Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Омазан windows

Featured Replies

Здравейте използвам системата в dual boot като едната е 7 а другата е 11-та. Проблема е със windows 7 преди няколко месеца ще излъжа, точно колко си качих ъпдейтите, с UpdatePack но наскоро преди няколко дни ми се наложи да влезна в 7-цата да си свърша малко работа и системата ми измрънка за някакъв ъпдейт. И понеже не ми се занимаваше да го търся в нета се сетих че съм забранил един сервиз от управление на компютъра. Пуснах си сервиза и от windows update ми се качиха и инсталираха, доста ъпдейти, повечето от 2016 и някои от март 2023 но ми се запълни ц-то  и останаха някои ъпдейти неинсталирани на които необърнах внимание. Онзи ден ми се наложи пак да ползвам 7-цата и да качвам една програма но така и нея качих заради недостиг на място в дяла и днес реших да се позанимавам малко с 7-цата като деинсталирам всички ъпдейти и ги кача отново с windows update. Половината ъпдейте се разкараха доста бързо някои по бавно което си е нормално де и нали системата ме помоли за рестарт и по време на рестарта се конфигурира и докато чаках да си направи рестарт взе че се позабаваи и реших да я рестартирам принудително. Но след принудителния рестарт 7-цата не се стартира даже и в safemod не ме пуска, сложих флашка с 7-ца и избрах, поправяне на системата но резултат никакъв нямаше даже ми хрумна да върна точка за възстанояване но се сетих че съм ги изключил и това не ми остана като алтернатива. Допитах се до чат бота за решение и той ми предложи няколко решения които пробвах но без никакъв успех даде ми и команди за поправка на системата да пробвам но резултат пак никакъв нямаше. Въпроса ми е мога ли да възстановя системата без да преинсталирам на чисто или в краен случай да запретвам ръкави и да се залавям. Ще поставя в спойлер дискусията ми с бота и дадените предложения и команди от него ако на някой му се сторят интересни да ги погледне и ако може да предложи и друг вариант.

Spoiler
Здравей
ChatGPT
ChatGPT

Здравей! Как мога да помогна днес?

Потребител
Вие
Имам проблем с моя windows 7
ChatGPT
ChatGPT

Разбирам. Какъв е проблемът с Windows 7?

Потребител
Вие
Така бях качвал преди време ъпдейти те с една програма и скоро пак ги качих но този път от windows update и ми се запълни c диска и днес реших да де инсталирам всички ъпдейти и да ги кача отново но този път от windows update и нали ме помогна системата за рестартиране и по време на рестартирането на системата се конфигурира ни аз и дадох принудителен рестарт от копчето на кутията, защото не ми се чакаше и след това рестартирането системата не се включва дори и в safemod не се зарежда
ChatGPT
ChatGPT

Изглежда като сериозен проблем. Опитайте да стартирате компютъра в режим на безопасност и се опитайте да възстановите системата от там. Ако това не помогне, може да се наложи да използвате инсталационен диск или USB с Windows 7 за възстановяване на системата или възстановяване на операционната система.

Потребител
Вие
В безопасен режим не ме пуска слага флашка с образ на системата и избрах поправяне, но няма никакъв ефект
ChatGPT
ChatGPT

Ако възстановителните опции не решават проблема, може би ще трябва да пристъпите към по-напредналите стъпки. Можете да опитате да използвате командния ред във възстановителната среда, за да проверите и поправите потенциални проблеми с файловата система.

1. Във възстановителната среда, отворете командния ред.
  2. Използвайте командите chkdsk /fи след това sfc /scannow, за да проверите и поправите евентуални повреди на файловата система.

Ако това не помогне, може би ще трябва да преинсталирате операционната система или да потърсите помощ от специалист.

Потребител
Вие
Chkdsk не ми помогна да използвам другата команда sfcscannow и ми изписва ето това има чакаща поправка на системата, която изисква рестартиране, за да завършите рестартирането на windows и да стартирате sfc отново
ChatGPT
ChatGPT

Изглежда, че има процес на възстановяване в очакване, който трябва да се рестартира. Пробвайте да рестартирате компютъра и след това отново изпълнете командата sfc /scannow. Ако проблемът продължи, може да се наложи да използвате други методи за възстановяване на системата или да потърсите помощ от професионални специалисти.

