Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с USB мишка на PC...

Featured Replies

преди 8 часа, Белгиеца написа:

По-наивни глупости от тези не съм чел.
Бозата ще почне да апдейтва и батерията след това ще се изтощи и ще спре лаптопа. И си до тук, нямаш повече Боза за този ден, чак докато не се прибереш вкъщи и намериш начин да почнеш да я лекуваш микромеката тъпотия.

За какви 5 минути лъжеш бе тарикат ?
Те скапаните им сървъри като се претоварят и чакаш като откачен.

Отделно безплатно Wi-Fi може да забавя всичко също.
Ти се опитваш да ми дрънкаш измишльотини за някакъв идеален свят , който не съществува.

Със сигурност нямаш никакъв контрол върху нищо, щото индийците те мислят за абсолютен идиот и ти налагат те какво ще се случва, като си се прекарал да им ползваш бозата.

Ти ако нямаш пари да си прекараш хубав интернет и да си купиш хубав лаптоп е друг въпрос. Няма да почне да ъпдейтва, хората са помислили за това, ползвай си Linux шитните, но недей да се изказваш неподготвен.

• Отговори 116
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, да ми е честит новия Уиндоус!  Успях да инсталирам 10-ка и сега съм с чистак нов уиндоус и всичко работи (засега). БЛАГОДАРЯ на всички, които имаха добрата воля да ми помогнат! 👍

• Не знам за какви велики плащания говори "Белгиеца", че чак да пускам в ход и женски чар....?! В интерес на истината, тая щайгичка е HP и я купих refurbished, на старо за 35 еврака с инсталиран у

• Имат алтернатива - MacOS. Но и това, както Windows, е операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докто

Публикувани изображения

Как да си прекара „хубав“ интернет следващата година сина ми на гарата, у ресторанта, в университета ?
Нормалните хора ползват вкъщи десктоп, а лаптопа е за навън.
А дали щял да е „хубав“ или грозен нов лаптоп от германския амазон, няма никакво значение, когато у него има прокиснала боза 11.

Така като гледам, единствения чалъм ще бъде да му спира постоянно апдейтите за по 1 седмица неделя вечер , след като го е пуснал да си ги свали. После до следващата неделя да му е спокойно и тогава пак да ги пусне пак да си ги търси когато си е вкъщи и пак да ги спре за още 1 седмица. И така до безкрай.

А я ти като голям майстор ми кажи, ако пристигна в София за три месеца, ама там нямам интернет вкъщи, тогава какво се случва с прокиналата боза 11 на лаптоп през това време, ?
Като си намеря от някъде за малко Wi-Fi тя ще хукне през глава да се апдейтва и ... кво става , а ? 
Трябва да вися там като просяк и да се надявам , че ще се смили над мен и няма да ми изкара син екран бозата при следващо пускане, така ли ?

Типичните предубеждения на компютърен инвалид, базирани на градски митове и легенди. Каквото и да му кажеш, он едно си знае. :)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Как да си прекара „хубав“ интернет следващата година сина ми на гарата, у ресторанта, в университета ?
Нормалните хора ползват вкъщи десктоп, а лаптопа е за навън.
А дали щял да е „хубав“ или грозен нов лаптоп от германския амазон, няма никакво значение, когато у него има прокиснала боза 11.

Така като гледам, единствения чалъм ще бъде да му спира постоянно апдейтите за по 1 седмица неделя вечер , след като го е пуснал да си ги свали. После до следващата неделя да му е спокойно и тогава пак да ги пусне пак да си ги търси когато си е вкъщи и пак да ги спре за още 1 седмица. И така до безкрай.

А я ти като голям майстор ми кажи, ако пристигна в София за три месеца, ама там нямам интернет вкъщи, тогава какво се случва с прокиналата боза 11 на лаптоп през това време, ?
Като си намеря от някъде за малко Wi-Fi тя ще хукне през глава да се апдейтва и ... кво става , а ? 
Трябва да вися там като просяк и да се надявам , че ще се смили над мен и няма да ми изкара син екран бозата при следващо пускане, така ли ?

Въпроса беше, колко време трае един ъпдейт при нормални условия.

Ще се ъпдейтне, когато си изтегли ъпдейта, нищо няма да стане, ако си прекъснеш нета, докато тегли. Как очакваш да се ъпдейтне, без да има изтеглен ъпдейт?

