Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Daemon Tools и SPTD драйвъра

Featured Replies

Имам проблем с инсталирането на DeamonTools проблема е :

a2112tb8.png

Ако някои е имал същия проблем да сподели как да го оправя sad.gif

Предполагам става въпрос за предупреждението, че трябва да се инсталира SPTD и да рестартира. То си е напълно нормално.

Добавено: да, точно това е. Инсталирай смело.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Братле нестава като дам ОК и непродалжява инсталацията а ме изхварля и пак таи :@

A][D][O][L][F, извинявам се, че се намесвам по този начин в темата ти, но не смятам за удачно да пускам нова за същата програма:

А с 3-та серия имаш ли такъв проблем? Питам, защото твърде рядко попадам на инсталираща се версия, много често при инсталацията изписва разни съобщения за грешки и ако не я "случа" от първия път вече не мога да инсталирам програмата. Понякога пък се получава и нямам обяснение.

Принципно харесвам точно тази програма, защото е "тясно специализирана" за отваряне на виртуални файлове и нищо друго. Вярно, че има купища други програми, които имат такава опция, но май тя е между другото. Да не изброявам, ама съм ползвал доста от тях и все не ми допадат - имат излишни (лично за мен) опции, а и някои са обърващи.

В момента ползвам FantomCD, но продължавам да търся друга програма, която да се доближава най-много до ограничените, но напълно достатъчни за мен възможности на Daemon Tools. Идеи?

Благодаря :clap:

Това напълно нормално съобщение, че се инсталира SPTD слой, за да може Daemon Tools да функционира и да си върши работата и че този слой не е съвместим с дебъгъри. Просто уведомява потребителя. Не е нито грешка, нито проблем.

Мисля че версията 4.00 е за 64-битов процесор,ако не си с такьв няма да стане.

Версиите 4.00 и 4.03 ги има както за 32 битови, така и за 64 битови процесори.

Според A][D][O][L][F за него е проблем, тъй като след като натисне ОК за потвърждаване, системата го "изхвърля" от инсталацията.

Единственото, за което се сещам в момента, е да изтегли обновената версия на DAEMON Tools 4.0.3 оттук.

С A][D][O][L][F решихме проблема. Изхвърляше го от инсталацията със съобщение Failed to open config key. Проблемът се дължеше на останали файлове във C:\WINDOWS\System32\drivers. След пускане на търсене в тази папка, излизат два файла: sptd.sys и sptdxxxx.sys (същия, но с четирицифрен номер). След изтриването им и рестарт инсталацията на Daemon Tools протече нормално.

• Автор

А аз ти благодаря за изгубеното време дасе занимаваш с мен много Благодаря ! 95 щее от мен ако неме изпривари някои

• 5 седмици по-късно...

В DAEMON Tools 4.0.6 ми се появи странен проблем.Странно че със старата версия нямам главоболия ,но с тази версия при рестарт компютъра замръзва...зарежда си Windows-a отваряш папка или приложение ,но появява се диалогов прозорец и замръзва (продължава да има индикация от курсора на мишката че компютъра мисли ама е нещо като замръзнал...не можеш да килнеш процесите и това е...Даже при извикване на Task Manager-a и той зависва...изчезва ми иконката в SYSTEM TRAY на DAEMON-a и оттам и записа в ADD\REMOVE Programs си замина...Решението лесно влизам си в SAFE MODE изтривам папката на програмката(там има файл за деинсталиране ,но и той не бачка) и после почиствам регистрите...от DEVICE MANAGER-a изключвам/деинсталирам или rollback-вам драйвъра и си качвам старата версия 4.0.3 с която всичко е О.К....Някакви идейки...Нямам други виртуални устройства качени...версията на DAEMON-a си е точна х86 за моето процесорче AMD AthlonXP Barton 2500+...

Най-интересното че ако кача версия 4.0.6 и си спирам компа на HIBERNATE си нямам проблеми ;)

Заподозрял съм SPTD 1.29 :help:

Ами опитай да ползваш новата версия на Daemon Tools, но стария SPTD драйвер.

1) Теглиш SPTD 1.25 (771KB)

2) Инсталираш Daemon Tools 4.0.6

3) Това е желателно да се направи под Safe Mode: Отваряш Command Prompt, намираш къде си теглил SPTD и пишеш sptdinst_x86.exe remove, което ще махне настоящата версия

4) Пак в Command Prompt пишеш sptdinst_x86.exe add, което ще инсталира версия 1.25

Би трябвало да проработи.

Това ясно ама тогава какъв е смисъла от новата версия?Главните промени в нея са именно в този драйвър...

Ще си карам на 4.0.3 и ще чакам за нова версийка.Мерси за отговора :whist:

• 7 месеца по-късно...

Темичката е малко стара но дано някой да отговори!

Значи след като си преинсталирах Уиндолс-а и почнах наред да си инсталирам програми и стигнах до 'Даемон Тулс' но ми изкарва следната грешка при опит да го инсталирам:

This program will instal SCSI Pass Through Direct(SPTD)layer on your computer.

WARNING-SPTD is not compatible With kernel mode debuggers(SoftICE,WinBDG etc.)!

Please cancel setup if you plan to use kernel debugger on this machne.

