Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся трансформатор

Featured Replies

• Автор

Свързал съм го по схемата която ми дадохте или както беше свързан старият трансформатор.Синьо с шлауха и зелено без шлауха са обединени и отиват на минуса на моста от двата кондензатора от по 25V-25000 микрофарата и от там на изходната клема,а зеленото с шлауха и синььото без шлауха са вързани на два диода които в другият край са обединени и отиват на плюса на моста от двата кондензатора и от там на клемата.Двата диода не са по 1А а са по 400V-25A единият.И двата трансформатора(старият и новият)изкарват изход 17 волта и трябва някяк си да го сваля на поне 14 волта без да загубя ампеража.

преди 3 часа, цър-вул написа:

И с тези едноамперовите диодчета какво очкваш да се случи?
Виж как изглежда 25А диод
https://elimex.bg/category/1073-diodi-nad-25a

Купил съм и два диода като твойте на снимката които са по 20А единият.Мога и тях да ги вържа но защо смяташ че тези които съм сложил от по 400V-25A не вършат работа?Възможно ли е четирите изходни кабела на тородиалния трансформатор...двата сини и двата зелени да не са комбинирани правилно по двоики?

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Леле мале :speak:

Назад в темата описахме как да свържеш трансформатора за да работи с цялата си мощност ,дори сехми за изправяне на напрежението прилагахме защо не използва тях? Усилвателя със сигурност има защита от пренапрежение ,но тя следва да сработва при 18V ,без схема е гадаене на проблема ,не знаем дали се захранва крайното стъпало с повишаване на напрежението и преобразуване в двуполярно или с това което е на входа. С потенциометър не ноже да намалиш напреженето ,нито с термостат ,ама как така с термостат бре ,хайде това с потенциометъра съм го виждал малко дим и off. Свържи по описания начин бобините паралелно на трансформатора по схема която е назад в темата, изправи напрежението с грец и електролитен кондензатор което също сме писали в темата за да работи нормално захранването.

Новият трансформатор работи няколко дена на старият автоусилвател Thunder вече няколко дена без никакви проблеми но на новият автоусилвател не тръгва.При вклюване или изключване на трансформатора в мрежата лампичката на новия автоусилвател пресветва за секунда...предполагам заради вдигането и падането на напрежението на трансформатора.Явно има някаква защита от пренапрежение което е под 17V...може би над 14-15V.

• Отговори 84
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Ай, спри да пишеш глупости, моля!

• Открих  този ториодален трансформатор 2х12V 300VA  

• Това е ясно. но пък предложението е правилно и най-вече безопасно. Иначе може  да се окаже, че липсва галванично разделяне с мрежата. А потребителя  ми се вижда човек с интереси в други обла

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 часа, AAUUXX написа:

Леле мале :speak:

Назад в темата описахме как да свържеш трансформатора за да работи с цялата си мощност ,дори сехми за изправяне на напрежението прилагахме защо не използва тях? Усилвателя със сигурност има защита от пренапрежение ,но тя следва да сработва при 18V ,без схема е гадаене на проблема ,не знаем дали се захранва крайното стъпало с повишаване на напрежението и преобразуване в двуполярно или с това което е на входа. С потенциометър не ноже да намалиш напреженето ,нито с термостат ,ама как така с термостат бре ,хайде това с потенциометъра съм го виждал малко дим и off. Свържи по описания начин бобините паралелно на трансформатора по схема която е назад в темата, изправи напрежението с грец и електролитен кондензатор което също сме писали в темата за да работи нормално захранването.

Под термостат имах мисълта понтециометъра на малките котлони  които се въртят за тяхното включване за постепенно повишаване на градусите или изключване на котлона.

преди 1 час, KGKulata написа:

Свързал съм го по схемата която ми дадохте или както беше свързан старият трансформатор.Синьо с шлауха и зелено без шлауха са обединени и отиват на минуса на моста от двата кондензатора от по 25V-25000 микрофарата и от там на изходната клема,а зеленото с шлауха и синььото без шлауха са вързани на два диода които в другият край са обединени и отиват на плюса на моста от двата кондензатора и от там на клемата.Двата диода не са по 1А а са по 400V-25A единият.И двата трансформатора(старият и новият)изкарват изход 17 волта и трябва някяк си да го сваля на поне 14 волта без да загубя ампеража.

Купил съм и два диода като твойте на снимката които са по 20А единият.Мога и тях да ги вържа но защо смяташ че тези които съм сложил от по 400V-25A не вършат работа?Възможно ли е четирите изходни кабела на тородиалния трансформатор...двата сини и двата зелени да не са комбинирани правилно по двоики?

Новият трансформатор работи няколко дена на старият автоусилвател Thunder вече няколко дена без никакви проблеми но на новият автоусилвател не тръгва.При вклюване или изключване на трансформатора в мрежата лампичката на новия автоусилвател пресветва за секунда...предполагам заради вдигането и падането на напрежението на трансформатора.Явно има някаква защита от пренапрежение което е под 17V...може би над 14-15V.

