Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с USB мишка на PC...

Featured Replies

Аве, белгийска...., спри да цопаш лайнюкс в теми за Windows. Грозно е, досадно е. Все едно да влезеш в магазин на Мерц и да хвали баварка. 

• Отговори 116
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, да ми е честит новия Уиндоус!  Успях да инсталирам 10-ка и сега съм с чистак нов уиндоус и всичко работи (засега). БЛАГОДАРЯ на всички, които имаха добрата воля да ми помогнат! 👍

• Не знам за какви велики плащания говори "Белгиеца", че чак да пускам в ход и женски чар....?! В интерес на истината, тая щайгичка е HP и я купих refurbished, на старо за 35 еврака с инсталиран у

• Имат алтернатива - MacOS. Но и това, както Windows, е операционна система, ориентирана към масовите потребители, които искат просто да ползват компютър за продуктивност, без да се налага да имат докто

Публикувани изображения

жената каза че си е завъдила буби в нейната боза 7

единственият начин да си няма никога ядове като сегашните ѝ е да се отърве от този развъдник на буби на микромеките

Ти си б@си нахлуят!!! На никого не са интересни твоите напъни! 

преди 13 часа, Nadia Milusheva написа:

да ми е честит новия Уиндоус

Тук к'во пише? Лайнюкс? Тцъ. Аре трай! 

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Ей язък, ама това жените въобще не ви е грижа за мъжете които се надяват да изкарат пари от вас. 
Пращат те при специалисти, ама ти на инат сама си инсталираш Боза 10.

Нещо си се объркал. Помощта ни е напълно безплатна с уловката, че пишем, когато сме свободни. Вече платената услуга е за по-бързи отговори, но никой насила не кара някой да ползва платената услуга. То и без това в бг-то никой не обича да си плаща за такива и въобще не сме разчитали на това като някакъв източник на доходи. Но виж в чуждестранните форуми си бяха (и още са си) добър източник. А иначе макар някои да са по-сигурни от други всички ОС са си достатъчно сигурни при правилна експлоатация. Другото е вятър и мъгла.

• Автор
преди 38 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо си се объркал. Помощта ни е напълно безплатна с уловката, че пишем, когато сме свободни. Вече платената услуга е за по-бързи отговори, но никой насила не кара някой да ползва платената услуга. То и без това в бг-то никой не обича да си плаща за такива и въобще не сме разчитали на това като някакъв източник на доходи. Но виж в чуждестранните форуми си бяха (и още са си) добър източник. А иначе макар някои да са по-сигурни от други всички ОС са си достатъчно сигурни при правилна експлоатация. Другото е вятър и мъгла.

Не знам за какви велики плащания говори "Белгиеца", че чак да пускам в ход и женски чар....?!

В интерес на истината, тая щайгичка е HP и я купих refurbished, на старо за 35 еврака :) с инсталиран уин 7, при това с 2 години гаранция от фирмата, всичко купувам от тях и никога не съм имала проблеми, не пиша името на фирмата, за да не излезе като реклама, но тя и без това не е в България.

Цялата тая "техника" я купих и я ползвам от 2018 год. До вчера не беше "мръднал" нито компа, нито уиндоуса, при това нямах никаква инсталирана антивирусна. Нея я инсталирах, когато стана проблемът с мишката. Така че, 6 години не са никак малко всичко да работи перфектно, тези 35 евро ги е е изплатил 10000 пъти. Така че никакви огромни вложения не са нужни тук, за да си вземеш прилично нещо, което да ти върши работа. 

Дори да не успеех да преинсталирам уина, щях да си купя пак refurbished щайгичка с инсталиран уин-10, на сайта им беше с цена 55 евро, нелоша комбинация, като за мен. Не съм геймер, нито смятам да изстрелвам совалки, ползвам компа да си гледам клипове в тубата и телевизия, защото изобщо не ползвам телевизор, вече 10 години. Имам си един огромен монитор iiyama, който не е мръднал 15 години, работи безотказно и гледам всичко през компа.   

Така, че всичко е наред! Нямам нужда от други системи.Някога съм ползвала МАС и какво ли не, но вече не ми се занимава.  

Пак благодаря на всички момчета и момичета, които се опитаха да ми помогнат! Оценявам го!  Никой от тях не ми е искал никакви пари и не ми е предлагал помощ с/у заплащане. Аз не съм в БГ, така или иначе.

Ще почерпя лятото, когато се върна в БГ. :)

току-що, Nadia Milusheva написа:

Така, че всичко е наред! Нямам нужда от други системи.Някога съм ползвала МАС и какво ли не, но вече не ми се занимава.  

