Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Знам, знам, срамна работа уж нямало, ама според мен когато народът е казал тези думи, не е знаел че ще се пръкне професията на бакшишите-копърки...

Може и да е така. Аз прсвих нелегални ттансфери като бях на 15-16

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 38 минути, MZ/X написа:

Я виж ти, какви кирливи ризи се извадиха за всичките ни политици без изключение.

Приемане или отхвърляне на предложението - предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на референдума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

А уж борещите се за референдум политици умишлено са формулирали въпросите към референдуми, така че най-гласуваният отговор на въпрос на референдум да е НЕ.
МОШЕНИЦИ! 

...не знам...

...всеки май чете конституцията като дявола евангелието...

...до тук излиза че конституционните съдии са най-големите ,,гяволи"...

преди 1 минута, Bubbles написа:

И това какво ти говори?

то и Франция е гласувала - и е казала ДА - вероятно затова си там

Цитат

Французите казват предпазливо „да“ на Договора от Маастрихт

Франция и Ирландия са другите две държави освен Дания, които подлагат на референдум ратификацията на Договора от Маастрихт. В него наред с други въпроси е заложено задължението на държавите да приемат бъдещата единна валута. Във Франция референдумът по този въпрос е през 1992 г.  Въпросът върху бюлетината е „Одобрявате ли закона предложен на френския народ от президента на републиката за ратифициране на Договора за Европейския съюз?“. Въпреки че Договорът урежда и други ключови области като общата външна политика, правосъдието и т.н., икономическите въпроси и общата валута са централна тема в дебатите във Франция. В крайна сметка французите гласуват в подкрепа на документа, но със скромните 51%, които стават известни като „малкото да“ (petit oui). Франция става една от първите държави, които приемат еврото още при неговото въвеждане на 1 януари 1999 г.

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

то и Франция е гласувала - и е казала ДА - вероятно затова си там

Да чаках специално да приемат еврото за да тръгна. :lol6:

Да чаках специално да приемат еврото за да тръгна. :lol6:

коя година ТИ лично прие еврото

Цитат

Франция става една от първите държави, които приемат еврото още при неговото въвеждане на 1 януари 1999 г.

току-що, Без умствен капацитет написа:

коя година ТИ лично прие еврото

2016та, но продължавам да не разбирам връзката с темата.

2016та, но продължавам да не разбирам връзката с темата.

връзката е както казах по рано, че си избягал от където е нямало евро - и си го приел доброволно, без натиск, принуда

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

връзката е както казах по рано, че си избягал от където е нямало евро - и си го приел доброволно, без натиск, принуда

А ти ще напуснеш ли България ако не въведат еврото? :)

преди 1 минута, arcovk написа:

А ти ще напуснеш ли България ако не въведат еврото? :)

😁ще го приеме - дори и да има референдум - калуна просто иска да изкара някой лев

НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО В ...

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

😁ще го приеме - дори и да има референдум - калуна просто иска да изкара някой лев

НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО В ...

Ама не, аз теб питам, ще имигрираш ли в друга държава, само защото не сме в еврозоната, защото ти така го тълкуваш :)

преди 9 часа, BANKATA написа:

Не може идиоти да гласуват за неща от които не разбират.

То ти пък така разбираш... Даже не си разбрал и че имало инфлация у нас...

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Високата инфлация тръгна от измисленият Ковид, а не от СВО-то

Тук основната дискусия, която се вихри е дали изобщо имало висока инфлация у нас, което е направо потресаващо. Половината от писарушките от тоя форум явно дори не излизат от тях си. А Ковида вероятно има пръст в цялата работа, но основната причина си остава във високите цени на енергията - зелените простотии... и санкциите срещу Русия. Извинявай, ама щом дори Жозеп Борел го казва (а именно, че спирането на руският газ е струвало много скъпо на цяла Европа, понеже икономиката е дала назад и инфлацията е пораснала), то какво има да коментираме повече!? Аз дори съм потресен, че изобщо му стиска, да говори за тия неща. Фактически ЕС признава, докъде се е докарал сам.
Спираш евтина основна суровина, все пак. Това довежда и до повишаване цените на почти всичко после. Примерно, азотните торове се вдигат. После се вдигат и селскостопанските продукти. И т.н.

