Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 31 минути, Proshark написа:

Цените полудяха преди приемането на еврото

Цените нямало да се повишат с приемането на еврото… Да, защото скачат драстично още преди него!!!

Защо? Нали все още сме с лев, а той си е вързан от години с еврото?

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 час, Proshark написа:

За цените на алкохола даже няма нужда да се уточнява – това е първото, с което заведенията удрят джоба на клиент Да пиеш еш малка ракия под 6 лева, е почти невъзможно. Докато преди месеци твърдият алкохол вървеше по 4.50-5 лева за 50 грама, сега нещата са доста променени

В много от баровете в София "малкото" вече е 40гр, а цената е същата (че и по-голяма) :(

а като гледам какво има на промоция в Лидъл, теслата която ни готвят е още по-голяма. Знам че е тази мярка се използва главно за коктейли, но щом я продават в такъв магазин значи има търсене, което ме навежда на едни черни мисли...

IMG_20250512_103534.thumb.jpg.8806f031dd1476716e3bb5dd04fb4a22.jpg

преди 3 минути, parmobil написа:

А кой е клуб на бедните?

Любимата на форума РуZия и други хубави държави без евро като Конго, Сомалия и Пакистан 

преди 18 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Любимата на форума РуZия и други хубави държави без евро като Конго, Сомалия и Пакистан 

Хубави държави без евро. Защо не така? САЩ, Великобритания, Япония, Швеция, Чехия, Унгария, Полша, Швейцария?

преди 1 час, parmobil написа:

Защо? Нали все още сме с лев, а той си е вързан от години с еврото?

По малоумен въпрос не можа ли да измислиш!? Сигурно само ти и Киселова не виждате връзка...Нямаше нужда да демонстрираш колко не си в час...Мислете с тез глави ,бе...стига сте ги ползвали само за баланс ....Аз да те питам само (нали сте форумни финансисти)-колко ще ти седне еврото при тез цени от 01.01.2026...И от тази дата нататък ще те питам кое за колко ще купуваш...при положение ,че вече има предупреждения за замразяване на заплати...

преди 24 минути, АСПЕКТ написа:

Хубави държави без евро. Защо не така? САЩ, Великобритания, Япония, Швеция, Чехия, Унгария, Полша, Швейцария?

Но ти си в клета Германия, която е с евро. И ми посочваш в пример три страни, които не са в ЕС? Почини си малко, защото пишеш глупости.

преди 4 минути, Proshark написа:

По малоумен въпрос не можа ли да измислиш!? Сигурно само ти и Киселова не виждате връзка...Нямаше нужда да демонстрираш колко не си в час...Мислете с тез глави ,бе...стига сте ги ползвали само за баланс ....Аз да те питам само (нали сте форумни финансисти)-колко ще ти седне еврото при тез цени от 01.01.2026...И от тази дата нататък ще те питам кое за колко ще купуваш...при положение ,че вече има предупреждения за замразяване на заплати...

Връзка? А не е ли спекула? Нали сме с лев още? А? Не прочете ли Тошев как ще закръглява цени в гумаджийницата?

преди 45 минути, АСПЕКТ написа:

Дания, Румъния. А пък Великобритания изобщо не я прие докато беше в съюза! Защо? Те сигурно са по прости от нас! А един от тук пишещите живее в Англия ама скандира за еврото! Явно с лирата му е лошо! Само дето ние сме гяволи! Ние разбираме от всичко и знаем всичко. 

На неразбралите. От първи януари ако получаваш 2000 лева заплата ще получаваш 1000 евро приблизително. Не се хващайте за цифрата!  Кафето от 1 лев ще стане 1 евро. Месото от 11 лева, ще стане 11 евро. Иначе курса лев към евро ще си е същия! :giggle1: 

Ето за това дъщерята се върна от Италия преди 15 години!

преди 20 минути, parmobil написа:

Но ти си в клета Германия, която е с евро. И ми посочваш в пример три страни, които не са в ЕС? Почини си малко, защото пишеш глупости.

Връзка? А не е ли спекула? Нали сме с лев още? А? Не прочете ли Тошев как ще закръглява цени в гумаджийницата?

И какво че съм в Германия.  Банката на Европа е в Германия, валутата е немска. Химнът на ЕС е на немски език по музика на немски композитор. Планът Маршал е за Германия.

От това следва, че ЕС е 3 райх. От Германия за Германия. Както пише на Райхстага им.

images?q=tbn:ANd9GcRwpwILtakfCY_jAfqqzJm

преди 14 минути, parmobil написа:

Не прочете ли Тошев как ще закръглява цени в гумаджийницата?

Лошото е че няма да е само Тошев. Всеки, който може ще го направи, а Тошев не е балъчé да го цакат с топла бира, пък той да се прави на по-светец от Папата. 

преди 5 минути, чичо Сашо написа:

Дания, Румъния. А пък Великобритания изобщо не я прие докато беше в съюза! Защо? Те сигурно са по прости от нас! А един от тук пишещите живее в Англия ама скандира за еврото! Явно с лирата му е лошо! Само дето ние сме гяволи! Ние разбираме от всичко и знаем всичко. 