Пак благодаря на всички момчета и момичета, които се опитаха да ми помогнат! Оценявам го!

Всичко е точно. На мен отговора ми беше към Белгиеца, защото видях, че е намесил нашия екип с това си изказване. Иначе не бих се включил при вече приключена тема. :)

на 15.10.2024 г. в 11:26, Белгиеца написа:

Поздравления за хубавата снимка за аватар.

Аз имам компютър от 2010г. който също беше с Уин 7.
Удължих му живота като му инсталирах https://xubuntu.org/ 

може и на български да се инсталира.

Ето ти решение за дълги години напред, без да преинсталираш Уин 7 и без да го налазват никога повече вируси твоят любим стар компютър.

Другият вариант е да харчиш пари по сервизи, които в крайна сметка ще те навият да си купиш друга стара щайга от тях, да изкарат някой лев.

Е, ако случайно красавицата от аватара си ти , тогава може някой разбирач да ти подари и чисто нов компютър и да те приюти при него даже, за да подемеш домакинската работа у дома му.

Не знам защо, но още преди да отворя темата си знаех, че ще видя предложения за Linux. На това къмюнити шапка му свалям за упоритостта!

преди 32 минути, цър-вул написа:

е от 99% досадници. И 1% от тях са в час с материята (им).

Според мен са около 70% досадници, 20% от които се мислят за разбирачи, защото са успели да си сглобят Arch, други 10% се мислят за хакери, защото знаят как да пуснат някой tool в терминала на Kali Linux, а останалите са някакви маниаци на тема privacy, но използват Google Chrome и други privacy-oriented приложения. Общо взето, много фрагментирано къмюнити.

преди 3 часа, piх3l написа:

Не знам защо, но още преди да отворя темата си знаех, че ще видя предложения за Linux. На това къмюнити шапка му свалям за упоритостта!

Защото това лято му викам на синчето че ще инсталираме на неговата бозица 10 нещо да гледа да се учи как става. Той не я ползва, има само безплатно от даскалото му Офис 365 ако му потрябва. И аз съм долу на първия етаж а той е горе на втория и като ме мързи да се кача да проверя дали не си е пуснал бозата предварително, му спирам достъпа до интернет през един суйч от долу, та да не тръгне да се апдейтва тя. Да де, ама той пък подранил и я е пуснал прокисналата боза и тя почнала да се апдейтва без да пита дали може. 
И бозата замръзна и ни напред ни назад, просто щото съм ѝ спрял достъпа до интернет.
Компютъра не е спрян, тока не е спрял внезапно, само достъпа до интернет и край, нямаш повече използваем компютър ако нямаш на друг диск пингвин.
Те заради това.

Айде от специално СД ще я лекувам. Уж съм я излекувал уж съм пуснал да си сваля всичките апдейти, ама после при ново пускане пак прави магариии, изкарва черен екран, пък си мисли и си разсъждава за някакви си нейни екзистенциални проблеми па по някое време тръгнала.

Хайде пълна преинсталация с запазване на софтуера, щото доументи и файлове няма в нея.
Няколко часа това упражнение.

Те това е бозата 10 която просто не я ползва синчето, сама си се разваля, намира си за какво да се разсърди и да замръзне.

И той не иска да я пуска повече, отвратен е от тази велика простотия на микромеките.
Има още 1 година спокойствие, докато тръгне на университет есента на 2025г.
После ще се мъчи с лаптоп и боза 11 като си го носи с него там, да не се дели от колектива, да страда и той като другите студенти, да види какво е то микромек идиотизъм.

Аз му викам че НЕ трябва да ги злепоставя състудентите му и състудентките му да им говори че ползва пингвин вкъщи, щото те не са длъжни да знаят какво е и може да се почувстват тъпо. Трябва да се прави на „нормален“ потребител на прокиснала боза, като за пред тях.

Дай 5 лв сега за тези разяснения.

преди 2 часа, piх3l написа:

Според мен са около 70% досадници, 20% от които се мислят за разбирачи, защото са успели да си сглобят Arch, други 10% се мислят за хакери, защото знаят как да пуснат някой tool в терминала на Kali Linux, а останалите са някакви маниаци на тема privacy, но използват Google Chrome и други privacy-oriented приложения. Общо взето, много фрагментирано къмюнити.

