Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американската пропаганда в България и ЕС

Има ли американска пропаганда в България и Европейския съюз? 16 гласували потребители

1. 1. Има ли американска пропаганда в България и Европейския съюз?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Пропагандата...
...това безценно оръжие на всеки един управленски строй. Още от най древни времена та до днес...
...ако се замислиш точно тя е тази която управлява масите, въпроса е чия пропаганда ще е по-силната и по-ефективната така че да накара повече хора да й повярват...

Е, така беше.
А какво е днес?

Тук в раздела има една тема за руската пропаганда и не че там има някаква кой знае колко сносна информация по въпроса, там идеята на авторката е била просто да усмее някакво събитие с колажи и толкова.
Да разбира се, че има руска пропаганда, това е вън от всякакво съмнение, има и китайска и кой знае още каква, общото между тях е, че те са основно идеологически.

Има обаче една друга пропаганда която тече вече десетилетия, пропаганда която в началото някак не беше така забележима, но днес тя е по-агресивна от всякога, пропагадна която не просто цели да ни проглуши ушите с идеите на поредния откачен властлюбец, а директно да ни наложи това което прокламира дори и да не ни харесва, пропаганда която цели и вече почти е успяла да се превърне в догма. Точно така, става дума за американската пропаганда.

Много хора основно привърженици на т.нар. евроатлантизъм ще отрекът съществуването на такава пропаганда и дори ще се присмеят само дори и на идеята за това, но истината е, че накъдето и да се обърнем тя е винаги там.

Политика : Дори и днес насред София не пропуснаха брътвежите за прословутата Украйна и как злата Русия щяла да нападне Европа ако не помагаме на режима на Зеленски.

Тук ще дам и един пример за директна пропаганда чиято цел са децата и да темата отново е прословутата война, накратко във видеото се обяснява съвсем същата простотия която ни повтарят и на нас отвсякъде ежедневно по въпроса, само че адаптирнмо за деца и да това се излъчва по националната телевизия :

Образование : Май няма някой дето да не знае, че спред днешните учебници не сме били под Османско иго а е имало присъствие, а хора като Христо Ботев и Васил Левски били престъпници преследвани от заптиетата както се наричала османската полиция.
Извън горното вземете например постоянното опростяване на учебния материал под претекст че учениците не разбирали, глупостите на които изобщо се учат децата, за пример ще ви дам нещичко от тукашните учебници, според които не Русия а САЩ били изчистили нацистите, в същото време за величия като Наполеон и Луй 14ти почти не се споменава в учебниците със съвсем малки изключения.
Затова пък с голямото приятелско спомоществувателство на американски организации ни налагат да обучаваме децата че да си гей е нормално, да си избираш пола, да имаш двма бащи или две майки е нормално...
...мда ето ви една извадка от началото на една такава брошура която скъсах от тиквата на един от тия дето всеки месец ми идват в училище с такива материали : "Pourquoi maman fait-elle pipi débutée? Pourquoi papa fait-il pipi assis?" За който не е разбрал "Защо мама пикае права? Защо Тате пикае седнал?" Не се еб**м, това ми го донесоха в училище, по думите на този който го донесе - Одобрено от комисията по образование.

Кино : Да върнем лентата още от деведесетте, колко филма сте изгледали в които Русия/Китай са представени като шпиони, терористи, мафия... ... абе лошите в страшния филм а "Добрите" американци ги побеждават и "Спасяват света"? Има дори и такива анимации.
Отделно в наши дни вече гъмжи от филми които ни представят герои и личности с различна раса, сексуална ориентация, пол...