Занеси в сервиз трансформатора обясни за какво е нужно това захранване ,поискай да изправят напрежението почерпи техника или плати символична сума и слушай след това музика на макс, защо още се мъчиш да правиш нещо от което не разбираш, рискуваш да повредиш усилвателя най малко с тези действия. Няма стабилизатор на напрежение който да издържи товар на мощно крайно стъпало ,тоест понижаване на напрежението го изключи като възможност може да нараниш себе си в противен случай. Стабилизаторите на напрежение са с носим товар 1-2A в зависимост от схемата и тяхната цел да бъде стабилизирано напрежение на малки консуматори, като предусилвател, тонкоректор, светлинен индикатор и др.

• Автор
преди 3 часа, AAUUXX написа:

Занеси в сервиз трансформатора обясни за какво е нужно това з,поискай да изправят напрежението 

Трансформатора работи чудесно.Разходих се до 3-4 магазина и една от продавачките която е доста добра в занаята с електрониката и която познавам от доста години ми даде съвет че това което искам да постигна не става нито с понтециометри нито с терморегулатор.Единственото решение е да си купя КИТ регулатор но тя нямаше в магазина.В другият наблизо магазин обаче намерих за стария 10А трансформатор и го купих с който мисля че ще си реша проблема.Той е на Elimex DC/DC понижаващ конвертор с входящо напрежение 17-24V и изходящо 3-15V(10A)...малка платка с понтециометър,кондезатори и доста други джажи.Връзва се лесно за 5 мин.Имат и същите на 25A но в момента са ги свършили.Не са скъпи...около 20 лева.Ще я монтирам тази която закупих за 22 лева и ще пиша за резултата.Мисля да сваля напрежението на 14V или на 13V ?

п.п.Даже си купих и едни токови клещи PM-2108 които не знам колко са практични но се надявам да вършат някаква работа.

• Автор

Здравейте отново!Монтирах закупения КИТ регулатор-К265 на старият трансформатор от 10А и...всичко се оправи.Сега вече и новият усилвател Pioneer работи перфектно-има постоянно захранване което го намалих от понтециометъра на китчето на 13V.Много съм доволен че сега и двата автоусилвателя работят и мога да им контролирам волтажа на изходната точка-от 3V до 15V-с мощност 10А.Сега единственият проблем е че не мога да си намеря същият КИТ регулатор и за другият трансформатор който е 25А за да мога и на него да му регулирам волтажа и да го сваля от 17V на 13V.Има ги но са свършили в магазина и не се знае коя година ще заредят от тях.Ако някой от вас има идея или знае къде мога да намеря и 25А КИТ-регулатор като този където го монтирах и го имат в наличност моля да ми каже.Като виждате на снимката лампата на новият автоусилвател свети постоянно и вече има захранване а на мултицета напрежението е постоянно но вече не е 17V а 12.45V.Сега го вдигнах на 13V ,държи го постоянно и няма да го пипам.Явно новият автоусилвател има защита за по високо напрежение а не защото му е нисък ампеража.Все пак ако някой знае къде има 25А КИТ-регулатор моля да ми каже защото мисля че 25А трансформатор ще е по добре за автоусилвателя отколкото 10А.

20240911_224913.thumb.jpg.5c93a61b9ffa296c38fb34590266b111.jpg

• Автор
преди 1 час, lupis написа:

Благодаря за помоща.Поръчах си от сайта на първият ти линк"Набор 061 регулатор DC 30A" за 36.50лв.Мисля че тои е най подходящ за 25А трансформатор...пък още повече че е и в кутийка.Дано с него се оправят нещата и с вторият трансформатор.Обадиха ми се от фирмата че утре ще пристигне и да си взема поръчката.

преди 10 часа, KGKulata написа:

Благодаря за помоща.Поръчах си от сайта на първият ти линк"Набор 061 регулатор DC 30A" за 36.50лв.Мисля че тои е най подходящ за 25А трансформатор...пък още повече че е и в кутийка.Дано с него се оправят нещата и с вторият трансформатор.Обадиха ми се от фирмата че утре ще пристигне и да си взема поръчката.

От дълго време се занимаваш с глупости и вкарваш пари в различни боклуци и няма кои да ти каже как се процедира при твоя проблем с по- високото напрежение. Първо трябваше да включиш последователно на изправеното напрежение един диод/сваляне на напрежението с 0,7V/ и да видиш дали ще стартира прословутия усилвател. Ако стартира чудесно, ако не стартира се преминава към размотаване на една-две намотки от вторичната на тороидалния траф. и всичко ще тръгва без проблеми.

Ползването на подобни устройства за домашно слушане е вандалско отношение към техниката и не е свързано с качество на звук, още повече грозните платформи с трафове и чаркаляк съсипват естетиката и грозят всичко. По-нагоре в темата дадох решение, ама няма кой да чете. 

Приятна вечер на всички!

преди 3 часа, AGD написа:

, ако не стартира се преминава към размотаване на една-две намотки от вторичната на тороидалния траф. и всичко ще тръгва без проблеми.

Първата ми мисъл беше да му предложа това, но смяташ ли, че той ще се справи ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.