Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Т.е. у нас е имало дефлация през месец април? Я ми дай 20 стоки, които са с по-ниски цени във въпросният месец?

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

Ти показа ли ми поне един показател, по който Евростат е посочил нарушение? Май, май, не, каква изненада. 🤭

Т.е. Евростат не вижда нарушение, но данните от НСИ не са манипулирани? Т.е. ти си малоумник с два пръста чело?

Т.е. 200 пъти помолих да ми покажеш, къде се твърди, че НСИ манипулира данните, ти не показа. Каква изненада... 😆 

току-що, "Саша" написа:

Т.е. 200 пъти помолих да ми покажеш, къде се твърди, че НСИ манипулира данните, ти не показа. Каква изненада... 😆 

Тъй, обяснявам като на бавноразвиващ, понеже ти направо си потресаващо тежък случай. Евростат разчита на данните на НСИ, за да установи, дали България е готова за влизане в Еврозоната. При положение, че НСИ манипулират данните и Евростат си траят (очевадно при това, дори в самата статия го пишат), как по-точно се очаква от Евростат, да установят нарушение? Конкретно те питам? И понеже знам, че няма да ми отговориш, понеже нямаш акъл за пет стотинки, та да обясня. Пределно е ясно за всеки средноинтелигентен човек, че България не е готова по никакъв начин, да влезе в Еврозоната. Ние сме държавата, която е абсолютен антирекордьор по всички икономически показатели, с най-ниски доходи, с най-висока инфлация, с най-нисък БВП на човек от населението по ППП и прочее. Така, че тая мантра... "Полша не е приела еврото, щото не е готова", та... тия ги разправяй на колегите ти тираджии, вероятно са от ромски произход, може и да ти се вържат. То и ти си се вързал, де... То ти личи от километри. Щом искрено вярваш, че нямало никаква стъкмистика.

преди 3 минути, communismatic написа:

Тъй, обяснявам като на бавноразвиващ, понеже ти направо си потресаващо тежък случай. Евростат разчита на данните на НСИ, за да установи, дали България е готова за влизане в Еврозоната. При положение, че НСИ манипулират данните и Евростат си траят (очевадно при това, дори в самата статия го пишат), как по-точно се очаква от Евростат, да установят нарушение? Конкретно те питам? И понеже знам, че няма да ми отговориш, понеже нямаш акъл за пет стотинки, та да обясня. Пределно е ясно за всеки средноинтелигентен човек, че България не е готова по никакъв начин, да влезе в Еврозоната. Ние сме държавата, която е абсолютен антирекордьор по всички икономически показатели, с най-ниски доходи, с най-висока инфлация, с най-нисък БВП на човек от населението по ППП и прочее. Така, че тая мантра... "Полша не е приела еврото, щото не е готова", та... тия ги разправяй на колегите ти тираджии, вероятно са от ромски произход, може и да ти се вържат. То и ти си се вързал, де... То ти личи от километри. Щом искрено вярваш, че нямало никаква стъкмистика.

КОЙ показател е фалшифициран, с КОЛКО процента и КАК го доказваш това? 😆

преди 2 минути, "Саша" написа:

КОЙ показател е фалшифициран, с КОЛКО процента и КАК го доказваш това? 😆

Кво има да доказвам, нали излизам по магазините, излизам по заведения и виждам как цените направо хвърчат нагоре. Освен това, не виждам, какво повече имам да коментирам с човек, който ми твърди обратното, а не може дори да даде пример с цени, които са се понижили. Забравих да напиша, че въпросният човек е палячото на форума, човека дето 90% от съфорумците смятат за бавноразвиващ.

преди 1 минута, communismatic написа:

Кво има да доказвам, нали излизам по магазините, излизам по заведения и виждам как цените направо хвърчат нагоре. Освен това, не виждам, какво повече имам да коментирам с човек, който ми твърди обратното, а не може дори да даде пример с цени, които са се понижили. Забравих да напиша, че въпросният човек е палячото на форума, човека дето 90% от съфорумците смятат за бавноразвиващ.

Те и птиците хвърчат нагоре, това не означава, че падат. 😆 Т.е. всичко това е предположение, а не ФАКТ?

току-що, "Саша" написа:

Те и птиците хвърчат нагоре, това не означава, че падат. 😆 Т.е. всичко това е предположение, а не ФАКТ?

Е, нали ти написа лично, че фактите били факти и нямало нужда да се обясняват. Т.е. пак си противоречиш? И между другото, ти как доказа обратното? 20 стоки, които са с по-ниски цени? Дай да видим? Питай ИИ, знаем, че самичък не можеш... нямаш толкова акъл.

на 28.11.2025 г. в 23:22, Flashback написа:

Интересно защо подобен референдум в Швеция беше проведен и не беше противоконституционен?!