Медии(втч. и социалните) : Тази точка е дълга колко света...
Европейските медии и по-конкретно тези на страните от ЕС дословно пелтечат едно и също само на различни езици. Мисля че съм го споменавал някъде из теми, лично съм ги хващал многократно на френски и на български да говорят едно и също, сякаш сценариста им един и същ.
Сега откак започна тая прословута война нещата хептен се изродиха, първо налжиха информационно затъмнение така че да се чува само "правилната" информация, после старата песен на нов глас, с други думи всички по-значителни медии запяха в хор все така същия сценарии...
...интересно ми е кой ли им е сценариста.
Поканят ли се гости, водещите задължител;но дърдорят повече и все насочват разговора в "правилната" посока...
...от своя страна социалните медии са обявили за непозволено и трият всичко което не е в духа на "правилната" политка, извън политическото, ютуб например трие или не монетизира видеа които крикуват хомотата, не са в подкрепа на общоприетата "демократична" политика по отношение на войната в Украйна, стойностни видеа биват изтривани или демонетизирани, а видеа с простотии от всякакъв тип биват одобрявани, монетизирани и дори рекламирани. Политиката на фейсбук е същата, като там дори се налагат банове ако случайно изразиш позиция която не отговаря на "правилното", отвсякъде те заливат "Случайни" постове които ти прокламират тематични щуротии наболели теми и т.н.
Единствено Мъск чрез бившия Туитър понастоящем Х разреши да се публикуват информации неотговарящи на "Правилната" инфомация и го завряха в кучи г*з за което.

Ся се опитват и Тикток да елиминират под любимия ми претекст "Националната сигурност", сякаш щатите не слушат и гледат цял свят посредством Майкрософт, Гугъл(Втч. и Ютуб), фейсбук с всичките му разклонения, Х, Епъл и т.н...

Най общо казано тази пропаганда тече толкова отдавна че сме започнали да я приемаме за нещо нормално а информацията с която ни залива за догма.

Това по-горе са само няколко прости примера за цялата плява с която ни заливат докато ние се джавкаме коя партия и полит-ориентация е по по-най.
Затова и знам че сега тук ще загъмжи от хилещи се реакции и гении които ще ме посочат с пръст и ще ми кажат къф съм комунис', копейка, чугун и т.н.

Ваша си работа, но знайте едно, не ползвате ли леля Агата, лошо, без значение откъде идва пропагандата. 😉

• Отговори 75
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе за пропагандата, Русия и още нещо. Сега много се бълтави, че едно време идеология, манифестации, задължително ходене, а същите после забождат перата в gz и маршируват на гей-парада като комсомолци

Публикувани изображения

преди 15 минути, Bubbles написа:

не ползвате ли леля Агата

Какво? Малките сиви клетки на Поаро ли?

• Автор
преди 31 минути, petie1 написа:

Какво? Малките сиви клетки на Поаро ли?

Кокни, демек главата. 🙂

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Един куп празни приказки, че да може автора да каже, че не му харесва да има гейове във филмите и да учат децата, че е нормално да си гей. 

Ами не,. просто съм дал примери за да подкрепя тезата си и както сам можеш да видиш не съм седнал да отричам съшествуването на другата пропаганда(Руска) както правят повечето привърженици на атлантизма когато стане дума за пропаганда различна от руската, всъщност това ме и провокира да пусна тази тема.

• Автор
преди 15 минути, К. Манджаров написа:

Що говориш наизуст?!

Можеш ли да го докажеш с документи и числа  както Възраждане доказаха американската пропаганда у нас?

Или айде да не ти искам документи, а впечатления.

Някой да пропагандира у нас руския/китайския начин на живот, руските или китайски ценности? Така както например на всеки гей парад ти завират миризливите си маймунски "ценности" в лицето и и ги друсат под носа? Виж само какви Евровизии ни спретват последните години.

Или да кажеш истината е руска пропаганда?

Бъди отговорен за думите си, не повтаряй и разпостранявай гнилите клишета на американската пропаганда! Дръж езика под управление на ума, не папагалствай безмозъчно!

Иначе току виж в скоро време най-искрено си почнал да громиш нетолерантността, езика на омразата, вината на белите, неинклузивността и прочие, и прочие.