Добре че теб те има на този свят щото всички останали не стават за нищо. Най-знаещия, най-можещия и най-великия във всички области. Такава личност като теб сигурно обучава хора като Илон Мъск, Бил Гейтс и други.  😂

преди 20 часа, Nadia Milusheva написа:

Е, да ми е честит новия Уиндоус!  Успях да инсталирам 10-ка и сега съм с чистак нов уиндоус и всичко работи (засега). :)

БЛАГОДАРЯ на всички, които имаха добрата воля да ми помогнат! 👍

Честито нов прозорец. 

Не маркирай коментара ми като решение, няма смисъл защото този профил е временен. Маркирайте решението на който си изберете без мен. 😉

на 15.10.2024 г. в 13:25, FBI-International написа:

Най-вероятно проблема е в бубите. 

🙂 

преди 27 минути, FBI-International написа:

Добре че теб те има на този свят щото всички останали не стават за нищо. Най-знаещия, най-можещия и най-великия във всички области. Такава личност като теб сигурно обучава хора като Илон Мъск, Бил Гейтс и други.  😂

Не всички, но ти определено не ставаш.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Защото това лято му викам на синчето че ще инсталираме на неговата бозица 10 нещо да гледа да се учи как става. Той не я ползва, има само безплатно от даскалото му Офис 365 ако му потрябва. И аз съм долу на първия етаж а той е горе на втория и като ме мързи да се кача да проверя дали не си е пуснал бозата предварително, му спирам достъпа до интернет през един суйч от долу, та да не тръгне да се апдейтва тя. Да де, ама той пък подранил и я е пуснал прокисналата боза и тя почнала да се апдейтва без да пита дали може. 
И бозата замръзна и ни напред ни назад, просто щото съм ѝ спрял достъпа до интернет.
Компютъра не е спрян, тока не е спрял внезапно, само достъпа до интернет и край, нямаш повече използваем компютър ако нямаш на друг диск пингвин.

Не виждам нищо лошо в това софтуера да се обновява. Аз примерно си плащам за тази услуга. Linux дистрибуциите се обновяват, когато на някой му остане повече свободно време (в случай, че тази дистрибуция не идва от Canonical, Red Hat или някои други сериозни играчи с пари).

преди 8 минути, piх3l написа:

Не всички, 

Защо така скромничиш ?  😂

преди 3 минути, piх3l написа:

Не скромнича, мисля позитивно, не всички са като теб.

Пет думи - 11 минути ги мисли. 😂 Гений! 😂

преди 1 минута, FBI-International написа:

Пет думи - 11 минути ги мисли. 😂 Гений! 😂

Чувствай се специален, не на всеки бавно развиващ се обръщам толкова внимание.

преди 6 часа, piх3l написа:

Не виждам нищо лошо в това софтуера да се обновява. 

Лошото е че параноята така яко ги е подгонила микромеките, че ти забраняват да си ползваш собствения компютър. Нямаш право да го спираш с часове, нищо че може да си с лаптоп с изтощена батерия, спре ли = край = повече не тръгва.
Тези микромеките индийци разни, техните болни глави искат да пренесат проблемите им върху моята здрава глава. Ама аз не им се давам. Боза 11 само си я имам и си я пазя за нова, демек гледам да не я ползвам.

Да си неграмотен от гледна точка на сектантите подлоги на хамерикански интереси на подчинение, направо си звучи гордо.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

И аз съм долу на първия етаж а той е горе на втория и като ме мързи да се кача да проверя дали не си е пуснал бозата предварително, му спирам достъпа до интернет през един суйч от долу, та да не тръгне да се апдейтва тя.
...
Има още 1 година спокойствие, докато тръгне на университет есента на 2025г.
После ще се мъчи с лаптоп и боза 11 като си го носи с него там, да не се дели от колектива, да страда и той като другите студенти, да види какво е то микромек идиотизъм.

Аз му викам че НЕ трябва да ги злепоставя състудентите  му да им говори че ползва пингвин вкъщи, щото те не са длъжни да знаят какво е и може да се почувстват тъпо. Трябва да се прави на „нормален“ потребител на прокиснала боза, като за пред тях.

Ново 20!
Ти нали търка с бичкията някакви шперплати на третия етаж от битака. Даже пикове пуска на 'айдушкия багажник на дачията от 2016г. Сега се нарисува, че си кацнал на първия? Е'аси сезона. Излиза, че наследственото котило е без асансьор и краката ти са поумекнали от дъртост. Пусни се до амазон-а и лепни една стъклена капсула-асансьор за външната стена или поне с бичкията сдроби един хаспел с Це-Ка ключета.  Минал си на някаква курабия с имена и ключетата да не са заян.

