Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо започва ВСВ?

Featured Replies

току-що, Nikita' написа:

А ти как точно и по кой критерий ги сравняваш тези кв.км? 

Не ги сравнявам.

• Отговори 148
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз лично смятам че Путин е виновен и трябва да му се наложат санкции.

• Виновен е Бойко Борисов 

• M.Николов
    M.Николов

Една от основните причини за започването ВСВ е несправедливия мирен договор сключен в края на ПСВ. Още тогава умни хора предричат, че това ще доведе до нова война.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Как точно сравняваш Германия която е 357 587 Км² с Русия която е 17 098 242 Км²?
Я си помисли къде щяха да са сега Англия, Франция, САЩ и пр. и колко веро щеше да е произвел Хитлер ако Сталин не се беше разходил до Берлин.
И да питам : Кфо туй животно Русофил, по бондинки ли си пада?

Цял ден ви чета изявите в тая тема и се смея с глас, неслучайно и първия ми отговор беше ирончен.
Четете, интересувайте се и не се излагайте така публично.
Колкото до сравнението на ситуациите тогава с Полша и сега с Украйна, разликите са от земта до небето, най малкото в пъвия случай говорим за международна война, а във втория за гражданска при това такава кото тлее от векове и периодично се разгаря.

Нали всички русофоби сравняват Путин с Хитлер. Да допуснем, че са прави. Резултатът през ВСВ е бил трагичен. Много е възможно да се повтори този сценарий. Една дузина държави помагат на несъюзник във войната срещу Русия и резултатът е ТСВ. През 1939 г. Англия и Франция поне са имали догори с Полша. Сега такива договори с Украйна няма. Играят си с огъня, Русия има много по-големи възможности от Нацистка Германия, което не е само заради територията. 

Русофоб знаеш ли какво е? 

В темата бях наречен пример за русофилите. :) 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Колко седмици щеше да издържи Украйна, ако воюваше сама? 

Набий си го в тъпата картуна. Ако Украйна не воюваше сама, казачокия нямаше да съществува сега!!!!!!!

Спри с тъпизмите, ставаш омразен.

Знаеш много добре, че Украйна сега я унищожават защото искаше/договаряше се да стане член на НАТО. В крайна сметка забиха един голям в задницата на казакия като приеха в НАТО по бързата процедура прибалтийските страни. Слава богу, че вече са под ядрения чадър на НАТО защото сега и там щяха да падат бомби и да загиват хора без да имат никаква вина.

• Автор
преди 4 часа, BANKATA написа:

Това го е друго

СССР помагат на Германия да си направят войска, което е в разрез с версайският договор.

Той не е подписан от СССР. Те сключват Брестки мир.

Вината в случая е на Англия и Франция, които го допускат това. 

преди 3 минути, Nikita' написа:

Набий си го в тъпата картуна. Ако Украйна не воюваше сама, казачокия нямаше да съществува сега!!!!!!!

Спри с тъпизмите, ставаш омразен.

Знаеш много добре, че Украйна сега я унищожават защото искаше/договаряше се да стане член на НАТО. В крайна сметка забиха един голям в задницата на казакия като приеха в НАТО по бързата процедура прибалтийските страни. Слава богу, че вече са под ядрения чадър на НАТО защото сега и там щяха да падат бомби и да загиват хора без да имат никаква вина.

Колко седмици щеше да издържи Украйна без западното оръжие и милиарди? Колко?  Кой има кратуна? :) 

Да разбирам ли, че като сме в НАТО, Русия няма да ни нападне? Ако е така, заради какъв чеп помагаме на Украйна, нали сме защитени? Нали се страхуваме от Русия? Кое от двете е вярно? 

Разводнихме темата. Според теб Англия и Франция имат ли вина за ВСВ? 