Русия е световна сила и най голямата по територия страна в света с огрмно световно влияние и пр. нормално е да си служи и с пропаганда, да отричаш едното а до сочиш с пръст само другото те приравнява до атлантопитеците които нейстово сочат само към Русия и дрънкат за копейки.

• Автор
преди 34 минути, К. Манджаров написа:

Празни думи, папагалско "мислене".

Не съм учуден или разочарован, такива вече сте мнозинство.

Кое е празни думи? Искаш да скачам и да крякам че има американска пропаганда а руска не?
Ти на кой свят живееш?

Абе за пропагандата, Русия и още нещо. Сега много се бълтави, че едно време идеология, манифестации, задължително ходене, а същите после забождат перата в gz и маршируват на гей-парада като комсомолци.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Пропагандата...
...това безценно оръжие на всеки един управленски строй. Още от най древни времена та до днес...
...ако се замислиш точно тя е тази която управлява масите, въпроса е чия пропаганда ще е по-силната и по-ефективната така че да накара повече хора да й повярват...

Е, така беше.
А какво е днес?

Тук в раздела има една тема за руската пропаганда и не че там има някаква кой знае колко сносна информация по въпроса, там идеята на авторката е била просто да усмее някакво събитие с колажи и толкова.
Да разбира се, че има руска пропаганда, това е вън от всякакво съмнение, има и китайска и кой знае още каква, общото между тях е, че те са основно идеологически.

Има обаче една друга пропаганда която тече вече десетилетия, пропаганда която в началото някак не беше така забележима, но днес тя е по-агресивна от всякога, пропагадна която не просто цели да ни проглуши ушите с идеите на поредния откачен властлюбец, а директно да ни наложи това което прокламира дори и да не ни харесва, пропаганда която цели и вече почти е успяла да се превърне в догма. Точно така, става дума за американската пропаганда.

Много хора основно привърженици на т.нар. евроатлантизъм ще отрекът съществуването на такава пропаганда и дори ще се присмеят само дори и на идеята за това, но истината е, че накъдето и да се обърнем тя е винаги там.

Политика : Дори и днес насред София не пропуснаха брътвежите за прословутата Украйна и как злата Русия щяла да нападне Европа ако не помагаме на режима на Зеленски.

Тук ще дам и един пример за директна пропаганда чиято цел са децата и да темата отново е прословутата война, накратко във видеото се обяснява съвсем същата простотия която ни повтарят и на нас отвсякъде ежедневно по въпроса, само че адаптирнмо за деца и да това се излъчва по националната телевизия :

Образование : Май няма някой дето да не знае, че спред днешните учебници не сме били под Османско иго а е имало присъствие, а хора като Христо Ботев и Васил Левски били престъпници преследвани от заптиетата както се наричала османската полиция.
Извън горното вземете например постоянното опростяване на учебния материал под претекст че учениците не разбирали, глупостите на които изобщо се учат децата, за пример ще ви дам нещичко от тукашните учебници, според които не Русия а САЩ били изчистили нацистите, в същото време за величия като Наполеон и Луй 14ти почти не се споменава в учебниците със съвсем малки изключения.
Затова пък с голямото приятелско спомоществувателство на американски организации ни налагат да обучаваме децата че да си гей е нормално, да си избираш пола, да имаш двма бащи или две майки е нормално...
...мда ето ви една извадка от началото на една такава брошура която скъсах от тиквата на един от тия дето всеки месец ми идват в училище с такива материали : "Pourquoi maman fait-elle pipi débutée? Pourquoi papa fait-il pipi assis?" За който не е разбрал "Защо мама пикае права? Защо Тате пикае седнал?" Не се еб**м, това ми го донесоха в училище, по думите на този който го донесе - Одобрено от комисията по образование.

