Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 18 минути, communismatic написа:

Tия са баси жалкарите... чак и се подиграват на привържениците на лева. Акъла не им стига, че тук изобщо не става дума, дали да спасим левчето, а дали ще продължаваме да задлъжняваме и тия заеми ще се плащат от нас, че и от нашите внуци. Баси дъното е тоя форум...

Това е уникално. Т.е. България изпълнява критериите за влизане в Еврозоната, а Полша не може да ги изпълни? 😆

А еле па кат земат да се правят на много дълбоки..и да дрънкат високопарно ,все едно са фанАли папата за кесиите...Верно-жалка работа...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

току-що, Proshark написа:

А еле па кат земат да се правят на много дълбоки..и да дрънкат високопарно ,все едно са фанАли папата за кесиите...Верно-жалка работа...

Те колкото и да се правят, всички знаем, че не са... Все едно тираджията, да се прави на такъв. Тоя даже и текст от Chat GPT не може, да копира... Все не успява, да го препише правилно. Предния път беше объркал името на Методий, беше го писал "Методи". При това два пъти... 😆

преди 9 минути, "Саша" написа:

"Жалкари"? 😆 Колко жалък трябва да си щом говориш за "жалкари" и в същото време не даваш нито един конкретен аргумент? 

Хляба беше 2лв сега е 3лв. Кафето беше 25лв/кг, сега е 45, шоколадите бяха 2лв сега са 4. Инфкацията обаче била под 3%. Ето ти цели три примера. Сега дай и ти три примера за продукти със спаднали цени и после ще продължим. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Хляба беше 2лв сега е 3лв. Кафето беше 25лв/кг, сега е 45, шоколадите бяха 2лв сега са 4. Инфкацията обапе била под 3%. Ето ти цели три примера. Сега дай и ти три примера за продукти със спаднали цени и после ще продължим. 

Сега-гледай какво ще ти кажат-че на бананите им паднала цената...Нали за банани се бориха... 

Да спасим левчето? От какво да го спасим? 😆 Не виждам предложения как да стане това спасяване, не виждам порзите за хората, икономиката, не виждам и алтернатива. Защо не кажете каква е алтернативата?

Много е лесно да се напише "жалкари, аз искам да спася левчето", но да не се посочва как и от какво ще го спасяваш? А тези отстрани, които ръкопляскат са още по тъжна картинка. Те дори не знаят защо ръкопляскат. 😆

преди 2 минути, Proshark написа:

Сега-гледай какво ще ти кажат-че на бананите им паднала цената...Нали за банани се бориха... 

По-вероятно е в момента тираджийчето да търси примерно килограм кафе на цена под 45лв, ма най-много да намери някоя промоционална цена в някой магазин и да ме 'затапи' 🤫

Тираджията от 12 часа не може да даде даже един пример за някаква стока, която е с по-ниска цена. Е, поне доказа, че не е най-простото парче тук... То не, че не го знаем, де. 

От 20 часа чакам да ми покажете стоки, на които цената е по-ниска в държава, която няма да влиза в ЕЗ, например Русия? Как си представяте цените да паднат у нас при положение, че навсякъде се вдигат? България дори и да не влезе в ЕЗ, цените ще продължат да се вдигат.

преди 10 минути, "Саша" написа:

Да спасим левчето? От какво да го спасим? 😆 Не виждам предложения как да стане това спасяване, не виждам порзите за хората, икономиката, не виждам и алтернатива. Защо не кажете каква е алтернативата?

Много е лесно да се напише "жалкари, аз искам да спася левчето", но да не се посочва как и от какво ще го спасяваш? А тези отстрани, които ръкопляскат са още по тъжна картинка. Те дори не знаят защо ръкопляскат. 😆

Нямаш идея какво точно стои за левчето,нали?Ако можеш да обясниш,кое налагаше спешно да минем към евро,при издънена и едва кретаща икономика,при главозамайващи заеми,при всички позитиви на валутния борд,при положение,че далеч по добре икономически страни не го приемат с различни трикове...Ние се набутваме с евро,и то при очевидния скок на цените. Значи ако аз не съм "наред",то тези начело на държавата ни са или изпечени крадци или олигофрени...във всеки случай не са държавници и политици,които поставят държавата и народ на първо място..

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 1 минута, "Саша" написа:

Как си представяте цените да паднат у нас при положение, че навсякъде се вдигат?

Т.е. ти си бавноразвиващ? Т.е. ти си тъпоъгълник с два пръста чело? Никой нищо не си представя, ве, умен ГЕРБер? Ти твърдиш, че ние лъжем, че НСИ манипулирали данните? Ние те питаме за по-ниски цени през април месец и ти мълчиш... Кво има да си представяме, по дяволите? Ти може ли да си неадекватен в 24 часа в денонощието?

току-що, Proshark написа:

Нямаш идея какво точно стои за левчето,нали?Ако можеш да обясниш,кое налагаше спешно да минем към евро,при издънена и едва кретаща икономика,при главозамайващи заеми,при всички позитиви на валутния борд,при положение,че далеч по добре икономически страни не го приемат с различни трикове...Ние се набутваме с евро,и то при очевидния скок на цените Значи ако аз не съм "наред",то тези начело на държавата ни са или изпечени крадци или олигофрени...във всеки случай не са държавници и политици,които поставят държавата и народ на първо място..

Набутахме се в ЕЗ. 😆 

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. ти си бавноразвиващ? Т.е. ти си тъпоъгълник с два пръста чело? Никой нищо не си представя, ве, умен ГЕРБер? Ти твърдиш, че ние лъжем, че НСИ манипулирали данните? Ние те питаме за по-ниски цени през април месец и ти мълчиш... Кво има да си представяме, по дяволите? Ти може ли да си неадекватен в 24 часа в денонощието?

