Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на климатик

Featured Replies

Нужен ми е съвет за нов климатик. Стаята е към 20кв.м. По принцип съм запознат, че Дайкин и Мицубиши са топ клас, но търся по-бюджетен вариант. Препоръчаха ми Мидеа, като добро съотношение цена-качество. Какво ви е мнението?

например гледах този - https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-midea-xtreme-save-ag1pro-12nxd0-12000-btu-wi-fi-klas-a-komplekt-za-instalirane-bjal-ag1pro-12nxd0-i-ag1pro-12n8d0-o/pd/DB60XVMBM/?

12ка ми казаха е достатъчно

Освен Мидеа, LG добри ли са? Или Haier

Фирмата е японска:: 

Инверторни климатици (vimax.bg)

Абстрахирайте от този "магазин". ;) ю

п.п, Резервен вариант Тошиба!!! 

Правят микро климат в дома ви! Дори! 

преди 10 минути, dioib написа:

Фирмата е японска:: 

Инверторни климатици (vimax.bg)

Абстрахирайте от този "магазин". ;) ю

п.п, Резервен вариант Тошиба!!! 

Правят микро климат в дома ви! Дори! 

Аз съм написал, че търся по-бюджетен вариант, а ти ми предлагаш точно най-скъпите с цени по 2-3000 лв за 12ка. Знам, че с неограничен бюджет се избира най-лесно

преди 4 минути, The_Nomad написа:

Аз съм написал, че търся по-бюджетен вариант, а ти ми предлагаш точно най-скъпите с цени по 2-3000 лв за 12ка. Знам, че с неограничен бюджет се избира най-лесно

Прощавай! => Давам нещо добро и не погледнах, че си сиромах ..... Нека в този случай помисля ... 

преди 4 минути, dioib написа:

Прощавай! => Давам нещо добро и не погледнах, че си сиромах ..... Нека в този случай помисля ... 

Приятелю, ти няма как да знаеш дали съм сиромах и дали избирам климатика за мене или друг. Нещо май чикиджийстването те подкарва на социопатия и заяждане. Хайде задръж си следващите коментари

преди 9 минути, The_Nomad написа:

Приятелю, ти няма как да знаеш дали съм сиромах и дали избирам климатика за мене или друг. Нещо май чикиджийстването те подкарва на социопатия и заяждане. Хайде задръж си следващите коментари

Щом търсиш бюджетен, значи си такъв. :Богатите не се допитват, а купуват най-доброто. :) Те нямат бюджет!!! Имат пари които харчат!!! :) За каквото си желаят.

Съжалявам, че не съм в твоя диапазон, но за мен си беден!!! :) = Сиромах!!! 

п.п. И не съм ти приятел. Просто съм обикновен потребител!!! 

+ че си номад! За автомобила си си допитай до производителя му, че ... явно има неразбирателства за мобилно имане ли иде реч или за недвижим имот!!! Избери си в този случай бюджетен хотел! :) Само укажи в коя държава! :) 

преди 48 минути, The_Nomad написа:

Нужен ми е съвет за нов климатик. Стаята е към 20кв.м. По принцип съм запознат, че Дайкин и Мицубиши са топ клас, но търся по-бюджетен вариант. Препоръчаха ми Мидеа, като добро съотношение цена-качество. Какво ви е мнението?

например гледах този - https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-midea-xtreme-save-ag1pro-12nxd0-12000-btu-wi-fi-klas-a-komplekt-za-instalirane-bjal-ag1pro-12nxd0-i-ag1pro-12n8d0-o/pd/DB60XVMBM/?

12- ка би бил достатъчен за 20кв стая, Midea ,Haier ,TCL са все бюджетни решения не лоши за непретенциозни ползватели ,като това което може да очакваш от такъв тип климатик е не достатъчно тиха работа на вътрешно и външно тяло ,не достатъчно прецизно поддържане на темперетура и не така икономични като по скъпите марки и модели.

преди 6 минути, dioib написа:

Щом търсиш бюджетен, значи си такъв. :Богатите не се допитват, а купуват най-доброто. :) Те нямат бюджет!!! Имат пари които харчат!!! :) За каквото си желаят.