преди 9 часа, miro20 написа:

Такива са най вече електората на израждане, комунделите и всякакви копейки

Така е, да. Все пак виждаме ГЕРБерският електорат колко е особено интелигентен.

преди 8 часа, Flashback написа:

С тези наши крадливи и нагли тулупи - гръцкият сценарий ни е в кърпа вързан.

Или те се натискат, или тях ги натискат. Едно от двете е... Може и двете.

преди 9 часа, BANKATA написа:

Ти разбираш ли с колко процента са му увеличили цигарите от отговора му?

На този нищо не му разбирам, само гадая.

Колкото до това

преди 10 часа, communismatic написа:

Цигарите ми ги вдигат пет пъти за последните две години. Ето ти най-обикновен пример...

обясних причината и тя не е инфлация!

Моите цигари също поскъпват постоянно - през последните 45 години - но не мрънкам.

Когато трябваше да си купувам кутия за 23 лева ... намирах други варианти.

преди 1 минута, communismatic написа:

То ти пък така разбираш... Даже не си разбрал и че имало инфлация у нас...

Тук основната дискусия, която се вихри е дали изобщо имало висока инфлация у нас, което е направо потресаващо. Половината от писарушките от тоя форум явно дори не излизат от тях си. А Ковида вероятно има пръст в цялата работа, но основната причина си остава във високите цени на енергията - зелените простотии... и санкциите срещу Русия. Извинявай, ама щом дори Жозеп Борел го казва (а именно, че спирането на руският газ е струвало много скъпо на цяла Европа, понеже икономиката е дала назад и инфлацията е пораснала), то какво има да коментираме повече!? Аз дори съм потресен, че изобщо му стиска, да говори за тия неща. Фактически ЕС признава, докъде се е докарал сам.
Спираш евтина основна суровина, все пак. Това довежда и до повишаване цените на почти всичко после. Примерно, азотните торове се вдигат. После се вдигат и селскостопанските продукти. И т.н.

Така е, да. Все пак виждаме ГЕРБерският електорат колко е особено интелигентен.

Или те се натискат, или тях ги натискат. Едно от двете е... Може и двете.

Ще кажеш ли най-накрая колко е неофициалната инфлация или ще разказваш пак хуморески?

преди 10 часа, BANKATA написа:

Не не ми отговори.

"Увеличиха ми цираите няколко пъти" по какъв начин доказва че неофициалната инфлация е по-висока от официалната?

Ама то не са само цигарите ве лаладжия такъв... Това дори и пе*ерастка агенция като Евростат го твърдят. Олиото поскъпна, хлябът поскъпна, маслото поскъпна, киселото мляко и още една дузина други неща.

Цитат

България е сред страните от ЕС с най-висока инфлация, показват данни на Евростат. Годишната инфлация в страната ни, според потребителската кошница на страните от ЕС, към края на януари е 4%, при средна инфлация за ЕС от 3,1%.

току-що, jhoro написа:

обясних причината и тя не е инфлация!

Ти не можеш, да обясниш нищо на мен. Смешно е някой, който дори не е усетил инфлацията, да ми обяснява на какво се дължало поскъпването на цигарите. Просто е смешно...

преди 8 минути, communismatic написа:

Смешно е някой, който ... 

устата му още мирише на мляко - да обяснява нещата от живота!

преди 8 минути, communismatic написа:

Просто е смешно...

Ти го казваш!

преди 9 минути, communismatic написа:

Ама то не са само цигарите ве лаладжия такъв... Това дори и пе*ерастка агенция като Евростат го твърдят. Олиото поскъпна, хлябът поскъпна, маслото поскъпна, киселото мляко и още една дузина други неща.

Ти не можеш, да обясниш нищо на мен. Смешно е някой, който дори не е усетил инфлацията, да ми обяснява на какво се дължало поскъпването на цигарите. Просто е смешно...

Ама дай сега и за неофициалната инфлация.

току-що, BANKATA написа:

Ама дай сега и за неофициалната инфлация.

