Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с USB мишка на PC...

Featured Replies

Ти си този, който се опитва да ни убеди, че Linux е някакъв вид панацея и за тази цел си се хванал за ъпдейтите на Windows. За човек, който не иска да се занимава ръчно с подобни глупости, това е идеалното решение. Автоматично ми се ъпдейтва Windows-а, Android-а и macOS-а, а ти, щом имаш излишно време за губене, си кретай с твоята Linux дистрибуция.

• Отговори 116
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, да ми е честит новия Уиндоус!  Успях да инсталирам 10-ка и сега съм с чистак нов уиндоус и всичко работи (засега). БЛАГОДАРЯ на всички, които имаха добрата воля да ми помогнат! 👍

• Не знам за какви велики плащания говори "Белгиеца", че чак да пускам в ход и женски чар....?! В интерес на истината, тая щайгичка е HP и я купих refurbished, на старо за 35 еврака с инсталиран у

• Имат алтернатива - MacOS. Но и това, както Windows, е операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докто

Публикувани изображения

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Специфичното за бози 10 и 11 е, че сами си тръгват да си се апдейтват, без да ти искат разрешение за това.
А пингвините те предупреждават че има файлове за апдейтване и чакат като послушно пуделче разрешение да започнат процеса. 

Един път и ти да си много прав, че е мисия невъзможна да докаже, че бозите били цвете за мирисане, едни такива хубавки и послушнички.
На английски и френски постоянно реват от тези бъгави апдейти на боза 10 и 11 от години.

Ясно ми е , че ви мътя водата в усилията ви да я изкарате бозата приемлива, щото много време сте инвестирали да я изучавате и да ѝ оправяте все нови и нови недъзи.

А братчеда у големото село ги учи на сигурност точно с боза и те нямат избор, трябва да се правят че му вярват, иначе 2-ка на изпита.
Той си знае, че благодарение на бозата си изкарва пари. Ако и вие тука изкарвате пари благодарение на нея, ще я защитавате публично, пък между вас си, пак си я псувате на воля.

Нали така.

Ей, държанко недоносена, не разбираш ли къде прекрачваш границата? В собственото си слабоумие не прозираш, че ако Linux беше решението на всички проблеми, хората щяха да минат само и изцяло на него. Майкрософт създадоха, не просто операционна система, а цяла екосистема. Това, че на тебе ти се "абдейтвала 11-ката" и крашнала, щото си решил да ѝ спреш нета посред процеса, е проблем единствено за теб. По принцип, употребата на електронноизчислителна техника НЕ Е задължителна. А когато IQ-то ти е "на кантар" с торба цимент, тогава по-добре стой далеч от такава техника. Ти изобщо не си представителна извадка, за да можеш да даваш мнения, кое какво било. Ползвай си Linux, търкай си Дачията с парцала да не загние, недей да ползваш Windows, и толкоз. Ако те накара човек, и един драйвер не можеш си компилира на Linux, ама много знаеш, иначе.

Linu Mint forever, къв лай...софт кви джамове бълнувате? Да не станахте монтажисти на дограма? 😂

a computer screen displays a blue screen that says " your pc ran into a problem and needs to restart "

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Ей, държанко недоносена, не разбираш ли къде прекрачваш границата? В собственото си слабоумие не прозираш, че ако Linux беше решението на всички проблеми, хората щяха да минат само и изцяло на него. 

Еееееее аз не съм привърженик на овчето мислене на безмозъчно следване на стадото.
Смрадлив телефон нямам, андроида си го подкарвам на лаптоп, че му е по-голям екрана разбираш ли.
И си ги нямам в моя живот проблемите на наемните служители и работници, които са длъжни да ползват боза 10 и 11.
Имам и боза 11 и боза 10 на стария комп, ама не ги ползвам.
Ако ми потрябват задължително, тогава ще ги ползвам, а до като това не се е случило съм забравил за антивирусни и сини екрани на смъртта.
В моята ценностна система свободата да избирам какво за ползвам е много важна.
Блеещите овце си плащат абонаменти за почти всичко и са доволни, аз плащам само за интернета.

По правилно е те да плащат на хората за дето си причиняват всички мъки с този пробит софтуер! :bubblegum:

a man with glasses and a beard is sitting in a chair in front of a computer screen .