На неразбралите. От първи януари ако получаваш 2000 лева заплата ще получаваш 1000 евро приблизително. Не се хващайте за цифрата!  Кафето от 1 лев ще стане 1 евро. Месото от 11 лева, ще стане 11 евро. Иначе курса лев към евро ще си е същия! :giggle1: 

Ето за това дъщерята се върна от Италия преди 15 години!

Е, сега излъгаха за еврото. Трябва да вдигнат всичко ударно.

За да кажат, че не е еврото виновно. Не е виновно еврото.

https://www.investor.bg/a/516-politika/415404-proverki-ustanoviha-povisheni-tseni-na-nyakoi-hrani-bez-obektivni-prichini

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Е, сега излъгаха за еврото. Трябва да вдигнат всичко ударно.

За да кажат, че не е еврото виновно

От ясно , по-ясно! А от 6 юли ако ни утвърдът окончателно, пак ще скочат много цени. Съвсем случайно и този път естествено!

преди 49 минути, parmobil написа:

Връзка? А не е ли спекула? Нали сме с лев още? А?

Само доказваш че държавата и правителството не са готови за еврото.Институциите и контролиращите органи също.Нещо за което се бие тъпана още от момента в който се разбра,че някой ни натиска за това евро...За това и хората са на улицата.Хората със самата хартийка "евро "ще се оправят-държавата със спекулата и с калпавата икономика няма да може...и там е проблема...И тази валута е чужда,не е наша....и друг ще ни реди "масата"...

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Ти какво предлагаш? Тези, които са против Бочко и Шиши да не гласуват изобщо, за да може купеният и корпоративен вот да има превес?

Аз пробвах и другият вариант - на едни президентски избори гласувах за Митьо Пищова. Какво мислиш че се получи? Гласът ми отде по дяволите (не че не го знаех предварително де :D)

Не, предлагам да се спре тая тъпотия "Гласувам за тия щот имат шанс да влязат в парламента".

От 1-ви юли вдигат тока. Горивата също се вдигнаха покрай войните. От началото на годината ще изтъкнат други причини за увеличението на цените, които не са свързани с въвеждането на еврото.

А ако някой мисли, че държавата ще спре спекулата, явно не живее в България.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

И какво че съм в Германия.  Банката на Европа е в Германия, валутата е немска. Химнът на ЕС е на немски език по музика на немски композитор. Планът Маршал е за Германия.

От това следва, че ЕС е 3 райх. От Германия за Германия. Както пише на Райхстага им.

images?q=tbn:ANd9GcRwpwILtakfCY_jAfqqzJm

И защо още живееш в Германия и пълниш джобовете на лошите немци, вместо да отидеш при спасителя на традиционните ценности Путин?

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

И защо още живееш в Германия и пълниш джобовете на лошите немци, вместо да отидеш при спасителя на традиционните ценности Путин?

Е, чак пък да пълня джобовете. Обикновен работник. Нямам работа с Путин и с Россия. Не съм руснак.

преди 20 часа, lebel написа:

По навик... Непреодолим ищах... Принципен борец,,, там за/против к'вото те е докладвал... Дразниш го... Причини бол.

Ше омръ.

Не пропускаш да се изкажеш. Без дори да знаеш за какво става въпрос.

Чудно ми е само, ако въпросният беше споменал майка ти, ти как щеше да реагираш.

Предполагам с аплодисменти.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Чудно ми е само, ако въпросният беше споменал майка ти, ти как щеше да реагираш.

E ти обиждаш другите пък после ревеш, когато ти отговорят, хайде моля ти сЪ

преди 4 часа, Proshark написа:

Кюфтето и кебапчето отдавна не вървят по 2,50 в кръчмата, а бройката вече гони 5-6 лева.

Значи, не сме приели еврото, кифтето от години насам поскъпва, но сега като гони 5-6 лева е виновно... еврото :giggle1:

преди 2 часа, Proshark написа:

Какво пречи и без евро да се вдигнат цените? На тоя малоумен въпрос, и 100 години да "мислиш", не можеш да отговориш адекватно

преди 7 минути, M.Николов написа:

Какво има да се чудиш, пробвай се. Няма да те докладвам.

преди 12 минути, N1K17Y написа:

Какво пречи и без евро да се вдигнат цените? На тоя малоумен въпрос, и 100 години да "мислиш", не можеш да отговориш адекватно

И ти ли като папагал повтаряш без да мислиш!? Като ви казват,че държавата не е готова за въвеждане на еврото,мислете с главите си какво означава!Не се справяме и без евро-със евро-съвсем!Няма пазарни правила,няма контрол,икономиката ни за никъде-и ти ми задаваш идиотски въпроси!?Аз на твоя въпрос ти отговарям-ама ти защо искаш чужда валута,вместо български лев-едва ли...точно както не можа и оная легенда да ми отговори...

p.s.

Абе,всички евротъпунгери ли се събрахте в една тема!?

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

От първи януари ако получаваш 2000 лева заплата ще получаваш 1000 евро приблизително. Не се хващайте за цифрата!  Кафето от 1 лев ще стане 1 евро. Месото от 11 лева, ще стане 11 евро. Иначе курса лев към евро ще си е същия

Това е пълна спекулация 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.