Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българките обичат аборта ?

Featured Replies

преди 3 минути, Banesc написа:

мъжете могат всичко  но не искат 

който го мързи, си плаща 😂

• Отговори 597
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Предполагам , че не са добре усведомени за начините за правене на секс без да се зачеват деца , втора причина - финансови причини.

• Емил Костов
    Емил Костов

И как по-точно реши, че българките обичат аборта и не обичат българските мъже, че пък са и на първо място по аборт в Европа. Тоест ти вярваш на един жълт сайт и не си направил справка.  Днес е пр

• isi-to-fi-a
    isi-to-fi-a

това е само част от градинката ни, другото няма да ти го и покажа щото си злобар

Публикувани изображения

преди 2 часа, Solly написа:

който го мързи, си плаща 😂

трябва да се научиш да правиш разлика между мързи и неможене 

преди 4 минути, Banesc написа:

трябва да се научиш да правиш разлика между мързи и неможене 

Един може едно, друг - друго. Тези които не могат да вършат дадена работа, плащат на други да им я свършат. Иначе майсторите какво щяха да правят, ако всички можеха.

преди 23 минути, Solly написа:

Един може едно, друг - друго. Тези които не могат да вършат дадена работа, плащат на други да им я свършат. Иначе майсторите какво щяха да правят, ако всички можеха.

жените имат високи изисквания но в същото време самите те нямат никакво покритие.

най-високата квалификация е обслужващ персонал касиерки и счетоводителки.

преди 2 часа, Banesc написа:

жените имат високи изисквания но в същото време самите те нямат никакво покритие.

най-високата квалификация е обслужващ персонал касиерки и счетоводителки.

Не е така . Шивачките си е специалност  ,която мъжете не могат.

И пак да повторя ,че жените посвещават голяма част от времето си на децата си,  и така им се спъва развитието.

Затова е намаляла популацията при интелигентните жени и не искат да раждат , за да докажат че са развити индивиди .

преди 14 минути, Anzhel Dimitrov написа:

най големите шивачи са мъжете

но жените са повече защото е лека физическа работа 

крояч знаеш ли какво е  и защо е в мъжки род....

някой мъж трябва да им  оразмери  платовете и  да ги нареже

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Затова е намаляла популацията при интелигентните жени и не искат да раждат , за да докажат че са развити индивиди .

не е това причината

по -умните хора имат проблем с другия пол и трудно им стават връзките .

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И пак да повторя ,че жените посвещават голяма част от времето си на децата си,  и така им се спъва развитието.

И как ще докажат че са развити индивиди като не раждат ? 
И да не би в последно време да убиват децата си за да докажат колко са развити ? Справедливост поиска майката, убила двете си деца във Вакарел - По света и у нас - БНТ Новини
Осъдиха до живот майката от Сандански, която уби двете си деца

• Автор

Нещо се умалчахте ... 
Щурава Мери) ти как "мислиш" по въпроса ?

И един въпрос за всички "дами" в темата , тъй като показахте плашеща липса на нравственност ще ви питам : Не трябва ли да позволим на жените да убиват децата си , ако вече не ги обичат ? 
Това беше ваш основен аргумент в темата -> Жената трябвало да има право на аборт защото нямала да обича детето дори и да го роди. Та ако пропуснат да го абортират, защо после да не го убият след като са го родили и не го обичат ?

преди 22 часа, Banesc написа:

най големите шивачи са мъжете

но жените са повече защото е лека физическа работа 

крояч знаеш ли какво е  и защо е в мъжки род....

някой мъж трябва да им  оразмери  платовете и  да ги нареже

не е това причината

по -умните хора имат проблем с другия пол и трудно им стават връзките .

ЗА ЕБ ВСИЧКИ СА МЪРЗЕЛИВИ, САМО ТИ СИ НАЙ НАЙ РАБОТНИЯ НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА - А? БОЖЕ, ПРОСТИ МУ.... ТИ ЛИ БЕШЕ С 5-ТЕ ДКА БЕ ИЛИ НЯКОЙ ОТ ТВОИТЕ КЛОНГИ, ТИ АКО ИМАШ 5 ДКА ДА ГИ КОПАШ НЕМА ДА ВИСИШ ПОСТОЯННО И ДА ДРИСКАШ ПРОСТОТИИ В КАЛДАТА И КЪДЕ ЛИ НЕ, ПО ДРУГИТЕ САЙТОВЕ СИ СЪЩИЯ КУРНИК!

