Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо започва ВСВ?

Featured Replies

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Изобщо не ми пука нито за украинския, нито за руския народ. Много повече ме яд на нашите и европейските лидери, които отпускат безвъзмездни помощи. Това са разхищения. Желанието ми е по-бързо да приключи тази война. Може би ако Русия спечели, ще е по-добре, защото ако Украйна спечели онези нашите и европейските глупаци/продажници ще се втурнат да я възстановяват. Още пари ще източат от нашите джобове. 

Сигурността не е разхищение. Утре ако пристигнат в Бургас или Варна друга песен ще запееш. И какво лично си загубил ти като пари от както е започнала войната? Къща с басейн ли щеше да имаш?

• Отговори 148
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз лично смятам че Путин е виновен и трябва да му се наложат санкции.

• Виновен е Бойко Борисов 

• M.Николов
    M.Николов

Една от основните причини за започването ВСВ е несправедливия мирен договор сключен в края на ПСВ. Още тогава умни хора предричат, че това ще доведе до нова война.

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Това откъде го измисли или се върза на глупостите на пациентите?

Мизерствал може би е силно казано, но стандартът на живот там и преди войната беше по-нисък от нашия при положение, е имат толкова ресурси...Не ти ли се струва странно? Бюджетът им е малко по-голям от този на Италия. 

преди 2 минути, Гoст написа:

Сигурността не е разхищение. Утре ако пристигнат в Бургас или Варна друга песен ще запееш. И какво лично си загубил ти като пари от както е започнала войната? Къща с басейн ли щеше да имаш?

Страхът не дава сигурност. Като я искаш, подготви се за война. Това го приемам. 

Ами аз вкарвам всеки месец пари в държавата и то немалко. Санкциите отслабват ЕС и България, помощите също. От какво да съм доволен? 

преди 6 минути, Гoст написа:

Разводнихте ми темата? Тя е за ВСВ!

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Мизерствал може би е силно казано, но стандартът на живот там и преди войната беше по-нисък от нашия при положение, е имат толкова ресурси...Не ти ли се струва странно? Бюджетът им е малко по-голям от този на Италия. 

Страхът не дава сигурност. Като я искаш, подготви се за война. Това го приемам. 

Ами аз вкарвам всеки месец пари в държавата и то немалко. Санкциите отслабват ЕС и България, помощите също. От какво да съм доволен? 

Икономиката ни върви само нагоре. Толкова богати българи никога не е имало в историята ни. Пълно е примери. Да не ставам разточителен. Колко пък толкова лошо си заживял последните 3 години?

Не видях някой да каже с какво е известна Русия?

Кое е това нещо дето я прави толкова известна?

преди 10 минути, Nikita' написа:

Е аз ги казах нещата по-рано 1 страница назад. Не познавам човек, който да смята, че това е нормална държава.

• Автор
преди 11 минути, Гoст написа:

Икономиката ни върви само нагоре. Толкова богати българи никога не е имало в историята ни. Пълно е примери. Да не ставам разточителен. Колко пък толкова лошо си заживял последните 3 години?

Това че икономиката ни върви нагоре, не значи че трябва да разхищаваме. За инфлацията да кажеш нещо? 

Честно казано аз и преди 2007 г. си бях добре. Не ми е нужен ЕС. Важното е да го няма соца. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Това че икономиката ни върви нагоре, не значи че трябва да разхищаваме. За инфлацията да кажеш нещо? 

Честно казано аз и преди 2007 г. си бях добре. Не ми е нужен ЕС. Важното е да го няма соца. 

Отбраната не е разхищение. Наистина ли смяташ, че всички са колективно толкова тъпи, че да подаряват милиарди, ако толкова много разузнавания на чужди държави, включително и нашата не са наясно, че тази война е само началото? Хитлер как атакува Полша? Можеше ли да ВСВ да се предотврати, ако всички европейски държави се бяха обединили срещу това безумие?

• Автор
преди 39 минути, Гoст написа:

Отбраната не е разхищение. Наистина ли смяташ, че всички са колективно толкова тъпи, че да подаряват милиарди, ако толкова много разузнавания на чужди държави, включително и нашата не са наясно, че тази война е само началото? Хитлер как атакува Полша? Можеше ли да ВСВ да се предотврати, ако всички европейски държави се бяха обединили срещу това безумие?

Подаръците за чужда държава несъюзник е разхищение. Прекомерните разходи за отбрана също са разхищение. 

