Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с чисто нов бойлер ТЕСИ БЕЛисимо, Клауд 80/65л

Featured Replies

Търся съвет и изясняване на ситуацията и какво да предприема.

Случаят е следният - чисто нов бойлер посоченият в заглавието, закупен и доставен от ЕМАГ. Дойде време да го монтирам на мястото му в хоризонтално положение. Свързах всичко, той е с щепсел, няма нищо за електрически връзки.

Първият момент всичко изглеждаше ок - светна екрана, отговаря на на команди чува се щракането на релетата на нагревателя. Спрях го от неговия изключвател. Когато дойде времето да е свързан с мивката и останалите точки на захранване - виждам че в него вече "няма никой" - всичко е тъмно и "няма ток". Проверих до него захранването - всичко е ок.

Дилемата не е сложна, но ситуацията е сложна за тази дилема. ЕМАГ ще ме завъртят в процедурата по смяна, обаче мястото на бойлера е доста сложно за монтаж и демонтаж, намира се във вилна зона извън Пловдив и замяната ще ме изкърти отсякъде.

Виждам че имат опция и да изпратят техник - може би това е най-предпочитаният от мен вариант, защото имам теоретични предположения че е сработил крайният температурен изключвател.

Не зная как е реализиран в този модел изключвателят - реле ли е, управлявано с електроника, самостоятелен модул ли е... Някой има ли опит и практика с тия бойлери, особено ако са относно конкретния казус, ще ми бъде от полза.

Бойлерът от Emag ли е купен, или от друг търговец през платформата им? 

При всички положения нямаш голям избор. Свързваш се с този, който ти поддържа гаранцията, и действаш според неговите указания. Иначе я губиш.

Толкова ли беше по-евтин в Emag, че не можа да го купиш от някой пловдивски представител на марката?... Въпросът е риторичен.

• Автор
преди 9 минути, Rudy M. написа:

Толкова ли беше по-евтин в Emag

да, промоция с 200 лв, но не в това е проблема. И да го купя от пловдивски представител, сегашният казус ще стои отново по същия начин

Ако е нужно - от сервиза, който работи с Фикосота в Пловдив ще си говоря с компетентен човек и ще помоля да го закарам до бойлера, като си платя за услугата... 

Идеята ми е ако крайният изключвател е реализиран само с модулче с биметал и от него излиза подходящия "щифт", когато е сработил, просто щифта се натиска и всичко влиза в норми.. Имам вероятен сценарий с причина заради която е възможно да е сработил изключвателят напълно коректно... и заради това подозирам, че това е проблемът.

Ако случаят е такъв - и аз самият мога да го направя - бойлерите нямат гаранционни стикери. Ако обаче е реализирано с датчик, който сигнализира на някаква електроника - това вече е проблем и колкото и да искам да избягам от неприятната схема на замяната, ще се вкарам в нея.

Именно това е целта на казуса тук - има ли техник, който да има практическа компетенция в конкретиката на този модел бойлери.

• Автор

Не, не съм го включил без вода, но е възможно водата да не е била докрай изпълнила двата балона. Защото след това излезна доста въздух от линията за топла вода. Докато съм монтирал, спирал водата, тествал и разни други действия, е възможно да е влезнал въздух и някой от нагревателите да е останал на сухо. Това е само като вероятен сценарий, защото тия нагреватели не са били в режим да работят.

От друга страна - както вече споменах, уредът беше изключен от неговия си бутон, от редицата за управление, докато щепселът беше непрекъснато в контакта.

Според описанието, дори и при включване на сухо, бойлера трябва да изпише грешка, а не да изключи изцяло. Провери свързването на кабела и напрежението в контакта.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Дилемата не е сложна, но ситуацията е сложна за тази дилема.

давай го  по просто

има книжка с инструкции...

• Автор
преди 22 минути, baitexpo написа:

Според описанието, дори и при включване на сухо, бойлера трябва да изпише грешка, а не да изключи изцяло. Провери свързването на кабела и напрежението в контакта.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Именно това е целта на казуса тук - има ли техник, който да има практическа компетенция в конкретиката на този модел бойлери.

• Автор

моля некомпетентни хора да минат на други теми, вместо да пишат банализми и клишета от баба ви времето.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Виждам че имат опция и да изпратят техник - може би това е най-предпочитаният от мен вариант, защото имам теоретични предположения че е сработил крайният температурен изключвател.

Това ти е решението!!!

Не пипай нищо, за да не отпадне гаранцията!!! 

Това не е лесно както при психологията! 

Успех!

