Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние по-зле ли сме от Русия ?

Featured Replies

преди 6 минути, *S197* написа:

Какво произвежда Русия и къде имат експорт на стоки:

https://finance.rambler.ru/economics/48419709-chto-proizvodit-rossiya-spisok-produktsii-rossiyskogo-proizvodstva/

Някакви допотопни техники, лади и москвичи, ай моля ти се! Знаем ги как се мокрят и вътре по време на дъжд. Даже четох някъде, че нямате части за климатици и ел стъкла.

преди 6 минути, *S197* написа:

Какво произвежда България?

Много неща, софтуер, дронове, оръжия и кво ли не. 

• Отговори 140
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Според него е добре, даже ще напише донос за съседа, че е говорил против властта

• Винаги сме били по-зле от Русия! Ходил съм там последно, като дете и още тогава си бяха много по-добре. А сега няма въобще какво да говорим. Това, че в Русия е много добре го потвърди дори Тъкър Карлс

• Т.Христов
    Т.Христов

Публикувани изображения

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

На запад как с готовност давате 2 евро за кафе а тука ако ви искат 4 кинта за едно кафе ще дигнете скандал?

Във Варна почти на всякъде по центъра и по плажната, цените са около 4 лева. 

преди 37 минути, Гражданин написа:

//

Не, българите пътуват където си искат с ниски тарифи и без визи. Не познавам хора, които да не могат да си позволят да пътуват. Толкова е евтино! А защо вие плачете, когато ви екстрадират и качват на автобусите за летището и няма да имате вече българска виза, за да си пътувате из ЕС?

Познавам доста хора, които не могат да пътуват, не могат дори да си платят <топлото> зимата, ако не са им децата да поемат разходите.

Познавам и млади , учители, които нямат възможност, само наема им е 1200 лева месец, а общата пара за 4 членно семейство е близо 4200 лева. Кое по-напред?, като от сега заделят да изучат децата си !

преди 40 минути, чичо Сашо написа:

Вероятно ми говориш за МБАЛББ „Св. София“ Нея я ремонтираха.

resize_boln1.jpg.e179d9448962d0fc3afd43909e9e819e.jpg

Аз имах предвид белодробното на "Александровска"

To и тази се води белодробна, но за неспецифични болести. Да, за тази сграда имам предвид. Тя е изцяло ремонтирана. 

Порових и в нета. За Русия в трудните райини на Сибир, където си фантазирах да ходя.............. търсят учители, особенно математика, физика,  и английски, немски, някъде и китайски, разбира се -руски също. Условието е с предимство по-млади и семейни.

Основна заплата , набързо по днешния курс е между 600 - 630 евра. Държавата-съответното местно управление осигурява семейна квартира, топлото, ток, вода, телефон-един мобиен и предполагам на апартамента, интрнет.  Някъде и служебен транспорт, но в повечето няма. Облекчено данъчно облагане, заплатата е почти необложима. Детска градина, ясла за децата - безплатни, храна безплатна за деца и за учителя, здравеопазване осигурено, една семейна почивка на година през ученическите ваканции - осигорено.

Сравнете горното с България, в момента учителска заплата на по-млад учител, стаж до 5 години е около 2000 лева, примерно в гр.Ивайловград. Няма жилище, няма нищо............... , а стандарта, разходите,  и пр.? От материално-финансова гледна точка и самия <стандарт на живот>, Къде е по -добре?

преди 16 минути, Гражданин написа:

Някакви допотопни техники, лади и москвичи, ай моля ти се! Знаем ги как се мокрят и вътре по време на дъжд. Даже четох някъде, че нямате части за климатици и ел стъкла.

Много неща, софтуер, дронове, оръжия и кво ли не. 

Руснаците почват и истински коли да правят, а не <вагонетки>😀

Последното ти изречение е смешно- наблягаш на оръжията......... руснаците , като завършен продукт, това им е основно производство.

