Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние по-зле ли сме от Русия ?

Featured Replies

преди 2 часа, ostavime написа:

Това дразни много хора, включително и мен, но като сме се хванали на хорото "ЕС" ще го играем. Не може хем да искаме превилегиите на ЕС, хем да не си плащаме за това. Няма такова нещо. Иначе и мен ме дразни даването на безотчетни пари на някой, но... нямам избор в този конкретен случай. Гледам на мен нещата да са ми ОК, да се напасвам спрямо ситуацията и да не мисля много за неща, които не зависят от мен. 

А защо те дразни? Съгласен съм за "хорото", но все пак се предполага, че сме се хванали на това хоро, защото имаме що-годе близък манталитет, разграничаваме добро от зло, правилно от грешно. 

Гледам на мен нещата да са ми ОК, ето това ми е трудно да го приема. В краткосрочен план печелиш някакви позитиви, но в дългосрочен не. Това е и идеята на НАТО и ЕС, не само на теб да ти е добре, а и на този до теб също. Ние имаме еднакви интереси, а те са всички в съюза да са добре, включително и бъдещите членки. 

преди 2 часа, ostavime написа:

Иначе да живееш добре и да живееш зле са много интересни понятия. В държава с 300 млн. жители или колкото са там руснаците, на дали има кой да каже дали се живее добре или зле по принцип. А и за мен добре е едно, за теб друго. Аз мога с 1000 лв. на месец, на теб 10 000 хил. не ти стигат примерно. Като свинското и зелето. Аз зеле, ти свинско, но двамата... свинско със зеле. 😎

Точно за това обърнах внимание не само на материалното, когато говорим за "добре" и "зле". Има и други неща освен салам и хляб, което определя живота като добър или лош. И те не винаги са материални. 

Абе не са толкова разтегливи понятията колкото ги изкарваш.

Икономиката на Русия е по-малка от тази на Тексас само... и не са 300 мил., двойно по-малко са

COMM-everythings-bigger-in-texas-04132018-e1523977818402.webp

• Отговори 140
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Според него е добре, даже ще напише донос за съседа, че е говорил против властта

• Винаги сме били по-зле от Русия! Ходил съм там последно, като дете и още тогава си бяха много по-добре. А сега няма въобще какво да говорим. Това, че в Русия е много добре го потвърди дори Тъкър Карлс

• Т.Христов
    Т.Христов

Публикувани изображения

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

А защо те дразни? Съгласен съм за "хорото", но все пак се предполага, че сме се хванали на това хоро, защото имаме що-годе близък манталитет, разграничаваме добро от зло, правилно от грешно. 

Гледам на мен нещата да са ми ОК, ето това ми е трудно да го приема. В краткосрочен план печелиш някакви позитиви, но в дългосрочен не. Това е и идеята на НАТО и ЕС, не само на теб да ти е добре, а и на този до теб също. Ние имаме еднакви интереси, а те са всички в съюза да са добре, включително и бъдещите членки. 

Абе не са толкова разтегливи понятията колкото ги изкарваш.

Икономиката на Русия е по-малка от тази на Тексас само... и не са 300 мил., двойно по-малко са

Ще се опитам да ти обясня моята гледна точка. 🙂 

"Гледам на мен нещата да са ми ОК" - искам да кажа, че мен не ме интересува дали на чело на държавата ще са червени, сили, жълти или зелени. Дали ще е Бойко, Асен, или Кирил. Дали партиите в парламента ще са 3, 4 или 5. Също така кое точно име ще е директор на някой регулатор като КЗК, КЗП, ДРИ, ДРОВ, ЕРН или каквото и друго съкращение да си измисля. Не ми е работа. Не искам да ми бъде. Подиграваме се на Американците примерно, че били прости, защото не знаели как се казва еди кой си, за какво отговаря еди кой си... И какво от това? Какво от това, че у нас всеки знае всички имена на всички политици, прокурори, съдии и т.н. Какво ни носи това? На мен лично нищо. На теб носи ли ти нещо? Не, не ти, освен това, че им знаеш имената. Американеца си живее живота и това значи - нещата са му ОК. За другото - трябва да има кой да мисли. Та и аз така - Гледам на мен нещата да са ми ОК. Живея ли добре - не ме интересуват партии, имена, цветове...

Аз печеля позитиви за себе си и за тези хора около мен, които са ми важни. Мен това ме вълнува. В дългосрочен план, има хора (тези, които ни управляват), които би трябвало да мислят за мен. Народно събрание, правителство, съд, прокуратура... всички регулатори и т.н. Сега, дали го правят или не е съвсем друга тема, но не е това целта на дискусията в случая. На мен ми е важно аз да работя, да съм здрав, децата ми да са добре, близките ми... Това значи "Гледам на мен нещата да са ми ОК". Мисля, че разбра какво имам предвид.