То не е голяма мъка да се оправиш с Windows, изисква се минимална компютърна грамотност. С Linux дистрибуциите също е така, но разработчиците на графични среди са некадърници и не са чували нищо за UX. Ако съдим по темите в раздела за Linux, тези дистрибуции са с 10 години назад.

Някакви вендори на Linux дистрибуции искат хората да им ползват продукта, но не правят нищо за най-големия процент потенциални потребители - тези, които нищо не разбират. Единствено Canonical се опитаха да го направят, с Unity, но не получиха голяма подкрепа и се върнаха на онази GNOME шитня.

преди 2 часа, piх3l написа:

Дойдохме си на думата - не можеш да си платиш абонаментите, ръгаш кракнати версии и после Windows-а ти е виновен.

Какви кракнати версии бе „ясновидецо“ такъв ?
С ключето от стикера за боза 7 си активирах колкото си искам бози 10, едната после стана безплатно от 10 на 11, по волята на Бил Гейтс всичко това.
Човекът иска всички да му ползваме бозите, без значение дали ще ги плащаме.
Иска да е монополист на пазара и вие му помагате усърдно.

Борбата на хамериканците е да сте им роби до гроб, а бозата е само един от използваните инструменти за тази тяхна цел.
Нямате право да си купите френски изтребители нали, щото паричките ви трябва да отидат у джобовете на хамериканците. Доста милиарди $ за едни чертежи и после хайде пак още толкова и за втори чертежи. А изтребители няма, те така.

То това да имаш компютърна грамотност да знаеш как послушно да ползваш точно това което искат от вас хамериканците , било голяма гордост значи. Браво на вас, с тоя акъл ще си останете със сигурност най-бедните в ЕС за следващите 100 години.

А аз, без да плащам абонаменти тази вечер имах избор между „Гласът на Гърция“ и „Гласът на негрите в англия“, е гледах византийките, щото ония джуклестите негърки нещо са ми гадни, разбираш ли. Вчера гледах хубавите рускини пак без да плащам абонамент и без да ползвам боза, пингвина ги показва и той без проблем.

До колкото знам, няма ефективен метод за кракване на 10 и 11, за това ставаше въпрос за абонаментите като цяло. Ако Linux дистрибуциите бяха алтернатива, нямаше да е монополист, но те са боклук и хората нямат избор. Американците не са ти насочили пистолет към главата да ползваш Windows, нали?

преди 56 минути, piх3l написа:

До колкото знам, няма ефективен метод за кракване на 10 и 11, за това ставаше въпрос за абонаментите като цяло. Ако Linux дистрибуциите бяха алтернатива, нямаше да е монополист, но те са боклук и хората нямат избор. Американците не са ти насочили пистолет към главата да ползваш Windows, нали?

Имат алтернатива - MacOS. Но и това, както Windows, е операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докторантура по компютърни системи, за да инсталират едно приложение. Да не говорим, че в самите Linux-среди има ожесточено разделение, чия дистрибуция била по-добра и се присмиват едни на други. :D Дори Линус Торвалдс беше казал на една конференция "We suck", относно дистрибуциите на Linux и мениджмънта на пакети. Какво да добавим повече?

преди 3 часа, piх3l написа:

Ако Linux дистрибуциите бяха алтернатива,...

Е па 17 годишният ми син от 7 години ползва Линукс и нищо му няма. И Тиймс тръгва на пингвина даже, по времето на ковида с него си говореха с даскаличките. Скайпан и Вибратора и те вървят на пингвина. Интернет банкирането си работи от браузъра Лиско, всичко е точно.
Седем години спокойствие, няма вируси, няма сини екрани на смъртта.

За домашна употреба що е зор за боза 10 или 11 ?

преди 2 часа, цър-вул написа:

Тази тема няма ли да се намери добър админ да я заключи, че за наглостта няма спирачки.

Да бе верно, не стига че те изгониха да не си повече модератор, ами и не искат сега да си намалят прихода от рекламите за да ти угодят на тебе.
Що не вземеш да им се разсърдиш и демонстративно да не се логваш повече?

преди 2 часа, Rammkopf написа:

...операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докторантура по компютърни системи, за да инсталират едно приложение. 

Аз пусках специална тема тука как може да се ползва пингвин без да трябва да се пишат команди в терминала.

А софтуерите се инсталират лесно от специален софтуер , пускаш го и търсиш у него каквото се сетиш и той ти го инсталира.

