Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли война НАТО срещу Русия?

Featured Replies

• Автор
преди 12 часа, N1K17Y написа:

Съжалявам, че ще те разочаровам, но това не е договор :) 

Зная, че не е. Изразих се неправилно, но е договореност. Договорили са нещо в протокол, което впоследствие не е изпълнено. Споразумението също не е договор, но в него също се договарят някои неща. Защо да ме разочароваш, аз съм неутрален. Не ми пука нито за Русия, нито за Украйна. :) 

• Отговори 277
  • Прегледи 27,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...така и трябва... ...щом го няма Варшавския договор,терористичната организация нато, няма оправдание за операциите и изобщо за съществуването си...

• И по време на "студената война" някои се питаха дали ще има война НАТО срещу СССР. Такава не се получи, а иначе и тогава имаше военни действия по света.  Оръжия се произвеждат. Оръжия се усъвърше

• Филипов
    Филипов

Публикувани изображения

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Ето я декларацията за независимост на Украйна от 24.09.1991г. Там дори и преди точка 1 пише черно на бяло:

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

След като сами си плюят на написаното в документа, изразявайки желание за членство в НАТО, да се сърдят сами на себе си

Имаш проблем с четенето с разбиране ми се струва :)

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Зная, че не е. Изразих се неправилно, но е договореност. Договорили са нещо в протокол, което впоследствие не е изпълнено. Споразумението също не е договор, но в него също се договарят някои неща. Защо да ме разочароваш, аз съм неутрален. Не ми пука нито за Русия, нито за Украйна. :) 

То ей така на добра дума колко неща могат да се "договорят"... 

преди 25 минути, N1K17Y написа:

Просветли ме, плийс. Дай да видим твоят прочит на ситуацията :)

• 4 седмици по-късно...
на 13.02.2024 г. в 14:39, N1K17Y написа:

Той не знае, че има проблем. За него Русия е над всичко. 

на 13.02.2024 г. в 1:27, ivottoshev написа:

Ето я декларацията за независимост на Украйна от 24.09.1991г. Там дори и преди точка 1 пише черно на бяло:

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

След като сами си плюят на написаното в документа, изразявайки желание за членство в НАТО, да се сърдят сами на себе си

И как свърза "равенство във външните отношения"  с това да членуват в какъвто си искат международен съюз ???

Само в болните рашистки глави това е някакво противоречие :hit:

Това че ние например, членуваме в НАТО, означав али че нямаме равенство във външните отношения с Китай например ?

Пак се осра тошееффффф пак... :)

Един много добър отговор за мира и преговорите от Полша :

Някои забелязаха интересна прилика :)

432276834_7690642304321435_6164956922860

Каква война, като на всички е известно за взаимното унищожение, без победител.    На такива като Макрон трябва да им се набиват канчетата.  Неслучайно от Великобритания не искат да изпращат нови военни дори и на тренировъчни мисии в Украйна.

• Автор
преди 18 часа, miro20 написа:

И как свърза "равенство във външните отношения"  с това да членуват в какъвто си искат международен съюз ???

Само в болните рашистки глави това е някакво противоречие :hit:

Това че ние например, членуваме в НАТО, означав али че нямаме равенство във външните отношения с Китай например ?

Пак се осра тошееффффф пак... :)

Един много добър отговор за мира и преговорите от Полша :

Някои забелязаха интересна прилика :)

432276834_7690642304321435_6164956922860

Да разбирам ли, че имаме равенство във външните отношения с Китай и ЕС? Дали Китай ни е партньор и съюзник както страните членки на ЕС и НАТО? Под равенство какво разбираш? Да имаме посолства във всички държави по света, така ли е? Ами ние нямаме посолства навсякъде. Украйна дали имат? 

Такава точка в декларацията е неизпълнима. Не знам защо са я написали. За прах в очите може би. 

