Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 13 часа, communismatic написа:

защо България, да приеме еврото?

Много си закъснял (като бавноразвиващ се).
Този въпрос беше актуален преди повече от 5 и 1/2 години, преди да се присъединим към ЕРМ2

Ако още не си разбрал, България вече прие еврото.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Този въпрос беше актуален преди повече от 5 и 1/2 години, преди да се присъединим към ЕРМ2

Т.е. нямаш отговор... Мхм, а с какво си доволен от партията си? Питам пак, понеже предните 200 пъти не ми отговори. 

Относно посещаемостта... стана ми любопитно и си позволих да се позабавлявам.

Общ контур (докъдето ми скимна) на дискусионната площ...

spacer.png

Площ "на" @MZ/X

spacer.png

Площ "на" @ivottoshev (тук малко се затрудних, щото ако това зеленото е той, бая едричък ше доде... :шега:) използвах центъра на зеленото

spacer.png

Каквото можах, направих. (едит: бе... мога и още, ама ми писна̀)

Площта, с която е разполагало, според вашите спомени, предположения или данни, средностатистическо физическо лице (или астрално тяло, ако предпочитате), си я смятайте сами.

Дано съм бил полезен. 

Хубаво за усилието.
Но така можеш да изчислиш единствено максимума при еднаква плътност.
Но най-голяма плътност която видях, беше непосредствено пред трибуната и при пяницте с бирите най-долу на моята площ.
Аз също потърсих да изчисля oт снимка спрямо разпределението от на някакъв с дрон, по-късно вечерта.
Докато намеря метод, снимката взе че изчезна от Интернет.

П.С.
За референция давам протеста от 10.12.2025
https://www.luxtimes.lu/europeanunion/bulgarian-premier-to-resign-as-crisis-hits-before-euro-entry/112377947.html

Ей това е 20 000+ протест
Оня за лева беше не повече от 10% площ на тоя

преди 19 минути, MZ/X написа:

Хубаво за усилието.
Но така можеш да изчислиш единствено максимума при еднаква плътност.
...

Така е.

Това което ме водеше е... че е по-добре от нищо. Пък и, както казах, забавлявах се. Особено като нямам лични впечатления... тоест, не съм бил на терен... Както би казал (може би) Патриархът на българската литература - тая площ тясна за мойта душа е...

От друга страна... през годините ми се е случвало да срещам претенции и за 4 души на кв. метър.  

А по снимки... мисля че си има съответния специализиран софтуер, с който със сигурност разполагат съответните специализирани... ъъ, специалисти.

преди 1 час, plamen.spam написа:

Ако наричаш България шепа извратени политици, нямам думи. Те са само леш.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ако наричаш България шепа извратени политици, нямам думи. Те са само леш.

Между другото, Пламен Умния е поредният умнокрасив, дето не може, да ти даде обяснение, какво реално печели България от влизането в Еврозоната... Не, че сме имали високи очаквания към него, ама... 😆

току-що, communismatic написа:

Между другото, Пламен Умния е поредният умнокрасив, дето не може, да ти даде обяснение, какво реално печели България от влизането в Еврозоната... Не, че сме имали високи очаквания към него, ама... 😆

Какво печели бг, не ми е интерсно. Аз печеля, най-малкото комфорт при пътуване - няма да се занимавам с обмяна (винаги трябва да имаш малко дребни) или д ме цакат с првеалутиране при транзакции безкасово

И изобщо... тая работа с гъстотата не е като оная. Имам някакъв смътен спомен за рекорд от 17 души в телефонна кабина... сега като го пиша, започвам да се съмнявам в паметта си, но... 17 бяха, но нека за чистота на експеримента да приемем, че са 7. Че ще влязат, ще влязат... ама нека поседят в нея 4-5 часа.

преди 6 минути, communismatic написа:

Реалността в този форум (а и в други) показва, че за теб има два варианта.
Каквото и да ти се обясни или не си го разбрал, или си го разбрал погрешно.
Нямам никакво намерение да се хАбя. Отдавна си изчерпал лимита си на въпроси/обяснения.