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нали всички русофоби сравняват Путин с Хитлер. Да допуснем, че са прави. Резултатът през ВСВ е бил трагичен. Много е възможно да се повтори този сценарий. Една дузина държави помагат на несъюзник във войната срещу Русия и резултатът е ТСВ. През 1939 г. Англия и Франция поне са имали догори с Полша. Сега такива договори с Украйна няма. Играят си с огъня, Русия има много по-големи възможности от Нацистка Германия, което не е само заради територията. 

Великобритания имат договор. Но и да нямат какво от това?

Трябва ли да имат договор за да помагат на някого?

По-глупаво не можа ли да го измислиш?

Ние имахме ли договор когато пращахме спасители в Турция да помагат след земетресението?

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е това е друго, ако ще си играем на теории, аз отдавна съм го казал и то е видно за всеки който има желание да мисли вместо да се заблуждава : Европа си завря жесток автогол в стремежа си да е в услуга на бай Джонджа и зеления. Колкото до евентуална трета световна война спокс, никой не е толкова ненормален че да започне такава защото всички знаем какъв би бил изхода от една такава.
Сценариите са два :

1. Печели Тръмп, прави опит да договори мир(Разбирай примирие), зеления се дърпа, войната продължава но САЩ намалява дразтиично военната и финансова подкрепа, Европа също, до няколко месеца еления случайно се оказва на неподходящото място в неподходящия момент и става герой на украинската област.

2. Печели Мата Хари : Временно подкрепата за зеления продължава, опитите да бъде постигнато примирие са безуспешни, зеления иска още и още в един момент на чичко ти Сам ще му писне и последния пак ще се превърне в герой посмъртно, а вината ще я отнесе Путин.

И в двата случая лошото е, че животите на милиони мирни граждани са продадени за да може шепа отпадъци да си пълнят гушите.

Това е моята теория, а дали ще поживеем пък ще видим.

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Той не е подписан от СССР. Те сключват Брестки мир.

Вината в случая е на Англия и Франция, които го допускат това. 

Няма значение. Помагат на Германия да създаде и обучи армия след '22. И после "олеле".

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да разбирам ли, че като сме в НАТО, Русия няма да ни нападне? Ако е така, заради какъв чеп помагаме на Украйна, нали сме защитени? Нали се страхуваме от Русия? Кое от двете е вярно? 

На първото изречение - Никой не е защитен да бъде нападнат, но не би оцелял без помощта на съюзник при нападение.

На второто изречение и малко дете и олигофрен ще ти отговори - съюзник, ние сме в съюз/алианс, не можем да се делим от другите. Щом другите помагат и ние ще помагаме. Ако ние се нуждаем от помощ, всички останали ще помогнат на нас.

На третото изречение - НЕ, не се страхуваме от никой. На никой нищо лошо не сме направили за да се страхуваме от него. 

• Автор
преди 5 минути, BANKATA написа:

Великобритания имат договор. Но и да нямат какво от това?

Трябва ли да имат договор за да помагат на някого?

По-глупаво не можа ли да го измислиш?

Ние имахме ли договор когато пращахме спасители в Турция да помагат след земетресението?

След като дори нямаш договор с някой, защо да предприемаш действия които не само ти вредят, но са и опасни? Никаква полза от тази помощ, само вреди. Плащат го народите. Стандартът на живот им пада. Писал съм го много пъти в друга тема. Помага се на съюзник с който имаш договор. Дори да е съюзник пак не трябва да влизаш във война заради него, както са направили Англия и Франция през ВСВ. 

С какво толкова си навредихме като изпратихме спасители в Турция? С кой спряхме търговията, кой ни намрази, колко пари похарчихме? 

преди 6 минути, Nikita' написа:

На първото изречение - Никой не е защитен да бъде нападнат, но не би оцелял без помощта на съюзник при нападение.

На второто изречение и малко дете и олигофрен ще ти отговори - съюзник, ние сме в съюз/алианс, не можем да се делим от другите. Щом другите помагат и ние ще помагаме. Ако ние се нуждаем от помощ, всички останали ще помогнат на нас.

На третото изречение - НЕ, не се страхуваме от никой. На никой нищо лошо не сме направили за да се страхуваме от него. 