Колективно са и/или тъпи, и/или  страхливи, и/или продажни. Определени хора включително политици имат интерес от тези подаръци. Правят кампания да уплашат тъпия народ и ето какво се получава. Олеле, Русия като прегази Украйна ще ни нападне. Как ще нападне като сме в НАТО? Колкото и да е луд Путин няма да го направи. Ще види зор с окупацията на Украйна. То не е само да я завладееш. Как да мисли за война с НАТО?

Можеше, без да съм напълно сигурен, да се предотврати ВСВ, ако Англия и Франция не бяха обявили война на Нацистка Германия. Не можеш да се сърдиш, че са те нападнали, щом обявяваш война. Като искат да разгромят Германия да не й обявяват война, а да я нападнат внезапно, както Германия нападна СССР. Другият вариант е да станат съюзници с Хитлер срещу СССР, заедно със САЩ.  Обявяването на война на Германия е възможно най-тъпият ход. 

преди 52 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти го каза силно казано е. :)
Не е странно това за стандарта пък и не навсякъде е по-нисък, там пари се влагат в страшно много неща и една огромна част от тия пари отиват за военна промишленост
, все пак хората произвеждат и към момента живеят доста добре въпреки всички ограничения които запада им наложи...
...или май по-право е да кажа запада сам си наложи.

Иначе бедни има навсякъде по света.

• Автор
преди 6 минути, Bubbles написа:

Ти го каза силно казано е. :)
Не е странно това за стандарта пък и не навсякъде е по-нисък, там пари се влагат в страшно много неща и една огромна част от тия пари отиват за военна промишленост
, все пак хората произвеждат и към момента живеят доста добре въпреки всички ограничения които запада им наложи...
...или май по-право е да кажа запада сам си наложи.

Иначе бедни има навсякъде по света.

Толкова много бедни, при толкова много ресурси...Защо? 

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Толкова много бедни, при толкова много ресурси...Защо? 

Трудно се поддържа страна чиято територия е кажи-речи 1/3 от сушата на земята, добави неправилна политика в някои сфери, многото олигарси... Нормално, всяка страна си има своите проблеми. По същата логика може да попитаме защо при всичките ресурси с които разполага САЩ там има цели градове от бездомноици и още толкова че и повече коити живеят в крайна в мизерия?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Разводнихте ми темата? Тя е за ВСВ!

Ми игнорирай ги, що им ойдисваш?

• Автор
преди 10 минути, Bubbles написа:

Трудно се поддържа страна чиято територия е кажи-речи 1/3 от сушата на земята, добави неправилна политика в някои сфери, многото олигарси... Нормално, всяка страна си има своите проблеми. По същата логика може да попитаме защо при всичките ресурси с които разполага САЩ там има цели градове от бездомноици и още толкова че и повече коити живеят в крайна в мизерия?

Ми игнорирай ги, що им ойдисваш?

https://www.investor.bg/a/527-svyat/386223-broyat-na-bezdomnite-hora-v-sasht-dostigna-nov-rekord

Само че отиват да работят в САЩ (които също имат проблеми и чиито лидери не мислят за народа), а не в Русия. 

Темата е за ВСВ. Ако намираш връзка на СВО със започването на ВСВ, пиши, но не е нужно да обсъждаме Русия. 

Ами да, прав си. 

преди 40 минути, Мечо Хубавеца написа:

Темата е за ВСВ. Ако намираш връзка на СВО със започването на ВСВ, пиши, но не е нужно да обсъждаме Русия. 

Ами да, прав си. 

Ами аз лично връзка не намирам защото това което се случва в Украйна и Русия е конфликт който е започнал много преди нас да ни има и няма да свърши докато нас ни има както и много след това...
Единствената връзка която бих могъл да намеря между текущата ескалация и ВСВ е връзката на щатите с Хитлер в ония години и първоначалната им подкрепа за неговите начинания, днес основния виновник за тази ескалация са отново щатите и факта че те печелят най много от нея говори недвусмислено.

преди 8 часа, Nikita' написа:

С много научни постижения е известна Русия ,потърси и прочети за тях ,с много красиви места и природа ,всеки народ е известен с нещо ,всеки народ е дал нещо на света ,но как да разбереш това когато си заслепен от омраза.