преди 23 минути, plamen.spam написа:

Каквото и да ти се обясни или не си го разбрал, или си го разбрал погрешно

Toва го твърди умнокрасивият, дето от 200 документа, нито един не успя, да разбере, какво точно се твърди в тях... 😆😆😆

Забавно... 😆

преди 11 минути, communismatic написа:
преди 35 минути, plamen.spam написа:

Каквото и да ти се обясни или не си го разбрал, или си го разбрал погрешно

Toва го твърди умнокрасивият, дето от 200 документа, нито един не успя, да разбере, какво точно се твърди в тях... 😆😆😆

Веднага успя да потвърдиш написаното от мен :D

току-що, plamen.spam написа:

Веднага успя да потвърдиш написаното от мен :D

Така е, да. Точно това се твърди от мен... 😆

преди 15 минути, communismatic написа:

Така е, да. Точно това се твърди от мен... 😆

154024077_1879938312155465_2410784428289056137_n.jpg

България отчита значителни икономически ползи след пълноправното си членство в Шенген от 1 януари 2025 г., като годишните печалби достигат до 1.6 млрд. лева. Най-голям принос имат сухопътният транспорт, бизнесът и туризмът. Предстоящото въвеждане на еврото се очаква да засили тези положителни ефекти.

току-що, БаалБек написа:

България отчита значителни икономически ползи след пълноправното си членство в Шенген от 1 януари 2025 г., като годишните печалби достигат до 1.6 млрд. лева. Най-голям принос имат сухопътният транспорт, бизнесът и туризмът. Предстоящото въвеждане на еврото се очаква да засили тези положителни ефекти.

Ъ... умно момиче, годишната печалба е 1,6 милиарда лева? Ама спрямо кой период? Щото нали уж имало "значителни икономически ползи"? Пак доказваш умнотата си. 😆

преди 4 минути, БаалБек написа:

Копейките ревът. 

Всъщност има и загуби заради санкциите на туроператорите , коитоим спряха разплащанията за екскурзии към рашистан. 

:) 

Сега двигателите на туризма - двамата копейки Късия и Цомчо не знам как ще пътуват до масква :) 

току-що, miro20 написа:

Копейките ревът. 

Яко рИвът...Последната подигравка с тях е, че Коце Късия и Голямото Д щели да ползват "Магазини за хората" заедно. В тях щяло да се пазарува само с левове, които ПП "Възраждане" щяло да печата...

:lol6:

току-що, БаалБек написа:

Яко рИвът...Последната подигравка с тях е, че Коце Късия и Голямото Д щели да ползват "Магазини за хората" заедно. В тях щяло да се пазарува само с левове, които ПП "Възраждане" щяло да печата...

:lol6:

Яко .... събраха сеееее

преди 13 минути, miro20 написа:

Сега двигателите на туризма - двамата копейки Късия и Цомчо не знам как ще пътуват до масква :) 

Мирчолинке, за Късия и Цомчо ни е ясно какво ти е мнението. Кажи обаче за теб Шиши и Спецов вече от добрите ли са?

преди 3 часа, MZ/X написа:

Оня за лева беше не повече от 10% площ на тоя

Ти явно си бил на някакъв друг протест. Този на който бях аз беше това, като в посоката на стрелката не можах да видя до къде свършва мелето:

2.jpg.0921cb443ca4489eccb0a8b19dc24d8d.jpg

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Ти явно си бил на някакъв друг протест. Този на който бях аз беше това, като в посоката на стрелката не можах да видя до къде свършва мелето:

2.jpg.0921cb443ca4489eccb0a8b19dc24d8d.jpg

И, кВо? 

на 13.12.2025 г. в 14:06, БаалБек написа:

4asove.png.530d5657f8a72984d0e40b90eeef2a89.png

и като минем под руско влияние как ще стане   тва с еврото  ?

преди 10 часа, Banesc написа:

и като минем под руско влияние как ще стане   тва с еврото  ?

...

По-добре е под етруско. И тогава жална и мaйкa на кулата в Пиза.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.