Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Организирано докладване от злоба и бан заради недоглеждане на контекста

Featured Replies

Здравейте,

Искам да кажа само, че последният ми бан беше направен в следствие на доклад от човек, който нито е толкова обидчив, нито е докладвал по смисъл на обида, а е извадил нарочно от контекста дума, за да я изкара като обида, въпреки че много добре знае защо съм го използвал думата "прасе". И понеже съм отнесох бан заради това, а причината е съвсем различна за спора и доносничеството от злоба, сега ще дам малко контекст.

Причината да ползвам думата "прасе" е неговият аватар, на който се вижда прасе. До сега той не се е обиждал изобщо, даже приемаше шегата от много хора заради аватара си, но когато видя че идеологически е много слаб и не може да защитава тезите си на теми Украйна, Русия и т.н., реши да иззлобее и да ме докладва за думата "прасе", въпреки че той много добре знае, че тя е без обидна конотация и в неговия случай тя е само заради аватара му и това всички го знаят. Говоря естествено за @Flashback, Който много добре знае, че аз питам го питам съвсем приятелски "ей, прасе, как е", както и на мен могат да ми кажат "ей, маймуно" примерно заради аватара ми.

Въпросното лице се организира в скрита група с други лица обидени от това, че постоянно са засенчвани от аргументи за войната в Украйна, Русия, социализма, джендърите и всякакви други техни любими теми, и заедно докладват. 

Споделям това за да се знае справедливостта. Не знам дали би имало ефект, но когато докладват отново за някоя псевдообида заради богатия ми речник, аз ще ги препращам към тази тема, за да виждат колко жалък резил са си докарали и сами са си виновни, че хората ги сочат с пръст и гледат с отвращение по темите. Пък дори и да имат някаква изгода от онлайн тролстването, те си знаят каква, да се знае че са изобличени от мен! Ще има и ъпдейти.

Ето го аватара на въпросния потребител с прасе на аватара. Заради това му викаме прасето и не го казвам само аз, но той само на мен ми се обижда, очевидно не му харесва, че тролстването му в полза на Русия среща мощен идеологически отпор. 

Вие ако искате на някого да му кажете нещо по име, което сам си е изработил, това обида ли е, ако е някакво произходящо от аватара му име например? Как хората си заслужават прякори навън, а тук не може? Или разбирате че в този смисъл този потребител просто злоумишлено докладва и се организира с други докладчици (скрийншот 2 долу), за да може да стане на тяхното?

Jnkn05g.jpg

Jnkn1ea.jpg

Ето и какво последва след като флаша се организира със сподвижниците си:

JnkTrUN.jpg

Смятам че е редно с такива хора да се постъпва с игнор, а не да им се играе по свирката и да се раздават банове наляво-надясно просто, за да се удовлетворят масите натискащи бутона "докладвай". Даже ако питате мен, следва да ги изпонабаните всичките тези тролове, някои от които може и да са съвсем реални от плът и кръв платени кремълски тролове.

• Отговори 748
  • Прегледи 33,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Смятам че е редно с такива хора да се постъпва с игнор, а не да им се играе по свирката и да се раздават банове наляво-надясно просто, за да се удовлетворят масите натискащи бутона "докладвай". Даже

• Гражданина ,уважавай хората с които общуваш във форума за да бъдеш и ти уважаван от тях. Не знам от какво се оплакваш в тази тема и как това е проблем свързан със сайта когато проблема е само твой ,за

• "Имам изказвания на много високо културно и езиково ниво." Това ли ти е високото културно ниво, като сам измисли прякора  НУЖНИКАР на Аспект? Върни се назад в темата, ако не си спомняш евент

Публикувани изображения

"Смятам че е редно с такива хора да се постъпва с игнор, а не да им се играе по свирката и да се раздават банове наляво-надясно просто, за да се удовлетворят масите натискащи бутона "докладвай". Даже ако питате мен, следва да ги изпонабаните всичките тези тролове, някои от които може и да са съвсем реални от плът и кръв платени кремълски тролове."

А ти не си ли съвсем реален, от плът и кръв платен натовси трол?  

И ти съвсем умишлено го правиш по всички теми , в които участваш или са твои!

Гражданина ,уважавай хората с които общуваш във форума за да бъдеш и ти уважаван от тях. Не знам от какво се оплакваш в тази тема и как това е проблем свързан със сайта когато проблема е само твой ,защото само ти имаш контрол над това какво ще напишеш тук.

PS: още повече че не си търпял наказание в действителност, направи нов профил с който участва във форума.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

PS: още повече че не си търпял наказание в действителност, направи нов профил с който участва във форума.

Още едно заобикаляне на правилата, но иначе предлага да баннат всички, които не му изнасят.

