Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите са масово русофили?

Featured Replies

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Мразя Русия. БВП-то им е по-ниско от това на Италия и Южна Корея, ама се правят на могъща военна сила, която тероризира по-малки държави. Вече 2 години не могат да завладеят Украйна и изтощиха военната си мощ... Смешен оркски народ. Още по-смешно е, че мнозинството българи ги подкрепят. 

Руснаците са може би най-наглите хора, които съм срещал. Винаги на море се заяждат, говорят ти на руски, все едно си длъжен да го знаеш и така се напиват, че всяко заведение става на свинярник...

Така че да, русофоб съм. 

Към това добави и една история с АТВ-та с руснаци, излезли от пръста, с кални гуми, на една бензиностанция в България
И когато нашия започнал да им се кара и да ги гони - го набили. Имаше някакво видео в ЮТюб по темата.
............
Но за БВП-то ... това е западна методика, съчинена от запада и важаща за запада.
В Ориента и в Азия се уважава най-якия. А най-якия по оръжие в Евразия (ядрено) е РФ,
По яки женски крака, формирани в як масов спорт, на масова достъпна спортна база и държавна политика - пак е РФ. (това е вид оръжие, разузнавателна информация, стока, валута и т.н.)
По територия и подземни и надземни ресурси - пак е РФ. Това е пак сила, или икономика, и богатство,
с които се печелят партньори, на Изток и на Запад
И с това е непобедима. С последователите и партньорите си.

Една БГ историчка каза нещо за България около първата световна война.
Била е най-силната на Балканския полуостров. Но противниците и съюзени срещу България - са били по-силна група.
По сметки на държавите от "Третия свят" - те са с по-голямо население, територии и по-голям процент БВП от Запада.

Пример от България от ранния преход - борците направиха доста бизнеси, в които умните и образованите бяха пчелички.
Як хотелиер на Златните пясъци забил шамар на сервитьор и онзи не му отвърнал и продължил работа, примерно.
Примерът не е пълна прилика с РФ, защото там само със сила не се живее дълго.
Путин първо е юрист, за да стане шпионин (отделно и джудист, което е не само борба, но и философия, тактика и стратегия)
После, групата около него, са често историци, юристи, икономисти, един треньорът му по джудо е шеф на строителна компания и може да няма друго образование, освен Спортна академия.  

Отделно, имперската история и минали завоевания ги правят непреклонни по дух, и търпящи поражения, без да се откажат от замисъла си.
Но САЩ са се отказали от Виетнам, защото обществеността им пропищяла от няколко десетки жертви.
РФ е готова да претърпи стотици хиляди, но да оформи поне минимална неутрална зона между себе си и НАТО.

Нямаше да има ни Крим, ни ДНР, ни ЛНР, ни сегашната война,
- ако не бяха снайперите на Майдана в Киев през 2014 г., стреляли и по протестъри и по полицаи, за да се окървави и да се намразят
- американският преврат пак там
- изгорените анти-Майданци в Дома на Профсъюзите в Одеса
- и още разни побоища на националисти към анти-Майдански граждани на Украйна.

Зависи кой на какво си избере да вярва ... оттам и да се изненадва неприятно ...

• Отговори 136
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам защо,но имам странното усещане,съдейки по аватара,че човека иска директна комуникация със собственика ..за да го изритат от сайта..или да го свържат със специалните служители със бели престилк

• 1. Заради спомените от соца до Горбачов, когато България си поживя охолно, щедро снабдявана и заплащана от СССР 2. Заради разрухата и обезлюдяването, които настъпиха след това, на пръв поглед "при а

• Нали осъзнаваш че на руснаците не им пука че ти ги мразиш ,тоест омразата е само твой проблем ?

Публикувани изображения

Не знам защо,но имам странното усещане,съдейки по аватара,че човека иска директна комуникация със собственика ..за да го изритат от сайта..или да го свържат със специалните служители със бели престилки,за да го освободят от душевните му терзания със едни специални медикаменти,които се дават на ..леко неадекватни хора със умствени отклонения..и шизофренни разстройства,изразяващи се в раздвоение на личността, натрапчиви мисли и нереални ,въображаеми заплахи или видения,нямащи нищо общо с реалния свят...

• Автор
току-що, Proshark написа:

Майка ми е на оня свят от 23 години бе ,олигофрен...И след подобен коментар,бих се радвал ако си и ти там...

Това, твоето,минава всякакви граници-или се скрий в дупката от която си изпълзял,или спри с ненормалните и идиотски постове,да не ти осигуря едномесечна почивка завинаги...

Е аз откъде да знам бе, мен. Моите съболезнования. 

Ама пак не е яко да си русофил

преди 28 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Да, демокрацията вече е "американски" преврат. Чудя се, щом си толкова силен и обичаш Русия, защо не отидеш да живееш там, а си в евроГейската България, която е член на НАТО и ЕС? 

