Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се разреши ли на полицаите да застрелват в гръб всеки, който не могат да настигнат?

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Че са опасни е факт...Но никой от тях не е планирал да пребие някого с тръба и да го ограби...Причинно-следствената връзка е съвсем различна...Ако хванат пиян или дрогиран шофьор и той е въоръжен ,или се опита да избяга,полицаите могат да постъпят по същия начин...

Не бил планирал да пребие или убие като сяда неадекватен на оръжие по-смъртоносно от тръба. Един въпрос, ти откъде знаеш какво му е в главата на дрогирания водач?

• Отговори 93
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма нужда от допълнителни мандати, а си има процедура как и кога се използва оръжие. В случая полицая е я спазил, а престъпника не е имал късмет понеже е бил ранен смъртоносно.

• Защо всичките сте се загрижили за евентуални права на хайдуците? Колко още регистрации трябва да има, като броят на престъпленията е десеторно по-голям? Защо по дебилизора се дава само думата на хайду

• В гръб, в лице, с лично, със служебно оръжие - няма значение. Оръжието се носи за да се използва! Няма да бяга като кон да го гони,я

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

Пияните и дрогирани шофьори са потенциални убийци, що не ги гърмят и тях?

Не бягат!

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Не бил планирал да пребие или убие като сяда неадекватен на оръжие по-смъртоносно от тръба. Един въпрос, ти откъде знаеш какво му е в главата на дрогирания водач?

Е,па ако ти е драго дрогираните да ги стрелят,да ги стрелят ако са извършили умишлено престъпление...Така да е...Вземи прочети НК за престъпление от общ характер...

преди 46 минути, Sliderum2 написа:

Пияните и дрогирани шофьори са потенциални убийци, що не ги гърмят и тях?

Щото ще има умисъл!!! Едно е да целиш краката, а да уцелиш торса, а друго е да целиш колелата, а да уцелиш шофьора. ;) 

п.п При едно убийство е важно дали има умисъл!!! Целиш го, за да го спреш или да го убиеш!!!

Лично мнение: В пистолета на полицай да се слагат един халосен, три гумени и останалите бойни!!!

Да, проблеем ще е, ако, апашите го знаят, но колко е един пълнител на пистолет???  

• Автор

Хм, дотук нямам свое мнение по темата. Всичко, което изглежда така, макар и не като цитати, съм го чел в коментари под статии за случая. 

преди 26 минути, dioib написа:

Щото ще има умисъл!!! Едно е да целиш краката, а да уцелиш торса, а друго е да целиш колелата, а да уцелиш шофьора. ;) 

п.п При едно убийство е важно дали има умисъл!!! Целиш го, за да го спреш или да го убиеш!!!

Лично мнение: В пистолета на полицай да се слагат един халосен, три гумени и останалите бойни!!!

Да, проблеем ще е, ако, апашите го знаят, но колко е един пълнител на пистолет???  

К'ви крака Уе? На повече от 20 метра ще е късмет да го уцелиш въобще с този макаров. Този пистолет е за самоодбрана, да не ти пуснат контролен и сигурно един на двадесет ще може да се простреля , като хората ... ама като не сте държали такова желязо от къде да знаете :magnifier:

преди 32 минути, dioib написа:

осем, колко да е

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

с този макаров

Факта е налице!!! :) Какво може да направи една жена с "макаров". :) => Бегом да защитаваш полицая -> Ми, то "макаров" .... не го очаквах!!! :) 

Благодаря, че ме разсмя!!! :) 

току-що, dioib написа:

Факта е налице!!! :) Какво може да направи една жена с "макаров". :) => Бегом да защитаваш полицая -> Ми, то "макаров" .... не го очаквах!!! :) 

Благодаря, че ме разсмя!!! :) 

Ти стрелял ли си въобще някога с макаров? А по движеща мишена? Май не, щом питаш колко патрона събира пълнител :sausage:

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти стрелял ли си въобще някога с макаров? А по движеща мишена? Май не, щом питаш колко патрона събира пълнител :sausage:

Тук не мога да споделя!!! ;) 

п.п. Ти, какво, искаш интимност с мен ли??? :) 

• Автор

Някои тук подценяват Макаров. Кой знае, може и да не става да стреляш някой на 100 метра в гърба. За това си мисля, че полюцая не случайно го е "изпуснал', щото е имал явно намерение да убие, не да спре човека. 

Все пак положителни отзиви за Макаров има и отвъд голямата вода. Странно, нали?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

явно

Не е явно!!! Не лъжи!!!