Потребител
Вие
Пак не зарежда системата
ChatGPT
ChatGPT

Ако след рестартиране и изпълнение на командата sfc /scannowпроблемът продължава и системата не се зарежда, е възможно да има по-сложни проблеми. Препоръчително е да се обърнете към специалист за компютърна поддръжка или да използвате инсталационен диск или USB с Windows 7 за възстановяване или преинсталиране на операционната система. Ако имате важни данни, преди да предприемете тази стъпка, опитайте се да ги запазите чрез свързване на твърдия диск към друг компютър и копиране на информацията.

Потребител
Вие
Е аз преди малко слага флашката с качен на нея windiws7 и избрах се възстановява, но няма ефект
ChatGPT
ChatGPT

Ако възстановяването от инсталационния USB с Windows 7 не е резултат, може да се наложи да го направите към по-радикални стъпки. Ако имате важни данни, опитайте се да ги запазите, като свържете твърдия диск към друг компютър.

По-нататъшни стъпки могат да се използват за преинсталиране на операционната система, но това ще изтрие всички данни на текущия диск. Ако не сте запазили важни файлове, може да се наложи да потърсите професионална помощ от техника.

Потребител
Вие
На диска нямам важни данни, искам да възстановя системата без да преинсталирам
ChatGPT
ChatGPT

Ако нямате важни данни на диска и искате да възстановите системата без преинсталация, опитайте стъпките:

1. Използвайте инсталационния USB с Windows 7.
  2. Стартирайте от USB и изберете "Repair your computer" (Възстановяване на компютъра).
  3. Изберете „Възстановяване на системата“ (Възстановяване на системата) и следвайте инструкциите за възстановяване до предходната точка във времето.

Ако това не реши проблема, можете също да опитате "Ремонт при стартиране" от същия екран.

Ако нито една от тези стъпки не помогне, може да се наложи да потърсите помощ от професионал или да прецените възможността за преинсталация на операционната система.

Потребител
Вие
Така сега пак избрах ремонт и пак нямаше резултат сега ще ти напиша какво пише в подробни данни за проблема
ChatGPT
ChatGPT

Да, моля, опишете какво точно показват подробните данни за проблема. Това може да помогне да разберем по-детайлно какво се случва и как можем да ви помогнем.

Потребител
Вие
Име на проблемно събитие startuprepairoffline подпис на problem01 6.1.7600.16385 подпис на problem01 6.1.7600.385 подпис на problem01 uknown подпис на problem01 21196311 подпис на problem01 externalmedia подпис на problem06 5 подпис на problem07 noroot cause версия на OS 6.1. 7601.2.1.0.256.1 ид на езикова променлива 1026
ChatGPT
ChatGPT

Изглежда, че има проблем със стартирането на системата и опит за ремонт в автономен режим (офлайн). В този момент не знаете конкретна причина за проблема.

Предложените стъпки към момента включват опити за възстановяване чрез възстановителен USB с Windows 7 и опция за възстановяване на системата.

Друга опция, която можете да опитате, е да използвате командния ред в режим на възстановяване и да изпълните командата:

башКопирайте кода
bootrec /rebuildbcd

Тази команда може да поправи стартиращите записи. След това рестартирайте компютъра и вижте дали има подобрение. Ако проблемът продължава, може би ще трябва да потърсите помощ от професионален техник.

Потребител
Вие
Като написах командата ми изписва ето това успешно сканирани инсталации на windows общо идентифицирани инсталации на windows операцията е завършена успешно и отдолу пише x:\sources
ChatGPT
ChatGPT

Изглежда, че операцията е завършила успешно и е била успешно идентифицирана инсталацията на Windows. Сега опитайте да рестартирате компютъра и ще видите дали проблемът е решен.

Ако все още срещате затруднения, може да бъде полезно да прегледате допълнителни опции за ремонт на системата от възстановителната среда или да се обърнете към специалист за компютърна поддръжка, ако проблемът продължи.

Потребител
Вие
Пак няма промяна
ChatGPT
ChatGPT

Ако следната команда на командата bootrec /rebuildbcdпроблемът продължава, можете да опитате и други команди, които често се използват за ремонт при стартирането на Windows. Въведете тези команди последователно в командния ред:

1. bootrec /scanos
  2. bootrec /fixmbr
  3. bootrec /fixboot

След това рестартирайте компютъра и проверете дали има промяна. Ако проблемът продължава, може да е време да потърсите помощ от техника или да прецените възможността за преинсталиране на операционната система.

