Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите са масово русофили?

Featured Replies

преди 17 часа, AAUUXX написа:

Автора и Зверо ще формулирате ли що е това русофил или друг фил ? Иначе за да съм по темата аз не съм фоб -нямам фобия спрямо никой народ по земята ,това обаче правили ми е русофил, американофил, германофил, и т.н фил ...? А по отношение на тези които мразят тоест фоб русо или друг без значение е личен проблем или що е то омраза .

"Фобия" не се превежда като "омраза".

"Фобия (от гръцки: phobos – „страх“) е патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство; страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение."
https://bg.wikipedia.org/wiki/Фобия

И основанията за страх от РФ са достатъчно, и оттам има смисъл въздържането да се помага на враговете и.  Защото като тръгне да ги отблъсква на почетно разстояние - ги изпраща до столиците им, на път през България, и тука става един реваншизъм ... българи срещу българи ... Не трябва да се забравя терора след 9.09.1944 г.

А удоволствието от руско изкуство е отделна работа - има про-официално, има и опозиционно (като белогвардейската песен за "Поручик Голыцин", "блатната" "Банда из Одессы/Мурка в коженном тужурке" и още някои познати тук песни за маса, много песни на Висоцки, на съвременната група "Ленинград"... Живописци интересни имат от имперско време, фронтменът на група "Ленинград" Сергей Шнуров е и авангарден художник и скулптор, критик на консуматорската култура ... и т.н. ... Писатели, поети ... Актриси ненагледни, някои от тях - украинки ...

• Отговори 136
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам защо,но имам странното усещане,съдейки по аватара,че човека иска директна комуникация със собственика ..за да го изритат от сайта..или да го свържат със специалните служители със бели престилк

• 1. Заради спомените от соца до Горбачов, когато България си поживя охолно, щедро снабдявана и заплащана от СССР 2. Заради разрухата и обезлюдяването, които настъпиха след това, на пръв поглед "при а

• Нали осъзнаваш че на руснаците не им пука че ти ги мразиш ,тоест омразата е само твой проблем ?

Публикувани изображения

преди 36 минути, buldak написа:

само потвръждаваш всичко, което се написа против путинистите тука

що не си направите една оргиика с тия от твоя лагер?

Какъв лагер, големи сте смешници ? Дрън,дрън че пляс.

преди 46 минути, Недко написа:

"Фобия" не се превежда като "омраза".

"Фобия (от гръцки: phobos – „страх“) е патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство; страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение."
https://bg.wikipedia.org/wiki/Фобия

Беше препратка от фоб към омраза от враждебно настроен , не е важно, разбира се това е лично мое тълкование :)

фоб-, -фобия
Съставна част на сложни думи със значение „който се страхува“ или „враждебно настроен към някого или нещо“.

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Беше препратка от фоб към омраза от враждебно настроен , не е важно, разбира се това е лично мое тълкование :)

фоб-, -фобия
Съставна част на сложни думи със значение „който се страхува“ или „враждебно настроен към някого или нещо“.

Според мен е човек който "набива" фобии в другия по определен обект. ;) 

= Печели от враждебността! => Един вид => Това е опасно! Трябва да го премахнеш!!! ;) 

Цитат

...който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение.

Само виж кои "лъхат и насаждат" вражда към руснаците и ще разбереш, че са за психиатрията!!! ;) 

Още заглавието на темата не е вярно и поражда погрешни внушения-българите не са масово русофили. Русофили са агентите на ДС , понеже тя е на пряко подчинение на КГБ. Русофили са и една малка прослойка от най-ниско интелигентните българи, които при съветския строй социализма са просперирали не на базата на личните си качества, а на основание на принадлежност към определена социална прослойка, мислеща и днес( поради липсата на интелект) , че това може да се върне. Русофили са и повечето работещи в медиите, особено в по-големите, понеже там просперитет се получава след такава принадлежност. Русофили са и всички висши държавници, които си дават сметка, че не биха могли да са там без това. Пример-президент, патриарх, втори ешелон на министерски съвет. Русофили може да са и една прослойка, която е толко без мозък, че не може да си даде сметка какво означава това. За щастие, всичко това далеч не е преобладаваща част от българите. На времето , като работех в Алжир, в болницата в нашия град Сетиф работеха няколко семейства руснаци доктори. В петък, почивния ден, ги карахме с нашите коли (те нямаха) на морския бряг на плаж. Всичките седяха на групичка (да не ги вербуват в някое чуждо разузнаване), транзисторите им Селена бяха на къси вълни на честотата на радио Москва, и не смееха да си пуснат нещо друго. Като ги подбъзиквахме за това, очите им се разширяваха от страх и не смееха да шукнат. Нещастници... И това бяха доктори, хора с образование, преставям си простотията им...

Екранна снимка 2025-03-09 142320.png

Чудя се колко ли трябва да е глупав някой мъж, та да не харесва русокоси рускини и украинки и чехкини ?
Или понеже русокосите  не му пускат, той тръгнал да е русофоб, а ?

Рускините не са нищо особенно. Бели руси скукаааа. На времето имах една кубинка шоколадова. Като я почнех и два часа ски алпийски дисциплини. Като годеше дупето и се клатеше като желе.

преди 3 часа, Недко написа:

"Фобия (от гръцки: phobos – „страх“) е патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство; страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен 

Точно! 👍

преди 2 часа, AAUUXX написа:

фоб-, -фобия

Аз Русофоб ли съм? :speak:

Замислих се върху този въпрос и с риск да се повторя/потретя .... ще ти отговоря! :)

Аз съм казвал стотици пъти, че не изпитвам омраза към руснаците. Нямам нищо против руснаците като народ, култура и история. Бил съм в Москва, харесват ми руските песни и редовно слушам руска музика (между другото имат много хубави песни)! Със сини очи съм и светла коса, харесвам и рускините. Това което не харесвам, се случи през 2022 година! Не мисля, че нормален човек ще одобри и ще му хареса това което направи Путин в Украйна и продължава да прави!!!

