Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разликата между телеологически вероучения и другите.

Featured Replies

Всеки вярва в нещо, но някои са научени във вяра. 

Вероученията са "много", но кое по или най се доближава до истината, за какво е човек и света около него? 

Аз съм атеист. Вярвам с цялото си съзнание в извънземни и изграждането от тях на човека и света. Имам приятел историк до мозъка на костите си. За него всичко има обяснение, чрез добре развит човешки интелект в развитието на човечеството, независимо че е било преди хиляди години (дори и пирамидите). А вярващи хора познавам много (за тях нямам желание да коментирам).

преди 38 минути, (:IdioibI:) написа:

Вероученията са "много", но кое по или най се доближава до истината, за какво е човек и света около него? 

Ти пак ли почваш. Остави хората да вярват или да не вярват. Това е тяхно право. И не ги наричай грешници или неверници. Всичките ви там мръсни вероучениица са направени да всяват страх и подчинение. В колко теми трябва да се показва и доказва това.

Колкото до тия дето са "научени" на вяра, те са с промит мозък. Вместо да си оправят проблемите или да се борят те седят и викат господи помогни или помилуй.

преди 19 часа, (:IdioibI:) написа:

В това вярвам аз . 

преди 26 минути, some_spirit написа:

кой учения спадат към телеологически вероучения ....... ?

Всички , които включват обяснения за задгробен живот и връзката му със земния .

и кои са те?

досега май не съм срещал тази дума "телеологически" и на мен ми звучи като - "телета" и "логически" ха ха

християнството и  Библията спадат ли към телеологическите вероучения или те са теологични (от теология) учения за Бога

преди 20 минути, some_spirit написа:

и кои са те?

досега май не съм срещал тази дума "телеологически" и на мен ми звучи като - "телета" и "логически" ха ха

християнството и  Библията спадат ли към телеологическите вероучения или те са теологични (от теология) учения за Бога

Автора сигурно е допуснал граматична грешка . Би трябвало да се говори за ,, теология " науката за Бога и Задгробният Живот .

наздраве тогава на автора как ще угояваме телетата във фермата на дядо ви Бог ....... (следва половинчасово смеене)

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Автора сигурно е допуснал граматична грешка . Би трябвало да се говори за ,, теология " науката за Бога и Задгробният Живот .

Дали или е нарочно? 

преди 3 часа, some_spirit написа:

кой учения спадат към телеологически вероучения ....... ?

Такива като теб. 

...

Темата не е за задгробния живот, а за вярата във всичко друго извън Бог. 

на 6.12.2024 г. в 17:57, (:IdioibI:) написа:

я виж какво си написал в първия ти пост, под "вероучение" се разбира религия някаква си, така че сега пишеш за някаква си вяра за всичко извън Бога, на колко ракии си

• Автор
преди 9 минути, some_spirit написа:

я виж какво си написал в първия ти пост, под "вероучение" се разбира религия някаква си, така че сега пишеш за някаква си вяра за всичко извън Бога, на колко ракии си

Ти в какво вярваш? В мен или в "телето", което е в теб? :) 

п.п. Защо ми вярваш при положение, че съм на ракия? :) 

Автора не е допуснал граматична грешка.

Цитат

Телеологическият тип мислене изглежда компрометиран за съвременната наука, още от времената на Галилей и Декарт насам.
В такъв случай, важен е въпросът, дали едно такова централно за дарвинизма понятие като понятието оцеляване (survival) може изобщо да бъде мислено не-телеологически.

Цитат

Книгата на Адлер „Über den nervösen Charakter“ („Невротичният характер“) очертава неговите ранни ключови идеи. Той обсъжда, че човешката личност може да бъде обяснена телеологически, отделни елементи са доминиращи от водещата цел за свой идеал на несъзнателното на индивида, за да превърне чувствата на малоценност в превъзходство (или по-скоро в пълноценност).

Цитат

Телеологически етически теории. Утилитаризъм същност и основни разновидности. Аргументи за и против утилитаризма в етиката. Предимства и недостатъци на утилитаризма в медицински контекст.

Това са примери, че думата се използва в много други текстове.

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Ти в какво вярваш? В мен или в "телето", което е в теб? :) 

не вярвам в никоя религия, тоест не съм религиозен глупак ......

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

п.п. Защо ми вярваш при положение, че съм на ракия? :)

къде съм писал, че ти вярвам ...........май скоро си измисли и тази глупост

• Автор
преди 5 минути, some_spirit написа:

не вярвам в никоя религия, тоест не съм религиозен глупак ......

къде съм писал, че ти вярвам ...........май скоро си измисли и тази глупост

Но, не отговори на въпроса, т.е. вярваш на себе си, нали? 

п.п. Това от кой си наследил? 

Атеизмът също е вероучение!!! 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Атеизмът също е вероучение!!! 

нито съм религиозен, нито атеист, нито идеализъм (тези вярваха че всичко съществува благодарение само на съзнанието, като изчезнело съзнанието и околния свят изчезвал, големи тъпаци са тези между другото)

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Но, не отговори на въпроса, т.е. вярваш на себе си, нали? 

вярвам на себе си - да или разчитам на себе си, но не такава вяра като религиозните тъпаци

• Автор
преди 2 минути, some_spirit написа:

вярвам на себе си - да или разчитам на себе си, но не такава вяра като религиозните тъпаци

ОК, и кое те прави по-различно от едно теле? 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

ОК, и кое те прави по-различно от едно теле? 

плямпай си глупостите си, не ме засягат толкова много

• Автор
преди 3 минути, some_spirit написа:

плямпай си глупостите си, не ме засягат толкова много

Тогава, защо споделяш мнения в тази тема? :) 

п.п. И, изобщо в раздел религии и т.н.???

преди 18 минути, (:IdioibI:) написа:

Тогава, защо споделяш мнения в тази тема? :) 

п.п. И, изобщо в раздел религии и т.н.???

а, значи в този раздел си пишете само глупости и се обиждате един друг, не го знаех това нещо, според теб  е така, щом ми задаваш такива въпроси

• Автор
преди 23 минути, some_spirit написа:

а, значи в този раздел си пишете само глупости и се обиждате един друг, не го знаех това нещо, според теб  е така, щом ми задаваш такива въпроси

Нищо не значи! :) Прото означава, че мислиш като "теле"! :) 

преди 1 час, plmen88 написа:

Автора не е допуснал граматична грешка.

Това са примери, че думата се използва в много други текстове.

тогава да попитам още веднъж кои са тези телеологически вероучения, че в интернет не пише нищо по въпроса ......

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.