Аз имам право на глас, когато има избори. Това е моето право на глас. Тогава трябва да мисля и да избера. Такъв ни е модела на управление. Добър или лош - това е. НАТО и ЕС не са моя грижа. Няма и как да бъдат. И по-добре, че не са. Иначе естествено, че това е идеята на НАТО и ЕС, но пак казвам, зависело е от мен тогава, когато съм гласувал, от там на сетне - гледам себе си. И именно гледайки себе си и правейки правилните според мен неща, като не излизам от рамките на закона допринасям за това аз, ти и всички други в ЕС и НАТО да са добре. Това е моята философия. 

За "разтегливите" понятия... пак е въпрос на гледна точка. Аз казах интересни, не разтегливи. И те са интересни. Обясних на кратко какво имам предвид. Иначе... добре, не са 300, а са 150 млн. руснаците. Това не променя много нещата и казаното. Сигурен съм, че има и бедни и богати. Като навсякъде. Европа, Азия, Америка... богати и бедни има навсякъде. За това казвам, че има и нематериални... блага. Те са трудно измерими. Въпрос на различно мислене. За някои хора у нас примерно е като чужбина да отидат до голям град. За други пазаруването в Милано на чанти и обувки е като ежедневие.  Мисля, че ме разбираш. 

@ostavime А като имаш право на глас упражняваш ли го, защото малко противоречиво звучи с това да не се интересуваш кой те управлява. От нас зависи кой ще е начело там, което е в пряка зависимост дали на теб ще ти е добре, включително и на мен. 

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

@ostavime А като имаш право на глас упражняваш ли го, защото малко противоречиво звучи с това да не се интересуваш кой те управлява. От нас зависи кой ще е начело там, което е в пряка зависимост дали на теб ще ти е добре, включително и на мен. 

Що за въпрос?! Естествено. Само ******** не гласуват, а после имат и наглостта да мрънкат. 

На мен, на теб... за някой е добре, на друг не толкова. После обратното и т.н. 

Обясних защо не би трябвало да ни интересува кой ни управлява. Пак ще те попитам. Какво ти носи това, когато знаеш имената на всички политици, депутати, министри, директори и т.н.? Някаква персонална облага може би? Или пък може би нещо зависи от теб в тази ситуация? Друг път. 🙂

Разбирам да знаеш имената им за обща култура, което е нормално до някаква степен. Мин. председател, председател на народното събрание, някой друг министър, ако ти е важен, президент... 

Ето, аз примерно съм в сектор земеделие и знам името на министъра на земеделието, на замовете и т.н. Питай ме дали знам кой е министър на транспорта примерно или пък неговите замове. Не ме и вълнуват дори. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 9 минути, ostavime написа:

Що за въпрос?! Естествено. Само ******** не гласуват, а после имат и наглостта да мрънкат. 

На мен, на теб... за някой е добре, на друг не толкова. После обратното и т.н. 

Обясних защо не би трябвало да ни интересува кой ни управлява. Пак ще те попитам. Какво ти носи това, когато знаеш имената на всички политици, депутати, министри, директори и т.н.? Някаква персонална облага може би? Или пък може би нещо зависи от теб в тази ситуация? Друг път. 🙂

Разбирам да знаеш имената им за обща култура, което е нормално до някаква степен. Мин. председател, председател на народното събрание, някой друг министър, ако ти е важен, президент... 

Ето, аз примерно съм в сектор земеделие и знам името на министъра на земеделието, на замовете и т.н. Питай ме дали знам кой е министър на транспорта примерно или пък неговите замове. Не ме и вълнуват дори. 

Е аз за да избера кой да ме управлява трябва да ги познавам, не конкретно имената им, а по-скоро политиките им. Гласувам/избирам тези които най-много отговарят на моите разбирания и ценности.

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

Е аз за да избера кой да ме управлява трябва да ги познавам, не конкретно имената им, а по-скоро политиките им. Гласувам/избирам тези които най-много отговарят на моите разбирания и ценности.

преди 8 минути, bioid написа:

Ти си ясен. От умнокрасивитета си...

Извод: Интересуваш се за кого гласуваш -> умнокрасив си

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Бъркам ли? Кажи, че не си гласувал за ППДБ?

