Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се разреши ли на полицаите да застрелват в гръб всеки, който не могат да настигнат?

Featured Replies

Предполагам повечето са осведомени от медиите, за убития като дивеч грабител. Има и описания как се е случило. Полицаите имат право в определени от закона случаи да употребяват оръжие. Да дадем ли на политиците мандат да разрешат ползване на оръжието да е напълно свободно. Примерно ушевия е с шкембе, на 50 фаса от сутринта и не може да бяга, пък иска непременно в момента да приключи случая, вместо да арестуват заподозрения по-късно. Вие сте!

• Отговори 93
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма нужда от допълнителни мандати, а си има процедура как и кога се използва оръжие. В случая полицая е я спазил, а престъпника не е имал късмет понеже е бил ранен смъртоносно.

• Защо всичките сте се загрижили за евентуални права на хайдуците? Колко още регистрации трябва да има, като броят на престъпленията е десеторно по-голям? Защо по дебилизора се дава само думата на хайду

• В гръб, в лице, с лично, със служебно оръжие - няма значение. Оръжието се носи за да се използва! Няма да бяга като кон да го гони,я

Няма нужда от допълнителни мандати, а си има процедура как и кога се използва оръжие. В случая полицая е я спазил, а престъпника не е имал късмет понеже е бил ранен смъртоносно.:newspaper:

На всяко кръстовище трябва да има по един полицай и ... да стреля "в лице"!

• Автор

Да не забравяме и случая със заплашващият да се самозапали бездомник, който се е бил самонастанил в, ако не се лъжа, общински апартамент. Искали да го изгонят обратно на улицата, така държавата се грижи днес за населението си, праща ги на улицата да мрат. Той обаче отказал и му пратили половината полиция, поне един специален отряд и...снайперисти. Сигурно в акцията са потрошени десетки хиляди лева, за да се изгони човек навън да умре от студ зимата.

А въпросния мангал като е извършил преди това няколко грабежа?

А този бездомник защо не се хване на работа и защо се е самонастанил в чужд имот?

Нещо не мога да схвана смисъла на темата, но май искаш ченгетата да стрелят по хората в гръб. Не може ли само по комунистите да стрелят?

• Автор
преди 1 минута, free... написа:

Нещо не мога да схвана смисъла на темата, но май искаш ченгетата да стрелят по хората в гръб. Не може ли само по комунистите да стрелят?

Аз не искам, ама това едва ли ще попречи на следващ подобен случай на употреба. Министърът на вътрешните работи, естествено заставал зад действията на ченгето. Чисто политическа позиция. Единствено признава неправомерното използването на лично оръжие с бойни патрони, вместо служебното със стоп патрони.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Предполагам повечето са осведомени от медиите, за убития като дивеч грабител. Има и описания как се е случило. Полицаите имат право в определени от закона случаи да употребяват оръжие. Да дадем ли на политиците мандат да разрешат ползване на оръжието да е напълно свободно. Примерно ушевия е с шкембе, на 50 фаса от сутринта и не може да бяга, пък иска непременно в момента да приключи случая, вместо да арестуват заподозрения по-късно. Вие сте!

Те нямат право да стрелят в лице, ти искаш в гръб :lol6:

преди 30 минути, Sliderum2 написа:

Да не забравяме и случая със заплашващият да се самозапали бездомник, който се е бил самонастанил в, ако не се лъжа, общински апартамент. Искали да го изгонят обратно на улицата, така държавата се грижи днес за населението си, праща ги на улицата да мрат. Той обаче отказал и му пратили половината полиция, поне един специален отряд и...снайперисти. Сигурно в акцията са потрошени десетки хиляди лева, за да се изгони човек навън да умре от студ зимата.

Ако във вас се бе настанил едва ли ще говорите така ! Държавата има политика за бездомниците, но те не желаят да седят там където са настанени. Ако сте така съпричастен може да ги настанявате във вас или направо да им подарите-купите жилище/а/:newspaper:

• Автор
току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Ако във вас се бе настанил едва ли ще говорите така ! Държавата има политика за бездомниците, но те не желаят да седят там където са настанени. Ако сте така съпричастен може да ги настанявате във вас или направо да им подарите-купите жилище/а/:newspaper:

МВР можеше да даде там колко е не знам наема на общински апартамент, да заплати някой лев и пребиваването му да стане законно. Щото това е бил основния проблем, че не е плащал. Троши се много, много по-голяма сума за изхвърляне му и цял цирк безсмислени действия. Вижте ни, ние мвр работим.

току-що, Sliderum2 написа:

МВР можеше да даде там колко е не знам наема на общински апартамент, да заплати някой лев и пребиваването му да стане законно. Щото това е бил основния проблем, че не е плащал. Троши се много, много по-голяма сума за изхвърляне му и цял цирк безсмислени действия. Вижте ни, ние мвр работим.

От къде на къде само за тях и аз искам :pancake2:

• Автор
преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

От къде на къде само за тях и аз искам :pancake2:

Не на ръка бе, на общината да цакат някой лев. А ти ако искаш, рискувай като него. Може да попаднеш на някой снайперист с твърде лек спусък.

