Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българките обичат аборта ?

Featured Replies

Просто е - повечето жени не искат да раждат поради липса на достатъчно финансови средства. Представяте ли си в Бъглария как биха се издържали 4-5 деца, едно едвам можеш да издържаш камо ли повече.... Всичко става от скъпо по-скъпо, заплатите ниски, пенсиите ниски, сметките все по-високи, залъгват ни тука с някакви мижави %-та увеличение на заплати и пенсии - това България, затова и повечето жени не желаят да имат деца, или ако желаят казват , че едно им стига... Толкоз по темата.

• Отговори 598
  • Прегледи 25k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Предполагам , че не са добре усведомени за начините за правене на секс без да се зачеват деца , втора причина - финансови причини.

• Емил Костов
    Емил Костов

И как по-точно реши, че българките обичат аборта и не обичат българските мъже, че пък са и на първо място по аборт в Европа. Тоест ти вярваш на един жълт сайт и не си направил справка.  Днес е пр

• isi-to-fi-a
    isi-to-fi-a

това е само част от градинката ни, другото няма да ти го и покажа щото си злобар

Публикувани изображения

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Не съм забелязал това да пречи на едни по-мургави български гражданки.

мургавите се плодят като котките и което оцелее, оцелее, затова после са неграмотни, престъпници и просят по улиците, защото нямат пари да ги изучат и възпитат, нима това трябва да става и с българите, какво им е хубавото, че се полдят като ненормални, какви деца стават после, нали ги виждаме?! Не им пречи, но пълнят навсякъде с мизерия и неграмотни дечурлига и т.н....... като повечето от тях дори не са виждали училище. Рядко са тези, които имат по 2, най-много по 3 но възпитани и умни - има ги, аз лично съм виждала такива. 

Размерът на детските помощи в България през 2025 г. се определя от броя на децата в семейството и средномесечния доход на член от домакинството, без значение от етническата принадлежност на родителите.Vesti.bg

📊 Размер на месечните помощи:

• 50 лв. за едно дете

• 110 лв. за две деца

• 165 лв. за три деца

• 175 лв. за четири деца

• За всяко следващо дете помощта се увеличава с 20 лв. БГНЕС+8dariknews.bg+8DiVi Accounting Ltd+8 

• Е питам аз - това нормално ли е ?????? 50 лв за едно дете - колко пари струва един пакет памперси, знаешш ли ???

преди 15 минути, isi-to-fi-a написа:

затова и повечето жени не желаят да имат деца, или ако желаят казват , че едно им стига... Толкоз по темата.

На тях им стига едно, но дали на детето им ще стига? Аз много се радвам, че моите родители са били достатъчно далновидни да ми създадат брат. Не искам дори и да си представям, че е можело да постъпят по друг начин. От друга страна си спомням за един 94 годишен съсед, който в края на живота си съжаляваше, че не е създал две деца, а само едно. Разбира се, всеки си има някаква съдба, даже, може би ние сами си я избираме преди да се родим, но ако човек може да създаде повече от едно дете е добре да го направи.

преди 14 минути, isi-to-fi-a написа:

нима това трябва да става и с българите

Чак толкова не. Може би нещо средно между сегашното положение и другата крайност.

преди 51 минути, Мери) написа:

но ако човек може да създаде повече от едно дете е добре да го направи.

всичко завиди от финансите и възможностите на родителите. Аз имам две по-големи сестри , доста по-големи, и все едно нямам- защото бях в 7 - 8 клас , когато се омъжиха и се отделиха от нас... Просто съм се появила по-късно  :) Знам за случеи, когато братя и сестри пък изобщо не се разбират, най-вече , когато настъпи моментът за делене на наследството - ела та гледай какви панаири стават, но всеки си преценява колко деца да си ражда и как да ги възпитава. Не е наша работа си врем гагите в чужди паници, който иска деца да си ги прави  :)

преди 3 минути, nusho73 написа:

500950828_122128777022776011_90538270922

Хубава снимка, а сега ми кажи ти колко деца имаш? Освен това приличат наб лизнаци, май-вероятно получени след инвитро оплождане...