По принцип това дали Украйна ще стане член на НАТО си е нейна работа и на страните членки от НАТО. Русия няма право да заповядва, кой къде да членува. Обаче като реши да нападне някой съсед, който не е член на НАТО и ЕС, това не е наша работа. Кои сме ние, че да се бъркаме във външната политика на Русия? Войната е продължение на дипломацията. Това, че ЕС и НАТО взимат страна във войната, означава, че определен кръг от влиятелни хора нямат интерес Украйна да бъде окупирана. Не можеш да ме убедиш, че го правят заради алтруизъм. Никой не пръска толкова пари поради хуманност и съпричастност. Страхът от бъдещо руско нападение пък е смехотворен. Нали Украйна беше в СССР. Тогава даже имаше Варшавски договор. Защо СССР не нападна през 70-те години примерно, а ще нападне Русия след като завземе Украйна? Не ми казвай, защото Путин е по-страшен от Сталин, Хрушчов, Брежнев , Андропов и Черненко. 

преди 17 часа, Мечо Хубавеца написа:

Русия няма право да заповядва, кой къде да членува. Обаче като реши да нападне някой съсед, който не е член на НАТО и ЕС, това не е наша работа. Кои сме ние, че да се бъркаме във външната политика на Русия?

И защо залагаш само на НАТО и ЕС ?  Дали си член или не,  не те прави изолиран от някой побеснял малоумник .

С такова наивно мислене е имало и в САЩ по отношение на Хитлер . Даже лозунгите ви са едни и същи :

Страхът от бъдещо руско нападение пък е смехотворен.

Да, много се смяхме първо - когато 2014 г рашистите окупираха Крим и част от Донбас, и още по голям смях падна когато започнаха открита широкомащабна война  2022 г.

ама как се кълняха и путлю и Захарова и всички рашистки пропагандисти че това било абсурдно , че никога не биха нападнали, бла бла бла...

Да разбирам ли, че имаме равенство във външните отношения с Китай и ЕС? Дали Китай ни е партньор и съюзник както страните членки на ЕС и НАТО?

Разбира се че имаме равенство , и нито Китай ни диктува нито ние на тях. Отношенията са с открити международни договори и търговски такива по взаимни споразумения.

И това няма нищо общо в какви алиански членуваме. Овсен ако косвено се засягат някакви ангажименти, но и това е лесно регулируемо и въобще не е спор между държавите.

Просто показах абсурда на твърдението на фейкомета тошефффф дето се излага и вади някакви точки , които както винаги, опровергават самия него :) 

По принцип това дали Украйна ще стане член на НАТО си е нейна работа и на страните членки от НАТО. Русия няма право да заповядва, кой къде да членува. 

Не е така.  Точно заради НАТО  донските и запорожските казаци вече не искат да бъдат украинци.    За рускоезичните най-източни области и за Крим изглежда е по-лесно, те вече са в Русия.   Смесени райони са Харков, Одеса и Николаев , също доста руснаци живеят там.     РФ ще поискат и тях, ще си ги вземат по военен път, а местните хохли ще избират да останат или да бягат, като се изселват в  Бандеристан.  Ще бъде жалко да бъде унищожена почти цялата ВСУ !   Преди 2 години бяха 1 200 000 души.  Сега липсвали 700 000.    Зеленски много успешно води развитието в тази посока.    И му привършват войниците.    НАТО следваше някак да ги омиротвори, вместо да ги нахъсва за битка до последния бандеровец.

• Автор
преди 3 минути, attj написа:

Не е така.  Точно заради НАТО  донските и запорожските казаци вече не искат да бъдат украинци.    За рускоезичните най-източни области и за Крим изглежда е по-лесно, те вече са в Русия.   Смесени райони са Харков, Одеса и Николаев , също доста руснаци живеят там.     РФ ще поискат и тях, ще си ги вземат по военен път, а местните хохли ще избират да останат или да бягат, като се изселват в  Бандеристан.  Ще бъде жалко да бъде унищожена почти цялата ВСУ !   Преди 2 години бяха 1 200 000 души.  Сега липсвали 700 000.    Зеленски много успешно води развитието в тази посока.    И му привършват войниците.    НАТО следваше някак да ги омиротвори, вместо да ги нахъсва за битка до последния бандеровец.