Моля без спам в този раздел на форума - благодаря!

на 8.06.2024 г. в 20:33, dioib написа:

Айде да не сереш с глупостите си във всяка тема. Ако няма какво да кажеш не коментирай! 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Айде да не сереш с глупостите си във всяка тема. Ако няма какво да кажеш не коментирай! 

И, каквс, аз си дадох мнението, но потребителят  ме репликира?  

Какво, ние без бюжет да нямаме менение по въпроса ли? 

Поисках прошка!!!  А това продължава и сака да е интимен с мен. Наричаме ... 

Емо, я си седи на топло и на мястуту!!! Гуем си и не отива да се мешаш де не ти е по специалността!! :) 

на 8.06.2024 г. в 19:47, The_Nomad написа:

Без значение. Не робувам на марки, но и марките не са това което бяха едно време. Всеки един ще ти свърши работа. Просто виж какво поддържа гаранцията и дали фирмата ще поддържа ремонт или профилактика. 

на 8.06.2024 г. в 20:45, dioib написа:

И, каквс, аз си дадох мнението, но потребителя  ме репликира?  

Какво, ние без бюжет да нямаме менение по въпроса ли? 

Поисках прошка!!!  А това продължава и сака да е интимен с мен. Наричаме ... 

Емо, я си седи на топло и на мястуту!!! Гуем си и не отива да се мешаш де не ти е по специалността!! :) 

Какво те е репликирал. Дал си линк и толкоз! Това е достатъчно, не да му казваш дали е богат,беден или дали вярва в бог. Ти па щото си един специалист по климатиците та е чудно как още охлаждат. И няма да ми казваш какво да правя. По същия начин аз те моля да си седнеш на гъза и да не ръсиш глупости но ти си просто диария. Осра форума! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 минути, AAUUXX написа:

20кв стая

На каква височина? 

Кубатурата се взема предвид + Как е изолирано помещението или сградата или апартамента! И колко са "външните стени" на помещенията!!! И прочие .... 

на 8.06.2024 г. в 20:47, dioib написа:

На каква височина? 

Кубатурата се взема предвид + как е изолирано помещението или сградата или апартамента! И колко да "външните стени" на помещенията!!! 

Даже се пита има ли бомбоубежище и ракия в мазето! За твое сведение онзи ден си взех мобилен климатик САНГ за 20 квадрата помещение и се справя повече от добре! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, AAUUXX написа:

2.50м?

Вече повечето са на 2,65 ... = говорим нето!!! :) Отделно, че ако е в блог други са изчисленията. :) 

преди 4 минути, dioib написа:

Емо, я си седи на топло и на мястуту!!! Гуем си и не отива да се мешаш де не ти е по специалността!!

Модераторска забележка.

Прекаляваш.А това би могло да има последици.Предлагам да не стигаме дотам.

преди 6 минути, dioib написа:

Кубатурата се взема предвид + Как е изолирано помещението или сградата или апартамента! И колко са "външните стени" на помещенията!!! И прочие .... 

Вярно е ,именно за това писах за 12- ка климатик които охлаждат/ отопляват до 70 кубика , ако е по малък няма да успява да загрее или охлади помещението при зададените темеперетури ,ако е по голям ще се получи голяма темеперетурна амплитудна разлика и не комфорно състояние на ползващият го.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Вярно е ,именно за това писах за 12- ка климатик които охлаждат/ отопляват до 70 кубика , ако е по малък няма да успява да загрее или охлади помещението при зададените темеперетури ,ако е по голям ще се получи голяма темеперетурна амплитудна разлика и не комфорно състояние на ползващият го.

Да, желателно е да има "запас". Това е добре! Но ... при добре изолирано помещение, то може и по-малак. Казва се ефективно жилище, т.е новите им се прави паспорт дори. И при проектиране има енергийна ... нля ... прочие ... мога да покажа проект дори, но ... прочие ... ;) 

преди 7 минути, dioib написа:

Да, желателно е да има "запас". Това е добре! Но ... при добре изолирано помещение, то може и по-малак. Казва се ефективно жилище, т.е новите им се прави паспорт дори. И при проектиране има енергийна ... нля ... прочие ... мога да покажа проект дори, но ... прочие ... ;) 

С 9- ка може ,но ако е хиперинвертор ,но в темата не пита за такъв автора.

