Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кръвта издава характера

Featured Replies

Добър ден, каква е кръвната ти група? Това е най-разпространеният въпрос след запознанство в Япония. Защото в Страната на изгряващото слънце вярват, че кръвта издава характера и индивидуалността на човека много повече от звездите. В Япония наричат анализите и отчитането на кръвната група "кецу-еки-гата" и гледат на тях повече от сериозно. Мениджърите често вземат предвид кръвните резултати при наемане на нови сътрудници. Специалистите по маркетинг включват кръвната група при предсказване пазарния успех на нов продукт, а обикновените хора - при избора на приятел или спътник в живота. Апарати за проверка на кръвната група има на жп гарите, в универсалните магазини, ресторантите.

Как кръвната група влияе на характера? Учените предполагат, че е свързано с процеса на еволюция, по време на който, изхождайки от изменящите се климатични условия и начин на живот, кръвта е променяла качествата си. Кръвната група е по-стара от деленето на раси и затова има по-фундаментални свойства от етническата принадлежност. Тя не е резултат от процеса на "проби и грешки" на генетичното развитие, което е поредица от случайности. Всяка кръвна група е еволюционно-логичен отговор на серия промени с планетата и хомо сапиенс в продължение на хилядолетия. Най-ранните промени в расите станали на етап, когато земята са населявали изключително хора с група 0. Но разделението на раси, свързано с адаптацията на човека към непривични за него храна, климат и обкръжение, също е част от движещата сила на еволюцията, която в крайна сметка води до поява на другите видове кръвни групи. Според някои антрополози деленето на човечеството на раси доста опростява нещата. В крайна сметка африканец и индоевропеец с кръвна група А могат да обменят органи или кръв и имат сходни навици и имунна структура, докато при африканец с група А и африканец с група В такива съвпадения са изключително редки. Нашите предци са ни оставили особено наследство, "отпечатано" в кръвните клетки. Затова хората с една и съща кръвна група имат много повече общи черти, отколкото се предполагаше преди. Според учените много е възможно голяма част от хората по света да са братя и сестри... по кръв. Японският учен Пошитаке Номи и американският лекар Питър д'Адамо са създали своеобразна таблица за разграничаване на индивидуалните особености според принадлежността към определена кръвна група.

Група 0 - "Ловец"

Тя е най-разпространената, с такава група са 40-50% от хората. Произход: известна е отпреди 40 000 години. Предците ни били ловци, вземали това, което им предлага природата, и не се грижели за бъдещето. Имунна система: силна и стабилна. Качества: хора със силен характер, решителни и уверени в себе си. Девизът им е "Бори се и не се предавай!". Много подвижни, неуравновесени, възбудими, понасят лесно критика. Искат околните да ги разбират от половин дума и да им се подчиняват. Мъжете: изкусни в любовта, харесват недостъпни жени. Жените: обичат секса, но са силно ревниви. Съвети: да се избавят от самовлюбеността и високомерието - това им пречи да постигнат целите си.

Група А - "Земеделец"

Притежават я 30-40% от хората. Произход: породена от първите принудителни миграции на населението, появява се тогава, когато възниква необходимост да се премине към хранене със земеделски продукти и да се промени начинът на живот. Появява се между 25 000 и 15 000 години пр.н.е. От всеки индивид се изисквало да сътрудничи с другите в рамките на родовата община. Качества: много общителни, лесно се адаптират към всяка обстановка, не се стресират, когато трябва да сменят работата или жилището си. Но са упорити и не могат да се отпускат. Уязвими са, тежко понасят обидите и критиките. Мъжете: отличават се с притеснителност. Романтици по душа, изразяват любовта си с поглед. Обичат да чувстват майчинска грижа и избират по-възрастни партньорки. Жените: също са срамежливи. Превръщат се в прекрасни съпруги - любящи и предани. Съвети: да не се стремят на всяка цена към ръководни длъжности. По-добре да се заобиколят със съмишленици, които да поддържат интересите им. Да не ядат мазно, особено нощем.

Група В - "Чергари"

Притежават я 10-20% от хората. Произход: вследствие сливане на популациите и пригаждане към новите климатични условия преди повече от 10 000 години. Чрез нея е представен стремежът на природата да установи баланс между усилената умствена дейност и нуждите на имунната система. Качества: открити и оптимистични хора. Луксът не ги съблазнява, всичко обикновено им навява скука. Тегли ги към приключения и не пропускат случай да променят нещо в живота си. Аскети по природа, предпочитат да не зависят от никого. Не търпят несправедливо отношение дори от началника. Мъжете: родени донжуани, умеят красиво да се изразяват и да съблазняват.

Жените: доста екстравагантни, бързо покоряват мъжките сърца, мъжете се страхуват да се обвързват с тях, не вярвайки, че са способни на топло отношение към домашното огнище. Напразно.

Съвети: може би именно в индивидуализма се корени тяхната слабост. Ако около тях липсват близки по дух хора, то това е резултат от тяхната независимост.