Потребител
Вие
Пак няма промяна
ChatGPT
ChatGPT

Ако проблемът не е решен след изпълнението на командите за ремонт на стартирането, може да се изправи пред по-сложна ситуация. В такива случаи е възможно, че файловата система или системните файлове са сериозно повредени.

Препоръчваме ви ограниченията на текстовия чат, за да се обърнете към професионален техник или ИТ специалист, който може да извърши пълна диагностика и да предложи най-подходящите решения за възстановяване на системата. Техникът може да използва специализирани инструменти и методи за ремонт на повредени системи.

Потребител
Вие
А със друга команда нестава ли
ChatGPT
ChatGPT

Можете да опитате и команди в командния ред от следния ред от възстановителната среда:

1. chkdsk /r- Тази команда ще провери диска за евентуални повреди и ще го коригира, ако е възможно.
  2. sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows- Тази команда изпълнява System File Checker при инсталация на Windows на диск C:, като се потвърждава, че сте посочили правилния път към инсталацията.

След изпълнение на тези команди рестартирайте компютъра и вижте дали има промяна. Ако проблемът продължи, съветвам ви да се обърнете към професионален техник за допълнителна помощ, тъй като може да има нужда от по-сложни процедури за възстановяване на системата.

Потребител
Вие
Само да отбележа, че този диск е със две операционни системи
ChatGPT
ChatGPT

Ако имате две операционни системи на същия диск, ремонтните команди могат да влязат в тези инсталации. Осигурете се, че сте активни върху правилната инсталация на Windows, преди да изпълните командите.

1. Използвайте командата, bcdeditза да видите инсталациите на Windows и техните идентификатори. За да активирате определена инсталация, използвайте командата bcdedit /default {идентификатор}.

2. След като сте сигурни, че сте активни върху правилната инсталация, опитайте отново командите за ремонт (например bootrec /rebuildbcd, chkdsk /r, sfc /scannow).

Ако все още се сблъсквате с проблеми и не можете да стартирате нито една от инсталациите, препоръчително е да потърсите помощ от професионален техник, тъй като като изисква ситуацията може да специализирани подходи и инструменти.

Потребител
Вие
Другата система се стартира без проблеми само 7мицата не ще
ChatGPT
ChatGPT

Ако другата операционна система се стартира без следните проблеми, проблемът може да се свърже конкретно с Windows 7. В този случай опитайте стъпките:

1. Ремонт на стартиращите файлове:

• Във възстановителната среда изпълнете командите:

башКопирайте кода
      bootrec /fixmbr bootrec /fixboot
  2. Проверка и поправка на файловата система:

• Изпълнете командата:

башКопирайте кода
      chkdsk /r
  3. Проверка и поправка на системни файлове:

• Изпълнете командата:

башКопирайте кода
      sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows
  4. Възстановяване на последната работна конфигурация:

• Във възстановителната среда, изпълнете System Restoreи изберете последната работна точка във времето, ако такава е налична.

След изпълнение на тези стъпки рестартирайте компютъра и проверете дали проблемът е решен. Ако все още срещате затруднения, може да бъде необходимо да потърсите помощ от професионален техник за допълнителна диагностика и решение.

Потребител
Вие
Точка А възстановяване нямам защото съм ги изключил
ChatGPT
ChatGPT

Ако нямате налична точка за възстановяване и проблемът продължава, опитайте се да изпълните още една команда, която може да помогне:

1. Ремонт на главните файлове на Windows:
    • Във възстановителната среда изпълнете командата:

математикаКопирайте кода
      bcdboot C:\Windows /s C:

Тази команда ще преинсталира или поправи главните файлове за стартиране на Windows на 😄 диск. След изпълнението на тази команда рестартирайте компютъра и проверете дали проблемът е отстранен.

Ако тези стъпки не решават проблема, остава опцията да се видите към професионален техник за допълнителна помощ.

Разрешен от цър-вул

• Отговори 55
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Не, не си изобщо близо ... Това е най-стария и опасен вирус който някога ще го има.

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Преди да преинсталираш отново: Вземи си два физически диска за всяка OS по един. Прецени си правилните обеми за C:. След инсталация - винаги си прави image - чието копие да имаш и на др

• Ползвай AOMEI Partition Assistant или Minitool Partition Wizard за преоразмеряване.

