Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

колко хора използват браузър на телефона си?

Featured Replies

здравейте,

какви са вашите впечатления? колко процента от хората около вас използват браузър, когато правят нещо с телефона си?

моите впечатления са, че все по-малко хора използват браузър. те даже изобщо не разбират какво е браузър.

една от масовите практики е - за да намери някакъв сървиз, уебсайт или каквото и да е друго, патк... потребителят отваря google. но google - мобилното приложение, а не да отвори chrome --> отметки --> уебсайта google.com --> там да търси и като намери подходящия резултат да го запомни в 'отметки'. или пък още по-малко да направи тематични папки/групи със съответните отметки. и така всеки път, когато потребителката иска да разгледа любимия си сайт за дрехи, обувки или козметика, тя вместо да отвори отметката в браузъра, стартира google-мобилното приложение и прави търсене!!! и така за всяко нещо по 1000 пъти! вместо да го запомни в браузъра, тя всеки път прави търсене. е как google няма да има милиони и милиони посещения!? на всичкото отгоре тия хиляди търсения й ядат и от отпуснатите по плана й мегабайти. та така печелят и телекомите - като свършат мегабайтите, дай нови мегабайти и т. н.

и като не искат да използват браузър - инсталирай приложения! щот с приложението - лесно, кликаш на иконката и готово. до там е стигнало, че ако един уебсайт го няма и като мобилно приложение, масовият потребител изобщо няма да разбере за него! и затуй дърпай приложения, инсталирай докът можи! целият телефон наблъскан с приложения. по 10-15 панела с приложения!

вече съм сигурен, че 80% от хората над 50 г. даже изобщо не знаят какво е браузър. те също не знаят въобще какво е интернет и уебсайт. даже нямат никаква минимална представа. веджъж като говорих с една колежка и викам: запиши го с текстовия редактор в един файл да не го забравиш (вече не помня за какво бяхме говорили) а тя - какво е това текстов редактор? жена на около 45 г. беше с последен модел на samsung преди година и половина.  

Съгласен съм, че хората ползват Гугъл мобилно приложение, дори всички IT професионалисти го правят, които са наясно с този факт, но не съм съгласен, че хората инсталират браузър. Това вече само ти си го фантазираш. Много писане, все едно се обясняваш на любовницата си. От зор ли го правиш? :) 

• Автор
току-що, Клонинга написа:

но не съм съгласен, че хората инсталират браузър.

защо трябва да инсталират браузър? андроид има дефолтно инсталиран chrom още при покупката!!! защо ще трябва да инсталира браузър? той вече е инсталиран! или пък какво не всички марки телефони и модели имат дефолтно инсталиран chrome ли?

Заради рекламите, ако искаш да браузваш от телефона без реклами не ползваш Хром.

• Автор

даже май в google-моб-приложение имаше някаква опция 'отвори в chrome' за да получи пълен достъп до сайта. оная клика, отваря го в хром, даже понякога го запомня и като отметка, обаче следващия път вместо да отвори хром-а, пак отваря google-моб-приложение, пак прави търсене, търси го в резултатите, намира го, пак отваря същия сайт в хром, пак го запомня и така в кръг. прави-струва но не отваря браузъра. само google-моб-приложение!

преди 18 минути, l-8 написа:

защо трябва да инсталират браузър? андроид има дефолтно инсталиран chrom още при покупката!!! защо ще трябва да инсталира браузър? той вече е инсталиран! или пък какво не всички марки телефони и модели имат дефолтно инсталиран chrome ли?

Mи аз имам Сафари стоково инсталиран,ама си ползвам Brave например. ЕС директиви :)

Аз ползвам 'samsung internet' и постоянно ползвам гугъл, не само от мобилния. Иначе плана ми е неограничен така че ми е все тая какво ще търся, тегля и така нататък през мобилния.

И какво значение има какво ползват хората. Това си е тяхно лично право. Впечатления не може да имаш, защото няма как да го провериш това. А информацията от няколко човека не означава абсолютно нищо! 