Свети Грухий, повелител на всички BIOS. Изкормвача на компилирането. Буустера на тъмната мрежа. Бургаският Швед. Основател на движението "Фрий уайфай със всички средства" .

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Гражданина ,уважавай хората с които общуваш във форума за да бъдеш и ти уважаван от тях. Не знам от какво се оплакваш в тази тема и как това е проблем свързан със сайта когато проблема е само твой ,защото само ти имаш контрол над това какво ще напишеш тук.

Мен ме обижда факта, че постоянно се ръсят обиди по мой адрес, дават ми се квалификации за ориентация, носене на полички, изписане на ника ми с "ка" накрая и т.н. все от вашия отбор и това на никой не му прави впечатление. Това уважение ли е? Само защото съм на мнение, че България има нужда от НАТО и ЕС и не считам войната в Украйна за справедливо дело и не се надявам Русия да я спечели. Вие ми се нахвърляте и ако трябва да реагирам като вас обиждайки се на тези глупости, трябва да го считам за тормоз и да ви докладвам, а не го правя. В същото време виждаш че получих информация, че въпросното лице, което много се е обидило на думата "прасе", което аз обясних в какъв контекст го казвам (заради аватара му, което очевидно и от там му е дошъл този прякор не само от мен, а от няколко души, които го наричат така), изведнъж аз съм достоен за доклад, само за да разчисти пътя си в темите от мен, където спорим за Украйна и Русия. И това го прави съвсем умишлено искайки тук явно да е бойно поле и да разчиства опонентите си доносничество, което аз считам за много грозно. Ти както искаш си мисли, явно е че не ме харесваш, но кажи, одобряваш с оглед на извадената прична този бан след като е ясно, че е извадена думата прасе съвсем злоумишлено и нарочно от контекста, за да свърши заветната цел да ме разкарат от темите някакви тролове? Аз винаги се старая да имам аргументи, когато споря. Помни това!

преди 1 час, Гражданин написа:

Смятам че е редно

Ние (другите) няма как да знаем дали е заради това в публично пространство или нещо на ЛС си съгрешил. 

Отделно: След като смяташ, че администрацията тук не е добра, т.е. не е безпристрастна, то спокойно смени платформата за изява на твоите пристрастия. 

Ще ползвам клише: "Дим без огън няма!!!" 

Отделно, че след като си Гражданин, то изискванията към изказа автоматично се увеличава.  = Считай го като на сигнал, че един гражданин не е редно да се обръща към непознат на прякор. = Може другият да го тълкува като клевета!!!! ;) 

преди 21 минути, Гражданин написа:

Мен ме обижда факта, че постоянно се ръсят обиди по мой адрес, дават ми се квалификации за ориентация, носене на полички, изписане на ника ми с "ка" накрая и т.н. все от вашия отбор и това на никой не му прави впечатление.

Защо не им кажеш на тези които го правят ,че това те обижда защо не докладваш на администрацията че те обиждат ?

Аз нямам отбори.

Това уважение ли е?

Уважение се печели или губи от начина ти на общуване с останалите от форума.

Ти както искаш си мисли, явно е че не ме харесваш, но кажи, одобряваш с оглед на извадената прична този бан след като е ясно, че е извадена думата прасе съвсем злоумишлено и нарочно от контекста, за да свърши заветната цел да ме разкарат от темите някакви тролове? Аз винаги се старая да имам аргументи, когато споря. Помни това!

Аз не участвам във форума за да харесвам някого ,участвам в този форум за да помагам на търсещите решение на проблема си с това от което разбирам, като по този начин изразявам своята благодарност към форума от който съм получавал информация през годините.

"Какво правиш тази вечер ,прасе ?" е обидно обръщение към този с когото искаш да водиш диалог и не знам защо опитваш да ни убедиш че не.

току-що, dioib написа:

Ние (другите) няма как да знаем дали е заради това в публично пространство или нещо на ЛС си съгрешил. 

Много добре съм описал случая си в пост №1. Не е лично съобщение, а флаша си разкарва политическите опоненти организирайки докладни бригади, както го правят и другите тролове в техните "скрити" групи. Направили са си стройна организация, тук са по цял ден. Ако искаш си направи експеримент, почни да пишеш как си за ЕС и за НАТО и виж колко скоро ще почнат да вадят компромати срещу теб, да те обиждат на пол и да те докладват. 

току-що, dioib написа:

Отделно: След като смяташ, че администрацията тук не е добра, т.е. не е безпристрастна, то спокойно смени платформата за изява на твоите пристрастия. 

