Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замръзване на лаптопа без BSOD.

Featured Replies

Аз, а и не само аз, винаги ъпгрейдвам драйвери и не съм имал такива проблеми или забавяния. Дано всичко да е наред, а furmark малко се е случвало да убие не една или друга видеокарта, така че като го ползваш имай едно наум.

• Отговори 89
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В линка който е дал Георги : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/livekernelreports-watchdog-crash-dumps-gpu/a1818f2d-10c0-444d-b3b3-abee1592004a има дадено някакво решение: Та

• Като гледам DMP файловете е от видео картата или от драйвера за видео картата (както и предполагах): Това е от единия DMP: Това е от другия dmp: dwm.exe обикновено отговаря за видео

• Няма замръзване, поне за сега не съм забелязъл.

Публикувани изображения

преди 1 час, Raze написа:

Аз, а и не само аз, винаги ъпгрейдвам драйвери и не съм имал такива проблеми или забавяния. Дано всичко да е наред, а furmark малко се е случвало да убие не една или друга видеокарта, така че като го ползваш имай едно наум.

За драйверите съм съгласен, за FurMark не чак толкова. В смисъл поне при бързо тестовите профили. Вече ако се тества на Custom с часове има такава вероятност. Но пак съм уточнил по време на теста да се следят температурите назад. А иначе съм абониран за 2-3 канала за поправки на видео карти и винаги ползват и него за тест за да преценят дали даден ремонт е успешен. Но определено не е инструмент за всекидневна употреба.

https://www.youtube.com/@northwestrepair

Видео картата не винаги се разваля от прегряване! Тези неща ги знаят хората които се занимават с ремонт на компютри или са работили в сервиз.

Има толкова много неща които могат да изгорят от тестове които товарят видео картите, температурата на чипа може да не е висока и пак да изгори.

току-що, NovakJ написа:

Видео картата не винаги се разваля от прегряване! Тези неща ги знаят хората които се занимават с ремонт на компютри или са работили в сервиз.

Има толкова много неща които могат да изгорят от тестове които товарят видео картите, температурата на чипа може да не е висока и пак да изгори.

Ясно, че не е само от прегряване, но при готовите профили няма заиграване с волтажи. Не е задължително да си се занимавал със сервиз за да ги знаеш също и от обща култура! Който е ползвал MSI AfterBurner и подобни е наясно.

Отделно за н-ти път казвам, че теста не е за всекидневна употреба. Но щом има някакъв проблем и се е стигнало дотук явно няма друг начин. Те повечето такива програми за тестване и на другите компоненти също могат да доведат до нежелани ефекти, защото всички те натоварват и СТРЕСИРАТ хардуерна на макс. Но няма друг начин да се провери дали даден компонент е ок. Затова и клокърите и други също ползват такива после за да проверят стабилността. А ако сдаде багажа е ясно, че трябва да се смени (дори да е гаранционна може да не признаят гаранцията ако усетят, че е тествано и затова споменахме вече няколко пъти, че гаранционните е добре да бъдат връщани за гаранционно обслужване), но и да не е гаранционна...ако компонента си е бил на път да умре теста най-много да е ускорил процеса. И при двата случая следва замяна. То щом се е стигнало дотук човек няма много избор.

Така или иначе потребителя ми писа, че проблемите продължават. Явно ще трябва замяна на компонент. Но лаптопите не подлежат на лесна поддръжка и може да се наложи да смени машинката. Но проблема определено явно си е хардуерен.

• Автор

Бях го оставил в Sleep моде събуждам го днес и гледам на ново грешките и пак беше зацепил ето новите Dump-ове. За Watchdog - Hardware error за Shut down unexpectedly - 112824-7125-01.dmp 

Направо се отчаях вече.

112824-7125-01.dmp WATCHDOG-20241128-0300.dmpimage.png.72518e802bf0e0e66aeb748548b86488.png

Sleep използва RAM-a, за разлика от Hibernate който пише по диска. Явно Рам-а ти прави магариите и оттам и картата и т.н. Може би е за смяна. Но си пише ясно хардуерна грешка.

А иначе лаптопа на батерия ли го държиш? Ако да, пробвай да я махнеш и да го държиш само на ток от мрежата.