преди 37 минути, Sliderum2 написа:

Аз не искам, ама това едва ли ще попречи на следващ подобен случай на употреба. Министърът на вътрешните работи, естествено заставал зад действията на ченгето. Чисто политическа позиция. Единствено признава неправомерното използването на лично оръжие с бойни патрони, вместо служебното със стоп патрони.

В гръб, в лице, с лично, със служебно оръжие - няма значение. Оръжието се носи за да се използва! Няма да бяга като кон да го гони,я

Защо всичките сте се загрижили за евентуални права на хайдуците? Колко още регистрации трябва да има, като броят на престъпленията е десеторно по-голям? Защо по дебилизора се дава само думата на хайдуците и техните адвокати за да обясняват колко са целите бели и пухкави? Защо не дадоха например интервюта с ограбените, халосани по главата с тръба или каквото е или поне родителите им както оная пищеше за "детенцето"? А?

Досега се сещам само за един застрелян хайдук в мерцедеса на собственика докато "искал да се повози". 

Макаров си е общовойсково оръжие и за града не става. Като трябва ще си носи Глок или Берета. Пък служебния да е с халосни или стоп патрони, от които засечките не са рядкост.

• Автор

Не съм се загрижил за хайдуците, а те също имат човешки права и в закона не е разписано, че полицаите са  съдии и палачи. Колкото и където в законите има вратички, които адвокатите ползват, те са оставени от политиците в НС, с каква цел, всеки може да прави предположения.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Не на ръка бе, на общината да цакат някой лев. А ти ако искаш, рискувай като него. Може да попаднеш на някой снайперист с твърде лек спусък.

К'во не бе не, искам и аз безплатно да ползвам жилище, да ми плаща някой сметките и т.н. А като ми скимне влизам в първия мол и се снабдявам с ново телефонче пример, а видя ли засукана булка, я гътам веднага и "зареждам фурната" с двеста, като очаквам да ми купи после сладолед за хубавата работа, която съм свършил, да възтановя енергията , която съм изразходил :themis:

преди 57 минути, NewRedDragon написа:

В гръб, в лице, с лично, със служебно оръжие - няма значение. Оръжието се носи за да се използва! Няма да бяга като кон да го гони,я

Няма да го разрешат. Имам познати полицаи нямаш си на идея какво ми разказват. Само ще кажа, че оръжието им пречи и по-добре да ходят без него.

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Няма да го разрешат. Имам познати полицаи нямаш си на идея какво ми разказват. Само ще кажа, че оръжието им пречи и по-добре да ходят без него.

Не знам къде четох, но беше наскоро, полицаи в Англия отказват да носят огнестрелно оръжие. Сега, не знам дали и кои точно полицаи в Англия носят огнестрелно оръжие, но явно има и такива, които носят. А защо отказват, ами сигурно щото там системата не застава зад тях и много внимателно се разследва дали употребата е правомерна.

Огледайте се в кравария. Там дори само да посегнеш към джоба за документи след като са ти ги поискали могат да те гръмнат. Неслучайно по всички филми са на сенника и да им виждат ръцете.

• Автор

Не е баш така. Верно има доста полицейски издънки в кравария. Обаче съм гледал клип, в който цяла голяма сюрия ченгета следват и искат от някакъв неадекватеник, да пусне пистолет държан в ръка поне няколкото минути, преди да предприемат други действия.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Какво си тръгнал да защитаваш тоя разпасан престъпник,който е рецидивист и с тръба е ограбил две момичета...Трябвало е да го застрелят...Той е потенциален убиец и завършен престъпник...

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

ушевия е с шкембе, на 50 фаса от сутринта и не може да бяга

Първо от шкембето той не може да си намери пищова ве!!! :) Второ: Едва ли пък пръста му ша се пъхне в отвора на спусъка, :) Трето: По-вероятно е, ако произведе изстрел да се самонарани и/или по-точно да се уцели шкембето. :) 

Доколкото дочух става въпрос за полицайка, т.е. тя се е целила в краката, но ... го уцелила фатално!!! Има и контролни изстрели и те ти така ... какво да я правиш такава жена, която не умее да борави с оръжие. :) 

Мотивът пък може да е женска солидарност, т.е. грабителят може да посяга на жена, а жена не може да го застреля ли??? 

= Да съм краен: Аз съм за!!! -> Т.е. следващият път който се опита да граби да се сети за тоя случай!!! 

Аз казах!!!

преди 1 час, Sliderum2 написа:

А защо отказват, ами сигурно щото там системата не застава зад тях и много внимателно се разследва дали употребата е правомерна.

Не застава зад тях ли - пробвай се да избягаш от ченге там и много скоро ще разбереш системата къде ще ти застане.

• Автор
преди 1 час, Лудият Учен написа:

Какво си тръгнал да защитаваш тоя разпасан престъпник,който е рецидивист и с тръба е ограбил две момичета...Трябвало е да го застрелят...Той е потенциален убиец и завършен престъпник...

Пияните и дрогирани шофьори са потенциални убийци, що не ги гърмят и тях?

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Пияните и дрогирани шофьори са потенциални убийци, що не ги гърмят и тях?

Че са опасни е факт...Но никой от тях не е планирал да пребие някого с тръба и да го ограби...Причинно-следствената връзка е съвсем различна...Ако хванат пиян или дрогиран шофьор и той е въоръжен ,или се опита да нападне органите на реда и да избяга,полицаите могат да постъпят по същия начин...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.