Нищо няма да сменям, не ми вкарвай думи, които не съм казал. Описал съм си случая. Той е конкретен и няма нищо общо с друго освен конкретния казус и тази тема я повдигам, за да може да има назидателен ефект. Тия тролове да си видят резила и следващия път, когато аз имам нужда да докажа какво се случило, просто ще посоча темата и те ще млъкнат от срам! Това би трябвало да е ефекта! 

току-що, dioib написа:

Ще ползвам клише: "Дим без огън няма!!!" 

Отделно, че след като си Гражданин, то изискванията към изказа автоматично се увеличава.  = Считай го като на сигнал, че един гражданин не ередно да се обръща към непознат на прякор. = Може другият да го тълкува като клевета!!!! ;) 

Имам изказвания на много високо културно и езиково ниво. Не мисля, че не се справям добре с носенето на никнейма, който съм си избрал.

преди 17 минути, Гражданин написа:

Мен ме обижда факта .... трябва да го считам за тормоз и да ви докладвам, а не го правя. 

Кое е факт??? Чувстваш се обиден или, че не докладваш? 

Друг е счел, че е обида. Аргументирал се е и са го уважили. 

И в тоя случай да попитам: Ти, уважаваш ли администрацията на този форум? Защо изобщо считаш, че има конспирация и пристрастия??? 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Защо не им кажеш на тези които го правят ,че това те обижда защо не докладваш на администрацията че те обиждат ?

Защото няма смисъл да докладвам всяка обида, не сме детската градина. Аз предпочитам да не им се връзвам вместо да им играя по свирката.

Аз нямам отбори.

Понякога не личи да е така като поставяш смеещи се емотикони на мои сериозни мнения в раздел политика.

Уважение се печели или губи от начина ти на общуване с останалите от форума.

Винаги съм общувал с уважение докато то не се загуби към отсрещната страна. Например има едни дядковци, които искат да ме убият и публично са го говорили как такива като мен били за до стената и тем подобни. Даже престъпления по НК са това. Един на ЛС ми писа как ще ме отрепе и т.н., тогава вече докладвах това ЛС, но то изчезна след доклада от входящата ми кутия и не успях да си го скрийншотна, а трябваше това първо да направя. Ако го имах сега щеше да видиш за какво става въпрос. Някаква злоба и психопатия от крайна русофилия и омраза към ЕС и НАТО има в тия хора. Или са платени тролове на Кремъл, или фанатици. 

Аз не участвам във форума за да харесвам някого ,участвам в този форум за да помагам на търсещите решение на проблем си с това от което разбирам, като по този начин изразявам своята благодарност към форума от който съм получавал информация през годините.

И аз не участвам във форума, за да харесвам някого, но причините за темата са други, вижда се че оплаквам от изведеното от контекст с цел да бъда разкаран от темите, за да може да се развихрят троловете в лъжите си. 

"Какво правиш тази вечер ,прасе ?" е обидно обръщение към този с когото искаш да водиш диалог и не знам защо опитваш да ни убедиш че не.

Не е обидно, върни се на мнение № 1 в темата и виж пак. Става въпрос за прякор в следствие на аватара на потребителя и много хора го познаваме именно като прасето и никога не е било проблем, изведнъж стана такъв като почна да се засича с мен по темите в съответната вечер и се ядоса, че не може да ме победи идеологически, затова ме докладва за тази измислена причина.

преди 3 минути, dioib написа:

Кое е факт??? Чувстваш се обиден или, че не докладваш? 

Друг е счел, че е обида. Аргументирал се е и са го уважили. 

И в тоя случай да попитам: Ти, уважаваш ли администрацията на този форум? Защо изобщо считаш, че има конспирация и пристрастия??? 

Къде съм казал, че има пристрация? Цитирай! Смятам че има неоглеждане както се вижда и от заглавието! Но ти първосигнално като пристратен по отношение на моята личност (личи си че не се харесваме) говориш така, че да завъртиш нещата в посока как аз съм бил казал нещо за администрацията, а няма такова нещо. Говоря за троловете и т.н..

преди 19 минути, Гражданин написа:

Много добре съм описал случая си в пост №1

Това е твоя гледна точка! НО, не ние тук сме съдници!!!! 

Отделно, че твоя проблем с "Админа" не на касае. Нито пък смятаме, че това е проблем на форума. 

Какво се обясняваш като ученичка??? Направена ти е забележка. Това дали ще повлияе върху твоето поведение във форума не на касае. 

По-скоро ти си промени поведението, т.е. уважавай форума! Няма как да изискваш в противен случай форума да те уважава!!!

Следващият път си мери приказката!!!! Нали уж си гражданин? Дръж се прилично!!! Считаш, че си културен, то тогава не си позволявай лични обръщения към някой с прякора му и т.н. Или какво, другия ти е приятел ли? В тоя случай си изяснявайте на ЛС трактовките!!! 

