Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на климатик

Featured Replies

преди 20 минути, Profruit написа:

и нощно време е като прожектор. След втората нощ не издържах и го налепих с картон и тиксо, но това особено не помогна, да приглуши светлината и допълнително озадачава гостите ми.

прочети си книжката с упътване - на моя диода се намаля или направо мога да го изключа

преди 2 часа, The_Nomad написа:

Нужен ми е съвет за нов климатик. Стаята е към 20кв.м. По принцип съм запознат, че Дайкин и Мицубиши са топ клас, но търся по-бюджетен вариант. Препоръчаха ми Мидеа, като добро съотношение цена-качество. Какво ви е мнението?

например гледах този - https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-midea-xtreme-save-ag1pro-12nxd0-12000-btu-wi-fi-klas-a-komplekt-za-instalirane-bjal-ag1pro-12nxd0-i-ag1pro-12n8d0-o/pd/DB60XVMBM/?

12ка ми казаха е достатъчно

Освен Мидеа, LG добри ли са? Или Haier

Знам, че е трудно но си вземи все пак едно Митцубиши със всички екстри. При климатиците дяволът е в подробностите - разни демпфери, изпарители , а и местоположението в стаята.

Не се набутвай с некъф ефтинджос, щото ще го купиш два пъти и все ще е същия боклук.

Ако немаш кинти - вземи го на изплащане.

Аз взех тоя и съм много доволен.

преди 21 минути, Т.Христов написа:

При климатиците дяволът е в подробностите

аз си взех за едната стая панасоник че по евтин а има супер качества и познай - 2-3 месеца след гаранцията закъса и се установи че самия панасоник прави марката да сгъва след гаранция - просто материала от който е направена платката

преди 4 часа, The_Nomad написа:

Нужен ми е съвет за нов климатик. Стаята е към 20кв.м.

Какво е BTU и как се изчислява квадратура на стая — eclima.bg

Инверторен климатик GREE Pular GWH12AGC-K6DNA1A, 12000 BTU (climacity.bg) с включен монтаж в цената и възможност за удължена гаранция до 72м.

преди 3 часа, dioib написа:

Щом търсиш бюджетен, значи си такъв. :Богатите не се допитват, а купуват най-доброто. :) Те нямат бюджет!!! Имат пари които харчат!!! :) За каквото си желаят.

Съжалявам, че не съм в твоя диапазон, но за мен си беден!!! :) = Сиромах!!!

Не знаех, че си такъв сноб. Доста грозно изказване. Дано да е от алкохола, че иначе доста ми падна в очите. Не, че ти пука де, ама аз да си кажа.

преди 4 часа, The_Nomad написа:

Също добър избор, но в момента цените за монтаж варират между 250 и 350лв.

преди 7 часа, цър-вул написа:

Не се занимавай с неприсъщи дейности!

Все пак помислих. 

Бюджетен климатик = китайски. Останалото зависи от характеристиките на помещението и разстоянието между външното тяло и вътрешното. Точна формула не мога да дам, но желателно да е както за охлаждане, а така също за затопляне. 

Успех!

преди 7 часа, The_Nomad написа:

Засега като че ли се захлеждам по Panasonic и LG. Мисля че са над Midea и Haier

Зависи кой, къде и как ги е произвел :)

Едно от лошите неща на съвременната икономика е, че марките вече почти нищо не означават. Една и съща марка уреди може да е добра, може да е боклук. Специално за Panasonic още от едно време се знаеше, че трябва да се купува малайзийско производство, а китайското да се избягва. То затова и имаше сериозна разлика в цената между двете. Пък наскоро чух, че почнали много от уредите с тази марка да се правят и в Турция. Така че - трябва да се внимава. На село един китайски Panasonic работи вече 18-а година. Обаче, тъй като отоплява 32 кв.м. помещение, а е 12000 BTU, често се претоварва. Освен това, е монтиран не много правилно (според мен), и не е чувал за профилактика и почистване. Затова на шестата година му изгоря компресора. Смениха го за 500 лв., и продължава да бачка. 

За LG нищо не мога да кажа. Много малко са ми минавали през ръцете, и нямам инфо. 