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Извода е друг.  Дириш <политиката> на про100киро и кокораната, на плъха, на тиквуний селски, на мазния кафеджия змеевски бадбаяннадебелян и пр................ гласуваш за зелените, жълтите, розовите...........значи си умен и красив

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз казах ли нещо различно от това? 🙂

преди 4 минути, ostavime написа:

Аз казах ли нещо различно от това? 🙂

Цитат

искам да кажа, че мен не ме интересува дали на чело на държавата ще са червени, сили, жълти или зелени. Дали ще е Бойко, Асен, или Кирил. Дали партиите в парламента ще са 3, 4 или 5. 

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Четеш избирателно. Не става така. Прочети пак целия пост, после ще разбереш какво съм искал да кажа и какви сравнения правя, защо и т.н. Сигурен съм даже, че и сега го разбираш. 😉

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Цитат

Подиграваме се на Американците примерно, че били прости, защото не знаели как се казва еди кой си, за какво отговаря еди кой си... И какво от това? Какво от това, че у нас всеки знае всички имена на всички политици, прокурори, съдии и т.н. Какво ни носи това? На мен лично нищо. На теб носи ли ти нещо? Не, не ти, освен това, че им знаеш имената. Американеца си живее живота и това значи - нещата са му ОК. За другото - трябва да има кой да мисли. Та и аз така - Гледам на мен нещата да са ми ОК. Живея ли добре - не ме интересуват партии, имена, цветове...

Абе не се знае колко добре са. И ние се радвахме на шарените опаковки и разнообразието на храни в началото... Ама се оказа, че само опаковките са ок. Вътре боклук.

А вече и виждаме как се правят и стъкмистики. Не сме измислили топлата вода ние :) .

Цитат

Когато един възрастен не работи, той се класифицира като „безработен“ или „извън работната сила“. През февруари 6 458 000 американци се считат за официално „безработни“.

Ако това число беше точно, това щеше да е добра новина. Но още 100 285 000 американци се счита, че се намират „извън работната сила“ през февруари. Когато съберете тези две числа заедно, получавате общо 106 743 000 американци, които не работят.

С други думи, близо 107 милиона американци нямат работа в момента.

От доклада на Бюрото по труда на САЩ (BLS) публикува данните за заетостта през февруари. Zero Hedge го нарича „най-нелепият доклад за заетостта в историята“...

https://kritichno.bg/ikonomika/maykal-snaydar-za-realnoto/

Просто когато печатницата е твоя, печаташ колкото ти трябва :) . То сега и печатница не ти трябва :) . Удряш една единица на компа, засяда ти пръста на нулата и става...

Гледам още има такива които ми дават сравнения по GDP, дет на така наречените развити страни повече от половината е финансови спекулации. От другата половина повечето са услуги, хазарт и така нареченото продукти с висока добавена стойност :) . Смях - скъпи играчки. Демек производство няма, ама GDP-то фърка.

преди 20 часа, Bubbles написа:

Добре ти би ли изложил децата си на глад и мизерия за да помагаш на външен човек?
Да тук хората си имат работа, но какво от това когато държавата нехае за нашите проблеми а налива нашите пари в бездънната яма на трета страна?
Освен това случващото се в Украйна с наливане на пари няма да се оправи, нито с пращане на оръжия.

Ау, какъв глад, каква мизерия, какъв рев в тази Франция. Непоносимо ти е, че си дал индиректно пет евро за топъл обяд на някое украинче. Взели ги билЕ от данъците ти, отишлЕ парите в бездънна яма. Смях ама на твой гръб. Как може да си такъв мизерник, да нямаш капка съчувствие? Не че на някого някога си помагал де, като те четох в темата за Палестина, пръста си не си мръднал и за нея, но беше първа писта да обиждаш евреите. Ти си просто обобщен образ на човек, който не знае какво мрази, но обича да мачка по-слабия на думи, да се оплаква и тръшка за стотинки. Сигурно изкарвате добри пари в семейството ти и пак ще се оплакваш от цената на хляба, че са качили с 2 цента. Тоя лош ЕС и т.н.. Украйна ще се оправи точно с още оръжия, защото тя се защитава, а не води завоевателна война. Ако някой дойде в къщата ти и почне да изнасилва семейството ти и да ви граби с насочен пистолет към вас, ти какво, ще се признаеш за виновен, че си го предизвикал с твърде пищните си френски полилеи, които се виждат на улицата от прозорците ви и ще го молиш за пощада като му обещаеш, че ако ви пусне ще му подпишеш нотариален акт за половината от къщата си, само за да има мир ли? Украйна е в правото си да се бие с всички възможни средства!

• 1 месец по-късно...

:) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.