Ходиш ли по заведения редовно? Или нямаш пари за подобни изкушения? Нищо чудно...

преди 3 минути, communismatic написа:

Ходиш ли по заведения редовно? Или нямаш пари за подобни изкушения? Нищо чудно...

Да. Ще ми кажеш ли колко ми е инфлацията или ще се правиш на гл*пак?

преди 5 часа, teo-glavata написа:

Знаеш ли колко му пука за Магнитски - изобщо. Консултантските му дружества си работят. Ако реши и има смисъл /финансов/, Пеевски винаги може да си плати и да "излезе". 

Не сте вие, комунделите, дето казвате на кого, колко и кога!

Не говори с тоя тон, ако обичаш, защото не си в позицията да командваш. Много лесно мога да ви дам никовете на всички предатели на България, които пишете тук, на руснаците!

След Украйна, ние ще сме следващите! Ще разчистим цялата отвратителна продажна и нацистка паплач тук!

преди 8 минути, BANKATA написа:

Да. Ще ми кажеш ли колко ми е инфлацията или ще се правиш на гл*пак?

Т.е. ходиш по заведения? И като ходиш по заведения, не забеляза ли, че цените постоянно растат? Само за сведение... преди няколко месеца кафето при мен го вдигнах от 2,00 лева на 2,50 лева. Минералната вода 0,5 мл от 1,70 лева я направих 2,00 лева. Продуктите на Кола от 2,50 лева са 2,80 лева. Натурален сок "Капи" - 2,80 лева беше вече е 3,00 лева. Обедното меню, основното беше 5,00 лева вече е 6,00 лева. Пилешката супа беше 3,20 при мен, сега вече е 3,80 лева. Шкембето го вдигнах на 4,20 лева, беше 3,60. Това е само за промените през последните няколко месеца. Бургер "Енгри Чикън" беше 9,99 лева сега е 12,99 лева. Бургер "Пулед Порк" беше 14,99 лева, сега е вече 18,99 лева. Имай предвид, че с моят ортак държим да е евтинджос и бъхтим като спрели постоянно. В други заведения цените са направо "уау".

Между другото, строителните материали и те са поскъпнали ударно.

преди 12 минути, communismatic написа:

Т.е. ходиш по заведения? И като ходиш по заведения, не забеляза ли, че цените постоянно растат? Само за сведение... преди няколко месеца кафето при мен го вдигнах от 2,00 лева на 2,50 лева. Минералната вода 0,5 мл от 1,70 лева я направих 2,00 лева. Продуктите на Кола от 2,50 лева са 2,80 лева. Натурален сок "Капи" - 2,80 лева беше вече е 3,00 лева. Обедното меню, основното беше 5,00 лева вече е 6,00 лева. Пилешката супа беше 3,20 при мен, сега вече е 3,80 лева. Шкембето го вдигнах на 4,20 лева, беше 3,60. Това е само за промените през последните няколко месеца. Бургер "Енгри Чикън" беше 9,99 лева сега е 12,99 лева. Бургер "Пулед Порк" беше 14,99 лева, сега е вече 18,99 лева. Имай предвид, че с моят ортак държим да е евтинджос и бъхтим като спрели постоянно. В други заведения цените са направо "уау".

Между другото, строителните материали и те са поскъпнали ударно.

Тоест нямаш идея колко е неофициалната инфлацията, ама да се намираш в приказка.

Борел...

Цитат

Europe’s reaction to the war against Ukraine was indeed remarkable. First, we succeeded in drastically reducing our energy dependence on Moscow, which seemed almost impossible at first sight, with a 40% dependence on Russian gas. Moscow thought that this dependence would prevent us from reacting, but we proved otherwise. However, this came at a high cost. Inflation rose and the economy held back. We also paid a significant geopolitical price because we bought the available gas at a price that many less affluent countries could not afford to pay, thus depriving them of this resource. But, at the end of the day, we largely freed ourselves from our energy dependence on Russia, which was a major constraint on our foreign policy.

Тошев, има ли смисъл, да коментираме, защо се случва всичко това!? Дори Борел го казва...

Айде, приятна ви вечер...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.