Аз говоря за данни и механизми, а ти за обиди. НСИ не манипулира данните, това е ваша измислица, която НЕ можете да докажете и затова започвате с обиди. 

Да, НСИ не манипулират данните, а не можеш, да посочиш и една стока с по-ниска цена през април месец. ОК, разбрах...

Иначе е много забавно, как след 12 часа дискусии, още не е вдянал, за какво точно спорим. Пак, че зацепи по едно време... Все е нещо.

преди 52 минути, communismatic написа:

Tия са баси жалкарите... чак и се подиграват на привържениците на лева. Акъла не им стига, че тук изобщо не става дума, дали да спасим левчето, а дали ще продължаваме да задлъжняваме и тия заеми ще се плащат от нас, че и от нашите внуци. Баси дъното е тоя форум

Все повече се вкраварничават.

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, НСИ не манипулират данните, а не можеш, да посочиш и една стока с по-ниска цена през април месец. ОК, разбрах...

Иначе е много забавно, как след 12 часа дискусии, още не е вдянал, за какво точно спорим. Пак, че зацепи по едно време... Все е нещо.

По-високите цени не пречат за влизането ни в ЕЗ. НСИ измерва потребителската кошница, но инфлацията може да се понижи и без цената на потребителската кошница да поевтинее. ЕЦБ гледа инфлацията, а не усещането на хората в магазина. По-високите цени не пречат България да влезе в еврозоната.

преди 10 минути, "Саша" написа:

По-високите цени не пречат за влизането ни в ЕЗ. НСИ измерва потребителската кошница, но инфлацията може да се понижи и без цената на потребителската кошница да поевтинее. ЕЦБ гледа инфлацията, а не усещането на хората в магазина. По-високите цени не пречат България да влезе в еврозоната.

Какво усещане ,бре?Това си е живата реалност-цените са много,много нагоре.НСИ измерва "кошницата" която му кажат...и както му кажат...Що мислиш,че ревнаха и те за пари...Да не мислиш че е случайно...!? Усетиха се ,че ги изпързаляха и тях..И след всичко е "ОК"-точно според техните данни-що реват за 20% увеличение!?А верно ли-20%!? Баси лицемерието...

преди 26 минути, "Саша" написа:

НСИ измерва потребителската кошница, но инфлацията може да се понижи и без цената на потребителската кошница да поевтинее.

Това 100% е копирано от Chat GPT... 😆
И за пореден път няма никаква идея, каква тъпотия е написал току що... 😆

20% ? 😆 Това е поредната измислица, ако поискам източник за тези 20 процента, няма да видим такъв.😆

преди 1 час, "Саша" написа:

Как си представяте цените да паднат у нас при положение, че навсякъде се вдигат? България дори и да не влезе в ЕЗ, цените ще продължат да се вдигат.

Я как извърте гъзицата :giggle1:

Типичен трол в безизходица :laughing5:

преди 1 час, "Саша" написа:

От 20 часа чакам да ми покажете стоки, на които цената е по-ниска в държава, която няма да влиза в ЕЗ, например Русия? 

Ми питай Пармобила за цената на яйцата в Русия и ги сравни с цените у нас :D

преди 9 минути, "Саша" написа:

20% ? 😆 Това е поредната измислица, ако поискам източник за тези 20 процента, няма да видим такъв.😆

Протест пред НСИ с настояване за 20% увеличение на заплатите

Хората искат допълнителни 2,5 млн. лв.   20.11.2025 • 13:21

Ами честита ти "измислица"...,което поставя под въпрос мнението ти  по темата...нито си запознат,нито оценяваш правилно ситуацията...демек-говориш пълни глупост и измишльотини...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Я как извърте гъзицата :giggle1:

Типичен трол в безизходица :laughing5:

Трол е този, който няма аргументи като теб. 😆 Аз ви казвам факти, че цените растат навсякъде, независимо от ЕЗ. Вие опитвате да внушите на всички четящи темата, че цените растат защото ще влизаме в ЕЗ, което е абсолютна лъжа. Това е реалността.

преди 3 минути, Proshark написа:

Протест пред НСИ с настояване за 20% увеличение на заплатите

Хората искат допълнителни 2,5 млн. лв.   20.11.2025 • 13:21

Ами честита ти "измислица"...,което поставя под въпрос мнението ти  по темата...нито си запознат,нито оценяваш правилно ситуацията...демек-говориш пълни глупост и измишльотини...

Какво общо имат заплатите с инфлацията, за която аз говоря?😆   Сега загрях, ти ми говориш за 20 процента увеличение на заплати, аз за 20% инфлация. 😆

преди 47 минути, "Саша" написа:

ЕЦБ гледа инфлацията, а не усещането на хората в магазина. 

Ми преди година заради инфлацията мобилните оператори вдигнаха цените с 9%, макар че официалната инфлация беше само 3%. Никой не ги санкционира. Явно инфлацията се мери според зависи на кой както му изнася, а усещането на хората е като и онова с корупцията - било само усещане на хората :getout:

преди 7 минути, "Саша" написа:

Какво общо имат заплатите с инфлацията, за която аз говоря?😆   Сега загрях, ти ми говориш за 20 процента увеличение на заплати, аз за 20% инфлация. 😆

Албански реотан ❄️...Така де,след като инфлацията според НСИ е 2%,що искат 20 % увеличение на заплати!?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.