Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на Linux и инсталиране на Windows 10?

Featured Replies

Разрешен от цър-вул

преди 5 часа, piх3l написа:

кой нормален човек ще тръгне да играе игри под Linux

Абсолютно всеки уиндоусджия, който си е купил Steam Deck, който върви със SteamOS, която SteamOS е модифициран Arch Linux. :lol6: Андроид също е модифициран линукс, а колко игри има за Андроид, защото се търсят...

• Отговори 66
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъпдейт по темата: Отидох на сервиз, пих едно кафе и си взех лаптопа само с 35 лева задна Явно съм по-добър в моите си неща, а това реших да го оставя на хората, които разбират! Въпреки

• Тоя па... човека иска да махне тая фашкия от новия си лаптоп, а оня му предлага да сложи друга фашкия - Linux Mint. Не всички са no-lifer-и, чието време не струва нищо, като Linux десктоп потребителит

• Не е омраза, а е вследствие на непрестанното навиране в очите колко велик бил Линукс в теми за Windows. Колко пъти е било някой Windows потребител да пише в тема за Linux? Твъърде рядко и обикновено

Публикувани изображения

преди 1 час, Валсо написа:

Абсолютно всеки уиндоусджия, който си е купил Steam Deck, който върви със SteamOS, която SteamOS е модифициран Arch Linux. :lol6: Андроид също е модифициран линукс, а колко игри има за Андроид, защото се търсят...

Проверявал ли си, колко процента от игрите вървят на Steam Deck? Защото аз имам Steam Deck от както са го пуснали, от 600+ игри се поддържат около 100, останалите или изобщо не тръгват, или имат проблеми с контролите (освен ако не инсталираш Windows). Android не е модифициран Linux, а използва модифициран Linux Kernel , не е някакъв боклук от distrowatch, който си инсталирате вие... няма Arch, няма Ubuntu, няма други подобни шитни.

преди 1 минута, piх3l написа:

Проверявал ли си, колко процента от игрите вървят на Steam Deck? Защото аз имам Steam Deck от както са го пуснали, от 600+ игри се поддържат около 100, останалите или изобщо не тръгват, или имат проблеми с контролите (освен ако не инсталираш Windows). Android не е модифициран Linux, а използва модифициран Linux Kernel , не е някакъв боклук от distrowatch, който си инсталирате вие... няма Arch, няма Ubuntu, няма други подобни шитни.

Глупости.

преди 10 минути, piх3l написа:

Кое е глупости?

Всичко дето си написал за Линукс. Личи се, че не знаеш какво е Линукс!

преди 2 минути, Звяра! написа:

Всичко дето си написал за Линукс. Личи се, че не знаеш какво е Линукс!

Дай нещо конкретно, кое точно не е вярно?

на 19.02.2024 г. в 20:38, piх3l написа:

:lol6:

Юли 2022 бяха 5000 потвърдени игри, което означава 5000 игри, вървящи перфектно на Стийм Дек, демек на линукса, дето за нищо не става. По последни неофициални данни от Октомври 2023 г. игрите вече са 12 000! Ама гроздето нали е кисело...

А на арч какво му има? Каквато игра съм поискал да играя, съм я играл. Даже днес подкарах една, чиято мизерни руски разработчици непрекъснато правят спънки да не можеш да я играеш под линукс, но аз я играх няколко часа. :D Да не говорим пък колко стари игри се пускат без проблем, докато Уиндоус ти мрънка, че играта била неподдържана архитектура... :D

Личи си колко ти разбира тиквата! "Linux" & "Linux kernel" е едно и също, ние го наричаме само "линукс" за по-кратко.

И Windowsa не е лош той е като кученце как си го научиш, може да се настрой да бъде много оптимизиран и да работи отлично с игрите, и за Windows има приложения при геймърските системи който са оптимизирани по добре като софтуери за оптимизация на играта и куп други, фен съм на Windows от 2000 година и си го разчупвам като хляб както си искам

на 22.02.2024 г. в 8:21, Валсо написа:

:lol6:

Юли 2022 бяха 5000 потвърдени игри, което означава 5000 игри, вървящи перфектно на Стийм Дек, демек на линукса, дето за нищо не става. По последни неофициални данни от Октомври 2023 г. игрите вече са 12 000! Ама гроздето нали е кисело...

