Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 минута, Staff. написа:

Проблемът е, че в обществото липсва доверие и не защото хората не искат еврото, а защото не вярват на онези, които ще го въвеждат. А когато инфлацията се усеща по джоба, докато по документи спада, недоверието става още по-голямо! 

Е, нали УЖ нямало инфлация ве? Ти пак ли си въртиш гъзицата? Като написах преди няколко седмици, че имало висока инфлация ме нарече "лъжец"... 😆😆😆

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 3 минути, communismatic написа:

Сърдя се на нашите управляващи, че чинно изпълняват всичко, което им се нареди от Брюксел и Вашингтон, на тях се сърдя. Ти не им ли се сърдиш?

И Сърбия ли изпълнява каквото им наредят от Брюксел че има сходна инфлация?

току-що, BANKATA написа:

И Сърбия ли изпълнява каквото им наредят от Брюксел че има сходна инфлация?

Имаш предвид "официалната" ли? Тя и на Мелмак сигурно е подобна...

преди 44 минути, Staff. написа:

И кво? Пука ли ти, че цената е изписана в евро и лева?

Дали ще е само в евро или само в лева има ли значение? За мен няма....🙂

Нали същото казвам?

преди 20 минути, цър-вул написа:

Колко сме велики... Ама не казваш колко те чарджат за конвертиране.

По-точно - на какъв курс е конвертирането, ама близо си!

преди 2 минути, communismatic написа:

Е, нали УЖ нямало инфлация ве? Ти пак ли си въртиш гъзицата? Като написах преди няколко седмици, че имало висока инфлация ме нарече "лъжец"... 😆😆😆

Инфлацията беше и продължава да е реален проблем и никой разумен човек не го отрича. Въпросът е как се измерва, какво показват официалните данни и какво усещаме всички в джобчето и на касата в магазина. Има разминаване между статистиката и реалността! 

току-що, Staff. написа:

Инфлацията беше и продължава да е реален проблем и никой разумен човек не го отрича. Въпросът е как се измерва, какво показват официалните данни и какво усещаме всички в джобчето и на касата в магазина. Има разминаване между статистиката и реалността! 

Да, де. То това твърдя и аз. Само дето като писах, че след спирането на руският газ се наблюдава мощна инфлация ти ме нарече "лъжец". Ако искаш, да ти потърся точното мнение, че пак да станеш за кашмер? В смисъл... не ти е за първи път, най-редовно се случва... Ама подозирам, че отново няма да отговориш и ще избягаш позорно както обикновено. Най-редовния ти номер е да бягаш от неудобни въпроси.

Между другото, кво стана с твърдението ти, че си ме "разобличил", че "лъжа"? Не съм получил още отговор и доказателство относно това твое твърдение. Пак избЕга...

преди 1 минута, BANKATA написа:

Дай неофициална.

Излизал ли си някога навън през последните три години? Щом ми задаваш подобен малоумен въпрос. Цигарите ми ги вдигат пет пъти за последните две години. Ето ти най-обикновен пример...

току-що, communismatic написа:

Да, де. То това твърдя и аз. Само дето като писах, че след спирането на руският газ се наблюдава мощна инфлация ти ме нарече "лъжец". Ако искаш, да ти потърся точното мнение, че пак да станеш за кашмер? В смисъл... не ти е за първи път, най-редовно се случва... Ама подозирам, че отново няма да отговориш и ще избягаш позорно както обикновено. Най-редовния ти номер е да бягаш от неудобни въпроси.

Между другото, кво стана с твърдението ти, че си ме "разобличил", че "лъжа"? Не съм получил още отговор и доказателство относно това твое твърдение. Пак избЕга...

По различен начин се усеща при всеки, това ти го казах още тогава! Не е както ти твърдиш "мощна" голяма.... не при всеки се усеща така.

току-що, Staff. написа:

По различен начин се усеща при всеки, това ти го казах още тогава!

Нищо не си написал, написа ми, че лъжа. Ако искаш, да ти изкарам пак коментара? Баси недостойното създание...

Не е както ти твърдиш "мощна" голяма....

Аха, сега вече не била "голяма". Пак въртим гъзицата. Досега беше висока, сега не е баш висока...

не при всеки се усеща така.

Така е, да. Теб майка ти и баща ти те издържат, каква инфлация да усещаш...

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Дания е договорила клауза за неучастие в еврозоната и поради това не е задължена да въведе еврото. 

Това изключение е само са Дания. Швеция е член на ЕС от 1995 г., но също е длъжна да въведе еврото.

Швеция проведе референдум за еврото през 2003 г., избирателна активност близо 85%, "против" Еврозоната гласуваха 55,9% от шведите, "за" бяха 42%.

30 години след като стана член на ЕС, Швеция все още не е въвела еврото, въпреки че е задължена като България. 

Джокера... Тогава е NovakJ, акаунта му е дропнат, та... е Гост. Тотално различна версия за нещата... 😆😆😆

"Леко" повишение на цените...
1.jpg

преди 4 минути, Flashback написа:

Това изключение е само са Дания. Швеция е член на ЕС от 1995 г., но също е длъжна да въведе еврото.

Швеция проведе референдум за еврото през 2003 г., избирателна активност близо 85%, "против" Еврозоната гласуваха 55,9% от шведите, "за" бяха 42%.