преди 57 минути, Белгиеца написа:

...

Kaква гара? Куфари ли ще разнася? Забрави баснята май, как ще му купиш личен бидон за 12к€.
У ресторанта бива ... ще падат бакшиши.
Ново 20! В университет? Там пък що за цирк ще става?

13-годишен лаптоп Fujitsu на 30м от рутер, пред когото стои главен рутер на влакно.

jANZjro.png

Ти си наред.
Покажи скорости от нормалния ти десктоп.

А в София  хората предлагат кубчето на А1. Слагаш си го под мишка и обикаляш родината. Кихаш 17лв/мес за неограниен и си ти. Сапунерка с антенка. Ако няма контакт, един powerbank и вперед.

Пролетта се направи на смачкан шушляк и не иска да се видим в Швейцария. Дай координати, да ти пратя менче подарък и лачени кондурки.
Калеврите за Магдаленчо, като прекрачи портата на университета, а менчето за ангела. Да му метне и върви по вода!

Отказах се от стария бидон. Егати катафалката, тя била 74 коня само.
20 000€, а бе льолин, скивай първо какви са цените на новите дачии в България и после на кошниците в mobile/bazar/auto.
Tи за тази цена ангела по монокини и прехвърляне на втория етаж пак ще ти е много!

преди 58 минути, Rammkopf написа:

Типичните предубеждения на компютърен инвалид, базирани на градски митове и легенди. Каквото и да му кажеш, он едно си знае. :)

Изстрадани ядове още от времето на милениум, после през ХП и боза 7 и 10.

На жена ми съм и сложил един суйч от както има и германски лаптоп и иска да ги ползва по ЛАН едновременно лаптоп и десктоп. Положителното е, че като му спра на суйча тока и си печатаме спокойно от боза 10 на принтера канон, без достъп до интернет.

До гуша са ми дошли надписите на боза 10:
- „ ние апдейтваме вашия компютър, не го спирайте, чакайте ...“

а тези умници индийци като почнеш да я лекуваш бозата с външен СД, те мислят за идиот и ти изкарват надпис на син фон:

- „ ние поправяме ( все едно го ремонтират ) вашият компютър, имайте търпение“

И какво му ремонтират или поправят на компютъра тези малоумници ?
Те разлика между хардуер и софтуер явно не правят.
Точно преди на го лекувам един път за всеки случай бях пуснал линукса на компютъра на жена ми, щото беше много странно забиването на бозата. И пингвина си работи бодро бодро и бързо. Ама индийците ми поправят компютъра, а не тяхната прокиснала боза 10.

Абе я да ви питам аз вас , вие бихте ли си купили 15 годиша каруца ако знаете, че постоянно ще се поврежда и ще ви оставя пеша да ходите на сред път, а ?

Щото от това бозата по-ненадеждно животно няма. Още от 7-мата ѝ версия ѝ бях спрял апдейтите и по това време изкарали някакъв адски важен и абсолютно задължителен апдейт, който съм го пропуснал. Няколко месеца по-късно си викам да я пусна да се апдейтне бозицата 7, ама тя не иска щото го нямало инсталиран този точно апдейт. И проверява и го търси и не го намира и не ще и не ще. Ами ако съм бил в чужбина и съм се върнал, кво тогава няма повече да се апдейтва , щото нямам право да се отдалечавам от собствения ми десктоп ли ? Живя си боза 7 от токава до края без повече апдейти, те така.

Е, аз има късмет че не ми трябва на мен точно пък прокисналата боза, да му мислите вие дето сте длъжни да я ползвате всеки ден.

преди 23 минути, piх3l написа:

Въпроса беше, колко време трае един ъпдейт при нормални условия.

Ще се ъпдейтне, когато си изтегли ъпдейта, нищо няма да стане, ако си прекъснеш нета, докато тегли. Как очакваш да се ъпдейтне, без да има изтеглен ъпдейт?

„Нормални“ условия вкъщи на десктоп който да го ползвам всеки ден без да го изключвам с часове наред не ме интересуват.
Аз решавам кога и как и по колко да ползвам това което съм купил с мои пари, а не слугите на Бил Гейтс.

