Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се работи с Daemon Tools

Featured Replies

Бих искала някой да ми обясни какво представлява deamon tool ili alcohol 120 % ,защото повечето игри го изискват, а аз въобще не съм наясно за какво става на въпрос и също ме интересува какво е crack и защо се copy.

Благодаря предварително!!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=315937

.iso, .bin, .cue

Понеже често виждам този въпрос по форумите, реших че е необходимо подробно разяснение.

Първо да поясня какво е .bin, .iso, .cue? Това са така наречените image на дискове - т.е. копия на дискове

байт по байт. Използват се най-вече за създаване на точни копия на диск. Често игри, операционни ситеми, офис-пакети и други обемни програми се разпространяват под формата на .bin или .iso.

Какво можете да направите с тези файлове. На първо място - да ги запишете на диск. Така ще имете копие на диска, от който са свалени. За да запишете .bin на диск обаче ви трябва .cue. .cue Файла всъщност не е еднозначно обвързан с .bin - напротив, той описва формата на image-а и освен с .bin можете да го срещнете със .ccd или друг image формат. Той позволява програми, които "не познават" формата да запишат диска. Затова за да запишете .bin с Nero или някоя от другите популярни програми за записване на диск трябва да разполагате с .cue файла. Но и да го нямате - не е фатално.Можете лесно да конвертирате .bin в .iso и обратното. Но за това малко по-късно

Втората възможност е, да създадете виртуален CD-ROM и да използвате .bin или .iso файла като виртуално CD. Все едно че използвате диск, само че диска се намира на харда ви. Този подход има редица предимства - освен че не хабите носители за информация, която ви трябва временно, четенето от хард-диска става значително по-бързо. За тази цел можете да използвате програми като Daemon Tools, Virtual CD, Alchohol 120%. Инсталирате я, рестартирате компютъра и в списъка с устройства ще имете още един CD/DVD-ROM (обикновено Windows го разпознава като SCSI устройство, но това не трябва да ви притеснява). От там нататък от опциите на съответната програма избирате Mount, избирате image на диск и все едно че сте вкарали диска в CD-то

Третата възможност е да "разархивирате" файла. Казвам "разархивирате", защото това не е архив и няма компресия, но в същото време е един файл, съдържащ множество други и вие имате възможността да извадите някои или всички файлове от image-a. Ако става дума за .bin - можете да използвате дори WinRAR 3.x. За .iso можете да използвате WinISO, UltraISO, MagicISO или друга. освен да отворите .bin или .iso с тези програми можете да конвертирате .bin в .iso и обратното, да създадете или редактирате съществуващо .iso.

angry.gif:)

Като инсталираш Диймън Туул ще видиш долу вдясно една иконка червена или зелена,квадратна. Натискаш десен на нея и избираш Virtual cd/dvd rom/Device едиквоси/MOUNT IMAGE

Ще ти се отвори прозорче,оттам намираш имидж файла и го избираш. Вече си го заредил във виртуалното устройство.

Натискаш MY COMPUTER и ще видиш една такава,по-различна иконка - е тва ти е виртуалното устройство с играта

Виртуално устройство е такова, което не е истинско, но лъже компютъра, че е реално. Докато в истинските устройства се пъхат дискове, във виртуалните се "пъхат" image файлове. Веднъж емулирани, все едно си сложил истински диск в истинско устройство.

Виртуално устройство се добавя от някоя от следните програми: Alcohol 120%, Daemon Tools или Virtual CloneDrive. Вторите две са безплатни.

При игрите crack-ът е или кракнат изпълним файл, в който защитата е премахната и играта не отхвърля диска, мислейки го за пиратско копие. Другият вид crack e NoCD. Това тотално елиминира нуждата от диск (виртуален или истински).

Здравейте, опитвам се да следвам изнструкциите на XtCrAvE, но когато искам да му задам кой файл да mount-не, не се виждат изобщо файлове в прозореца, който ми отваря. Сигурно въпросът ми е глупав, но ако може някой да ми обясни от какво може да става така :-)

Забравих да спомена, че става въпрос за Daemon Tools

Програмата ти показва някоя папка по подразбиране (най-вероятно My Documents). Посочи й ръчно местоположението на файловете, папката, където си ги сложил/а. My Cоmputer вляво на прозореца -> указваш къде са файловете.

Не е в това проблема. Ако не се лъжа не се виждаше бин файла на играта, превърнах го в исо и стана. Но пак не мога да страртирам играта, защото ми казва, че е сложен грешен диск ...

Там, където пише File Types указваш последното от падащото меню (All Files) и отваряш директно .bin-a, а не .cue-то.

• 7 месеца по-късно...

знам че е банално вече, но може ли някои да обяни стъпка постъпка как да отеоря игра с daemon tools и какво се прави с тоя crack понеже съвсем се обърках

:rolleyes:

Мount в Daemon Tools

http://uroci.net/index.php?option=com_cont...&Itemid=124

Или тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=28291

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.