преди 38 минути, isi-to-fi-a написа:

всичко завиди от финансите и възможностите на родителите. Аз имам две по-големи сестри , доста по-големи, и все едно нямам- защото бях в 7 - 8 клас , когато се омъжиха и се отделиха от нас... Просто съм се появила по-късно  :) Знам за случеи, когато братя и сестри пък изобщо не се разбират, най-вече , когато настъпи моментът за делене на наследството - ела та гледай какви панаири стават, но всеки си преценява колко деца да си ражда и как да ги възпитава. Не е наша работа си врем гагите в чужди паници, който иска деца да си ги прави  :)

Така е, както посочих по-горе, всеки си решава сам колко деца да има, но наблюденията ми показват, че по  едно дете имат повечето заможни материално семейства, което означава, че в повечето случаи основният мотив за това семейството да има едно дете не е финансовите невъзможности на родителите. 😉

преди 41 минути, isi-to-fi-a написа:

Хубава снимка, а сега ми кажи ти колко деца имаш? Освен това приличат наб лизнаци, май-вероятно получени след инвитро оплождане...

С теб няма да се разберем.Ти си радиоточка или Кот си баба знай такова си бай.

преди 47 минути, Мери) написа:

Така е, както посочих по-горе, всеки си решава сам колко деца да има, но наблюденията ми показват, че по  едно дете имат повечето заможни материално семейства, което означава, че в повечето случаи основният мотив за това семейството да има едно дете не е финансовите невъзможности на родителите. 😉

може да има редица причини, не само нежелание...

преди 47 минути, nusho73 написа:

С теб няма да се разберем.Ти си радиоточка или Кот си баба знай такова си бай.

що ми отбягваш въпроса ? :) не е удобен нещо.... Май

на 26.05.2025 г. в 8:53, isi-to-fi-a написа:

ЗАТОВА ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ЩОТО ИМА ДОСТА ХОРА, КОИТО НЕДОВИЖДАТ :) 

ганке  чукша писател

е тука малко читател  https://www.kaldata.com/forums/guidelines/

преди 2 часа, isi-to-fi-a написа:

, когато настъпи моментът за делене на наследството - ела та гледай какви панаири става

държавата е виновна

проблема с наследствата може да се реши лесно когато се въведе шериата и на жените се забрани  да имат имущество 

преди 3 часа, isi-to-fi-a написа:

колко пари струва един пакет памперси, знаешш ли ???

има пелени

обаче нали жената трябва да ходи на маникюр и прическа

кой ще ги простира тия пелени

Тук да намесим най - важното - Бог . Спрямо Бога няма абсолютно никакво значение дали ще имате деца ,или няма да имате. 

Това че имате или нямате деца не ви прави по - добри или по - лоши спрямо Бога и с нищо не ви влияе за положението през Вечността . Освен ако не ги възпитавате и не се грижите добре за тях , имането на деца ще ви вкара в Ада , защото като планирате деца трябва да сте с ясната представа , че трябва да им се отдадете изцяло , да посветите оставащото ви земно време на тях и да забравите за собствените си удоволствия за около 27 години от раждането на детето ... - Това го разбират интелигентните хора и предпочитат да закъснеят с децата или изобщо да не ги правят , защото включват възможността да не им понесе бремето на родител или просто да се издънят като родители с просия ( ето виждате ли аз имам много деца , но вие трябва да се погрижите за тях . - Защо ? Не може ли да се включи интелигентен вариант : да се прецени дали може да се даде някакво образование и шанс за развитие на едно дете , камо ли за няколко ? Ама нейсе повечето правят деца за да си подсигурят старините и въобще не мислят , какво е човек ? .)... По между другото просията е грях , който води в ада , наравно с измамите ...

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Тук да намесим най - важното - Бог . Спрямо Бога няма абсолютно никакво значение дали ще имате деца ,или няма да имате. 

Това че имате или нямате деца не ви прави по - добри или по - лоши спрямо Бога

Това може би е най-разумното нещо от Анжелизма, което си казал досега.

Много духовни учители са останали без деца, защото децата са най-голямото изпитание в живота ни. И носят най-голяма привързаност и кармично обвързване.

преди 1 минута, Solly написа:

Това може би е най-разумното нещо от Анжелизма, което си казал досега.

Много духовни учители са останали без деца, защото децата са най-голямото изпитание в живота ни. И носят най-голяма привързаност и кармично обвързване.

Абсолютно вярно .

Да допълня ,че всяка постъпка носи кармично обвързване ,и всяка дума или жест .

преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Абсолютно вярно .

Да допълня ,че всяка постъпка носи кармично обвързване ,и всяка дума или жест .