Кино : Да върнем лентата още от деведесетте, колко филма сте изгледали в които Русия/Китай са представени като шпиони, терористи, мафия... ... абе лошите в страшния филм а "Добрите" американци ги побеждават и "Спасяват света"? Има дори и такива анимации.
Отделно в наши дни вече гъмжи от филми които ни представят герои и личности с различна раса, сексуална ориентация, пол...

Медии(втч. и социалните) : Тази точка е дълга колко света...
Европейските медии и по-конкретно тези на страните от ЕС дословно пелтечат едно и също само на различни езици. Мисля че съм го споменавал някъде из теми, лично съм ги хващал многократно на френски и на български да говорят едно и също, сякаш сценариста им един и същ.
Сега откак започна тая прословута война нещата хептен се изродиха, първо налжиха информационно затъмнение така че да се чува само "правилната" информация, после старата песен на нов глас, с други думи всички по-значителни медии запяха в хор все така същия сценарии...
...интересно ми е кой ли им е сценариста.
Поканят ли се гости, водещите задължител;но дърдорят повече и все насочват разговора в "правилната" посока...
...от своя страна социалните медии са обявили за непозволено и трият всичко което не е в духа на "правилната" политка, извън политическото, ютуб например трие или не монетизира видеа които крикуват хомотата, не са в подкрепа на общоприетата "демократична" политика по отношение на войната в Украйна, стойностни видеа биват изтривани или демонетизирани, а видеа с простотии от всякакъв тип биват одобрявани, монетизирани и дори рекламирани. Политиката на фейсбук е същата, като там дори се налагат банове ако случайно изразиш позиция която не отговаря на "правилното", отвсякъде те заливат "Случайни" постове които ти прокламират тематични щуротии наболели теми и т.н.
Единствено Мъск чрез бившия Туитър понастоящем Х разреши да се публикуват информации неотговарящи на "Правилната" инфомация и го завряха в кучи г*з за което.

Ся се опитват и Тикток да елиминират под любимия ми претекст "Националната сигурност", сякаш щатите не слушат и гледат цял свят посредством Майкрософт, Гугъл(Втч. и Ютуб), фейсбук с всичките му разклонения, Х, Епъл и т.н...

Най общо казано тази пропаганда тече толкова отдавна че сме започнали да я приемаме за нещо нормално а информацията с която ни залива за догма.

Това по-горе са само няколко прости примера за цялата плява с която ни заливат докато ние се джавкаме коя партия и полит-ориентация е по по-най.
Затова и знам че сега тук ще загъмжи от хилещи се реакции и гении които ще ме посочат с пръст и ще ми кажат къф съм комунис', копейка, чугун и т.н.

Ваша си работа, но знайте едно, не ползвате ли леля Агата, лошо, без значение откъде идва пропагандата. 😉

А от къде си сигурен, че всичко това е американска пропаганда? Защо смяташ, че САЩ имат интерес да пропагандират гейове и всъщност това не са се някаки твои си обикновени страхове и паранои, които използват умело от другата страна? Всяка огромна държава си има пропаганда за вътрешни, както и за външни цели. И според мен най-агресивна пропаганда имаш от страните, които искат да сменят настоящия модел на доминация на САЩ. Само че английският език се е наложил като стандарт за бизнес комуникация, очевидно необходим на всеки за бъдещето му реализиране в живота и така малко хора биха поставили приоритет да учат първо руски или китайски. От там Русия и Китай се настървяват и тъй като изпускат тази първа вълна на образование, с която може да плениш наистина умовете на хората от малки чрез култура, музика, кино и т.н. и да им вкараш трайно идеи, на Русия например ѝ трябва нещо друго, в този случай нещо много скандално, за да може да превърне превъзходството на другата култура в посмешище или плашило. Цанов и Карбовски говорят много повече за джендърите в ЕС например от колкото самите джендъри. Тънкостите на пропагандата се изучават в детайли, не може да кажеш кое какво е точно, ако цялата ти фиксация е точно в един конкретен въпрос, който те "тормози". Ами ако го нямаше този въпрос, кое точно щеше да е "американска пропаганда" в темата ти? Че в Холивуд правят филми за Пърл Харбър ли?

