Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние по-зле ли сме от Русия ?

Featured Replies

преди 2 минути, Bubbles написа:

Не може да помагаш на трети страни при положение че собствения ти народ и собствената ти страна са затънали.
Знам че ти е мания да плачеш за украйната, но не си прав.

Къде са затънали?

И искам да ми покажеш мой коментар в който плача за Украйна?

• Отговори 140
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Според него е добре, даже ще напише донос за съседа, че е говорил против властта

• Винаги сме били по-зле от Русия! Ходил съм там последно, като дете и още тогава си бяха много по-добре. А сега няма въобще какво да говорим. Това, че в Русия е много добре го потвърди дори Тъкър Карлс

• Т.Христов
    Т.Христов

Публикувани изображения

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Средната заплата в Русия я дават 800 евро а тука 1000.

Нещо такува, виж какво показах , по-гпрните постове. 

Не е добре и в Русия и в България, но е срамно в България уж държава в ЕС , учител да живее така, както в Русия, а някъде и по-зле.  Невероятно!, това е повод най-малкото да подпалите министерски съвет, парламент и президентство.

преди 4 минути, laplandetza написа:

Ако си тЪпир е нормално.......... , е ,ти от амазонската селищна система ли идеш?

Я се разкарай!

И не ме цитирай!

преди 25 минути, Звяра! написа:

Зеления се защитава от червения. Никаква гуша не пълним, помагаме на хората да запазят живота и земята си.

Сега кажи ти с какво се друсаш?

Абе  пълна главо с мъдрост, пълните гушите на пр-алите от Едрия корпорат.капитал просмукан с военни и <служби>  , давате още Сила на вашите Мъчители , които нямат държава, нямат народност, етнос и нямат цвят.

преди 1 минута, Звяра! написа:

Я се разкарай!

И не ме цитирай!

Хващай ракетата................ оная , дет сама са намества на космодрума😀

преди 3 часа, Т.Христов написа:

Мы ребята из простых
Без цепочек золотых
Вот таких золотых
Мы красивые пордон
Посмотри со всех сторон
Посмотри ... со всех строн...

Танцуй Россия и плачь Европа
А у в Украине полная полная полная жопа

Олигархам не вопрос
Геоцинка вместо роз
К твоим ногам
Наши парни из простых
Без цепочек золотых
Вот таких золотых

А у в Украине полная полная полная полная жопа

преди 1 минута, Т.Христов написа:

Мы ребята из простых
Без цепочек золотых
Вот таких золотых
Мы красивые пордон
Посмотри со всех сторон
Посмотри ... со всех строн...

Олигархам не вопрос
Геоцинка вместо роз
К твоим ногам
Наши парни из простых
Без цепочек золотых
Вот таких золотых

А у в Украине полная полная полная полная жопа

И твоята глава е изпълнена с премъдрие.......... работиш с <обратен ефект> , ядосваш хората и руснаците- техните майки и дъщеро бая <Здраве> ша получат от братска България. Няма разумен българин , който да не тегли по една на примитивни опити за руска пропаганда............. българите не са плоскочели блатни хора, които руската пропаганда нарича славяни, хора , които преди над 1000 години майчиния им език е бил <угро-фински> , нищо общо с онова, което са славяните.

преди 23 минути, Звяра! написа:

Къде са затънали?

И искам да ми покажеш мой коментар в който плача за Украйна?

Затънали сме всички, горе съм, дал пример(Един от многото), виж какво става по Испания, Италия, Германия, че дори и в България.
Няма как да ме убедиш че е нормално да изложиш децата си на глад и мизерия за да помагаш на трети страни.
И какво има да ти показвам? Дори и в тая тема това правиш, айде да кажем не плачеш но си вманиачен по темата.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Явно изобщо не четеш нито слушаш новини или бягаш от тия дето не ти отърват :

Началото на Ноември целия департамент беше наводнен, късмет че ние сме в район който не беше засегнат, но къщата на тъща ми(Която живее в съседно градче) както и къщите на всички живеещи в градчето бяха леш, пълни догоре с вода, хората изгубиха всичко, тя поне можа да дойде при наса много хора изкараха м,аса време по салони. После тъкмо когато нещата леко тръгнаха, на 4ти Януари второ наводнение, пак всичко леш. Знаеш ли колко помощ отпуснаха на всяко семейство? 300€, след два потопа, минаха някви уж експерти да оценяват щети, направиха списък на всичко което е уищожено(удавени животни, Черна, бяла техника, мебели и пр и пр.), казаха че всичко се смятало по някаква тяхна си формула, доколкото се разбра е дадът още по около 700€ на семейство, толкова, общо 1000€ за два потопа и цели изгубени животи., Какво ще покриеш с тия пари да те попитам? Ремонтите ли, обзавеждането ли, техниката ли, животните ли, за унищожените насаждения да не говорим.
Отделно от това земеделците протестират от месеци(И не само във Франция) защото и за тях няма пари, а в същот време им се подбиват цените с украинско зърно, ние самите също сме в протестна готовност защото защото системата е пред срив, няма средства за елементарни неща, цените хвърчат в небесата, сметките растат а нашите заплати не помръдват а само се редят обещания, това важи и за много други сектори, хората изнемогват. Да не може да се сравнява с абсурдите в България но май ги наближаваме.

