Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся трансформатор

Featured Replies

Здравейте!От десет години ползвам за колоните вкъщи авто усилвател Thunder който го захранваам с трансформатор от 220v 10А 12DC.Трансформатора е с входящо напрежение 220v и изходящо напрежение 12V-0-12V и двете положителни намотки от 12V са променлив ток който съм го променил от AC на DC.Харесах си и закупих преди няколко дена друг авто усилвател Pioner който се оказа че не може да бъде захранен с трансформатора ми защото 10А са му малко но при проба с акумолатор усилвателя работи чудесно.Търсих в няколко наши сайта но не намерих друг трансформатор който да е с входящ ток 220V и изходящ като стария 12V-0-12V променлив ток но да бъде между 20 и 30 ампера.Не намерих и готов адаптор който е с входящ ток 220V и с изходящ 12V DC с ампераж между 20 и 30 ампера.Някой знае ли къде мога да закупя търсеният от мен трансформатор или адаптор за да мога да ползвам вкъщи новият си усилвател?Предварително Благодаря!

• Отговори 84
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Ай, спри да пишеш глупости, моля!

• Открих  този ториодален трансформатор 2х12V 300VA  

• Това е ясно. но пък предложението е правилно и най-вече безопасно. Иначе може  да се окаже, че липсва галванично разделяне с мрежата. А потребителя  ми се вижда човек с интереси в други обла

Публикувани изображения

преди 26 минути, Без умствен капацитет написа:

първото в гугъл

С него слушай ти! Ай да си плещиш в политиката, за тук не ти стига ни капацитет, ни напрежение.
Как може да предлагаш импулсно захранване да се ползва за захранване на аудио апаратура?

преди 4 минути, цър-вул написа:

С него слушай ти! Ай да си плещиш в политиката, за тук не ти стига ни капацитет, ни напрежение.
Как може да предлагаш импулсно захранване да се ползва за захранване на аудио апаратура?

преди 1 час, KGKulata написа:

2V са променлив ток който съм го променил от AC на DC.

пише че той си ги изправя - гретс и кондензатор

То за ставане става, ама нещо пише че е изчерпан.

На Hi-Fi техника не слагат импулсни захранвания, ама в случая става въпрос за боклучав авто усилвател, който по принцип се захранва от импулсно захранване. Дори и при запален двигател 14V не стигат да се изкара голяма мощост и затова крайното стъпало се захранва през импулсен DC-DC преобразувател от 14V на двуполярно +/- 28V , 32 или там колкото трябва за необходимата мощност.

преди 7 часа, цър-вул написа:

Ай да си плещиш в политиката, за тук не ти стига ни капацитет, ни напрежение.

По-добре тук да пише. В политиката хич го няма.

В раздела Политика е кучето си лае, керванът си върви. В Техническите теми даден пост/съвет може дори да убие питащия. И не само него, а и друг(и) четящ(и)

преди 9 часа, KGKulata написа:

Здравейте!От десет години ползвам за колоните вкъщи авто усилвател Thunder който го захранваам с трансформатор от 220v 10А 12DC.Трансформатора е с входящо напрежение 220v и изходящо напрежение 12V-0-12V и двете положителни намотки от 12V са променлив ток който съм го променил от AC на DC.Харесах си и закупих преди няколко дена друг авто усилвател Pioner който се оказа че не може да бъде захранен с трансформатора ми защото 10А са му малко но при проба с акумолатор усилвателя работи чудесно.Търсих в няколко наши сайта но не намерих друг трансформатор който да е с входящ ток 220V и изходящ като стария 12V-0-12V променлив ток но да бъде между 20 и 30 ампера.Не намерих и готов адаптор който е с входящ ток 220V и с изходящ 12V DC с ампераж между 20 и 30 ампера.Някой знае ли къде мога да закупя търсеният от мен трансформатор или адаптор за да мога да ползвам вкъщи новият си усилвател?Предварително Благодаря!

Открих  този ториодален трансформатор 2х12V 300VA :)

преди 2 минути, цър-вул написа:

Все си мисля, че само траф няма да свърши работа на автора...

Ще има нужда и от мощен грец и добри филтриращи кондензатори най малко 10000mF.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Все си мисля, че само траф няма да свърши работа на автора...

Това е ясно. но пък предложението е правилно и най-вече безопасно.

Иначе може  да се окаже, че липсва галванично разделяне с мрежата.

А потребителя  ми се вижда човек с интереси в други области на човешкото познание различни от схемотехника на захранващи блокове.

преди 4 минути, badr написа:

А потребителя  ми се вижда човек с интереси в други области на човешкото познание различни от схемотехника на захранващи блокове.