Група АВ - "Загадка"

Притежават я едва 5% от хората. Произход: появява се преди около 1000 години в резултат от смесването на монголоидната и индоевропейската раса. Качества: хората от този тип обичат да се хвалят, че такава кръвна група е имал и Христос. Доказателство е кръвта, открита по Туринската плащаница. Хората с тази кръвна група се отличават с мек и кротък нрав. Винаги са готови да изслушат другите и да ги разберат. Могат да се нарекат одухотворени натури и нееднозначни личности. Мъжете: привличат със своя ум. Силно сексуални, без да са преизпълнени с дълбоки чувства. Жените: също сексуално привлекателни, но много взискателни към избора на партньор. На избраника им няма да му е лесно, тъй като изискват цялото внимание от човека до себе си. Съвети: имат един съществен недостатък - много са нерешителни. Може би в това се заключава и тяхната безконфликтност - притесняват се да не развалят отношенията си с околните. Но това ги довежда до постоянен вътрешен конфликт, от което страда тяхната самооценка.

Източник: Стандарт

Е аз съм от рядката АВ и написаното за нея отговаря на 100% за мен...интересно. :) но не знаех, че Христос е бил със същата кръвна група...от утре почвам да се хваля. :question:

Аз съм 0 (+), затова приемам от текста половината.. тоест само хубавите черти biggrin.gif

В крайна сметка африканец и индоевропеец с кръвна група А могат да обменят органи или кръв и имат сходни навици и имунна структура, докато при африканец с група А и африканец с група В такива съвпадения са изключително редки

Хахаххахахаха изхода ще е трагичен ако прелееш кръв A група на човек с B група.

Тия журналисти да вземат да понаучат малко биология преди да пишат глупости angry.gif:P

Малко повече инфо за кръвта :)

AB дава кръв само на себе си и приема от всички

0 дава на всички и приема само от себе си

А приема от 0 и А и дава на себе си и АВ

В приема от 0 и В и дава на себе си и АВ

За резосфакторите обаче нищо не си спомням :ph34r:

А инак аз съм си "чергар"

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Не,DEAM.Те правилно са го написали. Мисълта им,е че при даване на кръв или органи няма значение расата,а само кръвната група.

Иначе това е много полезно,което си написал.

Най-облагодетелствани са АБ - те могат да приемат кръв от всички. НО могат да дават само на АБ.

Най-необлагодетелствани сме нулевите. Ние може да даваме на всички,но да приемаме само от себе си. Затова сме и най-много:ph34r:

Както неведнъж съм казвал - природата си знае работата.

Не,DEAM.Те правилно са го написали. Мисълта им,е че при даване на кръв или органи няма значение расата,а само кръвната група.

Иначе това е много полезно,което си написал.

Най-облагодетелствани са АБ - те могат да приемат кръв от всички. НО могат да дават само на АБ.

Най-необлагодетелствани сме нулевите. Ние може да даваме на всички,но да приемаме само от себе си. Затова сме и най-много:eek:

Както неведнъж съм казвал - природата си знае работата.

Да бре човеко и все пак звучи като глупост

Хахаххахахаха изхода ще е трагичен ако прелееш кръв A група на човек с B група.

Тия журналисти да вземат да понаучат малко биология преди да пишат глупости angry.gif:P

Малко повече инфо за кръвта :)

AB дава кръв само на себе си и приема от всички

0 дава на всички и приема само от себе си

А приема от 0 и А и дава на себе си и АВ

В приема от 0 и В и дава на себе си и АВ

За резосфакторите обаче нищо не си спомням ;)

А инак аз съм си "чергар"

Ами ти самият си дал отговора-А приема от 0 и А и дава на себе си и АВ (в никакакъв случай на В и 0-получава се хемолиза)

-В приема от 0 и В и дава на себе си и АВ (в никакъв случай на А и 0-получава се хемолиза)

А иначе в България нашите братя ромите са с кр.група "В" + ;) (без никой да го взима навътре-това си е факт и е не обида за никого!)

Група АВ - "Загадка"

Притежават я едва 5% от хората. Произход: появява се преди около 1000 години в резултат от смесването на монголоидната и индоевропейската раса. Качества: хората от този тип обичат да се хвалят, че такава кръвна група е имал и Христос. Доказателство е кръвта, открита по Туринската плащаница. Хората с тази кръвна група се отличават с мек и кротък нрав. Винаги са готови да изслушат другите и да ги разберат. Могат да се нарекат одухотворени натури и нееднозначни личности. Мъжете: привличат със своя ум. Силно сексуални, без да са преизпълнени с дълбоки чувства. Жените: също сексуално привлекателни, но много взискателни към избора на партньор. На избраника им няма да му е лесно, тъй като изискват цялото внимание от човека до себе си. Съвети: имат един съществен недостатък - много са нерешителни. Може би в това се заключава и тяхната безконфликтност - притесняват се да не развалят отношенията си с околните. Но това ги довежда до постоянен вътрешен конфликт, от което страда тяхната самооценка.

Ето ме и мен... Значи и аз трябва да се хваля ;)

На мен ми хареса особенно частта със взискателността към партньора :)

Група '0' почти всичко вярно с малки корекции обаче ;)

Японският учен Пошитаке Номи и американският лекар Питър д'Адамо са създали своеобразна таблица за разграничаване на индивидуалните особености според принадлежността към определена кръвна група.