преди 12 часа, Bubbles написа:

Кокни, демек главата. 🙂

Ами не,. просто съм дал примери за да подкрепя тезата си и както сам можеш да видиш не съм седнал да отричам съшествуването на другата пропаганда(Руска) както правят повечето привърженици на атлантизма когато стане дума за пропаганда различна от руската, всъщност това ме и провокира да пусна тази тема.

Това го разбрах, казвам, че примерите ти се изчерпват с гей паради и педали по телевизията. 

• Автор
преди 2 часа, N1K17Y написа:

Това го разбрах, казвам, че примерите ти се изчерпват с гей паради и педали по телевизията. 

Да, работата ми е такава, че имам най много поглед върху тази част и то не защото тези имат някаква работа в образованието а защото те сами се завират там с благословията на власт имащите, затова и съм дал точно тези примери, примерите свързани с войната също са доста показателни, дори и тези от киното.
Отделно цялото налагане на техния модел за семейство, обичаи и пр., директна намеса в работата на социалните служби и налагането на техните стереотипи за начина на отглеждане на деца...

преди 5 часа, Гoст написа:

А от къде си сигурен, че всичко това е американска пропаганда? 

Всяка огромна държава си има пропаганда за вътрешни, както и за външни цели.

Само че английският език се е наложил като стандарт за бизнес комуникация, очевидно необходим на всеки за бъдещето му реализиране в живота и така малко хора биха поставили приоритет да учат първо руски или китайски.

И какво общо има езика който апропо е английски а не американски, да не говорим че има доста британци които не признават американския за чист английски?
Английския е разпространен и приет за пръв международен език защото е прост език и се учи лесно, пробвай се да научиш например немски или пък унгарски, че даже и нашия българския ако не си българин има да пелтечиш, руския е същата работа, китайския даже и китайците не си знаят всичките йероглифи...

преди 24 минути, Bubbles написа:

И какво общо има езика който апропо е английски а не американски, да не говорим че има доста британци които не признават американския за чист английски?

Английския е разпространен и приет за пръв международен език защото е прост език и се учи лесно, пробвай се да научиш например немски или пък унгарски, че даже и нашия българския ако не си българин има да пелтечиш, руския е същата работа, китайския даже и китайците не си знаят всичките йероглифи...

Напротив, английският език има друга логика. Уж си историк, а говориш само "щото е прост езика им". Глупости. В началото се разпространява чрез Английската империя, после чрез спорта и спортните коментатори и вестници, в които го коментирали изцяло на английски, все пак са в своите колонии и така той се утвърждава като език свързващ повече народи в някаква цел и така по-късно остава като език на спорта и става практичен за използване и в бизнеса, а и с навлизането на технологиите, които идват от Калифорния и правят зависими всички бизнеси от себе си става ясно, че няма да учиш първо китайски, за да станеш инженер, защото докато китайците ти преподават китайския си и не са все още напред в тези науки, вносът на технологии си идва тогава предимно от САЩ и за инженерите и финансистите е много по-практично да учат английски, който е в сърцето на целия развит свят. Така е било през миналия век. Същото и като да учиш руски. В Русия пък след разпада на СССР няма кой знае какви перспективи за инженери, да учат руски първо, за да ходят в бедното постсъветско пространство, за да следват там че тогава тепърва чак след това да заминат за желаната си дестинация на запад и да учат чак тогава английски. Просто западът е дръпнал със светлинни години с технологии и т.н., естествено че ще изучаваш английски първо, за да черпиш директно култура и обучението си от източника още от самото начало, а не да учиш йероглифи и тепърва да чакаш идването на технологиите, на които ще им дойде времето след две три десетилетия преход. Чак сега почват да догонват САЩ и западния свят и въпреки всичко английският език ще си остане световния стандарт, няма да се мине тепърва на китайски. Просто някои неща не са практични, тепърва да обърщаш всички ръководства и утвърдени учебни програми и стандарти...