приемам(давам ОК) и се рестартирва и после след рестарта направо замръзва идентично както с B-boy[styLe]

Пробвах и начина на Night_Raven ,но не се справих с Command Prompt-а

Пробвах и с други програми като алкохол и PowerIso и пак същият проблем след рестарта се прецаква преди да си преинсталирам Уиндолс-а съм нямал такива проблеми незнам просто от каде е :nono:

Има и още

Вчера го изключих и днес на сутрента когато го включих пак беше така 'замръзнал' :P

Редактирано от MaPuXyaH4o (преглед на промените)

Да не би да имаш инсталирани някои от посочените дебъгери - SoftICE, WinBDG или др.?

да ти кажа честно даже не съм чувал за тия така наречени дебъгeри ако можеш да ми обясниш малко по подробно

Редактирано от MaPuXyaH4o (преглед на промените)

Проблема не съществува при мен при по-новите версии на Daemon Tools-a...

Влизаш в "SAFE MODE" (безопасен режим) на Windows-a, който се активира като по време на рестарт на компютъра буквално "припомпваш" бутончето F8...След като заредиш от менюто този режим и се логнеш в Windows-a избираш десен бутон на мишката върху My Computer => Properties => Hardware => Device Manager => деинсталираш драйвера за Daemon Tools-a...

После от Add/Remove Programs деинсталираш самия Daemon Tools и евентуално ако имаш някой дебъгер като WindBG, почистваш регистрите и рестартираш...След това може да изтеглиш новата версия на Daemon-a с поддръжка на по-съвреммените защити от рода на StarForce (все още не се поддържа защитата TAGES) и виж дали пак ще имаш проблеми...Понякого DAEMON Tools влиза в конфликт с друг софтуер (най-често с Nero-то както спомена bildera_)...

http://www.kaldata.com/comments.php?id=215...ht=daemon+tools

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

е благодаря за отговора,но аз НЕРО нямам

И коя е най-новата версия на даемон-а че аз преди карах с някаква и не ми правеше проблеми но защо и след изклучването на комп-а прави същите проблеми ;)

и да си инсталирам ли тоя Starforce ще ми помогне ли с нещо?

е благодаря за отговора,но аз НЕРО нямам

И коя е най-новата версия на даемон-а че аз преди карах с някаква и не ми правеше проблеми но защо и след изклучването на комп-а прави същите проблеми ;)

и да си инсталирам ли тоя Starforce ще ми помогне ли с нещо?

Чети внимателно постовете които се публикуват...Линк към най-новата версия съм ти дал в предния си пост!

Daemon Tools 4.0.9.1

Тогава можеш да караш на по-стара версия 3.47 (старата архитектура), но няма да се справя с най-новите защити...

http://www.disc-tools.com/download/daemon347+md5sum

Или просто да ползваш алтернатива на Daemon Tools (Virtual CD, Alcohol 120%, VirtualClone Drive, PowerIso и т.н.)

А премахваш ли напълно предишните версии на Daemon Tools-a, почистваш ли регистрите...

1. Boot in safe mode and press ESC key when you see on bottom line of display:

"Press ESC to cancel loading SPTD.sys". This will abort loading of SPTD layer.

2. Open registry editor (run regedit) and browse to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\sptd

Change the value "Start" (DWORD) to 4 (i.e. disabled).

[To re-enable SPTD service change the "Start" value back to 0.]

If older version was before 4.06 then also remove System32\Drivers\dtscsi.sys file.

Then reboot your system.

3. Reboot again in normal mode and check if your issue is solved.

Значи опитах се да си инсталирам пакета за интерфейс за Уиндолс който го прави на БГ и след рестарта се прецака пак след всяко рестартване става така май не от този драйвер

Редактирано от MaPuXyaH4o
Нарушаване правилата на форума! (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Значи, проблема ми е следния -> ggdrtdgd.JPG

Теглих всички възможни версий на Daemon Tools -a с този драйвер SPTD, но пак ми дава някаква грешка. :) Ако някой знае как мога да се справя с този проблем, моля да пише, че ми е спешно. sad.gif

Редактирано от Lay-Lo (преглед на промените)

Значи, проблема ми е следния -> ggdrtdgd.JPG

Теглих всички възможни версий на Daemon Tools -a с този драйвер SPTD, но пак ми дава някаква грешка. ;) Ако някой знае как мога да се справя с този проблем, моля да пише, че ми е спешно. sad.gif

Пише че ти трябва по висока версия от 1.37 на STPD driver-a...

Виж тази тема и изтегли 1.49 БЕТА:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=45539&hl=

Ако използваш дебъгери като WindBG ги спри...Също с каква Операционна Система си...и теглиш ли правилната версия х86 за 32 битова и x64 за 64 битова...

Пише че ти трябва по висока версия от 1.37 на STPD driver-a...

Виж тази тема и изтегли 1.49 БЕТА:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=45539&hl=

Ако използваш дебъгери като WindBG ги спри...Също с каква Операционна Система си...и теглиш ли правилната версия х86 за 32 битова и x64 за 64 битова...

@B-boy[styLe] аз се оправих като преинсталирах Windows -a. :speak: Мерси все пак. :)

Чети внимателно постовете които се публикуват...Линк към най-новата версия съм ти дал в предния си пост!

Daemon Tools 4.0.9.1

Както ти казваш тази версия на daemon се справя с StarForce...Защо не ми се получава това?тегля версията всичко нормално а немога да се преборя с StarForce? :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.