При мен не тегли само един файл за апдейт, а по най-малко 5 - 6 щото не го ползвам. Е, докато ги изтегли всичките минава време. После ако има един файл на който му трябва рестартиране на системата стой и чака. Те в тоя момент като се изтощи батерията и умираш прав после. Бозата си е наумила по стар индийски обичай, че съм послушен нейн роб и няма как да ѝ се случи да е спрял компютъра внезапно и неочаквано за нея.

преди 18 минути, Profruit написа:

А в София  хората предлагат кубчето на А1. Слагаш си го под мишка и обикаляш родината. Кихаш 17лв/мес за неограниен и си ти. Сапунерка с антенка. Ако няма контакт, един powerbank и вперед.

Това май ще да е с договор за 1 или две години, а не само когато имаш желание да плащаш.

п.п.
за да ти продам моята Дачия, трябва да ми платиш колкото за една нова да е комби, те така.
Само на 23000 км кола не се продава нито се подарява. 

Тоя докога ще пълни темата с офтопици, отнасящи се до смачканата му особа? Момичето/жената каза, че си е решила кардинално проблема...

преди 1 час, Белгиеца написа:

„Нормални“ условия вкъщи на десктоп който да го ползвам всеки ден без да го изключвам с часове наред не ме интересуват.
Аз решавам кога и как и по колко да ползвам това което съм купил с мои пари, а не слугите на Бил Гейтс.

При мен не тегли само един файл за апдейт, а по най-малко 5 - 6 щото не го ползвам. Е, докато ги изтегли всичките минава време. После ако има един файл на който му трябва рестартиране на системата стой и чака. Те в тоя момент като се изтощи батерията и умираш прав после. Бозата си е наумила по стар индийски обичай, че съм послушен нейн роб и няма как да ѝ се случи да е спрял компютъра внезапно и неочаквано за нея.

Ти имаш ли представа защо е нужен рестарт?

Вариант 1 - Ъпдейта е инсталиран и се изисква рестарт за да влязат в сила промените.

Вариант 2 - Ще бъде ъпдейтнат модул, който в момента работи и не може да бъде изключен.

При вариант 1 няма какво да се случи при изключване, защото всичко отдавна е приключило. При вариант 2 няма какво да се случи при изключване, защото инсталацията не е започнала.

Проблем ще възникне, ако изключиш компютъра ПО ВРЕМЕ НА ИНСТАЛАЦИЯТА, а инсталацията няма да започне, ако батерията ти е под 40%.

Бозата в главата му е прокиснала на него. Както казах, "познанията" му се основават на митове, легенди и неграмотни предубеждения. Той във всяко отношение е такъв. И да му обясняваш, файда няма. Това е като да хвърляш гумени мечета срещу тухлена стена.

преди 20 минути, Rammkopf написа:

Това е като да хвърляш гумени мечета срещу тухлена стена.

'наш квой вкустно ако някое те уцели от рикошет...😎

преди 2 часа, piх3l написа:

Проблем ще възникне, ако изключиш компютъра ПО ВРЕМЕ НА ИНСТАЛАЦИЯТА, а инсталацията няма да започне, ако батерията ти е под 40%.

това къде го пише на сайта на микромеките относно боза 11 ?

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Бозата в главата му е прокиснала на него. 

А боза 10 се прецака само защото съм ѝ спрял интернета без нейно разрешение.
Я се изкажи сега вещо по този неприятен казус.

п.п. бозата 10 е home без закупувани ключета от незнам си къде, а активирана от легален ключ за боза 7

преди 3 часа, цър-вул написа:

Тоя докога ще пълни темата с офтопици, отнасящи се до смачканата му особа? Момичето/жената каза, че си е решила кардинално проблема...

Тя жената ви излъга че си била купила компютър за 35 евро в чужбина.
За толкова пари не може да си плати само 1 час работа в сервиз.
Ама вЕрвайте ѝ де, не ми пречите.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А боза 10 се прецака само защото съм ѝ спрял интернета без нейно разрешение.
Я се изкажи сега вещо по този неприятен казус.

Не мога да се изкажа еднозначно, тъй като ти си всеизвестен циганин и обичаш ня'кви "хитрости "да "майсториш" по софтуера си. Едва ли се е прецакала, само от спрян нет. Аз имам толкова виртуални машини на 10-ка с нишово предназначение и нямат гейтуей, т.е. не излизат в Интернет ... как пък ни една не ми се е прецакала за толкова години? Кой те знае к'ва поредна тъпотия пак си натворил и все "бозата" е виновна.

