Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на Linux и инсталиране на Windows 10?

Featured Replies

Разрешен от цър-вул

преди 11 часа, MariyanTodorov написа:

Здравейте!

Купих си Лаптоп Acer Nitro 5 AN515-58-75ET. Чисто нов, но е 

Лаптопа е страхотен, моя е Acer Nitro 5 AN515-5и има драйвъри за уин 10. И ти ако свалиш драйвърите за моя модел ще станат при теб.:wink12:

Проблема не е в лаптопа!

• Отговори 66
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъпдейт по темата: Отидох на сервиз, пих едно кафе и си взех лаптопа само с 35 лева задна Явно съм по-добър в моите си неща, а това реших да го оставя на хората, които разбират! Въпреки

• Тоя па... човека иска да махне тая фашкия от новия си лаптоп, а оня му предлага да сложи друга фашкия - Linux Mint. Не всички са no-lifer-и, чието време не струва нищо, като Linux десктоп потребителит

• Не е омраза, а е вследствие на непрестанното навиране в очите колко велик бил Линукс в теми за Windows. Колко пъти е било някой Windows потребител да пише в тема за Linux? Твъърде рядко и обикновено

Публикувани изображения

преди 10 часа, цър-вул написа:

И нещо не схванах какво имаш предвид под разпознаване на флашки.

че след формата ос не я разпознава 

Ако на този модел Acer Nitro 5 AN515-58-75ET качи Windows 10, са много вероятни проблеми с драйвъра за аудиото Realtek, XPERI DTS и Thunderbolt.

На този модел Acer Nitro 5 AN515-58-578U мъчих 10-ка, с Thunderbolt се оправих, но с аудиото не стана. Официално драйвъри има само за 11. Не съм пробвал с драйвъри за AN515-57.

преди 18 минути, Недко1975 написа:

След кое? Кой я е форматирал?

преди 16 минути, st34 написа:

Ако на този модел Acer Nitro 5 AN515-58-75ET качи Windows 10, са много вероятни проблеми с драйвъра за аудиото Realtek, XPERI DTS и Thunderbolt

И как го костатира, при положение, че има Q&A в страницата на серията за ъпгрейд от 10 до 11
А поддръжката на W10 най-вероятно са я скрили, за да са в услуга на M$.

Еми много просто, като инсталирах 10-ката, официалните драйвъри на Realtek не стават, инсталира се и след рестарт няма звук. TDS  избщо го няма. В диспечера питанки. При ръчно добавяне не се инсталират. Какво по-голяма констатация от това? Написах, много вероятни проблеми. Аз не се справих с това и минах на лесния вариант.

п.п. Ето и нещо интересно...

преди 14 часа, MariyanTodorov написа:

Сега ще се опитам да го направя това, само не разбирам след тези команди (първия път не знаех че трябва ентър).. след това ударих ентъри и ми се форматира флашката и като я сложих тази флашка на другия ми компютър, той бъгна и ми излезе това съобщение. 

Сега ще търся друга флашка, защото очевидно тази не знам какъв зор видя...

и ако успея да се справя ще продължа със стъпките... ако не го засиля в стената.

Благодаря ви за информацията и съветите.

sads.jpg

преди 8 часа, Недко1975 написа:

Това в скрипта не е форматиране!!! Това е деинициализиране.
Какъв е смисълът да се форматира като всеки инструмент, с който ще се създава зареждаща флашка първо ще я форматира.

преди 1 час, цър-вул написа:

Това в скрипта не е форматиране!!! Това е деинициализиране.
Какъв е смисълът да се форматира като всеки инструмент, с който ще се създава зареждаща флашка първо ще я форматира.