ЧУДЯ СЕ НА ДРУГИТЕ - НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ МАНГАЛ СЕЛСКИ? :)

преди 20 часа, BulgarianYouguart написа:

И как ще докажат че са развити индивиди като не раждат ? 
И да не би в последно време да убиват децата си за да докажат колко са развити ? Справедливост поиска майката, убила двете си деца във Вакарел - По света и у нас - БНТ Новини
Осъдиха до живот майката от Сандански, която уби двете си деца

Преди години имаше един мъж , който уби цялото си семейство ( децата и жена ) . Така че мъже - жени , като погледнеш статистиката при престъпниците , то мъжете са няколко пъти повече ... 

преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

ЗА ЕБ ВСИЧКИ СА МЪРЗЕЛИВИ, САМО ТИ СИ НАЙ НАЙ РАБОТНИЯ НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА - А? БОЖЕ, ПРОСТИ МУ.... ТИ ЛИ БЕШЕ С 5-ТЕ ДКА БЕ ИЛИ НЯКОЙ ОТ ТВОИТЕ КЛОНГИ, ТИ АКО ИМАШ 5 ДКА ДА ГИ КОПАШ НЕМА ДА ВИСИШ ПОСТОЯННО И ДА ДРИСКАШ ПРОСТОТИИ В КАЛДАТА И КЪДЕ ЛИ НЕ, ПО ДРУГИТЕ САЙТОВЕ СИ СЪЩИЯ КУРНИК!

ЧУДЯ СЕ НА ДРУГИТЕ - НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ МАНГАЛ СЕЛСКИ? :)

ти писателка ли беше

дойде и се изака в темата

едно време какви писатели имаше

пийнат  един абсент и музата им идва

не съм писател но ще го напиша по добре от тебе.

когато жените не стават за касиерки и счетоводилки и обслужващ персонал

стават художники и писателки

тук таме и готвачки

да  нарежат  продуктите и да ги цопнат във врящата тенджера.

пп като се сетя за жени писателки се сащам 

за учителката по литература

много нахална беше

на 12 години като бяхме на екскурзия дойде в наща стая и ни изпи вермута.

и текила пийна

да не пропусне

като невиждала 

преди 14 минути, Banesc написа:

и текила пийна

да не пропусне

като невиждала 

Това е , защото сте били малки и е унищожавала алкохолът ви , за да не се натровите .

Иначе от култура и изкуство се е видяло че не разбираш , а културата и изкуството са люлка на цивилизацията ...

преди 8 часа, Banesc написа:

ти писателка ли беше

дойде и се изака в темата

едно време какви писатели имаше

пийнат  един абсент и музата им идва

не съм писател но ще го напиша по добре от тебе.

когато жените не стават за касиерки и счетоводилки и обслужващ персонал

стават художники и писателки

тук таме и готвачки

да  нарежат  продуктите и да ги цопнат във врящата тенджера.

пп като се сетя за жени писателки се сащам 

за учителката по литература

много нахална беше

и текила пийна

да не пропусне

като невиждала 

УЧИТЕЛКИТЕ ПО ЛИТЕРАТУРА НЯМАТ ОБЩО С ПИСАТЕЛИТЕ И ПИСАТЕЛКИТЕ - НЕ Е ЗЪДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПИШЕ НЕЩО СИ. МНОГО НЕАДЕКВАТНО ИЗКАЗВАНЕ ОТНОВО ОТ ТВОЯ СТРАНА, КАТО ВСИЧКИТЕ ТИ ДРУГО . ИНАЧЕ ЗА СРАНЕТО СЕ ВИЖДА КОЙ СЕРЕ - СЛЕДЯ ТЕ ОЩЕ САМОТО ТИ НАЧАЛО...  МИСЛЯ И ДРУГИТЕ СА НА МОЕТО МНЕНИЕ :)

преди 1 минута, isi-to-fi-a написа:

УЧИТЕЛКИТЕ ПО ЛИТЕРАТУРА НЯМАТ ОБЩО С ПИСАТЕЛИТЕ И ПИСАТЕЛКИТЕ - НЕ Е ЗЪДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПИШЕ НЕЩО СИ.

писателките  работят  като учителки  по литература за да припечелват и да им върви стаж за  пенция

иначе ги издържат мъжете им

или са продавачки в някое квартално магазинче

ама се пишат писателки за пред  обществото

като ги питат какво работят

МНОГО НЕАДЕКВАТНО ИЗКАЗВАНЕ ОТНОВО ОТ ТВОЯ СТРАНА

наща учителка работеше  весникарка

пишеше стихчета и си пробутваше вестника на учениците

който го  купи  5-6 оценка

който не го купува  4

преди 1 минута, Banesc написа:

писателките  работят  като учителки  по литература за да припечелват и да им върви стаж за  пенция