И хайде гратис едно жокерче. Да не се чувства тъпо!
Като купиш новия бидон за 12к€ на синчето от спестените пари му купи един Apple MacBook Air 13 M3.

И определно една година е напряг, че после синчето в университета, ти на стария диван, а ангела ще трябва да бичи извънредни часове.
На една заплатка в този сценарий ви виждам вегани!!! Сбогом на пилетата от 5€ по обяд от арабухата.

преди 1 час, Белгиеца написа:

...
а печенето пиле стана вече 8 €

Благодаря, че споделяш. Пилета не ям, но 8 € не ми изглежда скъпо.

Всяко лято прекарвам в България и тази година бе 45дни. Поморие-Пловдив-Якоруда–София като навивам над 10 000км по време на престоя. Имам едно BMW 525d автоматик от 2002г шестцилиндрово. Вози като лодка, багажник голям. На магистралата с 140км/ч разход 7.5л/100km дизел shell premium ала-бала и ти измият предното стъкло. Ръгна ли от автоматик на ръчни пържи до 215км/ч. Пушка отвсякъде, обаче монтьорчето (мошенник) ме съветва да го разкарам. В Бургас му падна емблемата от задния капак и ми бе много криво, но един мошенник от Тримнциум срещу 20лв ми залепи нова емблема. Под предната броня увисва някакъв гумен маркуч и преди да тръгна я ръгам обратно. На връщане от Слънчев бряг пред Shell Стара Загора му падна перката на радиатора и се видях в филм на ужасите, та някава арабуха ми набута турско казанче за антифриз и перка. Някакъв турски ментак. Таванът увисна, много от пластмасарията се напука, прегоря металика,  задна лява врата се отваря само отвътре, фаровете му са ужас и избягвам нощно време. Има китайски ментаци за 300лв, тавана ще го опънат и догодина лятото на мегдана, а там кой се върже - честито. Определено новата (стара) кола догодина ще е комби или някой малък suv/van - toyota/wv. Да има в какво да ръгам, че то аман от капризи.

Та ми трябва "нова" кола. По-обемна, за дребния ми бизнес в Поморие. Нямам време да лежа по канали или да чакам мошенници. От самолета право по задачи. Гъзария не гоня и държа да е безлична, да не лови око от джамбазите. Ни радио, ни аларма, ни Al-джанти. Предпочитам дизел и автоматик. Това ръчните при мен умряха 2014г пък и с тези тол-камери и небългарска книжка се друсам образцово като пенсионер.

Сериозно бизнес предложение.
Колко искаш за старата дачия? Дай да я пазарим и да идвам да ти платя. Левове, евро, ам.долари ... каквото предпочиташ?

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Лошото е че параноята така яко ги е подгонила микромеките, че ти забраняват да си ползваш собствения компютър. Нямаш право да го спираш с часове, нищо че може да си с лаптоп с изтощена батерия, спре ли = край = повече не тръгва.
Тези микромеките индийци разни, техните болни глави искат да пренесат проблемите им върху моята здрава глава. Ама аз не им се давам. Боза 11 само си я имам и си я пазя за нова, демек гледам да не я ползвам.

Какви часове?? Повече от 5 минути ъпдейт не съм виждал. Ако има вероятност лаптопът ти да изключи по време на ъпдейт (тоест, нямаш достатъчно батерия), Windows изобщо няма да започне да ъпдейтва. Има си проблеми, спор няма, но чак такива проблеми няма.

преди 40 минути, piх3l написа:

Какви часове?? Повече от 5 минути ъпдейт не съм виждал. Ако има вероятност лаптопът ти да изключи по време на ъпдейт (тоест, нямаш достатъчно батерия), Windows изобщо няма да започне да ъпдейтва. Има си проблеми, спор няма, но чак такива проблеми няма.

По-наивни глупости от тези не съм чел.
Бозата ще почне да апдейтва и батерията след това ще се изтощи и ще спре лаптопа. И си до тук, нямаш повече Боза за този ден, чак докато не се прибереш вкъщи и намериш начин да почнеш да я лекуваш микромеката тъпотия.

За какви 5 минути лъжеш бе тарикат ?
Те скапаните им сървъри като се претоварят и чакаш като откачен.

Отделно безплатно Wi-Fi може да забавя всичко също.
Ти се опитваш да ми дрънкаш измишльотини за някакъв идеален свят , който не съществува.

Със сигурност нямаш никакъв контрол върху нищо, щото индийците те мислят за абсолютен идиот и ти налагат те какво ще се случва, като си се прекарал да им ползваш бозата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.