Потърсих за позиции учител в големите им градове. Москва, Ленинград............за Москва гледам нивото заплащане.............. гати мизерията , излиза под 1000 евро, като няма безплатни квартири и пр. Каква магия, как да оцелее едно младо семейство , интелигентни хора, примерно учители? Там гледам наемите като в Хелсинки, невъзможни за семеен доход под 2000 евра !

Определено сме по-зле от Русия щом тука е пълно с русофили, а българофилите в Русия сигурно са по-малко от пръстите на левия крак :nono:

преди 17 часа, TiratroN написа:

От няколко дни гледам руски клипове на хора, които обикалят из разни магазини ,които са пълни със стоки с изтекъл срок, с охрана която се държи неадекватно и прочие. Четох една тема тук в този форум, но тя е архивирана и не мога да коментирам в нея. Темата беше за това дали охраната може да те проверява на изхода на магазина.  И доста хора писаха, че било трудно ако не можеш да докажеш когато намерят дадена стока в теб, дали е твоя. Това е някаква лудост. В Руските клипове които гледам, човека нарочно излиза със стока налична в магазина и охраната естествено го спира. Но след дълги препирания и викания на полиция, се оказва, че охраната греши. Защото човек е невинен до доказване на противното. И ако охраната не може да докаже че човека е откраднал стоката от магазина, няма право да го спира. Отделно се оказва, че охраната въобще не може да го възпрепятства, освен ако той не напада хората ,държи се агресивно или чупи нещо. Та не ми казвайте, че в Русия законите са по-добри. А... за снимането на обществени места. Табелки и прочие дивотии... пълни измислици. Обществен ли е обекта , можеш да снимаш. И при спазване на определени условия можеш и да публикуваш снимките. Какви магазини частни обекти, що за дивотия е това?

От познат работещ в хипермаркет знам че охраната хваща крадци. Освен камерите закачени на тавана имат и скрити по някои от стилажите. Ако те видят на камера няма да ти се размине. 

преди 9 часа, чичо Сашо написа:

Купувам продукти от "Берьозка" вкусни, особено хляб и колбаси! Хлябът не хваща мухъл като нашия, колбасите са супер вкусни... Та  не знам дали сме по-добре...

Е, далеч съм от мисълта, че всичко в Русия е ОК. Но и в Америка е така....

Поздравления за което, аз също купувам от "Берьозка", защото знам, че част от средствата отиват за украинците в нужда, човека много помага, нищо че е руснак. Продуктите между другото се внасят от Полша основно.

Руският собственик на "Берьозка": Хитлер поне измисли претекст за война

преди 6 часа, ostavime написа:

Пропускаш най-важното. Липсва ти свободата, да отидеш на летището и срещу 100 Евро след 2 часа да си в Париж, Рим, Барселона... примерно. За свобода на говорене, писане и т.н. да не говорим. Има и разни други аспекти, но... едно по едно. 

Но когато тази свобода я имаш за даденост, изобщо не я включваш в уравнението. Разсъждаваш елементарно като принизяваш нямането до Айфон и Кока Кола. 

Сега е изцяло ремонтирана и храната е кетирънг, който е доста приличен. Случват се нещата, но става бавно. 

Тази свобода не мога и никога не съм я отричал, но както казах, мен ме дразни това, че се наливат пари в бездънна яма а ние плащаме сметката.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Тази свобода не мога и никога не съм я отричал, но както казах, мен ме дразни това, че се наливат пари в бездънна яма а ние плащаме сметката.

А твоите ученици бездънна яма ли са? Знаеш за кои говоря, гетото а-у. Поколения сиганета, които фиктивно завършват образование. Разкажи малко повече за тая Франция, има ли и там такива проблеми там като тук със сиганетата? Тогава бих те разбрал за бездънните ями, евентуално бих се съгласил че свободата е криво разбрано нещо. Но като работи на запад и е само заради "Айфон и Кока-Кола" драмата както каза оставиме, защо да не проработи и тук? Твоите проблеми ми се струват лигни от презадоволеност. Франция колкото и сметка да плаща, пак живеете добре. Само заплатите кажи какви са "да се посмеем".