Публикувани изображения

Е то щом като и в сейфмод не можеш да влезеш не знам как ще стане тая поправка, освен може би ако е вузможно да влезеш поне в сейфмод с CMD, ама надали.
Има всъщност и вариант да опиташ с инсталационния диск/флашка и опцията поправка.
Най добре ако можеш спасявай ако има нещо важно на диска и преинсталирай.
И този път едно огледало на ОС-то във фризера за моменти като този. :)

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Има всъщност и вариант да опиташ с инсталационния диск/флашка и опцията поправка.

Това с поправката съм го написал в поста ми че не даде никакъв резултат. И дискусията която съм лепнал на някой ако му се стори интересна пише че в диска няма важна информация просто ме интересуваше да възстановя системата без да преинсталирам на чисто.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Това с поправката съм го написал в поста ми че не даде никакъв резултат. И дискусията която съм лепнал на някой ако му се стори интересна пише че в диска няма важна информация просто ме интересуваше да възстановя системата без да преинсталирам на чисто.

О да извинявай, хем прочетох целия пост, пък не знам защо реших че си пробвал поправка през сейфмод менюто...

Я виж това, ко не да идват баш специалистите 😋 :

Преди да преинсталираш отново:

Вземи си два физически диска за всяка OS по един.

Прецени си правилните обеми за C:.

След инсталация - винаги си прави image - чието копие да имаш и на друг носител - спестява много работа.

Никога не слагай ъпдейти просто ей така - трябва да знаеш трябва ли ти и сега ли е момента. Придържай се към правилото - работи ли, по-добре по-малко да го ръчкам.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Влез в Windows 11, от там влез в диска с Windows 7, примерно Е:, в папка Windows изтрий папка SoftwareDistribution.
Изтрий съдържанието на %windir%\temp и на %temp%
Забележка: съдържанието, а не папките
Пусни една проверка в cmd as admin:
sfc /scannow /offbootdir=n:\ /offwindir=e:\windows
където n: е буквата на boot дяла, a е: е буквата на windows 7 дяла

Сериозно се е омазала тази седмица явно, като пробваш поправка какво ти изписва по-точно?

Не е трябвало да му прекъсваш конфигурирането и насила да го рестартираш

А не можеш ли въпросния диск да го свържеш към друг работещ компютър като втори, или с някоя дистрибуция на линукс да си изкопираш каквото ти трябва?

И как по-точно се свързваш с този бот и по-какъв начин?

• Автор
преди 29 минути, цър-вул написа:

Влез в Windows 11, от там влез в диска с Windows 7, примерно Е:, в папка Windows изтрий папка SoftwareDistribution.
Изтрий съдържанието на %windir%\temp и на %temp%
Забележка: съдържанието, а не папките
Пусни една проверка в cmd as admin:
където n: е буквата на boot дяла, a е: е буквата на windows 7 дяла

В ц-то нямам windir търсих го и в system32 но няма такава папка.

Оф... тия проценти да не са за красота?
Копи-паста на целия израз (%windir%\temp) в адресната лента на Windows explorer

преди 21 минути, grizly написа:

А не можеш ли въпросния диск да го свържеш към друг работещ компютър като втори, или с някоя дистрибуция на линукс да си изкопираш каквото ти трябва?

Кофти е да се пише, без да се чете:

преди 3 часа, vlado1985 написа:

използвам системата в dual boot като едната е 7 а другата е 11-та.

За к'ъф му е линух, като има втора ОС на диска?

• Автор

@цър-вулРазбирам че е така но като поставя текста в лентата на explorer и дам ентер ми отваря папка temp на win11 а в лентата си пише дял който съм избрал на 7-цата тоест при мен е с буква f.  Без да исках те подведох като поставя копирания текст и се отваря папка temp na 11-та и си пише в лентата c на 11-та

преди 13 минути, цър-вул написа:

Кофти е да се пише, без да се чете:

За к'ъф му е линух, като има втора ОС на диска?

И като има дуал бут какво му пречи да си свърже диска като втори към друг компютър?

Линукса съм написал да го използва колкото да му свърши работа да си изкопира каквото му трябва а не да го използва!

@grizly, моля, не спами ненужно.

@vlado1985, извинявай. Блея.

Напиши e:\windows\temp или e:\users\потребителско_име\appdata\temp или e:\windows\softwaredistribution

и трий съдържанието им.