Ако автора не знае разликите на свързване изходно напрежение със средна точка и еднополярно то най добре да се довери на човек имащ знания за това или в сервиз където да направят нужното захранване. Пиша това допълнение по повод това ,че е написал -изходящо напрежение 12V 0 -12V- ,тоест не става ясно по какъв начин се захранва автоусилватвея ,ако то е с подавне на захранване директно към крайното стъпало средната точка е нужна ,ако е към клемите от панела за захранване на усилвателя то захранването ще е еднополярно 12V.

преди 9 часа, KGKulata написа:

220v и изходящо напрежение 12V-0-12V

Във "Викиват" има всичко необходимо за изграждане на неговия случай, както е посочил AAUUXX. Стига да може сам да се справи с изработката. И да се оправи с понятията  - напрежение и ток

преди 54 минути, AAUUXX написа:

Ако автора не знае разликите на свързване изходно напрежение със средна точка и еднополярно то най добре да се довери на човек имащ знания за това или в сервиз където да направят нужното захранване. Пиша това допълнение по повод това ,че е написал -изходящо напрежение 12V 0 -12V- ,тоест не става ясно по какъв начин се захранва автоусилватвея ,ако то е с подавне на захранване директно към крайното стъпало средната точка е нужна ,ако е към клемите от панела за захранване на усилвателя то захранването ще е еднополярно 12V.

Може да използа двуфазен еднополупериоден изправител.

преди 50 минути, AAUUXX написа:

Ще има нужда и от мощен грец и добри филтриращи кондензатори най малко 10000mF.

10000mF е абсурдно .
Предполагам uF или коректно µF.

преди 9 часа, цър-вул написа:

...

Не си прав.
На "авто усилвател Pioner" ( Pioneer, нo колко му е да е китайски Pioner ) му е през отверстието типа захранващ блок. На клас D или клас Т му е все тази. И ако държим на религията най-добре галванични източници за захранване за тотална аудиофилщина. Да, да, виждал съм Technics плейър с вградени акумулатори, никакви връзки към градската мрежа.

Предполагам руския език няма да те спре. Следните линкове са за общо развитие.
Забележи, там се ползват осцилоскопи и разбиват всякакви аудиофилски профанщини граничещи с езотериката.

А според този клип никакви тороиди няма да спасят вашия усилвател, докато не купите домовете около вас или не изградите лична електроцентрала -аудиофилска.

Малко нудно и може с премятане напред, но само старта на един хладилник вкъщи какъв гейзер от хармоници сере в мрежата.

преди 10 часа, KGKulata написа:

Здравейте!От десет години ползвам за колоните вкъщи авто усилвател Thunder който го захранваам с трансформатор от 220v 10А 12DC.Трансформатора е с входящо напрежение 220v и изходящо напрежение 12V-0-12V и двете положителни намотки от 12V са променлив ток който съм го променил от AC на DC....

Авторе, от скодумното обяснение излиза, че усилвател Thunder ползва симетрично напрежение. Вземи снимай и покажи и напиши имената на моделите.

За 10$ от бибисикемекспрес си купи това и си готов. Ако е симетрично, купи две и ги свържи с обща маса. Напрежението се задава от специализиран стабилизатор и може всяко рамо да го изравниш до микроволт, стига волтметъра да позволява подобна точност.

захранване

Снимката е за общо представление.
Търси WX-1213. Първата двойка числа е работно напрежение, втората сила на тока в ампери. Гледай да е с две матрици шотки диоди ( радиатора вляво ). С подобно захранване от 2018г захранвам Sony Drive-S 4x50W и всичко ток и жици. Разбира се никакви 4x50W, а просто две озвучителни тела, които оживяват компа на бюрото ми.

Поздрави!

преди 30 минути, Profruit написа:

10000mF е абсурдно .
Предполагам uF или коректно µF.

Имал съм предивид microfarad [µF] ,клавиатурата ми няма символ "µ" и затова използвах символ "m" за целта, едва ли би се объркал някой в темата от това.

Разбрах те от раз, но рекох да ти подхвърля символа за бъдещи включвания по въпроса.
Иначе един тороид ще му е малко за реализация, пък цената му е ахти-охти. Радиатор за греца и реле за време. Последното задължително, за да не бумти при включване. Дори този капацитет от 10 000µF е бич за диодите и трафа. През шунт докато се зареждат филтриращите кондери и за едно крайното стъпало откачено от говорителите. 5сек тайм-оут е идеално.

И,и,и ... този траф - глава слагам под гилотината, че на празен ход ще консумира 30W, докато моя предложен импулсник едва 0.2W. Доста по-кашерно в сметката за ток.

A иначе отдавна се предлагат супер-кондензатори и те са маркирани в mF. Ta такива ми ти едни кой как ще го разбере.