"Имам изказвания на много високо културно и езиково ниво."

Това ли ти е високото културно ниво, като сам измисли прякора  НУЖНИКАР на Аспект?

Върни се назад в темата, ако не си спомняш евентуално.

С какво си по вече от него в живота? Като искаш да не те обиждат в раздел политика, мини в раздел музика. Там никой никого не обижда.

преди 6 минути, superiority написа:

отбор "копейка"

Какво ти се привижда?! :laughing5:

Не ме разсмивай и тук!!! :) 

преди 12 минути, Гражданин написа:

Един на ЛС ми писа как ще ме отрепе

Кой е този ? Че ми стана интересно.

преди 6 минути, superiority написа:

На мен ми е интересно вие всичките от отбор "копейка" защо искате само нас да ни наказват?

Колев, ти най-много обиждаш, "НАТО-вски трол" е обида с която заслужаваш вечен бан! Какъв е този черен шрифт, това разрешено ли е? Не можеш ли да пишеш нормално като нас?

Настрой си браузера като хората бе ! Ако не умееш, питай а не прави забележки. Ти в тези теми си вторият, който трябва да е баннат. Не съм ти го писал само от уважение, че си стар и уважаван от мен, член. Но явно и ти не заслужаваш хората да Ви уважават!

Аз в тези теми не вземам участие, но това не значи, че не ги чета и мога и аз да изкажа мнението си по даден въпрос.

Ето, направих го. А какво заслужавам аз, Ти или който и да е, единствено администрацията може да реши. Съгласил си се с правилата на този форум. Ще ги спазваш. Точка по въпроса.

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Администраторът трябва да изключи форума за няколко дена. Вие психясахте тука. Обиди,псувни търпите ама не можете без него.

Е, на някой му дават почивка, но той не, та не .... 

преди 5 минути, superiority написа:

Защо това не е написано в правилата?

Защото културният човек знае как да игнорира въпросните обиди. ;) 

Пак да повторя: Дим без огън няма!!! Клише, но е вярно!!! 

И отделно това, то от обида до клевета има разлика. ;) 

преди 21 минути, superiority написа:

На мен ми е интересно вие всичките от отбор "копейка" защо искате само нас да ни наказват?

Всъщност си прав ,забелязвам че в много от случайте обидите са от двете страни в диалога ,тоест следва да делят наказание двата или повече потребителя участващи в дискусията и употербили квалификация към някого в същата дискусия, по този начин ще се сведе до минимум подозрението че върху някой потребители има чадър от администрацията.

преди 1 минута, bioid написа:

Стана малко като в детската градина. Вземете пораснете...

Вдетиняването не е проблем. Истерията е в повече. ;) И това при трезви хора. :) 

преди 1 час, Гражданин написа:

Смятам че е редно с такива хора да се постъпва с игнор, а не да им се играе по свирката

.thumb.png.56389c535c477cc2e41281be0c080856.png

Ето го и ivankirov  се оплаква че бил наказан пък си направил нов профил за да ни каже това.

преди 8 минути, Кочапрянус написа:

Честито дядовци, ИванКиров с един месец бан. Казал джендър, брои се обида, туй дето вие го пишете у всяко мнение. Гейпросащ ала бала. 

Няма дискусия тука, имам всичко на всичко 18 уникални прегледа в тубата, за оня клип с бойните дядовци и бабки. 

Шепа злобни старчета, цял ден се чудят на кой да скроят калпака, на кой да направят мизерия. 

Честито, печелите. 

Промивайте младите за соца, може и да успеете да затриете още едно поколение. Тия, дето не са държани гладни и некъпани, не могат да оценят какво е свобода и достойнство. 

ИванКиров си има да учи фронтенд, няма да си дава зор да ви се бърка, имате цял месец да заразявате интернет ефира. Мерзавците почти винаги печелят. 

преди 3 минути, Кочапрянус написа:

Да, много държа да знаете. 

Печелите. 

Мерзавците винаги печелят. 

Аз пък няма да си престъпя честта, да ползвам вашите похвати. 

Именно това е смисълът на думата чест. Да си нарушиш комфорта, в името на някаква идея, в идеал, който вярваш. 

Форумът губи смисъла си, пък аз имам да уча нов занаят. 

Затова съм с гостенски ник. 

Отговорността да си наказан е изцяло твоя ,а след като си напраивил нов профил как ще извадиш поука от това за което си наказан ? Постъпи мъжки и понеси отговорност за това ,изтърпи наказанието си достойно и общувай след това във форума достойно с уважение към всички участници в темите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.