100-те най-красиви места в Русия

преди 39 минути, AAUUXX написа:

С много научни постижения е известна Русия ,потърси и прочети за тях ,с много красиви места и природа ,всеки народ е известен с нещо ,всеки народ е дал нещо на света ,но как да разбереш това когато си заслепен от омраза.

Грешен отговор, слаб 2.

Известна е с ВСВ, с ядрения си арсенал, с войните дето започва без основателна причина.

Следващия да се яви на дъската.

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Подаръците за чужда държава несъюзник е разхищение.. .

Да си чувал израза "Врагът на моя враг е мой приятел“ ?

Прекомерните разходи за отбрана също са разхищение. 

Дай дефиниция за "прекомерно"?

Можеше, без да съм напълно сигурен, да се предотврати ВСВ, ако Англия и Франция не бяха обявили война на Нацистка Германия. Не можеш да се сърдиш, че са те нападнали, щом обявяваш война. Като искат да разгромят Германия да не й обявяват война, а да я нападнат внезапно, както Германия нападна СССР. Другият вариант е да станат съюзници с Хитлер срещу СССР, заедно със САЩ.  Обявяването на война на Германия е възможно най-тъпият ход.

Я се сети - кога и защо САЩ се включват във ВСВ?

Пп. Защо Царство България се присъединява към Тристранния пакт и по документи е във война с Англия и САЩ?

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Толкова много научни постижения имат, че не се сещам за нито едно такова.

Много красиви места на които никой не ходи, дори и самите фашисти. И колко са известни тези места на хората в Перу например или Катар? Сигурно всички там само за тези без аналогови свръх известни места говорят.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Сбъркал си линка, на този дето си го цитирал му трябват десетте най меки стаи в Карлуково.

преди 41 минути, Bubbles написа:

Сбъркал си линка, на този дето си го цитирал му трябват десетте най меки стаи в Карлуково.

Няма толкова стай, всички са резервирани :speak:

• Автор
преди 4 часа, jhoro написа:

Да си чувал израза "Врагът на моя враг е мой приятел“ ?

Дай дефиниция за "прекомерно"?

Я се сети - кога и защо САЩ се включват във ВСВ?

Пп. Защо Царство България се присъединява към Тристранния пакт и по документи е във война с Англия и САЩ?

Мдааа и съм съгласен. Русия обаче не ни беше все още враг когато нападна Украйна. Стана ни след това, заради санкциите и помощите за Украйна. Не може аз да се бия с някой, дори да съм хулиган и ти да помагаш на този, който искам да набия, че даже и да ме санкционираш. Ставаш ми враг.

Примерно над 2% за отбрана в мирно време. САЩ са с около 3%. 

Заради Пърл Харбър. Голяма тъпотия на японците сравнима с тази на Англия и Франция. Видяхме до какво доведе.

Заради територии. Върнахме си Южна Добруджа, после територии в Македония и Гърция, ама ни излезе солено...Заради лакомия така става...Германците са искали да минат през наша територия за да окупират Гърция, тъй като италианците са се осрали там. Или влизате в Пакта или окупираме и вас, но е могло да минат и без да влизаме. Въпрос на договорка. 

Да обявиш война на Англия и САЩ пък е уникална глупост. Има решение на НС доколкото си спомням малко след 07.12.1941 г.. Демек не са го решили един или двама...  

Питаш ме да ме изпитваш ли? :) 

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Питаш ме да ме изпитваш ли? :) 

Само проверявам, дали мислим еднакво.

Но да сравняваш инвазията в Украйна с махленски бой ... 

• Автор
преди 2 минути, jhoro написа:

Само проверявам, дали мислим еднакво.

Но да сравняваш инвазията в Украйна с махленски бой ... 

Ако искаш да ти бъде по-лесно да прецениш дадена ситуация, й намали мащабите. Не винаги е съвсем точно, но помага. 

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако искаш да ти бъде по-лесно да прецениш дадена ситуация, й намали мащабите. Не винаги е съвсем точно, но помага. 

Ето ти един цитат от Наказателния кодекс. Не е точно същото, но дано се сетиш

Цитат
Чл. 146. (2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.
  • Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Ето ти един цитат от Наказателния кодекс. Не е точно същото, но дано се сетиш

Така наречената реторсия. Тя е изключение в правото и се прилага много рядко и то само за много леки престъпления  - обида и лека телесна повреда. 

Може означава, че е възможно, но не задължава съда. Може да ги освободи, но може и да не ги освободи. Противоправното поведение срещу теб не ти дава допълнителни права. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.