иначе ги издържат мъжете им

или са продавачки в някое квартално магазинче

ама се пишат писателки за пред  обществото

като ги питат какво работят

МНОГО НЕАДЕКВАТНО ИЗКАЗВАНЕ ОТНОВО ОТ ТВОЯ СТРАНА

АМИ ЗАЩО ДА НЕ РАБОТЯТ, МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ОТ ИЗКУСТВО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗХРАНИШ - АКО ГО МИСЛИШ ТОВА СИ В ПЪЛНА ЗАБЛУДА.МЕЖДУ ДРУГОТО СРАМНА РАБОТА НЯМА, СТИГА ДА Е ЧЕСТНА. ДОРИ И ЧИСТАЧКА ДА СИ НЕ Е СРАМНО. НО ЗА ТЕБ ВС Е СРАМНО И МЪРЗЕЛИВО, ГОСПОДИН РАБОТЯГА , НАЛИ ТАКА? ОТИВАЙ СИ КОПАЕШ ГРАДИНКАТА. ТИ ИЗОБЩО СПИЩ ЛИ?

ХЕМ РАБОТЕЛИ, ХЕМ ГИ ИЗДЪРЖАЛИ МЪЖЕТЕ ИМА, БОЖКЕЙ..... Я ПАК?

преди 1 минута, nusho73 написа:

От истеричка какво очакваш?

ПО КАКВО ОТСЪДИ, ЧЕ СЪМ ИСТЕРИЧКА , НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ ТОЙ ЕК ОПИРАЛ МОЕТО ИЗРЕЧЕНИЕ, СЛОЖИ СИ ОЧИЛА? ЗАТОВА ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ЩОТО ИМА ДОСТА ХОРА, КОИТО НЕДОВИЖДАТ :) 

ХЕМ РАБОТЕЛИ, ХЕМ ГИ ИЗДЪРЖАЛИ МЪЖЕТЕ ИМА, БОЖКЕЙ..... Я ПАК?

много ясно жена сама  не може да се издържа 

като инвалиди са

не случайно  се съчиняват професии от които няма  нужда

фризьорки маникюристки  гримьорки 

все едно нямат  нокторезачка 

преди 3 минути, Banesc написа:

много ясно жена сама  не може да се издържа 

като инвалиди са

не случайно  се съчиняват професии от които няма  нужда

фризьорки маникюристки  гримьорки 

все едно нямат  нокторезачка 

НАЛИ РАБОТЕЛИ, А СЕГА КАЗВАШ, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ :) ПЪК АЗ ОТИВАМ НА РАБОТА ДА ПРАВЯ ПАРИ, А ТИ СТОЙ И ПРАВИ АКИТА ТУК :)

НАЛИ РАБОТЕЛИ, А СЕГА КАЗВАШ, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ :) ПЪК АЗ ОТИВАМ НА РАБОТА ДА ПРАВЯ ПАРИ, А ТИ СТОЙ И ПРАВИ АКИТА ТУК :)

работните места са фалшиви без КПД затова държавата е на това дереже

в НАП всичко е излишно и тия касови апарати ама там назначили жени гъз до гъз на държавна работа

като чели държавата тва ддс не може да го вземе още при даването на заплатата  да  удържа  20% и готово после с тия пари да  ги  харчат където искат

нали  фирмите са регистрирани привиква се в НАП шефа имаш толкова и толкова работници заплатата им е 1000 лв

даваш автоматично удържане  на ддс от заплатата и даваш  800  ама нали трябва да има касови апарати и администрация 

хрантутене на чиновници 

на 25.05.2025 г. в 0:02, Anzhel Dimitrov написа:

Не искат да раждат, защото и мъжете, и жените стават все по-егоистични и все по-егоистични, мислят само за себе си и за собственото си удоволствие и комфорт.  От друга страна може би не се чувстват достатъчно сигурни заради събитията в  в света и за това какви ще бъдат условията за живот в бъдеще при тези войни, климатични промени и т.н. и т.н.

преди 3 часа, Мери) написа:

Не искат да раждат, защото и мъжете, и жените стават все по-егоистични и все по-егоистични, мислят само за себе си и за собственото си удоволствие и комфорт.  От друга страна може би не се чувстват достатъчно сигурни заради събитията в  в света и за това какви ще бъдат условията за живот в бъдеще при тези войни, климатични промени и т.н. и т.н.

Не съм съглсна, че е от егоизъм. Съвременната българка се фокусира върху грижите и възпитанието на 2-3 деца, вместо да ражда безконтролно и което оцелее - оцелее. Старае се да ги изхрани, да им осигури основните потребности, добро образованние и медицински грижи.