@l-8
фантазии  твои някакви.
И какво ми предлагаш? По твоята логика вместо да имам 1000 букмарка в браузера си, да имам 1000 инсталирани приложения? 
А как ще си синхронизирам телефона и десктопите за букмаркове?
А как ще си прехвърлям отворените интернет страници или историята на брауз двупосочно телефон <--> десктоп(и)?
А как ще отварям уеб приложение за десктоп вместо почти винаги орязаното откъм функционалност мобилно приложение на телефона си?
Помислете поне малко,  преди да съчинавате глупости!

Е те  98% от хората са идиоти, какво да се прави.

Ползвам си лиско на всички устройства, отметки, работи, иначе какб да стане, за всеки сайт/услуга прелижение?
Да не говорим че тия приложения са пълни с реклами, пипнеш два пъти изкочи нещо, пък и гугъл не ползвам от години.

Най обичам като почнат панически да обясняват как без гугъл апарата не ожело да работи, как щели да тъсят без гугъл, ма плей стора било най сигурното...

преди 20 минути, Bubbles написа:

Е те  98% от хората са идиоти, какво да се прави.

Ползвам си лиско на всички устройства, отметки, работи, иначе какб да стане, за всеки сайт/услуга прелижение?
Да не говорим че тия приложения са пълни с реклами, пипнеш два пъти изкочи нещо, пък и гугъл не ползвам от години.

Най обичам като почнат панически да обясняват как без гугъл апарата не ожело да работи, как щели да тъсят без гугъл, ма плей стора било най сигурното...

Идея си нямаш колко си прав! 

преди 1 час, Bubbles написа:

Ползвам си лиско на всички устройства, отметки,

И аз бях на файерфокс почти 2 десетилетия, но преди около 2 години преминах на Microsoft Edge навсякъде, включително мобилния браузер. Разликата във възможностите на Edge и FF e колосална.
Все още имам файерфокс инсталиран навсякъде, но практически не го ползвам. А най-парадоксалното е, че съм много повече линуксчия отколкото джамджия.
И в кръга на шегата - едно време ползата от IE  беше да си дръпнем FF. В днешно време ползвам вградения в Линукс FF  да си дръпна Edge 🤣

П.С. Горното да не третира като агитация за Microsoft Edge, а като споделяне на лично мнение и предпочитание 😇

Tor browser, Opera, Mozila firefox по написания начин, на мобилни устройства Opera.

• Автор
преди 49 минути, *S197* написа:

За кой браузър става въпрос? Уеб браузера, файловия или? Ако е за първия, си ползвам Сафарито. Друго - не.

става въпрос за web-browser? колко хора използват web-browser на телефона си изобщо, по принцип. който и да било web-browser.

Това заглавие е тотално сбъркано - кой може да даде точно число, което да е отговор на въпроса? Дори и статистиците ще се озорят.
Всички ползват браузъри или приложения, способни да изпращат заявки за търсене. Всички производители интегрират поне по едно такова в телефоните си.

И какво значение има колко точно хора ползват браузър на телефона?... За теб, и за когото и да било? 

Егати тъпата тема ... :mad: 

преди 54 минути, l-8 написа:

колко хора използват web-browser на телефона си изобщо, по принцип. който и да било web-browser.

за статистиката ти
ами аз нямам web-browser на телефоните  си изобщо
само на компютрите си имам

жив съм си, нищо ми няма 

преди 10 минути, Белгиеца написа:

ами аз нямам web-browser

Чшшш. алоу, много умният, я си прочети заглавието на темата!!! Колко... Ти отговаряш с "аз". Както винаги твоите изречения започват с това местоимение. Ама, к'во ли се чудя - от такъв нарцис к'во да се очаква? 

• Автор
преди 48 минути, Белгиеца написа:

ами аз нямам web-browser на телефоните  си изобщо
само на компютрите си имам

интересно. и как посещаваш различните web-сайтове? kaldata.com, например, как го посещаваш?

преди 1 час, цър-вул написа:

Това заглавие е тотално сбъркано

да, може би по-добре щеше да е: 'използавте ли web-browser на телефона си?'

преди 1 час, Rudy M. написа:

колко точно хора ползват браузър на телефона?