Краткият отговор е, че на теория чисто юридически не си прав, на практика житейски обаче си прав. Не знам точно колко са загубили украинците, но това са подробности. Като цяло е както ти го пишеш. 

Дългият отговор е много дълъг.

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не знам точно колко са загубили украинците, но това са подробности. Като цяло е както ти го пишеш. 

Можеше да са федерализирали Донецк-Луганск през 2014 година,  да няма бандеровска АТО и тогава нямаше да се стигне до гражданска война.   Сега нямаше да има военни действия с над милион загинали.  Бандеровците са много виновни и дори от МНС в Хага им го казаха в прав текст -  ДНР не били терористично формирование и АТО е незаконосъобразна.  Режимът в Киев нека да погледне себе си в огледалото.   Няма как за всичко все руснаците и лично Путин да са виновни.

• Автор
преди 9 минути, attj написа:

Можеше да са федерализирали Донецк-Луганск през 2014 година,  да няма бандеровска АТО и тогава нямаше да се стигне до гражданска война.   Сега нямаше да има военни действия с над милион загинали.  Бандеровците са много виновни и дори от МНС в Хага им го казаха в прав текст -  ДНР не били терористично формирование и АТО е незаконосъобразна.  Режимът в Киев нека да погледне себе си в огледалото.   Няма как за всичко все руснаците и лично Путин да са виновни.

Никой не може да задължи Путин да нападне Украйна. Това си е негово решение. Можеше да не го прави. 

на 13.02.2024 г. в 14:39, N1K17Y написа:

То ей така на добра дума колко неща могат да се "договорят"... 

Не знаеш ли, че има и устни договори, вярно не между държави...Има протокол, който е писмен и доказва какво са договаряли...Аз си мисля, че щеше да бъде по-добре Западът да си удържи на думата. Сега нямаше да плащаме на украинците...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Никой не може да задължи Путин да нападне Украйна. Това си е негово решение. Можеше да не го прави. 

Тероризмът на бандеровците в Донбас предизвика това.  Можело е да се избегне.   Слабохарактерните Путин и Янукович трябваше със сила да са разпръснали Майдана.   В Киев законно можеха да се изпратят руски сини каски.  Изпрати в Сирия, а проспа събитията  в Киев.    Нямаше да има преврат и сега нямаше да отброяват над милион загинали.    Ще има и още,  по всичко личи.  Историята ще отсъди за Янукович и за Путин.

• Автор
преди 26 минути, attj написа:

Тероризмът на бандеровците в Донбас предизвика това.  Можело е да се избегне.   Слабохарактерните Путин и Янукович трябваше със сила да са разпръснали Майдана.   В Киев законно можеха да се изпратят руски сини каски.  Изпрати в Сирия, а проспа събитията  в Киев.    Нямаше да има преврат и сега нямаше да отброяват над милион загинали.    Ще има и още,  по всичко личи.  Историята ще отсъди за Янукович и за Путин.

Не трябваше да напада Украйна. Това не е добро решение.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Не трябваше да напада Украйна. Това не е добро решение.

Не трябваше да има АТО в Донбас.   Сега вече е ясно какво следва.   Скоро Доналд Тръмп ще го разяснява на плиткоумните в НАТО.  Също и на тези в Киев.   Руснаците вероятно ще изчакат.

На Запад все повече мислят за това, че Русия може да спечели войната, а Украйна – да загуби допълнителни територии и дори суверенитета си, като  това означава едно – НАТО ще бъде победен, а последствията ще се усетят в целия свят. Подобни предположения четем в "Financial Times” и  “Bloomberg“, съобщава “Українська правда“.                                Перспективата е Доналд Тръмп  да спечели президентските избори през 2024 г. в САЩ  и да изпълни обещанията си да  оттегли САЩ  от основните съюзи, включително и от  НАТО, като сключи сделка с Путин по отношение на Украйна.    Ако дотогава режимът в Киев не е фалирал или капитулирал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.