Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

колко хора използват браузър на телефона си?

Featured Replies

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Ето го заглавието :
колко хора използват браузър на телефона си?

И къде в отговорът и се съдържа цифрово изражение на отговора на въпроса:

преди 2 часа, Белгиеца написа:

думичката телефон не означава само и единствено смартфон.
Има различни телефони - IP SIP, аналогови  или мобилни дигитални с бутони работещи по GSM мрежата от второ поколение = 2G.
Имате голям късмет на този форум, че умни хора като мен ви образоват и ви отварят очите от време на време.

Написа роман, несъдържащ такова нещо. Умен? Не ме разсмивай, ве, куха лейко!

За хората около мен нищо не мога да кажа, защото не се вълнувам какво ползват на телефоните си. 
Що се отнася до мен, никога не съм ползвал мобилния Chrome, защото нито като интерфейс ме впечатлява, нито като функционалност. Ползвам Mozila на телефона, първо защото има възможност за инсталиране на добавки като AdGuard, чрез които сайтовете не са ми набити с реклами, пък и страниците зареждат по-бързо ,като не се налага да зарежда рекламното съдържание. Ютюб също е без реклами през браузера, както и може да се слуша музика чрез него на заключен екран. Графичния интерфейс също ме радва, мога да си извеждам най-отпред и подреждам най-ползваните сайтове. 
Приложения крайно избягвам да свалям, нито ми е нужно излишно да ми хабят памет, нито ми е нужно излишно да точат батерия, ако не с работа на заден план, то с изскачащите за тях актуализации. 

Преди години ползвах AdBlock Browser. Много лек и бърз е, но и функционалността му е доста скромна. 

Аз само не разбрах темата специално за Андроид потребителите ли е?
Понеже не малко хора ползват и iOS...

Samsung Galaxy S23 Ultra: Size 6.8 inches, Resolution1440 x 3088 pixels
Apple iPhone 15 Pro Max: Size 6.7 inches, Resolution1290 x 2796 pixels

И на двата телефона неограничен мобилен интернет (моят регион е в ТОП-5 на света по качество, висока скорост и ниска цена на мобилен инетрнет).
Ползвам само браузер с включена опция desktop view.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

...

Бабо Магдалено,
пак мяташ по върбите. Гъзурчиш се на предната седалка като глист, плетеш паяжина от кабеляци и антики, за да подкараш контакт с извънземните.
dacia

Завари двата супер сателитни легена на покрива, докато чакаш на светофара. Онлайн ще си с украинките!
Даже вземи на Магдаленчо водните боички и нарисувай емблема.

дачия

Сега става ясно, защо криеш радиото в жабката, мда.

Ти верно си се взел за овален мозък.
Като не ти изнася кубчето на А1, купи еSIM бе shaped viola case. 11.90лв/мес за неограничен интернет. 166лв на година. Това колко печени пилета са? Поносимо е! Вдигаш hot-spot и гледаш онлайн BG-телевизии на голям екран, What's Up, Telegram, Viber, Wase и каквото ти трябва.

И остави таблета на Магдалечно на мира, да може спокойно да си показва домашните на професора и в междучасието да лъска.
$100 струва китайски 10.6 инчов таблет с SIM-порт днес. Безплатното Wi-Fi там е безплатна клизма за клошари. Порт 80/8080 е само възможен, на останалите тесла.

На всичките ми автомобили на волана има бутон с пиктограма слушалка. Звъниш, клацам бутона и по време на движение разговарям. Стереото в вратите се превръща в слушалка, а микрофона в волана съответно то. А на фабричен дисплей на предното табло извеждам видео-конферентен разговор. В кой век живееш с този SIP сървър и изключени винтажен телефон в джоба?

Ново 20!
Ангелът и Магдаленчо по лайф, а ти пъдарин в тази схема, да не би арабуха ти отвее кацата с чукачки от немския амазон! Ха ха ха ...

преди 8 минути, Profruit написа:

Samsung Galaxy S23 Ultra: Size 6.8 inches, Resolution1440 x 3088 pixels
Apple iPhone 15 Pro Max: Size 6.7 inches, Resolution1290 x 2796 pixels

Oт кой си по-доволен?
Резолюцията да я оставим настрана.

И от двата доволен.
Предпочитам първия, заради хилядите "гъдулки".
Вторият повече за парлама, скок от Apple iPhone 12 Pro Max и го ползвам като руса секретарка: ало-ало, фотки, What's up,  епълската карта, следване на Белгиеца по форумите, но реално да затворя еко-системата. Исках човешки таблет и човешки умен часовник.
И не купувайте неоригинални magsafe зарядки. Докарани на вид, но ментаци като изпълнение и прегряват епълските устройства.