https://www.bfmtv.com/societe/manifestations/mobilisation-des-agriculteurs-et-des-pecheurs-a-boulogne-sur-mer-on-est-toujours-la-variable-d-ajustement-et-ca-on-en-a-ras-le-bol-affirme-patrick-legras-agriculteur-et-membre-de-la-coordination-rurale_VN-202403090236.html

https://actu.fr/ile-de-france/saint-denis_93066/colere-des-enseignants-greve-massive-et-manifestation-prevues-pour-le-7-mars-a-paris_60784915.html

Питах те какви са доходите ви като семейство. Може би сте можели да помогнете на старата баба и без държавна помощ. И като са в район който се наводнява, значи могат а и трябва да се застраховат за по-сигурно. Държавата е длъжна да почисти, не да преобзаведе всички. Като цяло ми избяга от въпросите, значи или те е срам да кажеш колко пари изкарваш, че ако се окаже че взимаш хубави пари митът за лошата Франция и лошия Макрон рухва. Здраве да е, виждам че си дребнав на тази тема и имаш някакви предразсъдъци. Не си в България, споко, никой няма да дойде да те ограби или да вземе някой от вас за откуп, но както и да е. Показателно е, че схващаш къде ти е проблемът.

преди 3 часа, Bubbles написа:

В същото време малоумния макарон пелтечи всеки ден как трябвало да се пращат пари, оръжия а вече и армия на Украйна. И това според теб е нормално?

Нормално е, ако това ще спре Путин. Ако Киев падне, следват още държави в Европа.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Затънали сме всички, горе съм, дал пример(Един от многото), виж какво става по Испания, Италия, Германия, че дори и в България.
Няма как да ме убедиш че е нормално да изложиш децата си на глад и мизерия за да помагаш на трети страни.
И какво има да ти показвам? Дори и в тая тема това правиш, айде да кажем не плачеш но си вманиачен по темата.

Не си обеднял от малко помощ за Украйна. Това е инвестиция в сигурността и на твоето семейство.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Питах те какви са доходите ви като семейство. Може би сте можели да помогнете на старата баба и без държавна помощ. И като са в район който се наводнява, значи могат а и трябва да се застраховат за по-сигурно. Държавата е длъжна да почисти, не да преобзаведе всички. Като цяло ми избяга от въпросите, значи или те е срам да кажеш колко пари изкарваш, че ако се окаже че взимаш хубави пари митът за лошата Франция и лошия Макрон рухва. Здраве да е, виждам че си дребнав на тази тема и имаш някакви предразсъдъци. Не си в България, споко, никой няма да дойде да те ограби или да вземе някой от вас за откуп, но както и да е. Показателно е, че схващаш къде ти е проблемът.

Нормално е, ако това ще спре Путин. Ако Киев падне, следват още държави в Европа.

Не си обеднял от малко помощ за Украйна. Това е инвестиция в сигурността и на твоето семейство.

Ставаш нагъл, бегай!

преди 11 минути, Bubbles написа:

Помощта която се дава на Украйна, Палестина няма нищо общо с глада и мизерията на някои хора. Има хора на които по един милион да им дадем вдругиден пак няма да имат нищо. Има хора на които всичко което имат ако им го вземем след време пак ще имат. Народа колкото и добре да е в държавата в която живее, винаги ще е недоволен и винаги ще протестира!

Вманиачен? Глупости, че аз пиша много по малко от теб например! Вижда се!

преди 7 минути, Звяра! написа:

Помощта която се дава на Украйна, Палестина няма нищо общо с глада и мизерията на някои хора. Има хора на които по един милион да им дадем вдругиден пак няма да имат нищо. Има хора на които всичко което имат ако им го вземем след време пак ще имат. Народа колкото и добре да е в държавата в която живее, винаги ще е недоволен и винаги ще протестира!

Вманиачен? Глупости, че аз пиша много по малко от теб например! Вижда се!

Това което пишеш е факт, но в случая говорим за състоянието на цели страни.
За другото, не е въпроса колко а какво пишем, може би и грешно да интерпретирам, но понякога пишеш точно по този начин.
Ще ти го кажа така : Лошо да се помага няма, но това не трябва да става за сметка на собствените население и страна.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Лошо да се помага няма, но това не трябва да става за сметка на собствените население и страна.

И от къде да ги вземе държавата тези средства?  

Народа на Франция имат работа, пари, жилища, никой не пуска върху тях бомби, не им отвличат децата, не стрелят по тях всеки ден и не им разрушават жилищата! Мога да продължа, но това е достатъчно за да ме разбереш какво искам да ти кажа.