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Sleep използва RAM-a, за разлика от Hibernate който пише по диска. Явно Рам-а ти прави магариите и оттам и картата и т,н. Може би е за смяна. Но си пише ясно хардуерна грешка.

А иначе лаптопа на батерия ли го държиш? Ако да, пробвай да я махнеш и да го държиш само на ток от мрежата.

Не в тока е но батерията е вътре и тока минава през нея. Но не знам какво да правя. Искам да знам точно от къде е проблема защото тествах рамта с memtest86 и не показа никаква грешка.

Това е Log-a от Event Viewera

Event viewer.evtx

преди 29 минути, Phantom007 написа:

Не в тока е но батерията е вътре и тока минава през нея. Но не знам какво да правя. Искам да знам точно от къде е проблема защото тествах рамта с memtest86 и не показа никаква грешка.

Отваряш капака. Батерията е на контакти към дънната платка. Развиваш болтчетата на батерията, след което я премахваш.

Тестваш само на адаптер. Често повредена батерия води до различни проблеми, включително и като твоя.

Ако отново проблема остава, сваляш паметите и почистваш с гумичка за моливи контактите им и от двете страни и ги монтираш на място, като първо пробваш с една, после и с двете. Не затваряй капака по време на тестовете ако си на бюро.

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Отваряш капака. Батерията е на букса към дънната платка. Вадиш буксата и развиваш болтчетата на батерията, след което я премахваш.

Тестваш само на адаптер. Често повредена батерия води до различни проблеми, включително и като твоя.

Ако отново проблема остава, сваляш паметите и почистваш с гумичка за моливи контактите им и от двете страни и ги монтираш на място, като първо пробваш с една, после и с двете. Не затваряй капака по време на тестовете ако си на бюро.

Със кой тест да ги пробвам

• Автор
преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Няма нужда от тестове. Просто го ползвай и следи за въпросния проблем.

Готово не съм махал плочките памет само батерията сега какво да направя за да го тествам.

преди 52 минути, Phantom007 написа:

Бях го оставил в Sleep моде събуждам го днес и гледам на ново грешките и пак беше зацепил ето новите Dump-ове. За Watchdog - Hardware error за Shut down unexpectedly - 112824-7125-01.dmp 

Направо се отчаях вече.

112824-7125-01.dmp 2.5 MB · 0 изтегляния WATCHDOG-20241128-0300.dmp 448.58 kB · 1 изтегляне image.png.72518e802bf0e0e66aeb748548b86488.png

За да не повтарям ще покажа един от предните ми коментари. :)

на 27.11.2024 г. в 12:35, NovakJ написа:

Ще забележиш. Съвсем скоро ще е. След като започне пак да забива, имаш два варианта:

Вариант едно, установяваш коя е проблемната плочка и оставяш само работещата.

Вариант две, който е за предпочитане подменете и двете плочки с РАМ.

Всичко останало е временно.

Масово в лаптопите слагат памет самсунг която не е от най-хубавите.

• Автор
току-що, NovakJ написа:

За да не повтарям ще покажа един от предните ми коментари. :)

Масово в лаптопите слагат памет самсунг която не е от най-хубавите.

Разбрах какво да правя сега след като го отворих.

преди 1 минута, Phantom007 написа:

Разбрах какво да правя сега след като го отворих.

Каквото те е посъветвал колегата Джош. Почисти паметите изключи батерията и следи за проблема. Ако го направи извади едната плочка рам памет и следи за проблема.

• Автор
преди 2 минути, NovakJ написа:

Каквото те е посъветвал колегата Джош. Почисти паметите изключи батерията и следи за проблема. Ако го направи извади едната плочка рам памет и следи за проблема.

Нямам гумичка. И как да следя за тези проблеми не мога да го оставя така да работи с отворен капак.

Може и да не го покаже по горе написах че е произволно. Дайте някакъв тест или?

преди 1 минута, Phantom007 написа:

Нямам гумичка. И как да следя за тези проблеми не мога да го оставя така да работи с отворен капак.

Другото което са ти казали в коментарите е да се обърнете към сервиз!

Нека не забравяме, че това тук е форум и ние можем само да дадем съвет, мнение.