Климатиците настройват отделяната си мощност според нуждата ,ако помещенито е добре изолирано ще работи на по ниска мощност и ще потреби по малко ел. енергия, ако климатика обаче е малък за помещенеито ефекта ще е обратен по отношение  на ел. потребление.

:offtopic_s:Никога не оставям провокацията да властва!!!

Аз казах!!!

преди 14 минути, AAUUXX написа:

С 9- ка може ,но ако е хиперинвертор ,но в темата не пита за такъв автора.

Климатиците настройват отделяната си мощност според нуждата ,ако помещенито е добре изолирано ще работи на по ниска мощност и ще потреби по малко ел. енергия, ако климатика обаче е малък за помещенеито ефекта ще е обратен по отношение  на ел. потребление.

Това е същото като дебелината на проводника. ;) 

Самото изчисление е на база знания. Дадох мнение за марки и съжалих. После от де да знам, че човека е с ограничен бюджет? 

Понякога евтиното по отношение на недвижим имот излиза скъпо!!! Аз не съм богат, за да давам парите си за "въздуха". (Ползвам клише или поговорка ... съдете сами!!!)

Говорим за дом, а не за квартира, иначе правиш оплакване към този който ти е отдал жилището си под наем! = Теб не ти бърка, че въпросния не желае да инвестира в по-добро. Ти му плащаш и е редно да изискваш от собственика да ти осигури уют там където живееш в момента!!! ;) 

преди 1 час, The_Nomad написа:

Стаята е към 20кв.м. По принцип съм запознат, че Дайкин и Мицубиши са топ клас, но търся по-бюджетен вариант.

Щом търсиш нещо по-бюджетно, предлагам ти този Haier . Фирмата е вносител, осигурява монтаж, гаранция и резервни части. И като за евтина китайска марка се развалят сравнително рядко. 

И много по-важните неща за дълъг живот на един климатик са правилните подбор, монтаж и експлоатация. 

преди 43 минути, Емил Костов написа:

По същия начин аз те моля да си седнеш на гъза и да не ръсиш глупости но ти си просто диария. Осра форума! 

Емо, има само два начина да го спрем тоя. Първият е да не му обръщаме внимание на глупостите. Тролът се храни от усещането, че дразни и ядосва другите. 

Вторият начин е компетентна и решителна модераторска намеса.

преди 1 час, dioib написа:

п.п. И не съм ти приятел. Просто съм обикновен потребител!!! 

+ че си номад! За автомобила си си допитай до производителя му, че ... явно има неразбирателства за мобилно имане ли иде реч или за недвижим имот!!! Избери си в този случай бюджетен хотел! :) Само укажи в коя държава! :) 

Всъщност търся климатик за хола на баща ми. Който, въпреки че е пенсионер, съм сигурен, че е по-богат от теб и на база имоти, и на спестявания, и на месечен доход но просто не иска да плаща повече за "глезотии" според него . Но това няма нищо общо с темата, в която явно държиш да покажеш колко ограничен индивид си. 

Благодаря на другите за мненията. Засега като че ли се захлеждам по Panasonic и LG. Мисля че са над Midea и Haier

преди 2 часа, The_Nomad написа:

... Или Haier

Не е препоръка, а по-скоро впечатление. Януари тази година монтирах Haier на сляпо. Нов, за 1400лв. Отопление и охлаждане на 26кв.м стая с тухлена стена и дебела външна мазилка. Това което ме издразни е огромния панел, показващ текущата температура. COB-светодиоди подредени в сегменти и нощно време е като прожектор. След втората нощ не издържах и го налепих с картон и тиксо, но това особено не помогна, да приглуши светлината и допълнително озадачава гостите ми. Притежавам разни модели климатици в различни домове и на ДУ има функция нощен режим, която гаси всякакви индикация, но не и в случая с конкретния модел на Haier.

Обърни внимание.

преди 1 минута, цър-вул написа:

:offtopic_s:

Не се занимавай с неприсъщи дейности!

Имам цяла вечер на разположение. Може пък нещо да сънувам??? :) Да получа видение примерно. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.