Група 0 - "Ловец"

Тя е най-разпространената, с такава група са 40-50% от хората. Произход: известна е отпреди 40 000 години. Предците ни били ловци, вземали това, което им предлага природата, и не се грижели за бъдещето. Имунна система: силна и стабилна. Качества: хора със силен характер, решителни и уверени в себе си. Девизът им е "Бори се и не се предавай!". Много подвижни, неуравновесени, възбудими, понасят лесно критика. Искат околните да ги разбират от половин дума и да им се подчиняват. Мъжете: изкусни в любовта, харесват недостъпни жени. Жените: обичат секса, но са силно ревниви. Съвети: да се избавят от самовлюбеността и високомерието - това им пречи да постигнат целите си.

Източник: Стандарт

Благодаря, за темата предизвика в мен много въпроси и много отговори лично за мен като личност. Девиза ми наистина е такъв, с твърд характер.....

хора със силен характер, решителни и уверени в себе си. Девизът им е "Бори се и не се предавай!"

Съвета в статията също не е за пренебрегване, тъй като от всяка информация човек може да извлече полза.

Кото във всяко нещо в този живот има много истина в информацията, но и от друга страна неточности... ;)

Ами просто Група 0 - "Ловец"

За група D няма ли инфо...от онази...с високия процент... :)

Няма инфо защото е концентрирана..... ;)

• 3 седмици по-късно...
  • 18 години по-късно...

Изтупвам от праха тази тема, защото искам да споделя своите виждания, които малко се различават от написаното преди.

Имах възможност за кратко да сравнявам заявена кръвна група със самооценъчен тест за нагласи. Пиша "заявена", за да подчертая, че не е съвсем надеждна. Някои не си я знаят, но не искат да изглеждат тъпи, други искат да имат казаните характери, а не своите. Като пиша за теста за нагласи пък от значение е думата "самооценъчен", който има същите подводни камъни- хората искат да изглеждат по- някакви според разбиранията си и, други пък не се познават и хич не щат да се самоизследват. Като прибавим, че и тестовете не винаги отразяват това, което заявяват или авторите им не са на върха сред учените, получава се да мериш нещо, което не е съвсем така с друго нещо, което не е съвсем еталон. 

От сравнението, което се получи, не можа да излезе значима корелация. Има, но е слаба, несъществена и можа де мине като наравност при хвърляне на заровете.

Писал съм и в друга тема- за необходимостта на човек да слага в групи хората, защото това опростява общуването, така че тази класификация, за кръвната група и значението й за характера представлява още интерес за мен.

Приемането, че кръвната група се определя от храненето ми е разбираема. Разбирам, че когато човекът е земеделец и се храни с плодовете на земята, това се отразява както на физиологията му, така и на психиката му. Съответно- като е скотовъдец. Обаче това е станало преди хилядолетия.

(Ей, сетих се едно недомислие в текста по- горе, че кръвна група АБ е на 1000 години и такава е имал и Исус, който се е родил преди 2000. Пък най- често сред другите тази кръвна група се среща в Лапландия от където е Дядо Коледа :)  ТУК)

Разбирам, че земеделецът трябва да е прилежен и търпелив, а скотовъдецът решителен на момента и съобразителен с новостите в обстоятелствата. Обаче това са необходими за всички качества. Каква е толкова разликата? При това има и земеделци- организатори и скотовъдци- организатори, които нито сеят, нито пасат животни, а се разправят с хора. Тези ще да са от О кръвна група. Тяхната храна очевидно е била каквото намерят- и растителна, и животинска. 

Сега науката не приема теорията за връзка между кръвната група и характера, смята я за сегрегационна- щом е за началник- от Нулева да е! Ами не са прави. Свикналите с касти на Изток лесно я приемат, имат си дългогодишен опит, но в нашата цивилизация сме за повече либералност.

В уики се обсъжда ТУК, ТУК и на други езици. 

Много ми е трудно да се откажа или да съм краен привърженик на връзката между кръвната група и характера, интересна ми е, не повече от разделението на зодиите. Предполагам, че голямо влияние ми оказват и книгите по темата, с които хората си правят пари, а ние им вярваме. Утешавам се, че в Рим, по времето на най- силната наука и инженерни посижения е имало и най- голям възход на хиромантията и астрологията. Бързо променящите се времена правят така, че хората да вярват на много- и истини, и измислици.

Ако взимаме предвид,  кръвните групи за определяне мястото в обществото, то доста трябва да се замислим дали да сложим за началник някой, който е бил ловец и е издебвал и убивал за да се нахрани, а съседите си е респектирал със здрава тояга, т.е. 0 кръвна група или пастир, който ходи подир стадата, опитомява ги, грижи се за тях през зимата и ги пази, т.е. В кръвна група.

Приемливо е, че кръвната група се е формирала според хранителния режим, а не с характера на трудовата дейност. От това следва, че поведението, психиката, не са свързани с кръвната група. Поведението се определя в по- значителна степен от това, какво работиш, отколкото от това, което ядеш. Ако имаше връзка с веганството, то ... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.