• Автор
преди 9 минути, NovakJ написа:

Другото което са ти казали в коментарите е да се обърнете към сервиз!

Нека не забравяме, че това тук е форум и ние можем само да дадем съвет, мнение.

Ако конкретно ти не можеш да ми помогнеш в момента ще съм благодарен да не ми пишеш нищо. Благодаря.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Sleep използва RAM-a, за разлика от Hibernate който пише по диска. Явно Рам-а ти прави магариите и оттам и картата и т.н. Може би е за смяна. Но си пише ясно хардуерна грешка.

Махнах батерията, и съм пуснал Windows Memory Diagnostics tool-a на едната плочка и после другата. Изглежда пак стигна до 21% и зацепи ще го изчакам.

преди 20 минути, Phantom007 написа:

Готово не съм махал плочките памет само батерията сега какво да направя за да го тествам.

Ползвай го така без батерия, за да се види дали проблема е от нея.

Ако проблема се прояви, тогава сваляй и почисти слотовете на паметите. Не е сериозно да казваш, че нямаш гумичка за моливи... Можеш да ги почистиш и спамучни тампони напоени с медицински спирт и да ги подсушиш преди да ги монтираш.

• Автор
преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Ползвай го така без батерия, за да се види дали проблема е от нея.

Ако проблема се прояви, тогава сваляй и почисти слотовете на паметите. Не е сериозно да казваш, че нямаш гумичка за моливи... Можеш да ги почистиш и спамучни тампони напоени с медицински спирт и да ги подсушиш преди да ги монтираш.

Добре, нямам гумичка защото училището съм го завършил преди 10 години и не ми се е налагало да купувам. Windows Memory Diagnostics tool-a ще покаже ли ако има нещо?

На 21% complete и overall е на 10% процента с едната плочка изглвжда пак зацепи така.

преди 6 минути, Phantom007 написа:

Windows Memory Diagnostics tool-a ще покаже ли ако има нещо?

Не разчитай на този тест. Аз съм на мнение, че с паметите няма проблем, освен ако не е добавяна или подменяна. Последно, само след заспиване ли има проблем? Ако е така, спри хибернацията за проба -> Как да деактивирате и активирате отново хибернацията - Windows Client | Microsoft Learn

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Не разчитай на този тест. Аз съм на мнение, че с паметите няма проблем, освен ако не е добавяна или подменяна. Последно, само след заспиване ли има проблем? Ако е така, спри хибернацията за проба -> Как да деактивирате и активирате отново хибернацията - Windows Client | Microsoft Learn

Заспиване e (sleep) човек. Не e хибернация (hibernate). 

П.с не може ли да прегледате логовете който пратих одеве и да кажете точно от кое е.

• Автор
преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Fast starup включен ли е от опциите на захранването? Ако да, махни отметката.

How to Enable or Disable Fast Startup on Windows 11 - Lenovo Support US

И него съм го изключил. Не е.

• Автор
преди 46 минути, Joss Bomon написа:

Fast starup включен ли е от опциите на захранването? Ако да, махни отметката.

How to Enable or Disable Fast Startup on Windows 11 - Lenovo Support US

Купих си Karhu Ram Test пуснал съм първо едната и после другата. Ако се окаже, че не е рамта е най вероятно батерията. А се сетих друго понеже Windows 11 24H2 е най новата версия, дали е възможно драйвъра на видеокартата да не поддържа тази версия на Windows понеже този драйвър 24.6.1, който не е наличен за 5625U APU-то го няма в секцията previous drivers и някой драйвъри липсват за старите Vega графики.

Цитат

Yes, a watchdog freeze or black screen BSOD can occur if the graphics driver does not support Windows 11 24H2. Compatibility issues often arise when using newer drivers that may not be optimized for the latest OS version, particularly if older drivers are unavailable for your specific APU model, like the Ryzen 5 5625U. Users have reported similar problems with driver updates leading to system instability and errors after Windows updates. Ensuring that you have the correct and latest driver compatible with your system is crucial for stability.

Не е никак стара машината за 24Н2. Инсталирай си последния драйвер 24.9.1, наличен е точно за твоя процесор. Ако в раздел Настройки -> Windows Update -> Разширени опции -> актуализации по избор има някакви актуализации, снимай да видим какви са.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.