преди 5 минути, Profruit написа:

но реално да затворя еко-системата.

iPad+Аpple Watch предполагам? (MacBook и тнт)

Благодаря за споделеното мнение!

Първите две изброени към телефона. Нямам MacBook (ползвам Debian/Ubuntu oт десетилетия и не страдам от неговата липса).
Цените им са дървено дърво, та конски и  пътувам до безмитна зона на 600км, за да заобиколя 18% ДДС.

Новия iPhone 16 Pro Max + Apple Watch Ultra 2  ми го предлагат днес за 4854.36лв. Това е половина дачия комби 2016г. 
Подобно е и за Galaxy S24 Ultra и часовника.

И двата идват с ИИ, което е изкушава и пенсионира текущите ми джаджи, но ще го преживея. Реално, което блазни в новите модели е наличието на моментален преводач асистент на произволен език. Ни Магдаленчо, ни ангела владеят български, а това е начина, да си побъбря с тях, но като го гледам монтанския колко пъти ми отхвърля офертата, да им дойда на гости, май и това ще преживея.

• Автор
преди 8 часа, piх3l написа:

Не знам какви са предпочитанията на потребителите относно App vs Сайт, но съм склонен да вярвам, че ще предпочетат сайта

и аз така си мислех, обаче в действителност е точно обратното.
очевидно е, че мнозинството кара само на приложения. това е по-лесният вариант. за добро или лошо. да му мислят, тези които планират да стартират нов сайт. направо да правят/да поръчват мобилно приложение. и хостинг-компаниите и те ше пострадат. а google ще става все по-голям и по-силен.

преди 3 минути, Profruit написа:

Нямам MacBook (ползвам Debian/Ubuntu oт десетилетия и не страдам от неговата липса).

Знае ли човек-може и да имаш MacBook дето прашасва ама така е с непознати :) 

Друго да те питам понеже си с 15-ка -18.1 дойде ли като официален ъпдейт или все още е Public-Developer beta? (Intelligence и другите щуротийй?) 

преди 11 минути, Църо Арматурата написа:

...-18.1 дойде ли като официален ъпдейт или все още е Public-Developer beta? (Intelligence и другите щуротийй?) 

Да, дойде - 18.01
и нямам дертове с батерията. 😎

току-що, Profruit написа:

Да, дойде - 18.01
и нямам дертове с батерията. 😎

Значи все още е бета 18.1,понеже и аз съм с 18.0.1 към настоящит момент.

преди 1 час, Църо Арматурата написа:

Значи все още е бета 18.1,понеже и аз съм с 18.0.1 към настоящит момент.

18.1 се очаква другата седмица по някое време да цъфне. Това което видях като цяло от ИИ, не  ме впечатлява. Генерира картинки от няколко снимки. Картинки...Не виждам смисъл да ъпгрейдвам 12-ката.  Сменявам батерията и продължавам докато му спре поддръжката, а това ще е след поне 3 години.

преди 1 минута, *S197* написа:

18.1 се очаква другата седмица по някое време да цъфне. Това което видях като цяло от ИИ, не  ме впечатлява. Генерира картинки от няколко снимки. Картинки...Не виждам смисъл да ъпгрейдвам 12-ката.  Сменявам батерията и продължавам докато му спре поддръжката, а това ще е след поне 3 години.

То цялото ИИ май важи за модели от 15 нагоре.Apple Intelligence имам предвид. 

преди 3 часа, Profruit написа:

Като не ти изнася кубчето на А1, купи еSIM . 11.90лв/мес за неограничен интернет. 166лв на година. Това колко печени пилета са? Поносимо е! Вдигаш hot-spot и гледаш онлайн BG-телевизии на голям екран, What's Up, Telegram, Viber, Wase и каквото ти трябва.

Ти пак си писал на иврит с български думи.
Я обясни на народа какво имаш предвид, може пък на някой да му е полезно.

преди 2 часа, l-8 написа:

и аз така си мислех, обаче в действителност е точно обратното.
очевидно е, че мнозинството кара само на приложения. това е по-лесният вариант. за добро или лошо. да му мислят, тези които планират да стартират нов сайт. направо да правят/да поръчват мобилно приложение. и хостинг-компаниите и те ше пострадат. а google ще става все по-голям и по-силен.

Не мога да кажа, няколко човека не са представителна извадка. Но сайт трябва да има, със сигурност.

