Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Майка ми ми угася РСто постоянно ! >:(

Featured Replies

Е, вече се изнервих. От доста време майка ми постоянно следи дали си изгасям РСто вечер като легна. Ако не съм го угасил тя идва и го ДЪРПА ОТ КАБЕЛА, при което аз направо ми идва да я удуша, но си замълчавам някой път. Бяхме се хванали на бас с нея, че ако лекар каже че няма нищо нередно в тва РСто да работи, ще си работи и няма да го пипа, данослед като лекари й казаха че няма никаква нередност в това РСто да бачка тя продължава, защото ен е станало на нейното. Опитвал съм какви ли не вариянти, след като го угаси да стана ид аго включа (мекара ми да работи е, че е сървър на един от нашия интернет доставчик временно и когато се изключи -> няма сървър). Другия е когато го нагласа в определен час да се включи, обаче не знам кога идва вече да го проверява. Ако знаете как да ми помогнете или да си икажете мнението пишете..майка ми е фанатичка, знам..доста хроа са ми го казвали..

Няма нищо лошо в това компа да работи вечер (освен ако е много шумен и ти пречи да спиш. Просто го обясни на майка си. Ако е човек на място ще прояви разбиране. Ако не се съгласи с теб, кажи да изложи аргументите си. Ако ти се струват смешни , можеш да я набиеш. biggrin.gifbiggrin.gif

Опитай се да и обясниш че не се гаси така.Бившия ми шеф така се караше на жена си че изключвала компютъра като котлон,поработи и като свърши от контакта направо :P

Хахахаха да ти кажа преди време брат ми изкара доста тежка бронхопневмония и дядо ми набеди, компютъра, че е виновен той го бил заразил представи си biggrin.gif ...Понякога тези възрастни са ужасно инати и нищо, че не разбират, те знаят най - добре...Въпреки, че си говорил с нея говори пак и внимателно си подбирай думите...може и да я убедиш с малко повече постояннство cool.gif

Майка ми лятото го спираше защото ставало много топло но сега си работи 24 часа и не се караме...Кажи и на майка ти че и да работи да не работи няма никаква разлика(освен тока)

Кажи й, че през зимата компютъра действа като радиатор....

Действа.

Ами то и няма смисъл да работи денонощно. За какво? Да ти "ври" на главата само и да ти "тормози" съня.. няма защо просто. Остави го да почива "животинчето", изключвай си го сам.. пък и животът не е само компютри :)

Макар и да хаби ток колкото една крушка аз не бих спал на включен компютър :) .Или се съгласи с майка си или я убеди,че компа не хаби толкова много ток.Поговори с нея ,разбери защо държи да е изключен.Неможе да няма теза,не може да няма нещо вярно в думите и .Така,че вслушай се .Може би майка ти не е "фанатичка",а просто се грижи за твоето здраве и спокоен сън (то пък като лекаря е казал,че няма нищщо лошо какъв е смисъла.Пък и ако това не помогне просто спи в друга стая и си остави компа да работи ако наистина е наложително да стои цяла нощ включен. cool.gif

Еееее,като чета тези постове ми става лошо и усилеено.Ще взема най-накрая да ти подаря един пистолет и да си разчистиш сметките angry.gif

Ами то и няма смисъл да работи денонощно. За какво?

:whist: Има смисъл ако сийдва.

Човека си оставя включено PCто, защото иска да му е включено PCто, има си причини за това, колко и странно да им се вижда на някои. :whist: А какво общо има това, че живота не е само компютри, като през тва време той спи, пък и от къде знаете на кой живота му какво е... biggrin.gif Може да пробваш да заключваш стаята си, ако имаш ключ, за да разбере майка ти, че си сериозен като и говориш, защото явно иначе не разбира. :)

Е, вече се изнервих. От доста време майка ми постоянно следи дали си изгасям РСто вечер като легна. Ако не съм го угасил тя идва и го ДЪРПА ОТ КАБЕЛА, при което аз направо ми идва да я удуша, но си замълчавам някой път. Бяхме се хванали на бас с нея, че ако лекар каже че няма нищо нередно в тва РСто да работи, ще си работи и няма да го пипа, данослед като лекари й казаха че няма никаква нередност в това РСто да бачка тя продължава, защото ен е станало на нейното. Опитвал съм какви ли не вариянти, след като го угаси да стана ид аго включа (мекара ми да работи е, че е сървър на един от нашия интернет доставчик временно и когато се изключи -> няма сървър). Другия е когато го нагласа в определен час да се включи, обаче не знам кога идва вече да го проверява. Ако знаете как да ми помогнете или да си икажете мнението пишете..майка ми е фанатичка, знам..доста хроа са ми го казвали..