30 години след като стана член на ЕС, Швеция все още не е въвела еврото, въпреки че е задължена като България. 

Само в България не питат. Решението се взима от някаква група, която живее на Олимп. Защо да питат? Понякога слизат при малките хора да си видят стоката и още нещо.

images?q=tbn:ANd9GcRwXLktw58SP-fdiUBVWCg

преди 6 минути, communismatic написа:

Излизал ли си някога навън през последните три години? Щом ми задаваш подобен малоумен въпрос. Цигарите ми ги вдигат пет пъти за последните две години. Ето ти най-обикновен пример...

Задавам ти защото знам каква глупост ще изръсиш, и че няма да дадеш никакъв смислен аргумент в подкрепа на твърдението ти.

току-що, BANKATA написа:

Задавам ти защото знам каква глупост ще изръсиш, и че няма да дадеш никакъв смислен аргумент в подкрепа на твърдението ти.

Не ти ли отговорих? Или? На Мелмак как го наричате това? Задай още 20 малоумни въпроса, няма проблем. Свикнахме ти...

Кво стана, между другото с трайността на млякото? Там пак беше блестящ с аргументацията си...

преди 5 минути, communismatic написа:

Джокера... Тогава е NovakJ, акаунта му е дропнат, та... е Гост. Тотално различна версия за нещата... 😆😆😆

"Леко" повишение на цените...
1.jpg

Не знам кой го е написал това, но е бил прав човека! 

току-що, Staff. написа:

Не знам кой го е написал това, но е бил прав човека! 

Не знаеш, да... Ти не си NovakJ, това е твоят въображаем приятел.

току-що, communismatic написа:

Не знаеш, да... Ти не си NovakJ, това е твоят въображаем приятел.

По скоро твоят въображаем приятел! :)

Не измествай фокуса на темата ако обичаш. :offtopic_s:

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Само в България не питат. Решението се взима от някаква група, която живее на Олимп. Защо да питат? Понякога слизат при малките хора да си видят стоката и още нещо.

Една от "любимите" ми кухи опорки е, че народът не бил "компетентен" да решава толкова важни неща на референдуми. Да не би малцинството да е компетентно, когато ходи да гласува за корумпетата Баце, Шиши и сие? 

Народът е такъв какъвто е, сиреч е един и същ, когато ще гласува за президент, за народно събрание, за европарламент, за местни избори. За едното ще е компетентен, а за друго ще е некомпетентен, пак поредната малоумна опорка.

преди 4 минути, Staff. написа:

Не измествай фокуса на темата ако обичаш.

Нищо не измествам. Просто ти изкарвам старите коментари, където твърдеше съвсем различни неща. И да отричаш, че не си Джокович... да ти кажа честно, полза няма особена. Надали някой би се вързал на тия тъпотии.

преди 43 минути, АСПЕКТ написа:

Виденов няма вина, че СДС и ДПС станаха кредитни милионери.

Още се спори дали тези от БСП не са дори повече.  Не е особено важно.   Важна е финансовата дисциплина при валутния борд.     Ние все едно предварително сме в Еврозоната.     Какви са тези абсурдни референдуми?   Нима е имало подобни  за НАТО или за ЕС  ???   Дали да помагаме на режима в Киев е по-подходяща и реална тема за референдум.  Дори подобен сега провеждат в Унгария.

преди 24 минути, communismatic написа:

Не ти ли отговорих? Или? На Мелмак как го наричате това? Задай още 20 малоумни въпроса, няма проблем. Свикнахме ти...

Кво стана, между другото с трайността на млякото? Там пак беше блестящ с аргументацията си...

Не не ми отговори.

"Увеличиха ми цираите няколко пъти" по какъв начин доказва че неофициалната инфлация е по-висока от официалната?

На мен горивото ми поевтиня. 

преди 58 минути, Staff. написа:

Инфлацията беше и продължава да е реален проблем и никой разумен човек не го отрича.

Инфлацията изобщо не е проблем, а естествен ход на нещата!

преди 13 минути, BANKATA написа:

"Увеличиха ми цираите няколко пъти" по какъв начин доказва че неофициалната инфлация е по-висока от официалната?

Ако това „цираите“ означава „цигарите“ - там не е пазарен механизъм, а промяна на акцизните ставки!

Дъра бъра ние сме едните вие сте друите...

Защо да няма референдум, нал' уж било демокрация? А какво е демокрацията? Право на глас. Тогава защо народа да не си каже думата?
Естествено не очаквам да се стигне до референдум защото парламента няма да го подкрепи в лицето на Шиши който си играе заедно с Боко, Тошко, Кики и Гуци.

преди 29 минути, jhoro написа:

Ако това „цираите“ означава „цигарите“ - там не е пазарен механизъм, а промяна на акцизните ставки!

Ти разбираш ли с колко процента са му увеличили цигарите от отговора му?

преди 10 минути, Bubbles написа:

Естествено не очаквам да се стигне до референдум защото парламента няма да го подкрепи в лицето на Шиши който си играе заедно с Боко, Тошко, Кики и Гуци.

Но пък всички ще видят как се гушват Боко, Кики и Шиши, за да имат 131 гласа. Избирателите на Кики пак ще трябва да преглътнат не само Боко, но и Шиши... Трагикомично е, но това се очертава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.