Първо, сайта можеш да го рекламираш по-добре. Едно е да пратиш на хората линк с добре подбран домейн, който да им се набие в главата, а съвсем друго е да им пратиш линк към Google Play (а те да са с iPhone или Huawei).

Второ, мога да ти дам същия брой хора (включително аз), които предпочитат сайтове пред приложения.

Както казах по-горе, приложенията трябва да предлагат някакви функции, които сайтовете не могат. Или по някакъв начин да улесняват използването, примерно електронното банкиране, някой фитнес ап, on-board diagnostic, чатове и т.н.

И не на последно място, едно приложение трябва да го поддържаш за 2 платформи и да пишеш минимум на два езика... освен ако не си готов да ползваш мултиплатформени решения разбира се, като Flutter и онова лайно, React Native.

преди 7 часа, Църо Арматурата написа:

То цялото ИИ май важи за модели от 15 нагоре.Apple Intelligence имам предвид. 

Точно така. Споко не е голяма загуба. На скоро се изръсих за нова щайга, не ми се дават 2 и 500 за нов телефон.  А по темата - не виждам защо да не се ползва браузера. Сайтове милиарди и не всичко има мобилно приложние. Темата е ламерска.

на 25.10.2024 г. в 14:00, l-8 написа:

здравейте,

какви са вашите впечатления? колко процента от хората около вас използват браузър, когато правят нещо с телефона си?

моите впечатления са, че все по-малко хора използват браузър. те даже изобщо не разбират какво е браузър.

една от масовите практики е - за да намери някакъв сървиз, уебсайт или каквото и да е друго, патк... потребителят отваря google. но google - мобилното приложение, а не да отвори chrome --> отметки --> уебсайта google.com --> там да търси и като намери подходящия резултат да го запомни в 'отметки'. или пък още по-малко да направи тематични папки/групи със съответните отметки. и така всеки път, когато потребителката иска да разгледа любимия си сайт за дрехи, обувки или козметика, тя вместо да отвори отметката в браузъра, стартира google-мобилното приложение и прави търсене!!! и така за всяко нещо по 1000 пъти! вместо да го запомни в браузъра, тя всеки път прави търсене. е как google няма да има милиони и милиони посещения!? на всичкото отгоре тия хиляди търсения й ядат и от отпуснатите по плана й мегабайти. та така печелят и телекомите - като свършат мегабайтите, дай нови мегабайти и т. н.

и като не искат да използват браузър - инсталирай приложения! щот с приложението - лесно, кликаш на иконката и готово. до там е стигнало, че ако един уебсайт го няма и като мобилно приложение, масовият потребител изобщо няма да разбере за него! и затуй дърпай приложения, инсталирай докът можи! целият телефон наблъскан с приложения. по 10-15 панела с приложения!

вече съм сигурен, че 80% от хората над 50 г. даже изобщо не знаят какво е браузър. те също не знаят въобще какво е интернет и уебсайт. даже нямат никаква минимална представа. веджъж като говорих с една колежка и викам: запиши го с текстовия редактор в един файл да не го забравиш (вече не помня за какво бяхме говорили) а тя - какво е това текстов редактор? жена на около 45 г. беше с последен модел на samsung преди година и половина.  

...винаги...

...само браузъри...

...основния-Sleipnir...японче...поддържа много табове...

...втория-A-Browser...

...ако нещо за сваляне се ,,опъва"-Firefox...

...иначе сигурно още двайсетина имам инсталирани...не ми се проверява сега...

...може би им е по-удобно на ползващите социални мрежи да влизат през приложение...не препоръчвам...влизайте си през браузърите...

...ся погледнах годините...

...дет ни пенЦионира...в Турция-да...

...на 52 съм...

...дет съ вика-млаТ съм ощИ...

на 26.10.2024 г. в 19:09, *S197* написа:

Точно така. Споко не е голяма загуба. На скоро се изръсих за нова щайга, не ми се дават 2 и 500 за нов телефон.  А по темата - не виждам защо да не се ползва браузера. Сайтове милиарди и не всичко има мобилно приложние. Темата е ламерска.

Дойде ...без ИИ глупости за моя модел:

leMFwEg.png

Да видим сега батерия+Контролен център и Галерия как ще се държат....

на 29.10.2024 г. в 2:58, Църо Арматурата написа:

Дойде ...без ИИ глупости за моя модел:

leMFwEg.png

Да видим сега батерия+Контролен център и Галерия как ще се държат....

ИИ май е само за американския пазар за сега...

на 30.10.2024 г. в 20:49, *S197* написа:

ИИ май е само за американския пазар за сега...

Да,да-то още на бета версиите пишеше че няма да е достъпен за Европа и Китай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.