Първоначалното ползване на пингвин идвайки от бозаджийницата  е много неприятно нещо, ако няма кой да те хване за ръка и да ти обясни с думи прости кое как се прави.

Ама те бебетата от майчин дом не ги дават с тапия за завършен курс по пиене на прокиснала боза. И за нея трябва да се учат как работи.

И безплатното гледане на стотици тв канали не става без да се научиш що е то антена и как се насочва. Всеки има право да откаже да се научи и съответно да си плаща цял живот абонаменти за телевизия.

Преди ковида децата от даскалото на сина ми, повечето нямаха собствен компютър.
Ако родителите им знаеха как се ползва пингвин, са могли да им купят компютър доста по-рано и децата успешно са щели с лекота да се научат да го ползват. Те тъп андроид без клавиатура се мъчат да ползват, та лаптоп с мишка ли са нямали да могат да ползват, само щото било нямало боза на него, която така и така им е била напълно не позната.

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Няма софттуер за видеонаблюдение, няма свестни приложения за CAD, няма офис-пакет, който да е интегриран с инструменти за колаборация, някои бизнес-приложения (SAP Logon Pad, например) нямат нативна поддръжка за Linux и искат да им донесеш от 9 кладенеца вода, за да постигнеш някакъв резултат. Много игрални заглавия още не вървят нативно на Linux и искат "майсторене", с което не всеки е склонен да си губи времето, което прави Linux неподходящ за домашни забавления. Няма читав софтуер за музициране. Няма много неща, които ги има нативно на Windows и се ползват с лекота.

Прочети ми темата за инсталация на Unifi контролер, само за да си управлявам access point-овете вкъщи - това приключение ми отне няколко дни, да го накарам да работи. На Windows същото нещо е точно Next, Next, Next, Finish. Ежедневно работя с Linux сървъри, както RedHat, така и Debian-базирани. Не ми обяснявай.

Не ти обяснявам на тебе, на читателите обяснявам.
На това му се вика прозелитизъм.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Прозелитизъм

А на баба Пена от село Долно Нанагорнище ако ѝ подаря лаптоп с пингвин, ще е особено щастлива да си гледа внучетата от Германия по Скайпан.
Даже и няма да е разбрала, че Скайпан е на микромеките, пък тя боза няма на компа.

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Имат алтернатива - MacOS. Но и това, както Windows, е операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докторантура по компютърни системи, за да инсталират едно приложение. Да не говорим, че в самите Linux-среди има ожесточено разделение, чия дистрибуция била по-добра и се присмиват едни на други. :D Дори Линус Торвалдс беше казал на една конференция "We suck", относно дистрибуциите на Linux и мениджмънта на пакети. Какво да добавим повече?

macOS е най-добрата UNIX-like операционна система за десктоп. Това доказва, че с пари и ясна визия, някоя Linux дистрибуция също може да стане добра алтернатива. Canonical бяха си направили собствена графична среда, наречена Unity, но фактът, че се рекламираше като Linux им изигра лоша шега - никой нормален човек не иска да използва Linux, въпреки, че Unity беше толкова user-friendly, колкото интерфейса на macOS, а Linux-джиите не искаха Unity, защото са малоумници и мазохисти.

преди 52 минути, Белгиеца написа:

Е па 17 годишният ми син от 7 години ползва Линукс и нищо му няма. И Тиймс тръгва на пингвина даже, по времето на ковида с него си говореха с даскаличките. Скайпан и Вибратора и те вървят на пингвина. Интернет банкирането си работи от браузъра Лиско, всичко е точно.
Седем години спокойствие, няма вируси, няма сини екрани на смъртта.

Приятен интерфейс, не ти се налага да търсиш в Google "как се инсталира това на Linux", поради липсата на поддръжка за Linux и т.н. Не, че няма вируси, има и още как, всеки ден се хакват Linux сървъри... десктоп потребителите на Linux просто са неизгодни за хакване, какво да вземеш от човек, който не може дори абонамента за някоя програма/услуга да си плати?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А софтуерите се инсталират лесно от специален софтуер , пускаш го и търсиш у него каквото се сетиш и той ти го инсталира.