Полека лека и Анжелизма ще започне да вярва в Кармата. Май преди това я отричаше, или отричаше Прераждането!

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Освен ако не ги възпитавате и не се грижите добре за тях , имането на деца ще ви вкара в Ада , защото като планирате деца трябва да сте с ясната представа , че трябва да им се отдадете изцяло , да посветите оставащото ви земно време на тях и да забравите за собствените си удоволствия за около 27 години от раждането на детето ...

Това кой го каза? 🙄 Защо е нужно да забравим за собствените си удоволствия при това за около 27 години? 😲 Като оставим настрана факта, че да гледаш деца също е удоволствие, не виждам защо заради тях трябва да зарежеш всичко, което ти харесва и да им се отдадеш изцяло, лишавайки ги от възможност те самите да се отдадат на нещо интересно, което не включва теб или поне не те включва през цялото време. Не мисля, че на децата трябва да се гледа като на бреме, което ти утежнява живота и те лишава от всичко хубаво, на което си бил свикнал до момента на появата им. 😉 Един такъв поглед върху нещата определено може да те откаже да имаш деца или да те мотивира да ги редуцираш до санитарния минимум. 😕

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ама нейсе повечето правят деца за да си подсигурят старините и въобще не мислят , какво е човек ? .)... По между другото просията е грях , който води в ада , наравно с измамите ...

В повечето случаи става обратното - родителите биват пращани в старчески домове или изобщо не биват гледани :( Ей такива нещица се случват. Така, че да имаш дете не те прави по- велик от никой друг човек, както каза Анжел. Аз много се дразня на майки, самозабравили си, които мислят, че като имат дете с тях и всичко им е позволено едва ли не. Е да, ама не...

преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

В повечето случаи става обратното - родителите биват пращани в старчески домове или изобщо не биват гледани

на старите хора трябва да се позволи да си умрат на спокойствие

да се разреши евтазатията и да си бият  инжекцията 

обаче понеже бялата   мафия властва и няма на кой да си подават лекарствата

също няма да има и работа за телефоннните измамници

след това няма да и ма работа за банките

преди 8 часа, Solly написа:

Полека лека и Анжелизма ще започне да вярва в Кармата. Май преди това я отричаше, или отричаше Прераждането!

Отричам прераждането . А кармата винаги съм признавал.

преди 7 часа, Мери) написа:

и да им се отдадеш изцяло,  😕

Защото децата са най - голямата отговорност , която един човек може да поеме , и отгоре на всичкото има избор дали да я поеме или не.

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Отричам прераждането . А кармата винаги съм признавал.

Кармата не може да съществува без Прераждането. 

преди 7 минути, Solly написа:

Кармата не може да съществува без Прераждането. 

Може - работиш месец , и кармата ти връща пари 💸 💰 в края на месеца . Кармата е и от днес за утре . Кармата е причинно - следствена връзка между действие и последващ резултат от действието . Това за миналите животи че се отразяват на сегашният ,пак да повторя е причинно следствената  връзката , от действията на предците ни , които са ни оставени в наследство .

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Може - работиш месец , и кармата ти връща пари 💸 💰 в края на месеца . Кармата е и от днес за утре . Кармата е причинно - следствена връзка между действие и последващ резултат от действието . Това за миналите животи че се отразяват на сегашният ,пак да повторя е причинно следствената  връзката , от действията на предците ни , които са ни оставени в наследство .

Всеки човек твори лично своята Карма и затова носи лична отговорност. Не може ти да носиш отговорност за делата на предците ти, защото не е справедливо. Както не е справедливо, твоите деца да носят отговорност за твоите действия. Основното в концепцията на Кармата е отговорността - да знаем, че нашето бъдеще се изгражда от днешните ни действия. И да знаем, че всичко е свързано - посяваш причина, събираш последствията. 

преди 26 минути, Solly написа:

Всеки човек твори лично своята Карма и затова носи лична отговорност. Не може ти да носиш отговорност за делата на предците ти, защото не е справедливо. Както не е справедливо, твоите деца да носят отговорност за твоите действия. Основното в концепцията на Кармата е отговорността - да знаем, че нашето бъдеще се изгражда от днешните ни действия. И да знаем, че всичко е свързано - посяваш причина, събираш последствията. 

Справедливо е , защото злосторника трябва да знае ,  че наказанията се предават с наследството. Както и добрият човек трябва да знае, че ажема също се предава с наследството . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.