Конституционният съд се оправда с мотива, че "с влизането си в Европейския съюз България се е съгласила, че ще приеме единната европейска валута".

То и Швеция се е съгласила на същите условия, че и референдум за еврото проведе, пък никой тук в Швеция не твърди, че е против конституцията. 

За пореден път кълвете като шарани на гола кука!

Сигурно защото е проведен преди да бъдат изпълнени критериите. Ама 2020-та когато влязохме в "чакалнята" на еврозоната, ти си заработвал другаде и не си ревал за референдуми :) 

Или пък защото шведската конституция може изобщо да няма такъв закон, знам ли, не съм я чел, но съм сигурен, че не сме я преписали :D 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Ти кога ще ни дадеш да видим, кой показател е фалшифициран и с колко процента?😆

Интересно, аз защо трябва да давам, при положение, че още чакам, да ми напишеш 20 стоки с по-ниски цени, а ти все още не можеш. И не виждам кое е толкова смешно? Това, че отново доказа, че си с акъл на невестулка ли? Смееш се, че си клоуна на форума?

току-що, communismatic написа:

Интересно, аз защо трябва да давам, при положение, че още чакам, да ми напишеш 20 стоки с по-ниски цени, а ти все още не можеш. И не виждам кое е толкова смешно? Това, че отново доказа, че си с акъл на невестулка ли? Смееш се, че си клоуна на форума?

Русия ще влиза ли в еврозоната? Отговора е НЕ - нали така? Кажи ми 20 стоки в Русия с по-ниски цени? 😆 Т.е. еврото и ЕЗ нямат нищо бощо с цените, които не се определят от рублата, долара, еврото, лева и всички останали..... 

Извинявай, умен тираджия? Тая година ще напишеш ли цените на 20 стоки с по-ниски цени? Твърдиш, че НСИ не манипулирали? Дай да видим кои стоки са с по-ниски цени? Питай ИИ ти казах, пределно е ясно, че нямаш акъл за пет стотинки, поне си помогни с ИИ. Ти и без това най-редовно го правиш.

Извинявай, тая година смяташ ли да ни кажеш, кой показател е фалшифициран и с колко процента? И да ни покажеш 20 стоки в Русия с по-ниски цени? 😆

Типичната "дискусия" с най-умният тираджия сред ГЕРБерите. Твърди нещо, искаш му обяснение... след което се оказва, че всъщност ти трябва да му дадеш такова. Странно... що се сещам за "дискусиите" с Баалбек. Много странно, наистина...

преди 13 часа, lebel написа:

Мисля да си 'зема един... може да се получи нещо като с "обърнатата конница"... примерно "обърнатия Паисий"... Иначе, скалъпих един финален пакет левомонети. За спомен.

Аз ще взема два. Не мога да пропусна такова историческо събитие. Ще оставя единият за внуците, а другия ще замине за бира.

преди 33 минути, The Lone Star написа:

Аз ще взема два. Не мога да пропусна такова историческо събитие. Ще оставя единият за внуците, а другия ще замине за бира.

За бира? Приготви и некой лев, че ш'се разсъхнеш цял месец без бира. Иначе, идеята за благодарното (или индиферентно) внучество е похвална.

преди 25 минути, The Lone Star написа:

Е, и без туй не мога да ги харча преди 1-ви януари. Не се притеснявай, няма да остана на сухо. :) 

Tия са баси жалкарите... чак и се подиграват на привържениците на лева. Акъла не им стига, че тук изобщо не става дума, дали да спасим левчето, а дали ще продължаваме да задлъжняваме и тия заеми ще се плащат от нас, че и от нашите внуци. Баси дъното е тоя форум...

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Сигурно защото е проведен преди да бъдат изпълнени критериите.

Това е уникално. Т.е. България изпълнява критериите за влизане в Еврозоната, а Полша не може да ги изпълни? 😆

"Жалкари"? 😆 Колко жалък трябва да си щом говориш за "жалкари" и в същото време не даваш нито един конкретен аргумент? 

Най-умният тираджия сред ГЕРБерите пак е на смяна. Не можах, да разбера, кои стоки са се понижили? Докажи, че не си най-простото парче от форума... :) 
Нали аз съм бил лъжец, манипулирал съм... Дай ми 20 стоки, които са с по-ниски цени? Докажи, че не си най-малоумното създание раждано някога у нас. Аз ти дадох статия от "Политико", оказа се, че тия нищо не разбирали, барабар със световноизвестният икономист Стив Ханке, дето 100% съм сигурен, че не си го чувал. Ти какво ли изобщо си чувал, ама както и да е... Та, и той нищо не разбирал. Та... кои стоки са с по-ниски цени през април месец? Докажи, че не си най-елементарният тираджия в световен мащаб...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.