Демокрацията върви заедно със спазване на законите.
По онова време камуфлираните националисти с маски си позволяваха да влизат в държавни инситуции и да им пречат 
или да ги заплашват. (Прокуратура и Парламент) И полицията не смее да им се опре.
Украйна е многонационална многорелигиозна държава.
Една западна католическа част се наложи, подчини и подпали държавата им.
Там се наричат патриоти и никой не смее да им попречи.
С години преди 2014г. там съществуват паравоенни националистически лагери, с езически практики
Валхала и тем-подобни викингски и древногермански митологии.
Издръжката им от кого е плащана ? Освен че са отчасти малки частни армии на отделни олигарси,
които също изобилстват в Украйна.
Предварително съм отговорил в предишния си пост защо не обичам Русия и защо не отивам там,
но е твърде дълъг, може би за телефонно екранче ... или за другаде, знам ли ...
Просто знам езика и следя как наближава Апокалипсиса, ползвайки руски ТВ
някъде от 2015-2016 г. до към края на 2022 г.
Отделно, че на ниво малки градчета България все още не е еврогейска
и положението не само се търпи, но дори има доста приятни страни ...

преди 12 минути, Proshark написа:

Не знам защо,но имам странното усещане,съдейки по аватара,че човека иска директна комуникация със собственика ..за да го изритат от сайта..или да го свържат със специалните служители със бели престилки,за да го освободят от душевните му терзания със едни специални медикаменти,които се дават на ..леко неадекватни хора със умствени отклонения..и шизофренни разстройства,изразяващи се в раздвоение на личността, натрапчиви мисли и нереални ,въображаеми заплахи или видения,нямащи нищо общо с реалния свят...

Очевидно изпитва предела на толерантност на администрацията.

преди 14 минути, Proshark написа:

Не знам какво и кого изпитва,ама ако ми е пред очите,ще му откъсна главата...То бива толерантност ,бива спор и различия...ама все пак си има граници..Нито ми е на годините,нито на чикийте...да не казвам че от такава може да е направен,щом няма възпитане не знае мяра...Баси идиота..И сигурно за голям мъж се мисли..че напсувал някого..или намекнал нещо за майката на някого...Абе да не продължавам,че...

Темата му е с цел да се създаде конфликт ,ако имаше информационна цел щеше да я сподели в темата за войната както правим всички останали, всъщност това не му е първата тема с такава цел. Трол с много свободно време е ,излишни нерви хабиш с него. В един друг новинарски сайт изключиха форума си под новините зареди такива тролове.

преди 15 минути, Proshark написа:

Абе, ... кой ти каза че съм русофил!!?
Не знам какво и кого изпитва,ама ако ми е пред очите ... .Абе да не продължавам,че...

Защо просто не си поставим границата сами на себе си ?
Отговаряме само на изречения по темата от заглавието и първия пост.
Отговаряме само с изречения по темата.
На останалите думи и изрази - игнор, нула внимание ...
Доста хора стоят в темите само заради емоцията да побъркват другите и да ги изкарват от равновесие.
Игнорът и отказът да се влезе в тона и речника им, им отнема удоволствието и си затрайват ...

току-що, AAUUXX написа:

Темата му е с цел да се създаде конфликт ,ако имаше информационна цел щеше да я сподели в темата за войната както правим всички останали, всъщност това не му е първата тема с такава цел. Трол с много свободно е ,излишни нерви хабиш с него. В един друг новинарски сайт изключиха форума си под новините зареди такива тролове.

Аз съм наясно,само се чудя що админите с права го търпят...Ако аз я наритам,ще ме обвинят, че е на лична основа...Айде,таз хубаво,ама пускането на абсолютно безмисленни теми ,от същия плужък какво е!?

преди 3 минути, Недко написа:

Защо просто не си поставим границата сами на себе си ?
Отговаряме само на изречения по темата от заглавието и първия пост.
Отговаряме само с изречения по темата.
На останалите думи и изрази - игнор, нула внимание ...
Доста хора стоят в темите само заради емоцията да побъркват другите и да ги изкарват от равновесие.
Игнорът и отказът да се влезе в тона и речника им, им отнема удоволствието и си затрайват ...

Във други форуми,само да залитнеш със неправилна дума и си аут...Калин явно има ...носталгични чувства към data.bg...щото всички идиоти дойдоха от там...Преди това сайта си беше ок...и много пичове си тръгнаха от тук точно за това...

преди 7 минути, Proshark написа:

Аз съм наясно,само се чудя що админите с права го търпят...Ако аз я наритам,ще ме обвинят, че е на лична основа...Айде,таз хубаво,ама пускането на абсолютно безмисленни теми ,от същия плужък какво е!?

Сигурен съм ,че ще има реакция от глобален и администратор, е няма да е изненада за автора това ,все пак той е очаквал хипотетична реакция и се е застраховал с два профила още с първоначалната си тема във форума.

https://www.kaldata.com/forums/profile/505714-yourashole1/

https://www.kaldata.com/forums/profile/505648-helpmegetout1/

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Сигурен съм ,че ще има реакция от глобален и администратор, е няма да е изненада за автора това ,все пак той е очаквал хипотетична реакция и се е застраховал с два профила още с първоначналта си тема във форума.

Виждам го какви ги върши..въпрос на време е...

