Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Украйна обмисля да се обвърже с еврото вместо с долара.   

От завръщането на Тръмп в Белия дом щатският долар е загубил над 9% от стойността си спрямо кошница от водещи валути, тъй като инвеститорите започват да се отдръпват от американските активи.    Министерството на финансите на САЩ е отказало коментар по въпроса.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Покажи я таз женица бре Дзверо. Дай да видим дали пък не си клъвнал на някой фейк. 

Ти ся кво искаш - и той да влезе в затвора ли?

Дзверо, гледам че си реагирал на поста ми, демек си го видял. Какво стана? Ще показваш ли таз женица, която била "вкарана в затвора за пет години защото публикувала в Фейсбук една украинска песен", или официално ще си признаеш че мяташ фейкове във форума?

преди 1 час, ivottoshev написа:

После аз ще ти покажа. ..

После пък,  аз ще ги покажа... къде ме е клъвнал пИтепя!

преди 2 часа, В. Велев написа:

Тук няма време за философски въпроси.

Айде кажи ти какво е свобода щом толкова напираш?

Пишеш ли каквото си искаш в темата?

Пишеш!

току-що, jhoro написа:

После пък,  аз ще ги покажа... къде ме е клъвнал пИтепя!

За петел не знам къде те е кълвал, но знам че чавка ти е изпила мозъка :)

преди 2 часа, В. Велев написа:

Айде кажи ти какво е свобода щом толкова напираш?

Свободата е „осъзната необходимост”! Хегел

преди 3 часа, В. Велев написа:

Пак ще ти повторя. Проблема не е в смяната на хартийките или дали ще паднат или вдигнат цените. Проблема е че 5-6 човека от Европейската банка ще ти казват дали може да теглиш или не. Дали въобще може да разполагаш с парите ти.

Ако държавата ти има разходи за 30 милиарда (примерно), а приходи за 20 милиарда, и се молиш на европейската банка да ти даде другите 10 милиарда, за да се радваш на високи заплати и пенсии - да, нормално е тази банка да ти ограничава харчовете. Защото тогава разполагаш с нейните пари, а не с твоите.

току-що, ivottoshev написа:

За петел не знам къде те е кълвал, но знам че чавка ти е изпила мозъка :)

Много грешиш - като въпросната чавка! Която умря от глад, между другото!

преди 3 часа, В. Велев написа:

Освен това ако еврото се сгромоляса,

ще се вържем пак към германската марка, както бяхме в началото на валутния борд. Или смяташ, че и най-силната икономика в Европа ще остане без валута?... :)

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Дзверо, гледам че си реагирал на поста ми, демек си го видял. Какво стана? Ще показваш ли таз женица, която била "вкарана в затвора за пет години защото публикувала в Фейсбук една украинска песен", или официално ще си признаеш че мяташ фейкове във форума?

Мария Пономаренко

преди 5 минути, Rudy M. написа:

ще се вържем пак към германската марка, както бяхме в началото на валутния борд. Или смяташ, че и най-силната икономика в Европа ще остане без валута?... :)

Ще се вържем ако имаме резерви, каквито имаме сега и с които в момента обезпечаваме лева. Тогава обаче такива няма да имаме и отиваме на тази хипотеза:

преди 1 час, Rudy M. написа:

Можем да се вържем към друга валута само ако банката, която издава тази валута, разреши "връзването"! Щото след това тя трябва да поддържа системите на умрелия ни лев.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Ще се вържем ако имаме резерви, каквито имаме сега и с които в момента обезпечаваме лева. Тогава обаче такива няма да имаме и отиваме на тази хипотеза:

А защо трябва да вързваме някъде след като имаме възможност да приемем втората световна парична единица? От нея няма да намерим по-добър вариант защото няма такъв!

преди 14 минути, Staff. написа:

Мария Пономаренко

Цитат

Тя е призната за виновна за "разпространяване на фалшива новина за руската армия"

През ноември съдът я пусна под домашен арест, но през януари тя отново беше върната в центъра за предварително задържане поради нарушаване на условията на превантивната мярка.

Демек не е в затвора  "за пет години защото публикувала в Фейсбук една украинска песен", а е в затвора, защото е рецидивист. А ти се доказа като фейкомет... 

преди 9 минути, Staff. написа:

А защо трябва да вързваме някъде след като имаме възможност да приемем втората световна парична единица? От нея няма да намерим по-добър вариант защото няма такъв!

Защото говорим за хипотеза в която еврото вече няма да е втората световна парична единица. Знам че ще ти е доста трудно, но опитай да проследиш постовете от дискусията и най-вече опитай да вникнеш в нея :)

На 31 маѝ 20 пиянки и 5 автобуса сиреневи патреотари тва ще е защитата на БНБ :)

преди 4 минути, petie1 написа:

На 31 маѝ 20 пиянки и 5 автобуса сиреневи патреотари тва ще е защитата на БНБ :)

Тук ще помоля за превод, щото и Google Преводач се отказа!