А на арч какво му има? Каквато игра съм поискал да играя, съм я играл. Даже днес подкарах една, чиято мизерни руски разработчици непрекъснато правят спънки да не можеш да я играеш под линукс, но аз я играх няколко часа. :D Да не говорим пък колко стари игри се пускат без проблем, докато Уиндоус ти мрънка, че играта била неподдържана архитектура... :D

Личи си колко ти разбира тиквата! "Linux" & "Linux kernel" е едно и също, ние го наричаме само "линукс" за по-кратко.

Кое грозде е кисело? Ако мислиш, че използването на някоя Linux дистрибуция те прави по-умен - имам лоша новина за теб! Всеки идиот с повече свободно време може да използва която и да е Linux дистрибуция.

Сега, вие "линукс" можете да наричате и пингвините в Антарктида, но това не променя факта, че цялостната ОС и Linux Kernel са две съвсем различни неща. Това, че ти липсват нужните знания да направиш разлика между двете си е твой проблем.

преди 9 минути, piх3l написа:

Кое грозде е кисело?

Чуждото! :) 

Някои не могат да правят вино!!! :) 

Принципно зависи от реколтата, т.е. коя година е "расло" "гроздето"!!! :)

Реколта '11 е убава, но XP е по-добра!!! :) И ко??? :)  

преди 1 час, dioib написа:

Чуждото! :) 

Някои не могат да правят вино!!! :) 

Принципно зависи от реколтата, т.е. коя година е "расло" "гроздето"!!! :)

Реколта '11 е убава, но XP е по-добра!!! :) И ко??? :)  

Абе всеки може да използва каквото иска, нямам проблем с това. Проблема е, че идват някакви малоумници и предлагат нещо, което авторът иска да премахне, тя за това е цялата тема. Който го интересува Linux, информацията е на един Google разстояние, повечето дистрибуции са безплатни и всеки е свободен да избира. Явно никой не иска да ги използва, за това Linux има такъв дял в десктоп сегмента.

Никой нищо лошо не е казал!

Не разбирам за какво е тази омраза и това поведение, което го демонстрирате?

Все едно сте рекламни агенти на майкрософт! :angry:

Напишат две команди у Линукс и вече Линукс е велик. Глупости зад клавитурното устройство решава системата как да върви, дали е Linux,Windows няма зн ако си дебил всичко е зле.

от 2005 година до ден днешен ползвам ОС Windows без никакви антивирустни софтуери като defender,avast,или там каспески нищо само чист Windows еее какво умрях ли

преди 4 часа, Звяра! написа:

Все едно сте рекламни агенти на майкрософт! :angry:

image.png.71d9d690b161569a342e61726cf6aa6b.png

Първо виж заглавието на темата и къде е пусната.

image.png.8f41dac15375a31e0bc8474d2330c896.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 4 часа, Звяра! написа:

Не е омраза, а е вследствие на непрестанното навиране в очите колко велик бил Линукс в теми за Windows.
Колко пъти е било някой Windows потребител да пише в тема за Linux? Твъърде рядко и обикновено е напук на някоя масирана Лайнюкс изцепка. И както е казал чичко Вонегът:
"Ние не пикаем във вашите пепелници, затова, моля, не хвърляйте фасове в нашите писоари!"

• 5 месеца по-късно...

Малко да вдигна темата, 3-ти (или май 4-ти, не помня вече) поред Acer Nitro 5 AN515-58 и пак не искат Windows 11. След доста пробване на драйвъри 10-ката изгря перфектно.

В момента още го тествам, за сега се държи супер прилично (даже от него пиша). Това бяха най-проблемните  Thunderbolt™, Audio Realtek + DTS - перфектен звук,  Intel management engine. Има пълен Backup 10.

Unofficial-Realtek-UAD-generic-6.0.9709.1 не е задължителен!

При нужда, ей тук на облачето 🙂.

https://mega.nz/folder/ho0AGBLB#MmSohVVlOYjW0KeUSD6eGA

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.