• Автор
преди 5 минути, Гoст написа:

Напротив, английският език има друга логика. Уж си историк, а говориш само "щото е прост езика им". Глупости. В началото се разпространява чрез Английската империя, после чрез спорта и спортните коментатори и вестници, в които го коментирали изцяло на английски, все пак са в своите колонии и така той се утвърждава като език свързващ повече народи в някаква цел и така по-късно остава като език на спорта и става практичен за използване и в бизнеса, а и с навлизането на технологиите, които идват от Калифорния и правят зависими всички бизнеси от себе си става ясно, че няма да учиш първо китайски, за да станеш инженер, защото докато китайците ти преподават китайския си и не са все още напред в тези науки, вносът на технологии си идва тогава предимно от САЩ и за инженерите и финансистите е много по-практично да учат английски, който е в сърцето на целия развит свят. Така е било през миналия век. Същото и като да учиш руски. В Русия пък след разпада на СССР няма кой знае какви перспективи за инженери, да учат руски първо, за да ходят в бедното постсъветско пространство, за да следват там че тогава тепърва чак след това да заминат за желаната си дестинация на запад и да учат чак тогава английски. Просто западът е дръпнал със светлинни години с технологии и т.н., естествено че ще изучаваш английски първо, за да черпиш директно култура и обучението си от източника още от самото начало, а не да учиш йероглифи и тепърва да чакаш идването на технологиите, на които ще им дойде времето след две три десетилетия преход. Чак сега почват да догонват САЩ и западния свят и въпреки всичко английският език ще си остане световния стандарт, няма да се мине тепърва на китайски. Просто някои неща не са практични, тепърва да обърщаш всички ръководства и утвърдени учебни програми и стандарти...

Не ми обяснявай как се е разпространил английския език а защо.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Не ми обяснявай как се е разпространил английския език а защо.

Много добре обясних как и защо, а ти просто не искаш да вникнеш. Дадох ти прекалено голям картбланш да има какво да развиеш върху мнението ми, ако толкова искаш да ми опонираш, но виждам че и това не ти е интересно и искаш да приключиш с дискусията ни набързо. Лек ден тогава и успех в другите теми!

преди 17 часа, Bubbles написа:

Пропагандата...
...

Абе това пропагандата от тъпите даскалички в училищата е отвратителна работа.
Даскалицата по история обяснява как се разпознава, че някой режим почва да не е „демократичен“.
А синчето я пита що има цензора през интернет на руските канали.
Оня пуйка не знае и бръщолеви някакви глупости.

Та как даскалица по история би могла да преподава истината за преди години, след като не разбира сегашната пропаганда колко е гадна и фалшива ?

А това видео дето си го пуснал, лесно може да бъде оборено от запознат родител, дори и да разбира само френски език. Но запознатите с истината родители са вероятно малък процент.

Много е гадна хамериканската пропаганда, а тя си идва и от платените марионетки по европейските телевизии.

Най-лошото е, че като му обяснявам истината на синчето, често трябва да му казвам да не я споделя с други деца, за да не го гледат на криво или намразят, щото те са с промити мозъци.

Има китайска и руска пропаганда. Тук във форума тя се провежда малко от мен, поне за Китай, щото написах тема за Китай...и във всички останали случаи, гейпросащесср трололинките пропагандират Китай и Русия. Тяхната пропаганда естествено е кална, отрицателна. Обаче я има. Те ни осведомяват примерно за това че в Китай били въвели социален рейтинг и колко лошо било това. На самите китайци и качеството на живот този рейтинг не им пречи, поне на читавите. Обаче пречи на гейпросащесср трололинките тук, което говори, че те самите осъзнават, че не са читави.