опитах да се сдържам в няколко теми

НТаистина ли се правиш на глупав

или си

прее ба флашката после се чудиш какво си направил накрая не можеш да се оправиш и не посочваш решение което е елементарно

да отговоря на всички специалисти

-като го карате да борави с меню ctrl + s после ще му кажете ли къде му е допълнителния диск

-след като няма диск в "буквата" найш кога ще се форматира точно никога

преди 28 минути, Недко1975 написа:

прее ба флашката после се чудиш какво си направил накрая не можеш да се оправиш и не посочваш решение което е елементарно

да отговоря на всички специалисти

-като го карате да борави с меню ctrl + s после ще му кажете ли къде му е допълнителния диск

Благодаря ти! Разбрах колко нищо не ти е ясно!

Цитат

Това е само в твоите фантазии - не ти е ясно що е това инициализиране на диск...
Изобщо не съм се чудил!!!

Цитат

накрая не можеш да се оправиш и не посочваш решение което е елементарно

На кое точно викаш не можеш да се оправиш? Мисля, че по-горе отговорих защо не съм форматирал с команда. Ама ще се повторя - когато се създава зареждащата флашка със съответния инструмент, той преди да започне да я конфигурира, я форматира! Какъв е смисълът тогава да се й се скъсява живота с допълнително форматиране?

Цитат

1. Няма такъв термин "допълнителен диск"
2. Като се забрани VMD контролера, nvme дискът веднага ще стане видим за Windows PE и той ще може да работи с него! И няма да е необходим irst драйвър.

Цитат

А това си е за бисерите!!! Няма такова животно "диск в буквата"! Има дял с назначена буква и дял без назначена буква. На диск НЕ СЕ НАЗНАЧАВА буква!!!

преди 1 час, Недко1975 написа:

прее ба флашката

На USB флашката и няма нищо!

Такива "уж" повредени флашки са ми любими, само да има кой да ми ги подарява! :)

Под Линукс през терминала ги форматирам и след това пак стават използваеми! :wink12:

П.П. Неправилно форматирани, не се разпознават от ОС! 

• Автор

Ъпдейт по темата:

Отидох на сервиз, пих едно кафе и си взех лаптопа само с 35 лева задна :D

Явно съм по-добър в моите си неща, а това реших да го оставя на хората, които разбират!

Въпреки това, научих доста от информацията и клиповете които споделихте тук и са ми много полезни (записах си информацията в една папка, както и клипчето за флашката, така и информацията за самия модел лаптоп).

Благодаря на всички хора, които се отзоваха!

Добре е да го знам. Утре ще пробвам отново. Надявам се, да успея този път. 
Иначе disk 1 да въведа този път, така ли? (за да не гръмне и другата флашка питам).

Не си я прецакал, форматирана е в друга ос и уиндоус не я разпознава. Оправя се с програма като eause partition master
преди 8 минути, locke написа:

форматирана е в друга ос

Изобщо не е форматиране, а е изчистена/деинициализирана. Ако се стартира управлението на дискове ще се появи съветник за инициализиране на дискове...

Аз форматирах диск през андроид телевизор. После компютъра не го разпознава за да кача филми. Доколкото помня, защото в диск мениджмънт няма опция за формат exfat 32. И затова писах за външната програма, в която има повече опции за форматиране

Тъпото е, че на подобни лаптопи слагат някакви измислени дистрибуции без GUI, колкото да откажат потребителя и да правят метани на Майкрософт. В същото време даже и най-елементарният Linux Mint щеше да го инсталира дори и неграмотният в компютърно отношение автор на темата, без да прави нищо, при тва за под три минути. И имайки преднид знанията му, хич и нямаше да му липсва Windows, щото за хора, които разбират малко, разлика няма. Дори и възрастни хора работят с Mint без абсолютно никакви проблеми. Да не говорим, че е и далеч по-лесен и юзър френдли от калната локва, наречена с гръмкото име Windows 11.

Тоя па... човека иска да махне тая фашкия от новия си лаптоп, а оня му предлага да сложи друга фашкия - Linux Mint. Не всички са no-lifer-и, чието време не струва нищо, като Linux десктоп потребителите, че да си инсталират която и да е Linux дистрибуция.

