти реалност. Новата им водородна технология използва водород, който в процеса на работа се свързва с кислород от въздуха, за да създаде електричество – единственият страничен продукт е вода. Затова този тип двигател вече е популярно наричан „воден двигател“.

Чиста енергия, нулеви емисии, бъдеще без компромиси
Новият модел Toyota Mirai е флагман на тази иновация. Той може да измине над 640 км с едно зареждане, което отнема само 3-5 минути – точно като при обикновено зареждане с бензин. Но вместо въглероден диоксид, от ауспуха излиза… вода.

Toyota разработва и водородни двигатели с вътрешно горене, които използват позната технология, но вместо бензин изгарят водород – и отново, крайният резултат е чиста водна пара. Това е комбинация между традиционното шофиране и чистото бъдеще.

Toyota не просто пуска нов модел – тя прави смела заявка за нова ера. „Водният двигател“ вече не е научна фантастика, а реална алтернатива, която може да промени всичко – от начина, по който се движим, до начина, по който живеем.

Може да бъде изображение с 1 човек, автомобил и текст, който гласи 'GOODBYE FOREVER CHINA! END ENDOFEVS? OF OFEVS? H2O TOYOTA'S WATER ENGINE!'

Това от има няма 30 - 35 години Тойота все ги пуска тези автомобили , и забележи през лятото , та да се излъжат хората да ги купят , после зимата като замръзнат и се счупят ,едно 40 000 евра за 5 000 километра = повече от 8 евро на километър . То в Европа преди 10 години зелените политики се нахвърлиха на водорода и сега сумати заводи за водород пустеят изоставени . Това с водорода става ако нямаше температури под нулата. А и водорода как гърми , за една лека повреда като гръмнат тия ми ти 40 бара в резервоара , направо събират тези във водородната кола с пинцети . То хубаво водород , фотоволтаици , вятърни турбини , ама зимата ако не е газта ,атома и въглищата ще стоим на студено и на свещи .

• Отговори 228
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ще  се преродиш в руснак  и ще те пратят на фронта да се биеш  с украинци 

• След като не може да познае числата от тотото, което пускал редовно - не е никакъв магьосник и пророк! 😁

• Ти си интелигентен човек, но понякога задаваш странни въпроси. Например при Християнството обект на поклонение е Христос, а кой да бъде главното действащо лице в Анжелизма?? Естествено Сан А

и двигатели на водород няма, ами така просто няма, можете и сами да го видите защо няма ха ха ха

водород + кислород какво ставаше (веднага), аааа вода, а без кислород нямало горене, е генералния извод го оставям на вас, нали сте умни и имате здравия разум

в цилиндрите на един двигател като влезе водород и той ще стане веднага на вода, защото ще има и кислород в цилиндъра (иначе как ще гори водорода без кислород), ааа ще горим вода ли, това не може също писах вече

==================================================================

подобно е положението и при оксижен, при него имаме една бутилка с ацетилен газа който ще гори и друга бутилка с кислород и двата газа се смесват и горят, ама чакайте тази втората бутилка с кислород не ни трябва изобщо, ами я вижте във въздуха има 73% наличие на кислород, палим накрайника само на ацетилена и заваряме с оксижент, бутилката с кислород е напълно излишна, няма да давате пари за нея да си я купувате

на 14.07.2025 г. в 12:55, Anzhel Dimitrov написа:

на водорода и сега сумати заводи за водород пустеят изоставени .

пак прекаляваш с тревата... :lol6:

Питай бог за правилните дози... че нещо много ги бъркаш работите а от такива грешки допълнително рязко се оглупява. 

Имам съмнения че креатора на "писанката" е по-як от твоя бог... Поне при нея нещата с дозите са по-премерени. 

на 11.07.2025 г. в 1:28, Solly написа:

Преди години бях купила книга за Слава Севрюкова. Не съм особено впечатлена, а и не ме впечатляват гадатели от рода на Севрюкова, Джуна или Ванга.

Не виждам някакви мъдри заключения направени от тях, а само опити да предсказват, които никога не са на 100% точни.

дали имат мъдри заключение или не е въпрос на мнение. Книгите 'Дневниците на Слава Севрюкова' мисля са по-интересни от тези на Нанев защото неговите поне половината са лични интерпретации които трудно могат да бъдат отсяни.

Но за предсказванията имат точност, няма как да е точно на 100%. Ванга беше разнищила чичото на баща ми, заклет атеист. Тя първа каза, че ще живея извън България и зад голяма вода, 1988г, смешно по време на соца. След това друг гледач го каза на майка ми 5 месеца преди да се случи. Същият го повтори пред мен, без да знае кой съм. Включително къде в САЩ ще живея и какво ще работя - което звучеше налудничаво предвид оценките ми по математика и колко мразех 'час по рисуване' и писане 😂

Понеже съм инат и реших да си навия на ината, реших че ако ше ме изстрелват до Америка насила искам в Ню Йорк сити и майка ми отсече - не може Ню Йорк. Вера (Кочовска) каза, че там ще има атентати след 1999 г и е много опасно. Знаем кво стана там.

на 14.07.2025 г. в 2:05, Solly написа:

Токио, 12 юни 2025 г. – Автомобилният гигант Toyota направи историческа крачка към бъдещето, като представи революционна технология, която мнозина наричат „воден двигател“. Макар и технически да не използва директно вода като гориво, новият двигател на Toyota работи с водород и отделя само водна пара, без никакви вредни емисии. Това може да е началото на края за бензиновите и дори електрическите коли, каквито познаваме днес.

Тойота Мирай съществува от поне 20 години. Водорода зарежда батерия която движи колата. Продава се в Калифорния от има поне 10 години защото там имат експериментални водородни станции. Пълно е с видеа на хора където си зареждат колите и дръжките на зарядното замръзват от водорода. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.