• Автор
преди 30 минути, Proshark написа:

Абе,тъпак,кой ти каза че съм русофил!!?Мисля различно от вас,това русофил ли ме прави,или само идиотите разсъждават така!?

Не знам какво и кого изпитва,ама ако ми е пред очите,ще му откъсна главата...То бива толерантност ,бива спор и различия...ама все пак си има граници..Нито ми е на годините,нито на чикийте...да не казвам че от такава може да е направен,щом няма възпитане не знае мяра...Баси идиота..И сигурно за голям мъж се мисли..че напсувал някого..или намекнал нещо за майката на някого...Абе да не продължавам,че...ако я кара така..наистина ще му помогна да си намери място..някъде по света..

Докладвах те на модераторите за заплахата че главата ще ми откъснеш. Бива толеранс ама чак такъв... 

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Сигурен съм ,че ще има реакция от глобален и администратор, е няма да е изненада за автора това ,все пак той е очаквал хипотетична реакция и се е застраховал с два профила още с първоначалната си тема във форума.

И квоооо, нямам право на профили лии ееее. Ти си един от профилите ми що ме предаваш така?!! 

преди 31 минути, Proshark написа:

Абе,тъпак,кой ти каза че съм русофил!!?Мисля различно от вас,това русофил ли ме прави,или само идиотите разсъждават така!?

Абе то за тия всичко щу не е привърженик на техните болни фантазии е русофил(Каквото и да е това) и пр.

преди 16 минути, Proshark написа:

Във други форуми,само да залитнеш със неправилна дума и си аут...Калин явно има ...носталгични чувства към data.bg...щото всички идиоти дойдоха от там...Преди това сайта си беше ок...и много пичове си тръгнаха от тук точно за това...

Не датата а фейсбук, това са думи на Калин.

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Докладвах те на модераторите за заплахата че главата ще ми откъснеш

Ако ме помолиш учтиво...както във поста по -горе...никакъв проблем...

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Докладвах те на модераторите за заплахата че главата ще ми откъснеш. Бива толеранс ама чак такъв...

Приятел ако ще се докладваме ти си за бая дълга почивка.

преди 4 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Защо българите подкрепят народ, който ни изби интелигенцията

защото е била същата като сегашната 

отговора да ми се маркира като рашил проблема .

преди 1 час, Proshark написа:

Не знам какво и кого изпитва,ама ако ми е пред очите,ще му откъсна главата...То бива толерантност ,бива спор и различия...ама все пак си има граници..Нито ми е на годините,нито на чикийте...да не казвам че от такава може да е направен,щом няма възпитане не знае мяра...Баси идиота..И сигурно за голям мъж се мисли..че напсувал някого..или намекнал нещо за майката на някого...Абе да не продължавам,че...ако я кара така..наистина ще му помогна да си намери място..някъде по света..

Този коментар нарушава всички правила и е редно администратора да предприеме необходимите мерки за да не пишеш вече в този форум. Точно тези груби обидни коментари предизвикват гневна реакция в потребителите а знаем от колко профила пише това нещастие.

преди 1 минута, "Саша" написа:

Този коментар нарушава всички правила и е редно администратора да предприеме необходимите мерки за да не пишеш вече в този форум. Точно тези груби обидни коментари предизвикват гневна реакция в потребителите а знаем от колко профила пише това нещастие.

Дай сега да уточним-за моя коментар ли говориш или за този когото коментирам?

• Автор

Чакам те да ми откъснеш главата, защо още те няма? Всичките русофили сте еднакви, на думи сте много страшни, но като искам да ви видя на живо, се насирате. 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Той че нарушава нарушава ама в този форум концентрация на идиоти е толкова голяма, че човек като като нищо може да си изтърве нервите, аз самия едвва съм се сдържал понякога да не развържа тая торба, страшно е.

преди 6 минути, "Саша" написа:

Дзверо що не пишеш от профила си? Този твой коментар също нарушава правилата. 

Цитат

2.9 

и

Цитат

3.6 Администрацията на форума си запазва правото да блокира без предупреждение новосъздадени профили на бивши потребители с наложено наказание, потребители уронващи престижа на сайта и неговия екип, потребители търсещи постоянни конфронтации с останалите потребители и екипа.

• Автор
преди 3 минути, nikssi написа:

Дзверо що не пишеш от профила си? Този твой коментар също нарушава правилата. 

и

Начи като някои потребители ме заплашват, че ще ми откъснат главата, няма проблеми, така ли ? Не съм съгласен много. 

Както и да е, Proshark, защо още те няма пред блока ми? 

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Начи като някои потребители ме заплашват, че ще ми откъснат главата, няма проблеми, така ли ? Не съм съгласен много. 

Мислех си ,че си на оня свят и си пиеш хапчетата...

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

още си пали ладата :D

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Я да те питам и аз!

Защо си изтри коментара който беше написал преди час? Ако не се досещаш - ето го. 

Звяр! Ти няма ли да си седнеш на гъза бе джанъм? И виж Никси какво те е попитал и му отговори. Кой си ти в този форум бе мухльо?

2025-3-8 22-23-52.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.