преди 1 минута, jhoro написа:

Тук ще помоля за превод, щото и Google Преводач се отказа!

А смея се на тия дет протестират срещу сандвич със сИрИнИ

преди 4 часа, В. Велев написа:

Пак ще ти повторя. Проблема не е в смяната на хартийките или дали ще паднат или вдигнат цените. Проблема е че 5-6 човека от Европейската банка ще ти казват дали може да теглиш или не. Дали въобще може да разполагаш с парите ти.

Освен това ако еврото се сгромоляса, а то на там върви, сега във валутния борд може да се откажем да сме прикрепени към него и да се прикрепим към друга валута. А приемем ли еврото се сгромолясваме с него.

Те тебе и мене ще питат дали ще искаме да приемем долара или нещо друго като алтернатива на емрото.Вий толкова ли сте наивни не знам.Как ще се срине еврото все едно да се срине цяла Европа.Хептен изплискахте водата.Ние ще потънем първи независимо какво се срине в Европа.

БНБ отговаря на "страшилките" за валутните резерви и други работи, с които се спекулира:

https://www.mediapool.bg/rezervat-na-bnb-ot-80-mlrd-lv-nyama-da-mozhe-da-se-harchi-sled-vlizaneto-v-evrozonata-news371301.html

Копейките се срамуват да пишат! :laughing5:

Тридневната Специална Военна Операция се провали! Русия е на ръба на оцеляването защото икономиката на държавата е мъртва. Всичко се крепи на военната индустрия. Лъжите които се въртяха като грамофона плоча започнаха да се виждат. Видя се, че не искат мир, не искат да спрат войната. Румъния заяви позицията си вчера на изборите, а България влиза в еврозоната!

Гърч......:dancing18:

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Велев, стига я повтаря тая глупост, бе! :mad:  

Можем да се вържем към друга валута само ако банката, която издава тази валута, разреши "връзването"! Щото след това тя трябва да поддържа системите на умрелия ни лев. А коя банка ще се съгласи, според теб, ако еврото фалира? Американската ли, канадската ли, банката на Абу Даби, коя?... Даже и китайците няма да ни дадат да се вържем към юана им!

Единствената надежда остава да се вържем към мразената от цял свят рубла. Това ти е идеята, нали?...

Можем и към оригинала да се вържем -златото.

преди 42 минути, LOSHIAT написа:

Как ще се срине еврото все едно да се срине цяла Европа.

Че какво те учудва? Че не може да стане ли? Няма вече евтина енергия за индустрията и другото важно, което се правите, че не забелязвате - милионите тарамбуки все млади мъже пристигнали в Европа. Вече имат претенции за въвеждане на шериата, после ще дойдат и други претенции. 

Европата не я виждам да оживее. Естествено за съжаление. Ама Меркел им каза да идват.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Пишеш ли каквото си искаш в темата?

Пишеш!

Нали това ти обясних. Пиша, ама урсула не ме слуша и прави каквото си знае. Добре е че това ще доведе до краха на ЕС.

Защо да ме затварят като трябва да ме хранят безплатно. А сега са ме оставили да пиша, а те си правят каквото си знаят.

преди 59 минути, В. Велев написа:

Нали това ти обясних. Пиша, ама урсула не ме слуша и прави каквото си знае. Добре е че това ще доведе до краха на ЕС.

Защо да ме затварят като трябва да ме хранят безплатно. А сега са ме оставили да пиша, а те си правят каквото си знаят.

И ти не знаеш какви ги пишеш.

преди 1 час, Staff. написа:

Копейките се срамуват да пишат! :laughing5:

Тридневната Специална Военна Операция се провали! Русия е на ръба на оцеляването защото икономиката на държавата е мъртва. Всичко се крепи на военната индустрия. Лъжите които се въртяха като грамофона плоча започнаха да се виждат. Видя се, че не искат мир, не искат да спрат войната. Румъния заяви позицията си вчера на изборите, а България влиза в еврозоната!

Гърч......:dancing18:

Вече установихме че си тотален фейкомет. Няма нужда да ни го доказваш на всеки два часа

на 16.05.2025 г. в 8:01, АСПЕКТ написа:

Примерно ти си късопаметен, тази реакция от страна на Россия е защото ЕС, САЩ подеха от тяхна страна глоби и санкции. Искат да унищожат Россия.

Не е сгрешена, а се прави по други изчисления. А и ЕЦБ каза, че не иска да намалява цените, защото ЕС щял да се срути заради дефлация.  Не искат дефлация. По-добре дългове и голямото занулиране. 

Не бях във форума известно време, та съм го пропуснал това.

Ще ме осветлиш ли срещу кои санкции са поискали да им се плаща в рубли? Ама конкретно! Щото те имат санкции още от анексирането на Крим.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.