Я го накарай, този "специален софтуер" да инсталира After Effects, примерно

преди 19 часа, Белгиеца написа:

рекламите

Реклама е хубаво нещо, ама рейтинг е не по-малко хубаво. А форум без рейтинг... С това ти поведение в много други форуми да си получил такъв шут, че да забравиш съответния уеб адрес. 

преди 19 часа, Белгиеца написа:

не стига

На кого не стига - на твоя Андрешковски манталитет? 

"" С това ти поведение в много други форуми да си получил такъв шут, че да забравиш съответния уеб адрес. ""

Не оставай с впечатление, че не са го забелязали. Почнаха го още през 2006-2007 година.  Я го питай да ти каже в кой друг технически сайт участва? Тук му е удобно да лее глупостите си, щото Калин не го закачал и си пишел на воля. (негови думи от пост, написан много по назад). Те другите модератори в този форум носят само титлите - нищо по вече.

Хах ха ха двамата изгонени модератори как си симпатизират един на друг, въпреки огромната им възрастова разлика.
А авторката на темата че ги води за носа всичките, това било могло, правят се че не им я ясно че само си чеша клавиатурата, ако въобще е жена де. То може и жена да е, ама пак мъж да ѝ диктува кво да пише, да ви се посмее на акълите помагачески. Втурнахте се да я пращате при „специалисти“ по сервизи, път тя ви го на... майсторски, като ви съобщи , че си е била инсталирала боза 10, след като категорично е била заявила че не иска да преинсталира боза 7.
Абе подигравчици и това е.
Па 6 години без антивирусна я била ползвала боза 7, пък ви подсказва натъртено - драйверите, бе ей ало, кажете нещо за драйверите бе, до кога ще ви чакам тука, кво се мотате.

То това да разбираш от фамилия бозаджийски, ама да не усещаш кога ти се подиграва някой тука, си е за срам.

на 15.10.2024 г. в 11:26, Белгиеца написа:

Поздравления за хубавата снимка за аватар.

...

Е, ако случайно красавицата от аватара си ти , тогава може някой разбирач да ти подари и чисто нов компютър и да те приюти при него даже, за да подемеш домакинската работа у дома му.

Аз като гледам, ти си единственият, който се мъчи да зарибява... и то с подход, като на някой пубер. Ти си един от видните разбирачи тук, ама нямаш пари да и подариш чисто нов компютър, пък и тя очевидно не ще Linux.

преди 2 часа, piх3l написа:

Аз като гледам, 

Съжалявам че ще те разочаровам, ама криво си разчел сублиминалните ми посланията.
Аз просто тактично намекнах на лицето шегаджия пуснало тази тема, че е разкрит замисълът му да се бъзика с вас.

Я си представи само, в чужбина била и там с евро се разплащали, ама компютрите били по 35 € само.
Е, коя е тази държава бе ? 

А после не искала да прави реклама на фирмата, която като е в чужбина няма никакво значение, никой няма да хукне да я търси.

И на края ви вади театралния похват „деос екс макина“ ( Deus ex machina ) = внезапна развръзка на обречен на пръв поглед, заплетен и адски сложен случай на пияна мишка. Т.е. боза 10 се роди сама от нищото.

Трябва да се научите да четете между редовете бе разбирачи, време ви е вече.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Съжалявам че ще те разочаровам, ама криво си разчел сублиминалните ми посланията.
Аз просто тактично намекнах на лицето шегаджия пуснало тази тема, че е разкрит замисълът му да се бъзика с вас.

Я си представи само, в чужбина била и там с евро се разплащали, ама компютрите били по 35 € само.
Е, коя е тази държава бе ? 

А после не искала да прави реклама на фирмата, която като е в чужбина няма никакво значение, никой няма да хукне да я търси.

И на края ви вади театралния похват „деос екс макина“ ( Deus ex machina ) = внезапна развръзка на обречен на пръв поглед, заплетен и адски сложен случай на пияна мишка. Т.е. боза 10 се роди сама от нищото.

Трябва да се научите да четете между редовете бе разбирачи, време ви е вече.

Какво си разкрил? Ако беше си инсталирала Linux, щеше да оставиш белгийката.

пингвина е само да ви хвана за читатели, да се упражнявам да пиша на български, да не го забравя, хич не ми пука какво щяла да си инсталира, не ѝ отговорих за въпроса какво е било това ксубунту, дали е било софтуер някакъв, щото ми е ясно че се бъзика

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.