Проблемът за спасяването на давещият се, си е лично негов проблем. Аз лично не бих се опитал да спася непознат, въпреки, че съм добър плувец. Има си специални техники за спасяване, може да се удавя и аз с него. Ще пробвам да извикам спасителите. Няма да върша тяхната работа. Разбра ли ме какво искам да кажа или да помагам?

В договорът ни с ЕС и НАТО нямаме задължение да помагаме на несъюзник. Това, че другите го правят, не е наша работа.  Бих наложил вето на всички санкции срещу Русия, не поради любов към нея, а защото не са ни изгодни. Бих наложил и вето на всички помощи за Украйна. Те отслабват ЕС. 

Значи файда няма да помагаме на Украйна. И аз съм на това мнение. 

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

След като дори нямаш договор с някой, защо да предприемаш действия които не само ти вредят, но са и опасни? Никаква полза от тази помощ, само вреди. Плащат го народите. Стандартът на живот им пада. Писал съм го много пъти в друга тема. Помага се на съюзник с който имаш договор. Дори да е съюзник пак не трябва да влизаш във война заради него, както са направили Англия и Франция през ВСВ. 

С какво толкова си навредихме като изпратихме спасители в Турция? С кой спряхме търговията, кой ни намрази, колко пари похарчихме? 

А защо трябва да си егоист и да мислиш само за келепир.

Никога ли през живота си не си помагал на някого. Просто ей така.

Даваш лк си сметка ще това може да отприщи и други конфликти и да загинат още повече хора и да се загубят още повече пари (гледам ще са ти важни). Май не.

Важно е келепир да има.

• Автор
току-що, BANKATA написа:

А защо трябва да си егоист и да мислиш само за келепир.

Никога ли през живота си не си помагал на някого. Просто ей така.

Даваш лк си сметка ще това може да отприщи и други конфликти и да загинат още повече хора и да се загубят още повече пари (гледам ще са ти важни). Май не.

Важно е келепир да има.

Помагам само на близки хора, като знам, че ако ми се наложи и на мен ще се помогне. На непознати помагам само със съвет. 

Вярно е, келепирът е много важен. Не е ли? :)

Нали сме в НАТО и сме защитени? Или не сме? 

Даваш ли си сметка, че като помагаме на Украйна ставаме врагове на ядрена държава? Не ти ли е важно да няма ТСВ? 

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Значи файда няма да помагаме на Украйна. И аз съм на това мнение. 

Нас винаги ни поставяш на някаква изгодна за теб страна, но никога не ни поставяш на мястото на Украйна? :angry:

Според теб, ние трябва да помагаме на всички/всеки, но само не и на Украйна. И твърдиш, че не си русофил? :lol6:

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Проблемът за спасяването на давещият се, си е лично негов проблем. Аз лично не бих се опитал да спася непознат, въпреки, че съм добър плувец. Има си специални техники за спасяване, може да се удавя и аз с него. Ще пробвам да извикам спасителите. Няма да върша тяхната работа. Разбра ли ме какво искам да кажа или да помагам?

Ако давещият ти е брат, сестра, майка, син. Дали ще разсъждаваш така?

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Помагам само на близки хора, като знам, че ако ми се наложи и на мен ще се помогне. На непознати помагам само със съвет. 

Вярно е, келепирът е много важен. Не е ли? :)

Нали сме в НАТО и сме защитени? Или не сме? 

Даваш ли си сметка, че като помагаме на Украйна ставаме врагове на ядрена държава? Не ти ли е важно да няма ТСВ? 

Щом търсиш келепир от цялата история, гледай на помощта към Украйна като на инвестиция, ако така ще ти е по-лесно.

• Автор
преди 1 минута, Nikita' написа:

Нас винаги ни поставяш на някаква изгодна за теб страна, но никога не ни поставяш на мястото на Украйна? :angry:

Според теб, ние трябва да помагаме на всички/всеки, но само не и на Украйна. И твърдиш, че не си русофил? :lol6:

Защо да се поставям на мястото на тази воюваща страна?                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Кога съм твърдял такава глупост? Не трябва да помагаме безвъзмездно на никого. По изключение може при пожар и земетресение при съседи. Може и на нас да се случи и тогава комшиите ще помогнат. Във война обаче не бива да се намесваме.  Вредно и опасно е. 