Например, не купувайте автомобилен регистратор с Li-Ion акумулатор, а с супер-кондензатор.
Една тегоба по-малко, ако автомобила остане на паркинг под палещите лъчи на лятното слънце.

поздрави!

преди 14 часа, цър-вул написа:

Може, може-и то много разпространено. Моят ресивер JVC е петканален и петте са по 100 вт, само за миг си представи какъв трансформатор би трябвало да има вътре, а такъв няма-само един малък ферит , дето благодарение, че работи с висока честота, дава нужната мощност. А и високата честота много по-лесно се филтрира. На автора трансформатор 2х12 в няма да му свърши работа, след диодния грец ще останат 10в, и макар филтриращите кондензатори да го дигнат до 14в, то ще е едно меко захранване, дето не струва. Мощни усилватели не се правят с такива ниски напрежения.

Екранна снимка 2024-05-11 141512.png

Екранна снимка 2024-05-11 142841.png

Екранна снимка 2024-05-11 143120.png

преди 9 часа, цър-вул написа:

В Политиката не може да нанесе щети, а тук може!!!

Същата работа е! :) = Който лично не се е сблъсквал с електричеството е като теб и мен! :)

Не мисля, че си специалиста! = Трансформаторът дали е "импулсен" или не, то в тая област не помага! => Самият човек не знае каква е разликата между VA и W.  

п.п. Колко пъти ти е "бил" тока? 

• Автор

Блогодаря за коментарите но трансформатор още не мога да си намеря.В първият пост с импулсния съм го видял и преди но не знам дали ще има необходимата мощност и второ е факта че под него по надолу пише...изчерпан.Сегашният ми трансформатор от 10А който ползвам около 10 години съм го изправил като двата плюса влизат в два диода по 10А.В другият край диодите са вързани заедно с мост и плюса от там отива в плюсовете на два кондензатора на които също плюсовете са на мост заедно от по 25V 10000 микрофарата и от там после нопрежението отива на клемата.Минуса се дели на две като единият отива на клемата а другият на моста на минусите на двата кондензатора.Този траф ми зарежда без проблем авто усилвателя Thunder TCA 1260-1000W на двете колони по 150 вата и свири чудесно.Новият авто усилвател Pionner GM-A3702-500W се зарежда и работи без проблем от акумолатор но трансформатора който имам от 10А дори няма сила да светне лампата power на усилвателя без вързани колони.Затова ми трябва трансформатор между 20 и 30 ампера 12V-0-12V за да му изправя тока като на стария траф и който мисля че ще е достатъчно мощен да зареди новият авто усилвател.Въпросът по темата тук е може ли някой да ми помогне от къде мога да си намеря такъв трансформато или готов адаптор а не кой колко е компетентен в електричеството или електрониката. п.п В поста на dioib видях трансформатор за 346.79лв. който е с входящо напрежение 220V и изходящо 12АС-1200VA.Какво мислите за него?Ще свърши ли работа?Ще трябва да видя как да го изправя с единият изход от 12V.

преди 25 минути, KGKulata написа:

Блогодаря за коментарите но трансформатор още не мога да си намеря.В първият пост с импулсния съм го видял и преди но не знам дали ще има необходимата мощност и второ е факта че под него по надолу пише...изчерпан.Сегашният ми трансформатор от 10А който ползвам около 10 години съм го изправил като двата плюса влизат в два диода по 10А.В другият край диодите са вързани заедно с мост и плюса от там отива в плюсовете на два кондензатора на които също плюсовете са на мост заедно от по 25V 10000 микрофарата и от там после нопрежението отива на клемата.Минуса се дели на две като единият отива на клемата а другият на моста на минусите на двата кондензатора.Този траф ми зарежда без проблем авто усилвателя Thunder TCA 1260-1000W на двете колони по 150 вата и свири чудесно.Новият авто усилвател Pionner GM-A3702-500W се зарежда и работи без проблем от акумолатор но трансформатора който имам от 10А дори няма сила да светне лампата power на усилвателя без вързани колони.Затова ми трябва трансформатор между 20 и 30 ампера 12V-0-12V за да му изправя тока като на стария траф и който мисля че ще е достатъчно мощен да зареди новият авто усилвател.Въпросът по темата тук е може ли някой да ми помогне от къде мога да си намеря такъв трансформато или готов адаптор а не кой колко е компетентен в електричеството или електрониката.

Младеж! 

Ти четеш ли постовете наред или караш само по диагонал. Никой не ти е написал колко е компетентен, защото ти нямаш елементарна представа кое как се прави в тази област.

Във "Викиват" има всичко необходимо за изграждане на неговия случай, както е посочил AAUUXX. Стига да може сам да се справи с изработката. И да се оправи с понятията  - напрежение и ток

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.