Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо започва ВСВ?

Featured Replies

преди 11 минути, Bubbles написа:

Марсианската.

al-bundy-finger-gun-head-shot-z218httsha

Смешник!

• Отговори 148
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз лично смятам че Путин е виновен и трябва да му се наложат санкции.

• Виновен е Бойко Борисов 

• M.Николов
    M.Николов

Една от основните причини за започването ВСВ е несправедливия мирен договор сключен в края на ПСВ. Още тогава умни хора предричат, че това ще доведе до нова война.

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Има сходство между началото на ВСВ и сегашното положение. И тогава и сега Англия и Франция се застъпват за друга страна. 

От всичко общо между двете войни за това ли се сети?

Как пък не се сети за аншлуса.

преди 6 минути, Nikita' написа:

Въпрос за трети клас: Кой е наследявал територията на днешна РФ? 

Нали си даскал и това ако не знаеш.... 

Наследявал? Може би имаш предвид населявал?

Ако да то това са предимно угро-фини и балтски племена, после се появява и първата държава която обединява славянските племена в региона, знаеш ли коя е(Жокерче не е Киевска Русия)?
Но чакай според теб предполагам са били зеленики и укри...

преди 1 минута, jhoro написа:

Смешник!

Верно ли?
Задаваш тъпи въпроси а аз съм смешник, браво бе Жоре!

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ако да то това са предимно угро-фини и балтски племена, после се появява и първата държава която обединява славянските племена в региона, знаеш ли коя е(Жокерче не е Киевска Русия)?

Браво, отличен 6+, следващия да заповяда на дъската. Сигурна съм, че ще има повече познания от даскала..... :lol6:

преди 7 минути, Bubbles написа:

Кажи бе сладур, руснаците какви са от кой народ се сформират?

преди 3 минути, Nikita' написа:

Кажи бе сладур, руснаците какви са от кой народ се сформират?

Дотук само аз казвам, кажи нещо и ти, питах две неща отговор йок.
Знам че ти се ще населението на днепна Украйна да няма общо с рова на Русия но не мога да ти помогна.

Дотук само аз казвам, кажи нещо и ти, питах две неща отговор йок.
Знам че ти се ще населението на днепна Украйна да няма общо с рова на Русия но не мога да ти помогна.

преди 5 часа, Гoст написа:

Жалко че както винаги нямаш никакво мнение по темите. А иначе си с претенции за някакъв интелект.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Да в известен смисъл има сходство, но дотолкова доколкото тия две страни вземат страна в един конфликт, вече начина по който вземат страна е различен, а и конфлита си е вътрешен не е международен, в този смисъл това е глупаво, тия хора ще се трепят винаги докато ги има на тоя свят, само че много хора не могат да си дадът сметка за тия неща, виж темата за тая война какво е чудо и ще ти стане ясно.

Зае*и, този е кауза пердута.

Какъв идиот трябва да си, за да кажеш, че това било вътрешен, а не международен конфлик? :lol6::lol6::lol6::lol6:Очевидно нормалните държави се обединиха срещу това зверство на един изкуфял диктатор. Благодарение на този конфликт границите на Русия с НАТО се удвоиха, Русия загуби Европа, върна се 50 години назад, като гледаш клипчета е някакъв сюреализъм, децата с униформи, сякаш всички са обратно в СССР, затворени граници, руснаците не могат да си теглят влоговете в евро и долари, световните марки се изтеглиха от пазара им, Китай ги превърна в свой суровинен придатък и вече чертае новите си карти, в които влиза голяма част от територията на съвременна Русия на изток. След края на тази война Русия може и да се разпадне. Ако беше вътрешен конфликт, нищо това от това нямаше да се случи, но бай ганьо конфликтите ги разбира "руснаци, украинци, все тая, това е гражданска война". Ако те чуе някой украинец ще те заплюе в лицето.

преди 6 минути, Nikita' написа:

преди 2 минути, Гoст написа:

Какъв идиот трябва да си, за да кажеш, че това било вътрешен, а не международен конфлик? :lol6::lol6::lol6::lol6:Очевидно нормалните държави се обединиха срещу това зверство на един изкуфял диктатор. Благодарение на този конфликт границите на Русия с НАТО се удвоиха, Русия загуби Европа, върна се 50 години назад, като гледаш клипчета е някакъв сюреализъм, децата с униформи, сякаш всички са обратно в СССР, затворени граници, руснаците не могат да си теглят влоговете в евро и долари, световните марки се изтеглиха от пазара им, Китай ги превърна в свой суровинен придатък и вече чертае новите си карти, в които влиза голяма част от територията на съвременна Русия на изток. След края на тази война Русия може и да се разпадне. Ако беше вътрешен конфликт, нищо това от това нямаше да се случи, но бай ганьо конфликтите ги разбира "руснаци, украинци, все тая, това е гражданска война". Ако те чуе някой украинец ще те заплюе в лицето.