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Не е явно!!! Не лъжи!!!

Чакай, чакай. Имам още един кандидат за разстрелваме от полюцаЙ. Тоя действително е нападал хора и ги е душИл. 

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Чакай, чакай. Имам още един кандидат за разстрелваме от полюцаЙ. Тоя действително е нападал хора и ги е душИл. 

Цитат

Травматичен пистолет на Макаров, като много от своите колеги, от бойния модел има само външния вид. Дизайнът е почти 100% преработен. Ето защо, нищо специално травматичен аналог не се различава.

TTK пистолет Макаров. Пистолетното устройство на Макаров (puntomarinero.com)

;) 

преди 14 минути, Sliderum2 написа:

Някои тук подценяват Макаров. Кой знае, може и да не става да стреляш някой на 100 метра в гърба. За това си мисля, че полюцая не случайно го е "изпуснал', щото е имал явно намерение да убие, не да спре човека. 

Все пак положителни отзиви за Макаров има и отвъд голямата вода. Странно, нали?

Определено бих избрал Берета, Валтер или Глок, по-мощен патрон, по-дълга цев, по-голяма точност, по-голям пълнител.

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Определено бих избрал Берета, Валтер или Глок, по-мощен патрон, по-дълга цев, по-голяма точност, по-голям пълнител.

Ти да не си дебел??? :) Или пък си клющафъ, т.е. слаботелесен??? :) 

п.п. За убийство се ползва друго!!! Снайпер примерно .... да не те разпознаят ... :) 

преди 10 минути, _nib_ написа:

...щом бега-значи е виновен...

,,...пуцай куме..."

Тъй е, иначе ке се върне и ке те отмъсти!!! ;) 

Запомнете го: Бягаш ли = Ставаш мишена!!! Жените по-нацелват такива "подвижни" мишени. Не питайте защо могат!!! :) 

преди 16 минути, dioib написа:

Ти да не си дебел??? :) Или пък си клющафъ, т.е. слаботелесен??? :) 

п.п. За убийство се ползва друго!!! Снайпер примерно .... да не те разпознаят ... :) 

Дебел съм от отбора 100+, но не съм полицай, това не ме спира да ходя редовно да стрелям ... особено по дивеч :turkey4:

• Автор

Не знам, за това си има друга тема. Може да погледнеш там дали няма нещо за норвежците 

преди 4 часа, Sliderum2 написа:

Не знам къде четох, но беше наскоро, полицаи в Англия отказват да носят огнестрелно оръжие. Сега, не знам дали и кои точно полицаи в Англия носят огнестрелно оръжие, но явно има и такива, които носят. А защо отказват, ами сигурно щото там системата не застава зад тях и много внимателно се разследва дали употребата е правомерна.

Не отказват - по закон от 1829 година не носят оръжие. Само палки и умения.

За сметка на това - на летищата има специални части. Обикалят с автомати пред гърдите и пръста е постоянно на спусъка.

Лондонската полиция използвала нова система за предупреждение при снощната  атака - Труд

преди 2 часа, dioib написа:

.... но колко е един пълнител на пистолет???  

Зависи какъв! При Макаров обикновено са 9 (7, 8, 10), докато при Walther PPQ,  Beretta Px4 и Glock 17 стигат до 17. Все 9 мм.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Не отказват - по закон от 1829 година не носят оръжие. Само палки и умения

Изглежда лондонската полиция е по-специална от обикновените бобита с уменията и палките.

преди 7 часа, jhoro написа:

Зависи какъв! При Макаров обикновено са 9 (7, 8, 10), докато при Walther PPQ,  Beretta Px4 и Glock 17 стигат до 17. Все 9 мм.

Ти, ако не го "свалиш" до "десетия", то, за какво са ти останалите??? ;) 

Няма добър и лош пистолет, важен е стрелецът - Труд (trud.bg)

Отделно не съм виждал бягащ заднишком, за да вижда къде стрелеца се цели и избегне фатален (летален) край. :) 

Има клише: Не вади пистолет, ако не смяташ да го ползваш. ;) Вероятността да ти го отнемат и ползват срещу теб от голяма. 

Цитат

Да се разреши ли на полицаите да застрелват в гръб всеки, който не могат да настигнат?

Не ве как може да си го помислиш даже. Да го застреля значи да хаби скъпи патрони. Ще им раздадат томахавки които за хвърлят по крадците, а полицаите или ще трябва да тренират или да бягат по-бързо или да хвърлят томахавката по-точно иначе ще им режат от заплатата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.