• Автор

@цър-вулЗабравих да кажа че имам достъп до папките на 7-цата а командите които си дал за да отворя папките и да изтриясъдаржанието в тях е предполагам ако нямам достъп до самите папки.

преди 1 час, цър-вул написа:

За тази команда която си дал в предишния си пост трябва ли да променя след offwindir=буква е която при мен за дяла на седмицата е ф.

преди 31 минути, vlado1985 написа:

имам достъп до папките на 7-цата а командите които си дал за да отворя папките и да изтриясъдаржанието в тях е предполагам ако нямам достъп до самите папки.

Ами, трий каквото може. Можеш да ползваш и cleanmgr и да сканираш windows 7 диска.

преди 31 минути, vlado1985 написа:
преди 2 часа, цър-вул написа:

sfc /scannow /offbootdir="g:"/offwindir=f:\windows

За тази команда която си дал в предишния си пост трябва ли да променя след offwindir=буква е която при мен за дяла на седмицата е ф.

Дай буквата на диска с Windows 7 и ако няма буква дай буква на 300-500MB дяла (примерно g:).
И тогава изпълни командата със съответните букви на дяловете...

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

Ами, трий каквото може. Можеш да ползваш и cleanmgr и да сканираш windows 7 диска.

Дай буквата на диска с Windows 7 и ако няма буква дай буква на 300-500MB дяла (примерно g:).
И тогава изпълни командата със съответните букви на дяловете...

Ами той windows7 си има буква f но понеже малко се пообърках с командата реших да снимам преди това дялоте в управление на дисковете.

И както си ми написал командата да изпълня sfc /scannow /offbootdir=n:\ /offwindir=e:\windows предполагам че трябва да бъде така 

sfc /scannow /offbootdir=c:\/offwindir=f:\windows

2023-11-19-18-40-15.png

2023-11-19-18-41-07.png

• Автор

Мерси необърнах внимание че последните редове съм ги написал слято.

Изтрих цялото съдържание от посочените папки изпълних и командата и резултат пак никакъв няма. Даже като свърши сканирането с командата ми изписа след рестарт да пусна пак sfc и щяло да се покаже някакъв лог файл но няма никой.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Даже като свърши сканирането с командата ми изписа след рестарт да пусна пак sfc

Няма такова съобщение! Влез пак в W11, повтори командата и копирай съобщението!!! Покажи и колко е свободното място на W7 диска и на другите дялове.

преди 8 часа, vlado1985 написа:

реших да я рестартирам принудително.

Ти сам си си я оср*л
Може да пробваш да премахнеш неинсталираните ъпдейти:
в cmd as admin на Win 11 изпълни

md D:\Scratch
DISM /Image:F:\ /ScratchDir:D:\Scratch /Cleanup-Image /RevertPendingActions

• Автор
преди 8 часа, цър-вул написа:

Няма такова съобщение! Влез пак в W11, повтори командата и копирай съобщението!!! Покажи и колко е свободното място на W7 диска и на другите дялове.

Ти сам си си я оср*л
Може да пробваш да премахнеш неинсталираните ъпдейти:
в cmd as admin на Win 11 изпълни

md D:\Scratch
DISM /Image:F:\ /ScratchDir:D:\Scratch /Cleanup-Image /RevertPendingActions

Добро утро извинявам се за късния отговор но бях задремал. Сега пак изпълних командата и резултата е пак същия.

2023-11-20-04-37-24.png

2023-11-20-05-01-15.png

Е, най-после картинки.
Преоразмери си дяловете - прехвърли свободно пространство към дяла с Windows 7.
След което зареди Windows 7 - там има чакащ ремонт.

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Е, най-после картинки.
Преоразмери си дяловете - прехвърли свободно пространство към дяла с Windows 7.
След което зареди Windows 7 - там има чакащ ремонт.

На мен целта ми беше да деинсталирам всички ъпдейти и да ги кача отново през windows update. Но сега ще пробвам да преоразмеря дяловете като дам 20гб за седмицата и ще пробвам с поправка на системата от флашка.

• Решение
преди 1 минута, vlado1985 написа:

На мен целта ми беше да деинсталирам всички ъпдейти и да ги кача отново през windows update.

Няма никакъв смисъл това упражнение.
След преоразмеряване, не бързай с флашката, а пробвай да се логнеш в Windows 7. Чака ремонт, но заради недостиг на място не се извършва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.