Хъм, абе няма спасение. По-добре я послушай! След време, ще я разбереш.

laugh.gif Да те успокоя малко, то с майки на глава не се излиза.... biggrin.gif

Но наистина, ако е възможно Ти си го изгасяй PC-то, за да не ти се налага де се изнервяш до крайност. :whist:

laugh.gif Да те успокоя малко, то с майки на глава не се излиза.... biggrin.gif

Излиза се излиза се - ама не ти, а тате може да го направи това biggrin.gif (освен ако не е мъж под чехъл :) ) Що се се отнася до нея разбирам я, всяка майка гледа да направи най-доброто за детето си... Що се отнасясдо теб ако си на 14 години(ако вярвам на това което си написал) още така да си се привързал към компютъра си, че да не се изключва - и аз бих ти го изключвал, но по по- цивилизован начин.

Направете сделка, че ще откажеш алкохола и цигарите, ако ти остава компютъра пуснат. biggrin.gif Ако не пушиш, заплаши я, че ще пропушиш. biggrin.gif

Виж намери някой, който има влияние над майка ти, да работи в твоя полза.

Пробвай да защитиш своето с убедителни аргументи , ако не стане така, не остава друго освен бой, който не е препоръчителен biggrin.gif

Пробвай да защитиш своето с убедителни аргументи , ако не стане така, не остава друго освен бой, който не е препоръчителен biggrin.gif

Ама, моляте какви са тези съвети, момчето може да си помисли, че са истина.... ;)

Макар и да хаби ток колкото една крушка аз не бих спал на включен компютър

Това , че гори ток колкото една крушка незнам кой ти го е казал , но те е излъгал . Лично на моето захранване пише 350W и май повечето са толкова горе долу ( или се лъжа ). Една крушка от по-силничките е 100W . По мои сметки 1kW=1000W=грубо 3 часа работещ комп.= 0.22лв. пак грубо= десетина лв. и отгоре на месец ( още по груба сметка).

Някой вещ в нещата ще помоля да направи по-точна сметка.

Аз лично не виждам смисъл да го държиш по цял ден включен, ако най-малкото не си оставил нещо да се тегли от нета . Освен това се състарява и системата . Не ,че ще го ползваш тоя компютър с години де.

• 2 седмици по-късно...

Тази сметка не е вярна. Не си сметнал монитора, но е приблизително толкова с него. Моето "сървърче" Dell GX-50 (Cel 900) консумира < 5 лв /мес. на фирмен ток. Без монитор.

По темата: Такова изключване е вредно за харда и файловата му система. С възрастни въобще не отваряй темата "ток" че тогава и за 2 часа на ден ще мечтаеш. Като трябва да работи изключи само монитора. Така ще си мисли че не работи, а ще консумира само половината ток.

Тази сметка не е вярна. Не си сметнал монитора, но е приблизително толкова с него. Моето "сървърче" Dell GX-50 (Cel 900) консумира < 5 лв /мес. на фирмен ток. Без монитор.

По темата: Такова изключване е вредно за харда и файловата му система. С възрастни въобще не отваряй темата "ток" че тогава и за 2 часа на ден ще мечтаеш. Като трябва да работи изключи само монитора. Така ще си мисли че не работи, а ще консумира само половината ток.

Е,все пак бръмчи,но...Също така има лоши излъчвания от компютъра,който не са приятни.Всеки родител се гриже за детето си,в тоя случей ние и да му даваме съвети сме безполезни.Доколкото тока-Като изключи и монитора ще ххарчи около 2лв. :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.