Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо в България няма облачни услуги за бекъп за краен потребител?

Featured Replies

Реших да потърся еквивалент на Гугъл Драйв и Яндекс Диск, но локализиран в България и за обикновен потребител, но установих, че няма такъв. Има само за бизнеса и то на космически цени. Толко' ли сме тъпи като бизнесмени, та никой не се е сетил да направи облачна услуга за крайните потребители на по-поносими цени? Щом смотаните руснаци имат ($13/1TB/1 година; като изтече промоцията, ще е $26/година, но пак ще е 4 пъти по-евтино от Мухъл Драйв), значи и ние можем. Въпросът е обаче защо никой не пуска такава услуга у нас.

Тогава кои са смотани - руснаците или българите? Аз не съм виждал нещо смислено да се прави в България. Не става въпрос само за сглобка, а за нещо направено от нулата.

• Автор
преди 1 минута, *S197* написа:

Кои са смотани - руснаците или българите тогава?

Руснаците са смотани, когато се наложи да се допитваш до поддръжката на облачната им услуга. По-тъпи са и от индийците на Майкрософт. 🤣

току-що, Валсо написа:

Руснаците са смотани, когато се наложи да се допитваш до поддръжката на облачната им услуга. По-тъпи са и от индийците на Майкрософт. 🤣

За тия пари толкова. ;) Не отговори на въпроса ми, обаче.

Преди да питаш "защо няма" - зодай си въпроса "защо трябва да има"?

Ако отговорът ти хареса - действай, направи го ти! Ето една пазарна ниша 

• Автор
преди 6 минути, *S197* написа:

За тия пари толкова. ;) Не отговори на въпроса ми, обаче.

Е то е ясно, че ние сме смотани, че сигурно сме единствената държава, която няма собствена облачна услуга за частни клиенти. Ако потърся на различните балкански езици, сигурно ще открия такива услуги във всяка балканска държава, освен нашата.

преди 17 минути, anon9 написа:

pCloud, Disk.bg

И двата се надпреварват кой да е по-алчен от другия и от Гугъл. :D То и другите, които намерих, са същата работа откъм цени.

Диск.бг - 1 ТБ = 180 лв/година, другите искат още повече! Значи оставаме на Яндекс още дълго време. С новия доставчик ще качвам малко по-бавно, отколкото ми се иска, но поне е евтино. Като беше прИмоцията, платих 13 долара за ТБ за 1 година. Сега е 29 долара. Прилагам скрийншот, за да не каже някой, че си измислям.

Picture_created_30-03-2024_09-19-33.png.72339caf64b8bb38631c6dda6e81c0f7.png

Румънците пък отново избиват рибата (също като с мобилните оператори). 5 терабайта облачно пространство за 100 румънски леи, което според Гугъл е почти 40 лв за 1 година!!! 😮 

Не разбрах няма или няма безплатно?...
КъдЯ си тръгнал да се мериш с русите или янките за облак и за пари? Т ъ п о   е! Видяла жабата, че коват вола и тя вдигнала крак...

Networx и те имат локален диск(хост)

преди 2 часа, Валсо написа:

Е то е ясно, че ние сме смотани, че сигурно сме единствената държава, която няма собствена облачна услуга за частни клиенти. Ако потърся на различните балкански езици, сигурно ще открия такива услуги във всяка балканска държава, освен нашата.

Недей да мрънкаш. Кат' не си смотан, събери парички, инвестирай в техника, направи си изчислителен център по всички изисквания и предложи услугата. Ето ти ниша за бизнес, бъди първият в България! И 5-имата ти клиенти ще бъдат безкрайно щастливи! :D

• Автор
преди 5 часа, цър-вул написа:

Не разбрах няма или няма безплатно?...
КъдЯ си тръгнал да се мериш с русите или янките за облак и за пари? Т ъ п о   е! Видяла жабата, че коват вола и тя вдигнала крак...

Networx и те имат локален диск(хост)

Явно още не си влязъл в час - вече няма Networx, казва се Свиваком:

Picture_created_30-03-2024_15-53-07.png.3cf2398edfea615ad4a5b900da118ff5.png

Ти подписа ли договор?

преди 44 минути, Валсо написа:

казва се Свиваком

За простащината ти знаем. Такава компания НЯМА. Ама от въздухарите, позващи лкайнюкс, какво може да се очаква - нищо разумно.

• Автор
преди 32 минути, цър-вул написа:

Ти подписа ли договор?

За простащината ти знаем. Такава компания НЯМА. Ама от въздухарите, позващи лкайнюкс, какво може да се очаква - нищо разумно.

Свиването идва по-късно, затова се нарича така. Прилъгват те с високи скорости и какво ли не, 2 години по-късно (като ти изтече договорът) ти вдигат таксата и ти нищо не можеш да направиш, а ако решиш да се ма'неш от тях, почват с андрешковските номера. И зат'ва хората са ги кръстили Свиваком.

Според мен, защото няма кой да инвестира в "железа". 

преди 9 часа, Валсо написа:

Реших да потърся еквивалент на Гугъл Драйв и Яндекс Диск, но локализиран в България и за обикновен потребител, но установих, че няма такъв. Има само за бизнеса и то на космически цени. Толко' ли сме тъпи като бизнесмени, та никой не се е сетил да направи облачна услуга за крайните потребители на по-поносими цени? Щом смотаните руснаци имат ($13/1TB/1 година; като изтече промоцията, ще е $26/година, но пак ще е 4 пъти по-евтино от Мухъл Драйв), значи и ние можем. Въпросът е обаче защо никой не пуска такава услуга у нас.

В България няма нищо. Не знам що за пореден път се напъваш и пишеш подобни теми! 

преди 10 часа, Валсо написа:

Реших да потърся еквивалент на Гугъл Драйв и Яндекс Диск, но локализиран в България ...

преди 4 минути, Емил Костов написа:

В България няма нищо.

Защо държите да е В България?

преди 7 минути, Емил Костов написа:

В България няма нищо. Не знам що за пореден път се напъваш и пишеш подобни теми! 

Поне има слова!

преди 10 минути, Proshark написа:

Ето и един коментар под статията:

Уви не ме бива в речта, но словара разбрах. 

преди 3 минути, jhoro написа:

Аз не държа! Господинът се напъва! 

току-що, dioib написа:

Поне има слова!

Уви не ме бива в речта, но словара разбрах. 

Какви слова има бе. Ела да видиш дали някой от 2000 година насам може да върже едно изречение.

преди 5 минути, jhoro написа:

Не държи. Просто отново петни България. ;) 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Аз не държа! Господинът се напъва! 

Е, аз в момента правя "облак под земята". но ти не идваш да копаеш с лопата! :) А все ме целиш в главата! :) 

току-що, dioib написа:

Не държи. Просто отново петни България. ;) 

С кое я петни?! В България няма облачни услуги! А тези дето предлагат такива, сървърите не са български! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

С кое я петни?! В България няма облачни услуги! А тези дето предлагат такива, сървърите не са български! 

Щото никой не дава пари за хардуер!!! = Се, не го ли знаеш???

преди 3 минути, dioib написа:

Щото никой не дава пари за хардуер!!! = Се, не го ли знаеш???

Говориш уникални глупости за пореден път. Моля те стой си в раздела за религия ако обичаш! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.