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Защо да се поставям на мястото на тази воюваща страна?                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Кога съм твърдял такава глупост? Не трябва да помагаме безвъзмездно на никого. По изключение може при пожар и земетресение при съседи. Може и на нас да се случи и тогава комшиите ще помогнат. Във война обаче не бива да се намесваме.  Вредно и опасно е. 

Дазк дискусия ако я продължим изключенията ще се увелищават много.

• Автор
преди 4 минути, BANKATA написа:

Ако давещият ти е брат, сестра, майка, син. Дали ще разсъждаваш така?

Щом търсиш келепир от цялата история, гледай на помощта към Украйна като на инвестиция, ако така ще ти е по-лесно.

Тях може, защото очаквам същото и от тях. Преди 12-13 години имаше двама глупака, които спасиха две деца в морето, но се удавиха. Родителите на децата ги взели и дим да ги няма. Не се интересували какво е станало със "спасителите". 

Гледам като на лоша инвестиция, която води само да загуби, а може да доведе и до ТСВ.  Вместо да съчувствам на украинците,което е нормално, все пак са нападнати, ми станаха неприятни. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Дазк дискусия ако я продължим изключенията ще се увелищават много.

Тук може да си прав. 

Повтарям във война не бива да се намесваме, нито пряко, нито непряко, като нямаме договор.

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако видиш някое пишлеме да пребива детето ти, не се намесвай, остави го да го пребие. Вредно и опасно е.... :lol6:

преди 25 минути, Nikita' написа:

Ако видиш някое пишлеме да пребива детето ти, не се намесвай, остави го да го пребие. Вредно и опасно е.... :lol6:

И откога Украйна е дете на България/Европа?:brickwall:

преди 11 часа, Nikita' написа:

На 24 февруари 2022 година започна третата световна война. 

Пф те Русия и Украйна още не са си обявили война една на друга ,а се тепат по другарски пък ти за световна война пишеш че имало :D

преди 11 часа, Nikita' написа:

Напротив, започна както си трябва, или казано по руZки всичко върви по план! 

Много добре знаете кой е виновника и кой започна. Обърна се срещу цяла Европа и САЩ и ........ като нападна. 

Разбира се, сега сме едва в началото предвид ВСВ/втората световна война колко години е продължила, така че и тази няма да свърши за две - три - четири години. 😕

Така е всички знаят кой започна всичко ,като губещи от това са само тези дето са на фронта.

• Автор
преди 9 часа, Nikita' написа:

Демек Украйна е дете на България. Подобна глупост не бях чел скоро...

преди 37 минути, AAUUXX написа:

Пф те Русия и Украйна още не са си обявили война една на друга ,а се тепат по другарски пък ти за световна война пишеш че имало :D

Така е всички знаят кой започна всичко ,като губещи от това са само тези дето са на фронта.

Никога светът не е бил толкова близко до ТСВ.      Губещи са и тези, които помагат безвъзмездно на Украйна и налагат санкции на Русия. 

преди 14 часа, Bubbles написа:

И откога Украйна е дете на България/Европа?:brickwall:

Украйна е независима европейска държава и иска да си остане такава и го отстоява геройски в тази война.

преди 10 минути, Гoст написа:

Украйна е независима европейска държава и иска да си остане такава и го отстоява геройски в тази война.

Мдаа а Мюсюлманите се кръстят.
Тая мантра вече се изтърка, измислете нещо ново.

• Автор
преди 12 минути, Гoст написа:

Чудесно е, че иска да е независима, но защо не е като Полша, която е воювала сама с Нацистка Германия? Тогава щях да кажа браво. 

преди 27 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тогава щях да кажа браво. 

Че кой се интересува от теб???   :hit:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.