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Има китайска и руска пропаганда. Тук във форума тя се провежда малко от мен, поне за Китай, щото написах тема за Китай...и във всички останали случаи, гейпросащесср трололинките пропагандират Китай и Русия. Тяхната пропаганда естествено е кална, отрицателна. Обаче я има. Те ни осведомяват примерно за това че в Китай били въвели социален рейтинг и колко лошо било това. На самите китайци и качеството на живот този рейтинг не им пречи, поне на читавите. Обаче пречи на гейпросащесср трололинките тук, което говори, че те самите осъзнават, че не са читави.

Скоро четох някъде, че тоя социален рейтинг в Китай бил въведен само в някои провинции и щели да го махат.

Защото се чудех, защо китайците помагат с такива експерименти на глобалистите, които искат навсякъде да го наложат.

преди 11 минути, В. Велев написа:

Защото се чудех, защо китайците помагат с такива експерименти на глобалистите, които искат навсякъде да го наложат.

Знае ли човек какво е в китайската глава. А глобалистите нищо не искат да налагат в този смисъл. Класовото разделение съществува отдавна. Богати и бедни. Бедните са като китайци с нисък социален рейтинг. Само могат да гледат през витрините на магазините.

• Автор
преди 46 минути, Белгиеца написа:

Абе това пропагандата от тъпите даскалички в училищата е отвратителна работа.
Даскалицата по история обяснява как се разпознава, че някой режим почва да не е „демократичен“.
А синчето я пита що има цензора през интернет на руските канали.
Оня пуйка не знае и бръщолеви някакви глупости.

Такава е програмата, тук е същото, история реално няма, всичко е пропаганда,  и обучение стадото да следва т.нар. демокрация, пък че няма никаква демокрация дума да не става, дип че съм потомък на бай Ганя та като всеки такъв имам по инако мислене и не им давам много много да ми викат "Вие", още по-хубаво е че имам подкрепата на родителите...
...е, има и такива дето пелтечат нечленоразделните популярни фрази и не ме долюбват много, но не са много което лично мен в началото много учуди като за тия географски ширини, все пак го отдавам на това че хората виждат че децата им добиват знания а не просто зубрят заучени фрази от от и без това бедните учебници.

• Автор
на 28.05.2024 г. в 15:01, Гoст написа:

Ся понеже виждам че си се засегнал ще ти го кажа така : По твоята логика Испанския, Френския че и Португалския трябва да са мнооого по разпространени и използвани от английския, щото поптави ме ако греша ама 80% от Африка шпреха френски, цяла южна америка плюс Мексико с изключение на Бразилия и части от Чили говорят на Испански, ся верно че населението на Индокитай е огромно но пък чак толкова...
Иначе истина е че бизнеса и спорта спомагат много за разпространението на инглишкия ама защо? Що не Китайски? Ония са 1/4 от населението на земята.

преди 35 минути, Bubbles написа:

Ся понеже виждам че си се засегнал ще ти го кажа така : По твоята логика Испанския, Френския че и Португалския трябва да са мнооого по разпространени и използвани от английския, щото поптави ме ако греша ама 80% от Африка шпреха френски, цяла южна америка плюс Мексико с изключение на Бразилия и части от Чили говорят на Испански, ся верно че населението на Индокитай е огромно но пък чак толкова...
Иначе истина е че бизнеса и спорта спомагат много за разпространението на инглишкия ама защо? Що не Китайски? Ония са 1/4 от населението на земята.

Не съм се засегнал и вече казах каквото имаше да казвам. Английският език не се разпространява само защото е лесен, има и други лесни езици, но факторите са други. За да се разпространи някой друг така трябва някакво събитие да преобърне световната икономика. Факт е че и в Китай учат английски. Няма нищо лошо в това. А да знаеш повече от един от най-разпространените езици по света е само предимство. Но английският е на първо място и не виждам смисъл да се спори повече, не е такъв само заради пропагандата. Има много хора, които са промити и не знаят бъкел английски.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.