на 10.02.2024 г. в 20:01, цър-вул написа:

Благодаря ти! Разбрах колко нищо не ти е ясно!

Това е само в твоите фантазии - не ти е ясно що е това инициализиране на диск...
Изобщо не съм се чудил!!!

На кое точно викаш не можеш да се оправиш? Мисля, че по-горе отговорих защо не съм форматирал с команда. Ама ще се повторя - когато се създава зареждащата флашка със съответния инструмент, той преди да започне да я конфигурира, я форматира! Какъв е смисълът тогава да се й се скъсява живота с допълнително форматиране?

1. Няма такъв термин "допълнителен диск"
2. Като се забрани VMD контролера, nvme дискът веднага ще стане видим за Windows PE и той ще може да работи с него! И няма да е необходим irst драйвър.

А това си е за бисерите!!! Няма такова животно "диск в буквата"! Има дял с назначена буква и дял без назначена буква. На диск НЕ СЕ НАЗНАЧАВА буква!!!

Мен ли се опитваш да убедиш или човека с линукса

разбра че съм прав и сега да е на твоето ми носиш от 9 кладенеца вода с пълни простотии

ония пък ти показват палец-ясни сте ми и вие

преди 3 часа, цър-вул написа:

Моляяя?! Че и нагъл ще дойдеш!

обясни снимката на автора

и те предизвиквам-без raid как ще си сложиш допълнителен диск

преди 12 часа, piх3l написа:

Тоя па... човека иска да махне тая фашкия от новия си лаптоп, а оня му предлага да сложи друга фашкия - Linux Mint. Не всички са no-lifer-и, чието време не струва нищо, като Linux десктоп потребителите, че да си инсталират която и да е Linux дистрибуция.

Когато Мозо писа, се въздържах от коментар, но след твоя невеж коментар, няма как да си затрая. Само да вметна нещо за фАшкията (пише се "фЪшкия", "гений" такъв!), която не ставала за нищо - според теб, а и според рузняците от FartGaming:

Picture_created_19-02-2024_01-29-26.thumb.png.048fbe2fb0ef031a9f59c06495951d0a.png

"Game Center" е на WarGaming игровият център, а от него нагоре са все игри на WarGaming, които ги играх днес. На максимални настройки с HD текстури. Свалил съм още няколко игри, за които доскоро ми трябваше Уйндоусът. И които ще играя на фъшкията, която не става за нищо, която се инсталира за 5 минути и на която (така ми казаха) трябвало да пиша фермани в черен екран, за да си подкарам браузъра, камо ли да играя игра. :D Та на когото гроздето му е кисело... Аре, че ме чакат за кланова битка на WOT EU! ;)

преди 10 часа, Валсо написа:

Когато Мозо писа, се въздържах от коментар, но след твоя невеж коментар, няма как да си затрая. Само да вметна нещо за фАшкията (пише се "фЪшкия", "гений" такъв!), която не ставала за нищо - според теб, а и според рузняците от FartGaming:

Picture_created_19-02-2024_01-29-26.thumb.png.048fbe2fb0ef031a9f59c06495951d0a.png

"Game Center" е на WarGaming игровият център, а от него нагоре са все игри на WarGaming, които ги играх днес. На максимални настройки с HD текстури. Свалил съм още няколко игри, за които доскоро ми трябваше Уйндоусът. И които ще играя на фъшкията, която не става за нищо, която се инсталира за 5 минути и на която (така ми казаха) трябвало да пиша фермани в черен екран, за да си подкарам браузъра, камо ли да играя игра. :D Та на когото гроздето му е кисело... Аре, че ме чакат за кланова битка на WOT EU! ;)

Добре, че е Google за да разбера какво означава WOT EU! Виж, че съм прав - кой нормален човек ще тръгне да играе игри под Linux? Вие сте извратени малоумници, за които хората се сещат, само когато влезете да се изсерете в някоя Windows тема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.