Едно време е раждала по десетина, но не са имали ток и вода вкъщи, изкарвали са си поминъка със земеделие и животновъдство, не са имали достъп до медицинско обслужване, децата са ходили на училище до 4 клас. От 10 като са оцелявали само 2-3, каква полза, че е раждала толкова много? Не само тялото ѝ се е изхабявало, но и душата. Не е имало и къде да отиде да се погрижи за менталното си здраве. Героиня е била по неволя, а не защото ѝ е било много хубаво да живее така. 

Такава е била културата тогава. Днес все още има такива райони - без ток и вода, единственото им забавление е да правят деца. Изобщо не мислят как ще ги отглеждат. Да се връщаме назад към този начин на живот няма да е от полза нито за държавата, нито за семействата, нито за отделния индивид.

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Не съм съглсна, че е от егоизъм. Съвременната българка се фокусира върху грижите и възпитанието на 2-3 деца, вместо да ражда безконтролно и което оцелее - оцелее. Старае се да ги изхрани, да им осигури основните потребности, добро образованние и медицински грижи.

Аз също имам две деца, а не десет, става въпрос за онези, които могат, но избират изобщо да  не раждат. Разбира се причините, които съм посочила по-горе, са ориентировъчни, може да има и други причини. Баба ми и нейните братя и сестри бяха 4-ма и аз сега имам много голям род от страна на майка ми, не мога да се оплача, харесва ми. Но не е така с децата ми, които нямат чак толкова братовчеди, лели, вуйчовци и т.н. Всяко нещо си има, както  предимства, така  и недостатъци, но от един момент нататък предимствата на повечето деца са повече, отколкото недостатъците. Прабаба ми живя до 80, аз си я спомням, не й се беше изхабило нито тялото, нито душата.

преди 21 часа, Мери) написа:

преди 17 часа, Greta Simmer написа:

Едно време е раждала по десетина, но не са имали ток и вода вкъщи, изкарвали са си поминъка със земеделие и животновъдство, не са имали достъп до медицинско обслужване, децата са ходили на училище до 4 клас. От 10 като са оцелявали само 2-3, каква полза, че е раждала толкова много? Не само тялото ѝ се е изхабявало, но и душата. Не е имало и къде да отиде да се погрижи за менталното си здраве. Героиня е била по неволя, а не защото ѝ е било много хубаво да живее така. 

Такава е била културата тогава. Днес все още има такива райони - без ток и вода, единственото им забавление е да правят деца. Изобщо не мислят как ще ги отглеждат. Да се връщаме назад към този начин на живот няма да е от полза нито за държавата, нито за семействата, нито за отделния индивид.

преди 16 часа, Мери) написа:

Аз също имам две деца, а не десет, става въпрос за онези, които могат, но избират изобщо да  не раждат. Разбира се причините, които съм посочила по-горе, са ориентировъчни, може да има и други причини. Баба ми и нейните братя и сестри бяха 4-ма и аз сега имам много голям род от страна на майка ми, не мога да се оплача, харесва ми. Но не е така с децата ми, които нямат чак толкова братовчеди, лели, вуйчовци и т.н. Всяко нещо си има, както  предимства, така  и недостатъци, но от един момент нататък предимствата на повечето деца са повече, отколкото недостатъците. Прабаба ми живя до 80, аз си я спомням, не й се беше изхабило нито тялото, нито душата.

Пийни , хапни , носи си новите дрехи - и този лаф е една от причините да не раждат деца . Отделно , че повечето жени не искат да се заробват , или ако не са намерили подходящия човек за семейство . Друга причина , която не е за пренебрегване е ,, ограниченията " с които биват обвързани жените от страна на мъжете. Това да гледаш деца е отдаденост и влизане в статуквото  , за докато отраснат децата поне до 23 , което ще рече - при две деца около 27 години от живота преминават в от работа вкъщи . 

Има и друго ,филмите и телевизията карат хората да мечтаят да изживеят някакви други чужди съдби и не приемат , че живота е преди всичко работа и отдаденост на децата , и че забавленията са до време. Просто тази телевизия и заливащата информация в интернет на някакви утопии от сорта ,, Аз се забавлявам много , значи съм велик/ка  " допринасят за това хората да не гледат на семейството като постижение .

Просто е - повечето жени не искат да раждат поради липса на достатъчно финансови средства. Представяте ли си в Бъглария как биха се издържали 4-5 деца, едно едвам можеш да издържаш камо ли повече.... Всичко става от скъпо по-скъпо, заплатите ниски, пенсиите ниски, сметките все по-високи, залъгват ни тука с някакви мижави %-та увеличение на заплати и пенсии - това България, затова и повечето жени не желаят да имат деца, или ако желаят казват , че едно им стига... Толкоз по темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.