преди 42 минути, Bubbles написа:

С наш'та "помощ" ще занулим Украйна след още една година - колкото повече пари и оръжия наливаме, толкова повече животи и територия губи Украйна. 

Единственият печеливш са САЩ и техният ВПК, а на Чичо Сам въобще не му пука, че Украйна се превръща в едно гигантско гробище.

Наш'те европейски марионетки, в това число Денков, нямат нужда от коментар - безгласни букви, които изпълняват чинно това, което им спуснат от Вашингтон. 

И от къде да ги вземе държавата тези средства?  

Народа на Франция имат работа, пари, жилища, никой не пуска върху тях бомби, не им отвличат децата, не стрелят по тях всеки ден и не им разрушават жилищата! Мога да продължа, но това е достатъчно за да ме разбереш какво искам да ти кажа.

Добре ти би ли изложил децата си на глад и мизерия за да помагаш на външен човек?
Да тук хората си имат работа, но какво от това когато държавата нехае за нашите проблеми а налива нашите пари в бездънната яма на трета страна?
Освен това случващото се в Украйна с наливане на пари няма да се оправи, нито с пращане на оръжия.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Добре ти би ли изложил децата си на глад и мизерия за да помагаш на външен човек?
Да тук хората си имат работа, но какво от това когато държавата нехае за нашите проблеми а налива нашите пари в бездънната яма на трета страна?
Освен това случващото се в Украйна с наливане на пари няма да се оправи, нито с пращане на оръжия.

Да!

Стига да мога ще помогна и на теб и на други които се нуждаят от помощ!

Да!

Стига да мога ще помогна и на теб и на други които се нуждаят от помощ!

Звучи много благородно но и също толкова невероятно. :)
Не знам дали имаш деца, но аз за моите бих умрял.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Звучи много благородно но и също толкова невероятно. :)
Не знам дали имаш деца, но аз за моите бих умрял.

Можеш да ги заведеш да живеят в Русия!

Червения ще те изпрати на фронта.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Това пък защо?

Досети се сам!

току-що, Bubbles написа:

Добре.:brickwall:

Мисля за теб, затова ти препоръчвам да ги заведеш на хубавото. Да не живеят в мизерията на прогнилия запад! :)

Ти си ги завел във Франция.

преди 3 минути, Звяра! написа:

Мисля за теб, затова ти препоръчвам да ги заведеш на хубавото. Да не живеят в мизерията на прогнилия запад! :)

Ти си ги завел във Франция.

Нещо си се объркал, те тук са родени.
А това другото не на мен ако обичаш, говорим за глобални проблеми и да се пращаме тук и там поради полит виждания/пристрастия е глупаво.
Разбирам че не споделяш моите виждания по въпроса но не това е начина.  :)

преди 2 минути, Bubbles написа:

Нещо си се объркал, те тук са родени.
А това другото не на мен ако обичаш, говорим за глобални проблеми и да се пращаме тук и там поради полит виждания/пристрастия е глупаво.
Разбирам че не споделяш моите виждания по въпроса но не това е начина.  :)

Не се бъркам, нали се оплакваш от Макрон за помощта която изпраща на Украйна. Искам да ти помогна, затова ти предлагам да се преместите в Русия, на хубавото! :)

Русия не дава помощи на Украйна и следователно няма да има за какво да се оплакваш. :wink12:

Лека вечер.

Не се бъркам, нали се оплакваш от Макрон за помощта която изпраща на Украйна. Искам да ти помогна, затова ти предлагам да се преместите в Русия, на хубавото! :)

Русия не дава помощи на Украйна и следователно няма да има за какво да се оплакваш. :wink12:

Лека вечер.

Ако се оплаквах само аз не би било проблем. 

Лека вечер и на теб! :)

преди 18 часа, Bubbles написа:

Тази свобода не мога и никога не съм я отричал, но както казах, мен ме дразни това, че се наливат пари в бездънна яма а ние плащаме сметката.

Това дразни много хора, включително и мен, но като сме се хванали на хорото "ЕС" ще го играем. Не може хем да искаме превилегиите на ЕС, хем да не си плащаме за това. Няма такова нещо. Иначе и мен ме дразни даването на безотчетни пари на някой, но... нямам избор в този конкретен случай. Гледам на мен нещата да са ми ОК, да се напасвам спрямо ситуацията и да не мисля много за неща, които не зависят от мен. 

Иначе да живееш добре и да живееш зле са много интересни понятия. В държава с 300 млн. жители или колкото са там руснаците, на дали има кой да каже дали се живее добре или зле по принцип. А и за мен добре е едно, за теб друго. Аз мога с 1000 лв. на месец, на теб 10 000 хил. не ти стигат примерно. Като свинското и зелето. Аз зеле, ти свинско, но двамата... свинско със зеле. 😎

Точно за това обърнах внимание не само на материалното, когато говорим за "добре" и "зле". Има и други неща освен салам и хляб, което определя живота като добър или лош. И те не винаги са материални. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.