преди 9 минути, Гражданин написа:

А твоите ученици бездънна яма ли са? Знаеш за кои говоря, гетото а-у. Поколения сиганета, които фиктивно завършват образование. Разкажи малко повече за тая Франция, има ли и там такива проблеми там като тук със сиганетата? Тогава бих те разбрал за бездънните ями, евентуално бих се съгласил че свободата е криво разбрано нещо. Но като работи на запад и е само заради "Айфон и Кока-Кола" драмата както каза оставиме, защо да не проработи и тук? Твоите проблеми ми се струват лигни от презадоволеност. Франция колкото и сметка да плаща, пак живеете добре. Само заплатите кажи какви са "да се посмеем".

Защо извърташ темата? Говорим за стотиците милиарди които дупедавците наляха и продължават да наливат в Украйна за наша сметка, за кризата в която ни навряха за да са в услуга на трети държави и конкретно на един изкукуригал дъртак, за това че цяла Европа се е затънала в проблеми и се трессе от протести а нищожествата вместо да мислят как да ги решат се чудят само как да ги задълбочат.
Кажи нещо по тая тема.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Защо извърташ темата? Говорим за стотиците милиарди които дупедавците наляха и продължават да наливат в Украйна за наша сметка, за кризата в която ни навряха за да са в услуга на трети държави и конкретно на един изкукуригал дъртак, за това че цяла Европа се е затънала в проблеми и се трессе от протести а нищожествата вместо да мислят как да ги решат се чудят само как да ги задълбочат.
Кажи нещо по тая тема.

Казваш "в кризата, в която ни вкараха". А ти в криза ли си? Учителите са едни от "най-ниско" платените работници, кажи ми как едва преживяваш с френска учителска заплата? Много ли е зле положението с 4-5 хиляди евра? Жена ти и тя сигурно работи, ако не и за повече. Според мен на теб никой не ти пречи за "френската мечта". А с френския паспорт можете на такива екзотични места да отидете, че ви се чудя на акъла кво плюете. Франция е една от 10 най-високо развити държави като жизнен стандарт. Не виждам нерешими проблеми в Европа, ако се върнем на темата Русия, там е ада на земята, ако сравняваме която и да било държава от ЕС с Русия.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Казваш "в кризата, в която ни вкараха". А ти в криза ли си? Учителите са едни от "най-ниско" платените работници, кажи ми как едва преживяваш с френска учителска заплата? Много ли е зле положението с 4-5 хиляди евра? Жена ти и тя сигурно работи, ако не и за повече. Според мен на теб никой не ти пречи за "френската мечта". А с френския паспорт можете на такива екзотични места да отидете, че ви се чудя на акъла. Не виждам нерешими проблеми в Европа, ако се върнем на темата Русия, там е ада на земята, ако сравняваме която и да било държава от ЕС с Русия.

Абе ти на кой свят живееш?

преди 2 минути, Bubbles написа:

Абе ти на кой свят живееш?

Разкажи на кой като нещо не ти харесва в мненията ми. Колко ти е заплатата и тази на жена ти? 

Разкажи на кой като нещо не ти харесва в мненията ми. Колко ти е заплатата и тази на жена ти? 

Ти чувал ли си за думичката Тактичност?

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ти чувал ли си за думичката Тактичност?

Няма такава думичка като ми се петелчиш, а след това ми обясняваш колко зле било и т.н.. Освен ако нямаш някакви близки хора, които тук да четат какво става, не виждам притесненията ти. Освен това живеете във френската държава, едва ли е тайна колко печели един учител, ако другите потърсят да сравнят. На фона на живота ти оплакваниците колко е било зле положението са някакси тъпи. Не мога да направя нищо по въпроса, че мантатлитетът ти е много негативен, може би до някъде все още български и все очерняш положението на думи, а пък броиш егати пачките.