А за лични нужди последните 3 климатика, които съм купил, бяха Carrier. Уважавам я тази марка. И трите не са ми правили никакви проблеми, най-старият е 12-годишен. Най-новият е на 6, миналата седмица за пръв път му правих профилактика. Техникът каза, че всичко му е ОК, само почисти вътрешното тяло. Обаче и трите са модели от преди обединението с Toshiba, не знам дали има значение. Не знам и дали вече могат да се намерят някъде. 

Аз съм с финлукс до миналата година го ползвах и за топло никога не ми е правил проблеми не замръзвал дори в големите студове вече 6-та година и си е топ климатиче https://zora.bg/product/fdi-12jlk46s

Ето ти един в момента е на промоция до 11

преди 13 часа, The_Nomad написа:

Нужен ми е съвет за нов климатик. Стаята е към 20кв.м. По принцип съм запознат, че Дайкин и Мицубиши са топ клас, но търся по-бюджетен вариант. Препоръчаха ми Мидеа, като добро съотношение цена-качество. Какво ви е мнението?

например гледах този - https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-midea-xtreme-save-ag1pro-12nxd0-12000-btu-wi-fi-klas-a-komplekt-za-instalirane-bjal-ag1pro-12nxd0-i-ag1pro-12n8d0-o/pd/DB60XVMBM/?

12ка ми казаха е достатъчно

Освен Мидеа, LG добри ли са? Или Haier

В едната стая имаме KAISAI (ребрандирана Midea) 12-ка, в детската е Fujitsu General, също 12-ка.

Не е лош и китаецът, икономичен е, но някак си в стаята с General-а е по-комфортно, различни са настройки на климатика, по-добри са сякаш режимите на работа.

Иначе и двата са безшумни еднакво.

KAISAI (произведен от Midea) го купихме 2021 на около 900 лева + монтаж, General-ът го купихме 2022 на 1300 + монтаж.

евтиното винаги излиза скъпо - евтин климатик повече ток гори...

и неща които се купуват веднъж на 10+години , си заслужава да си дадеш парите ...

това тв хладилник пералня климатик бойлер - всичко ток гори ... разход си е...

като моя бивш шеф - имам у нас 5 климатика вика !

фасона не да имаш 5 , 1 да е ама както трябва ... а и 5 горят повече то от 1

преди 25 минути, mr. 5r0ff написа:

като моя бивш шеф - имам у нас 5 климатика вика !

фасона не да имаш 5 , 1 да е ама както трябва ... а и 5 горят повече то от 1

Не съм много съгласен с това заключение. Трудно и почти невъзможно е с един климатик да се климатизират няколко стаи, а освен това, като се счупи единствения, оставаш без климатик, а пет няма как да се повредят едновременно, пък дори и да са най-върлите китайци.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

като се счупи единствения

съгласен съм ,

думата ми беше за разход на ток ...за 10+ години

купуваш евтино и нисък клас - после доплащаш във ток ...

коефициент на полезно действие му казват

миналата година замених старият санг 12ка на над 10г ,с 18 на тошиба а+++

кокошка за кон ... е родих се ти казвам и за отопление пък за охлаждане да не говорим

и сметката на тока е почти същата като със старият - лятото 20-30лв+ зимата 50-60лв+

на 8.06.2024 г. в 22:23, цър-вул написа:

С такова поведение във форума
дано получи видение за почивка

Поварвай ми, че ще получи. На път е! 

преди 23 часа, Емил Костов написа:

За твое сведение онзи ден си взех мобилен климатик САНГ за 20 квадрата помещение и се справя повече от добре! 

За този модел ли става въпрос?

Диаметъра на тръбата, която трябва да излиза извън помещението какъв е? Възможно ли е тази извеждаща тръба да се монтира към комин?  Водата от конденза от къде излиза или се събира в контейнер?

Хора поръчахме два Haier от линка на Руди в предната страница. Нещо баща ми го примами намалението от 400лв за бройка и избра него, като взе и за още една стая. А и от Технополис монтажа е безплатен. Не знам дали е набутвация с тия китайчета, но ако има проблем ще се сменява и ще му е за урок на бащата. Надявам се и от Технополис да направят монтажа правилно

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.