преди 35 минути, Rammkopf написа:

Едва ли се е прецакала, само от спрян нет.

Кой те знае к'ва поредна тъпотия пак си натворил и все "бозата" е виновна.

Значи боза 10 на компютъра на сина ми на отделен диск, до който не стига ток в 99% от времето, понеже има само Офис 365 безплатен там и за нищо друго не му трябва. Ползва си ксубунту и си няма никакви ядове.
Та нищо не съм ѝ бил правил на неговата боза 10.
И се е прецакала точно само от спрян достъп до интернет.

Какво се случва на виртуални машини не ме интересува. 

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Значи боза 10 на компютъра на сина ми на отделен диск, до който не стига ток в 99% от времето, понеже има само Офис 365 безплатен там и за нищо друго не му трябва. Ползва си ксубунту и си няма никакви ядове.
Та нищо не съм ѝ бил правил на неговата боза 10.
И се е прецакала точно само от спрян достъп до интернет.

Прецакало се е це-ка ключето

преди 20 минути, Белгиеца написа:

То и да те интересуваше, все тая.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

това къде го пише на сайта на микромеките относно боза 11 ?

Това е safety measure, не е някаква яка функция, с която да ти се похвалят.

Можеш да видиш в troubleshooting секцията на Surface например: https://support.microsoft.com/en-us/surface/trouble-installing-surface-updates-ee2e1fc3-c6dc-d059-8f6c-489f7ae7b130#WindowsVersion=Windows_11

Стандартните потребители това не ги интересува, а за технически грамотните е common sense.

54519644_443108443129168_9178798634328653824_n.jpg

Мерси за линка, ами те сами си го признават от микромеките че:

„Warning: Interrupting updates while they’re in progress could damage your Surface.“

То това мелезче между таблет и лаптоп дето му викат Surface щяло да се повреди бе, ако му прекъснеш апдейтите.

Цялата им работа е такава, компютърът щял да се повреди, а не прокисналата им боза.
Само че на компютъра нищо му няма, линукса си върви на него, пък даже и андроида си върви. 
Само бозицата мила я е хванал як запек.
Ако имаш друга инсталация на друга боза и тя си върви, като пуснеш нейния диск да работи.

Никой не може да ти каже със сигурност, какво ще се случи, ако прекъснеш инсталацията, защото зависи в какъв етап е. В някои случаи може безопасно да се направи rollback, в други системата вече не става за нищо. Вместо да ти обясняват това, просто ти казват, че може да се повреди инсталацията.

Android, iOS, macOS... всички комплексни софтуерни системи са така, не е нещо специфично за Windows. По време на инсталацията се добавят, трият и модифицират много компоненти, зависещи един от друг, променят се конфигурации, регистри и т.н. Ако прекъснеш по средата и единия компонент е обновен, а другия, от който зависи и в който очаква да намери новите функции, не е обновен, системата просто ще крашне. Син екран, черен екран, или какъвто там екран ползва съответната система, за да сигнализира, че няма да я бъде.

преди 1 час, piх3l написа:

Android, iOS, macOS... всички комплексни софтуерни системи са така, не е нещо специфично за Windows. 

Специфичното за бози 10 и 11 е, че сами си тръгват да си се апдейтват, без да ти искат разрешение за това.
А пингвините те предупреждават че има файлове за апдейтване и чакат като послушно пуделче разрешение да започнат процеса. 

преди 1 час, цър-вул написа:

@pix3l, заел си се с невъзможна мисия!

Един път и ти да си много прав, че е мисия невъзможна да докаже, че бозите били цвете за мирисане, едни такива хубавки и послушнички.
На английски и френски постоянно реват от тези бъгави апдейти на боза 10 и 11 от години.

Ясно ми е , че ви мътя водата в усилията ви да я изкарате бозата приемлива, щото много време сте инвестирали да я изучавате и да ѝ оправяте все нови и нови недъзи.

А братчеда у големото село ги учи на сигурност точно с боза и те нямат избор, трябва да се правят че му вярват, иначе 2-ка на изпита.
Той си знае, че благодарение на бозата си изкарва пари. Ако и вие тука изкарвате пари благодарение на нея, ще я защитавате публично, пък между вас си, пак си я псувате на воля.

Нали така.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.