'колко точно' не съм питал. няма го нито в заглавието, нито в някой от постовете под него.

по множеството негативни реакции разбирам, че съм задал поредния си тъп въпрос. какво да се прави - човещина.  извинявам се за причиненото неудобство. в бъдеще ще се постарая да остана в рамките на общоприетите норми.

преди 33 минути, l-8 написа:

интересно. и как посещаваш различните web-сайтове? kaldata.com, например, как го посещаваш?

Оженил се е 1991г. Много над 50г е. Най-после му се ражда дете през 2007г. Не умее да ползва смарт телефон, защото признава, че няма. Ползва стационарен вкъщи, с шайба! kaldata.com посещава през VPN, като цъка Це-Ка ключе на диска с xubuntu. windows11 е на друго ключе и стои за пълнеж. За целта се качва на втория етаж и ръга комутатор на рутер за изход в интернет. Нещо като в хотела на Джон Уик.

преди 30 минути, Profruit написа:

За целта се качва на втория етаж

Ааа, нье! За целта има система полиспасти и верьовки за це-ка ключетата на втория етаж

преди 3 часа, l-8 написа:

Много лесно, с акъл и с лаптопче с 11 инчов екран в колата, аз без нея никъде не ходя където да ми трябва интернет.  И мишка си имам за лаптопчето, че е много по-удобно. 
А от изхода на запалката на кaруцата взимам ток за модема-рутер TP-link 4G LTE TL-MR6400 който ми доставя интернет като му пъхна вътре една SIM карта поддържаща 4G.
И за да е още по-изненадващо учудването ти, ще ти споделят тайно, между нас да си остане, че лаптопчето работи и на Андроид ( https://www.android-x86.org) инсталиран на една USB 3 флашка. Бих могъл да ползвам в колата и 7 инчовия таблет, дето го купих преди години за детето, ама що да се мъча на малък екран от само 7". Таблета го ползва синът ми по хотелите като ходят с майка му на екскурзии из Европата с безплатното Wi-Fi там. И те нямат смартфон.
А батерията на 2G телефона ми изкарва цяла седмица с едно зареждане, та ако ми знаеш номера, спокойно можеш да ми обадиш докато съм отишъл в магазина Mr. Bricolage например. Можеш и SMS да ми пратиш докато карам колата и не отговарям по телефона.
А то има и таблети с 11" екран в който може да се пъха SIM карта за достъп до интернет, та смартфоните са 100% заобиколими като продукт. 

Такива работи тука из Белгията ...

преди 3 часа, Profruit написа:

Ползва стационарен вкъщи, с шайба! 

Дедко еврейко не лъжи така човека бе, няма да ти продам Дачията иначе след още 8 години търкаляне.
Вкъщи има два SIP телефона работещи с https://www.megavoip.com/calling_rates/ и един аналогов Geemarc CL100 свързан към вградената у модема за Интернет  ATA която през SIP сървъра на доставчика ми на Интернет, дава номер за стационарен телефон с градски номер.
Този Geemarc CL100 е заради смотаняците като зъболекара ми, които ползват разни безжични боклуци за телефони , на които силата на звука от микрофона им е ужасно ниска. 

Обаче, правилно си запомнил че Боза 11 е на втория етаж.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Чшшш. алоу, много умният, я си прочети заглавието на темата!!! 

Ето го заглавието :
колко хора използват браузър на телефона си?

думичката телефон не означава само и единствено смартфон.
Има различни телефони - IP SIP, аналогови  или мобилни дигитални с бутони работещи по GSM мрежата от второ поколение = 2G.
Имате голям късмет на този форум, че умни хора като мен ви образоват и ви отварят очите от време на време.

Не знам какви са предпочитанията на потребителите относно App vs Сайт, но съм склонен да вярвам, че ще предпочетат сайта, освен ако приложението ти не предлага нещо, което сайта не може. Един единствен път съм правил приложение за онлайн търговия, което имаше смисъл да бъде направено, но клиентите вече си имаха разработен сайт, а идеята им се оказа много печеливша.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.