Няма такава думичка като ми се петелчиш, а след това ми обясняваш колко зле било и т.н.. Освен ако нямаш някакви близки хора, които тук да четат какво става, не виждам притесненията ти. Освен това живеете във френската държава, едва ли е тайна колко печели един учител, ако другите потърсят да сравнят. На фона на живота ти опалкваниците колко е било зле положението са някакси тъпи. Не мога да направя нищо по въпроса, че мантатлитетът ти е много негативен, може би до някъде все още български и все очерняш положението на думи, а пък броиш егати пачките.

Явно изобщо не четеш нито слушаш новини или бягаш от тия дето не ти отърват :

Началото на Ноември целия департамент беше наводнен, късмет че ние сме в район който не беше засегнат, но къщата на тъща ми(Която живее в съседно градче) както и къщите на всички живеещи в градчето бяха леш, пълни догоре с вода, хората изгубиха всичко, тя поне можа да дойде при наса много хора изкараха м,аса време по салони. После тъкмо когато нещата леко тръгнаха, на 4ти Януари второ наводнение, пак всичко леш. Знаеш ли колко помощ отпуснаха на всяко семейство? 300€, след два потопа, минаха някви уж експерти да оценяват щети, направиха списък на всичко което е уищожено(удавени животни, Черна, бяла техника, мебели и пр и пр.), казаха че всичко се смятало по някаква тяхна си формула, доколкото се разбра е дадът още по около 700€ на семейство, толкова, общо 1000€ за два потопа и цели изгубени животи., Какво ще покриеш с тия пари да те попитам? Ремонтите ли, обзавеждането ли, техниката ли, животните ли, за унищожените насаждения да не говорим.
Отделно от това земеделците протестират от месеци(И не само във Франция) защото и за тях няма пари, а в същот време им се подбиват цените с украинско зърно, ние самите също сме в протестна готовност защото защото системата е пред срив, няма средства за елементарни неща, цените хвърчат в небесата, сметките растат а нашите заплати не помръдват а само се редят обещания, това важи и за много други сектори, хората изнемогват. Да не може да се сравнява с абсурдите в България но май ги наближаваме.

https://www.bfmtv.com/societe/manifestations/mobilisation-des-agriculteurs-et-des-pecheurs-a-boulogne-sur-mer-on-est-toujours-la-variable-d-ajustement-et-ca-on-en-a-ras-le-bol-affirme-patrick-legras-agriculteur-et-membre-de-la-coordination-rurale_VN-202403090236.html

https://actu.fr/ile-de-france/saint-denis_93066/colere-des-enseignants-greve-massive-et-manifestation-prevues-pour-le-7-mars-a-paris_60784915.html

В същото време малоумния макарон пелтечи всеки ден как трябвало да се пращат пари, оръжия а вече и армия на Украйна. И това според теб е нормално?

преди 7 минути, Bubbles написа:

В същото време малоумния макарон пелтечи всеки ден как трябвало да се пращат пари, оръжия а вече и армия на Украйна. И това според теб е нормално?

Да, нормално е! И не е нормално само според мен, а според целият свят е нормално!

Не е нормално това което прави онзи в Кремал! :)

преди 2 часа, Звяра! написа:

Да, нормално е! И не е нормално само според мен, а според целият свят е нормално!

Не е нормално това което прави онзи в Кремал! :)

Да нормално е цяла Европа да е в криза и хората да мизеруват щото да пълниме гушата на зеления. С какво ви друсат?

преди 6 минути, Bubbles написа:

Да нормално е цяла Европа да е в криза и хората да мизеруват щото да пълниме гушата на зеления. С какво ви друсат?

Зеления се защитава от червения. Никаква гуша не пълним, помагаме на хората да запазят живота и земята си.

Сега кажи ти с какво се друсаш?

преди 14 минути, Звяра! написа:

Зеления се защитава от червения. Никаква гуша не пълним, помагаме на хората да запазят живота и земята си.

Сега кажи ти с какво се друсаш?

Не може да помагаш на трети страни при положение че собствения ти народ и собствената ти страна са затънали.
Знам че ти е мания да плачеш за украйната, но не си прав.

преди 2 часа, Звяра! написа:

........

Ако си тЪпир е нормално.......... , е ,ти от амазонската селищна система ли идеш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.