• Автор

Малоумниците държат да се покажат и да се изпишат - на всяка цена. Горките! :) 

Моля модераторите да зачистят спама на последните двама форумни "герои" докато не са препили за деня и нощта СИ.

преди 13 минути, (:IdioibI:) написа:

Не пипай нищо, за да не отпадне гаранцията!!!

Ти май не си пипал бойлер скоро?

преди 1 час, baitexpo написа:

Щом няма гаранционен стикер, отвори му капака и проследи кабелите.

Какви стикери ви се привиждат и на двамата?

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Идеята ми е ако крайният изключвател е реализиран само с модулче с биметал и от него излиза подходящия "щифт", когато е сработил, просто щифта се натиска и всичко влиза в норми.

Напоследък Теси слагат на балонните бойлери комбинирани терморегулатор+ермоограничител (защита)

ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА БОЙЛЕР TESY, FLAMINA, ARISTON 16А » ИВАНОВ ...

Не подлежи на ремонт - само се сменя. Около 20 лева струва!

И не бъркай управлението по WiFi със силовата част!

Пп. Махни капака и направи снимка - да не ходя до магазин сега!

преди 10 минути, jhoro написа:

Ти май не си пипал бойлер скоро?

Ми, не е сложен уред!  :) 

Моя е прост!!! :) = Не съм имал грижа при монтажа му!!! :) 

Разчитам, че @_ramus_ е по-добър с когнитивните си качества и да ги щади, за "борбите" тук!!! :)

Или и той покрай мен е прехванал малоумие??? :) Ужассссс.... :)  Мислих го за разумен!!! :) 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

във вилна зона извън Пловдив

Ти провери ли да не е замръзнала водата в тръбопровода при тези температури? 

Ако капака няма пломби или маркировки по закрепването против отваряне, свали го и натисни бутона за възстановяване на крайната защита. Ако изщрака при по-силен натиск, значи е сработил. Затваряш и пробваш дали отново ще изключи. Ако изключи, чак тогава търси други решения.

преди 16 минути, attj написа:

Дефектирал термоизключвател не е с невъзможно трудна подмяна.

Много е лесно даже - конкретно на Теси. 3-5 минути, без времето за купуване на нов.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Ако капака няма пломби или маркировки по закрепването против отваряне, свали го и натисни бутона за възстановяване на крайната защита. Ако изщрака при по-силен натиск, значи е сработил. Затваряш и пробваш дали отново ще изключи. Ако изключи, чак тогава търси други решения.

Бойлерите на Теси нямат никакви „пломби или маркировки“, защото ще пречат при монтажа!

И няма нищо за натискане - защото се ползва това

преди 1 час, jhoro написа:

ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА БОЙЛЕР TESY, FLAMINA, ARISTON 16А » ИВАНОВ ...

преди 11 минути, jhoro написа:

И няма нищо за натискане - защото се ползва това

Жоре, колкото пъти си се опитвал да спориш с мен, си ставал за резил! Ето тук се натиска за възстановяване!

крайна защита.png

Бойлерите на Теси нямат никакви „пломби или маркировки“, или лепенки - свързани с гаранцията.     Имам два в гаранция за по 5 години и си работят безупречно.  Моите са антикалк със сухи нагреватели.  За да не натрупват  котлен камък.   Дори нагревателите могат да се подменят без да се демонтира и изпразва гърнето на бойлера.   Избрах ги такива - за да не ми е трудно.  По-смело с проверките и действията.  И внимателно с ел. захранването!      

преди 5 минути, nusho73 написа:

Обикновено трябва да има кабел за земно свързване, който трябва да бъде правилно свързан.Това направено ли е?

Това е безопасност, но липсата не пречи на работата.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Проверих до него захранването - всичко е ок.

Захранването се проверява с товар, пробна лампа, бормашина........

Ако е наред, гаранционен сервиз.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Не зная как е реализиран в този модел изключвателят - реле ли е, управлявано с електроника, самостоятелен модул ли е... Някой има ли опит и практика с тия бойлери, особено ако са относно конкретния казус, ще ми бъде от полза.

Имам известни резерви към тази опция.Знаеш ли колко трудно се намира техник на бойлер с умения в областта на електрониката, работещ на заплата.

Кадърен специалист работи за себе си.

Едно е сигурно, това е  управляваща електроника, но термоограничителя съм почти сигурен, че е механичен.Все пак трябва да се гарантира прекъсване на захранването към нагревателя, каквото и да се случва с електрониката.

Склонен съм обаче  да предположа, че тази платка е с импулсно захранване, което се е повредило.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.