Ааа браво влюбените се събраха, горчиво гълъбчета, аз отивам да гледам мач!

преди 21 минути, Bubbles написа:

Прав си за жокера, щотэ ... къде е Велики Новгород?

Но не бъркай управляващи и народ.

преди 22 минути, Bubbles написа:

Задаваш тъпи въпроси а аз съм смешник, браво бе Жоре!

Няма тъпи въпроси - само тъпи отговори.

Отивай, бягай, изчезвай и не се връщай повече.....

Ако главата ти е топката - и аз бих ритал!

току-що, jhoro написа:

Няма тъпи въпроси - само тъпи отговори.

Ако нещо не съм те разбрал правилно извинения, но за мен историята е една, това че се манимуполиа по политически причини е съвсем друга тема.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Какъв класически простак. Хайде, пускай си мача! :)

Ако нещо не съм те разбрал правилно извинения, но за мен историята е една, това че се манимуполиа по политически причини е съвсем друга тема.

То беше ясно, че си се наквасил.

преди 5 часа, Гoст написа:

Жалко че както винаги нямаш никакво мнение по темите. А иначе си с претенции за някакъв интелект.

преди 4 минути, Bubbles написа:

ezgif-4-238693e57e.gif.97a4e253d120e6064c9a722db12bfebc.gif

Къш.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Не си разбрал нищо, но това е най-малкия проблем.

Има прекалено много субективизъм във всички варианти на Историята.

Пп. Няма нужда от извинения, аз не се засягам от различното мнение - само от липсата на мнение.

• Автор
преди 36 минути, BANKATA написа:

От всичко общо между двете войни за това ли се сети?

Как пък не се сети за аншлуса.

Аншлусът е година и половина преди войната. Последва Мюнхенският сговор по повод Судетската област  и уж всичко щяло да се размине. На първи септември 1939 г. обаче Германия напада Полша и два дни след Англия и Франция извършват глупостта за която писах, да обявят война на Германия. Последствията са трагични. Най-вече за самата Германия, но и за Англия и Франция.  

На 18.03.2014. Русия анексира Крим. Няма "Мюнхеско" споразумение, но и война няма. На 24.02.2022 г. знаеш какво стана. Без да е член на НАТО и ЕС Украйна получи всичко без войски срещу Русия. Всъщност и наемни войници получи с парите от Европа и САЩ. Без да обявяват война на Русия тези страни се включват непряко във войната в полза на Украйна. Ей тук е разликата. Няма обявена война, а има помощ. През 1939 г. Англия и Франция не помагат с нищо на Полша, няма време, но обявяват война на Германия, демек търсят си боя. 

Да не стане сега както през ВСВ? Трагични последствия за Русия, но и за ЕС и САЩ.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

На 18.03.2014. Русия анексира Крим. Няма "Мюнхеско" споразумение, но и война няма.

Да бе - нямало нойна! А Войната в Донбас - какво е?

• Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Да бе - нямало нойна! А Войната в Донбас - какво е?

Това е вътрешен конфликт, нещо като гражданска война с непряко участие на Русия в него. Заради Крим обаче нямаше война. Чудя се, ако бяха отстъпили Донбас както Крим, мирно и тихо, Путин дали нямаше да миряса? Как мислиш? 

Хм, в Уикито дават, че Русия е пряк участник. Интересно. Как като официално не са пращали войски? 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Това е вътрешен конфликт, нещо като гражданска война с непряко участие на Русия в него. Заради Крим обаче нямаше война. Чудя се, ако бяха отстъпили Донбас както Крим, мирно и тихо, Путин дали нямаше да миряса? Как мислиш? 

Пряко или непряко - участието си е участие.

Колкото до мирясването - миряса ли след Чечня 1 и 2, след Грузия? А мераците в Приднестровието?

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Пряко или непряко - участието си е участие.

Колкото до мирясването - миряса ли след Чечня 1 и 2, след Грузия? А мераците в Приднестровието?

Виж ми добавката по-горе. в Уикито пише, че Русия е пряк участник без да пишат подробности. Само че границата е била отворена за помощ от Русия. Руски войски официално обаче не знам да е имало. Наемници със сигурност да, но войски не. 

След Чечня две да. Едно не беше при него. След Грузия също. Мераците са си мераци...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.