Да, аз съм Русофоб! Не ми харесва диктаторският режим, не ми харесва начина по който трябва да гласуват хората и избора който им се предлага за гласуване, не ми харесва и ФАКТА, че няма прозрачност при изборите които се провеждат в Русия. 

Общо казано, не ми харесва управлението в Русия. Това е моята представа за Русофоб! :topsecret:

преди 23 часа, ivottoshev написа:

Обаче питам защо в нашата демократична държава не се зачита волята на мнозинството? Нима ни лъжат че живеем в демокрация?

Издигнете си кандидат за премиер който да покрива интересети на това мнозинство л си правете каквато сметнете за добре политика. 

Останолото са фантазии.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Точно! 👍

Аз Русофоб ли съм? :speak:

Замислих се върху този въпрос и с риск да се повторя/потретя .... ще ти отговоря! :)

Аз съм казвал стотици пъти, че не изпитвам омраза към руснаците. Нямам нищо против руснаците като народ, култура и история. Бил съм в Москва, харесват ми руските песни и редовно слушам руска музика (между другото имат много хубави песни)! Със сини очи съм и светла коса, харесвам и рускините. Това което не харесвам, се случи през 2022 година! Не мисля, че нормален човек ще одобри и ще му хареса това което направи Путин в Украйна и продължава да прави!!!

Да, аз съм Русофоб! Не ми харесва диктаторският режим, не ми харесва начина по който трябва да гласуват хората и избора който им се предлага за гласуване, не ми харесва и ФАКТА, че няма прозрачност при изборите които се провеждат в Русия. 

Общо казано, не ми харесва управлението в Русия. Това е моята представа за Русофоб! :topsecret:

Пишеш искренно и аз също ще го направя :)

Мен не ме интересува кой е президент в нечия държава ,била тя Русия или друга ,от Европа или не ,нито властите в тези държави как управляват народа си ,дали те са демократични или не са ,дали изборите им са честни или не са. Всичко това е проблем само и единствено на народите им в тези държави ,ако те решат да променят нещо или пък не от живота си да го направят мен защо това трябва да ме тревожи? Мен ме тревожи само и едниствено какво се случва като политика в държавата ни защото ме засяга пряко това ,както и всичко които живеят в България следва да бъде. И защо подяволите трябва да мразя Русия ,защо да мразя САЩ ,защо да мразя Китай или Европа , защо да мразя избощо някой главнокомандващ на друга държава в която аз не живея ?

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Мен не ме интересува кой е президент в нечия държава ,била тя Русия или друга ,от Европа или не ,нито властите в тези държави как управляват народа си ,дали те са демократични или не са ,дали изборите им са честни или не са. Всичко това е проблем само и единствено на народите им в тези държави ,ако те решат да променят нещо или пък не от живота си да го направят мен защо това трябва да ме тревожи? Мен ме тревожи само и едниствено какво се случва като политика в държавата ни защото ме засяга пряко това ,както и всичко които живеят в България следва да бъде. И защо подяволите трябва да мразя Русия ,защо да мразя САЩ ,защо да мразя Китай или Европа , защо да мразя избощо някой главнокомандващ на друга държава в която аз не живея ?

Като не ти пука кой как управлява народа си защо критикуваш Украйна за политиката и?

преди 5 минути, BANKATA написа:

Като не ти пука кой как управлява народа си защо критикуваш Украйна за политиката и?

Задаваш странни въпроси на които съвсем не знам как да ти отговоря ,какво намери общо с това което написах и мнението ми спрямо война някъде ? Кой нормален по света иска да е във война ?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Не е критика, а мнение...Нещо против ли имаш, спрямо свободното мнение,различно от твоето?

преди 33 минути, AAUUXX написа:

Мен също не ме интересува-ше за другите държави преди началото на 2022г. След това започнах да се интересувам главно за Русия и Украйна.

Внимателно наблюдавах-ме събитията между тези две държави, и аз реших да заема страната на България. Всичко това означава, че тази война влияе и на нас и на цяла Европа. Хората се разделихме на защитаващи Украйна "Русофоби" и защитаващи Русия "Русофили"! :)

Сега стана ли ти ясно какво е "Русофоб" и "Русофил"? :cool:  

От тук нататък само да съм прочел някъде, че Звяра не може да обяснява и не знае какво пише.... Веднага да ми се маркира отговора като "Решение"!:P

преди 36 минути, AAUUXX написа:

Задаваш странни въпроси на които съвсем не знам как да ти отговоря ,какво намери общо с това което написах и мнението ми спрямо война някъде ? Кой нормален по света иска да е във война ?

Във войната участват две страни.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Във войната участват две страни.

Така е, а понякога и повече.

преди 19 минути, ДзВяРа! написа:

Сега стана ли ти ясно какво е "Русофоб" и "Русофил"? :cool: 

Баси дискриминацията ,а тез дето сме македонофили ?

• Автор
преди 8 часа, Белгиеца написа:

Чудя се колко ли трябва да е глупав някой мъж, та да не харесва русокоси рускини и украинки и чехкини ?
Или понеже русокосите  не му пускат, той тръгнал да е русофоб, а ?

Хаха, то всеки знае, че си девствен и си виждал рускини само на снимки. За разлика от теб, имам опит с тях и стават за кецане, ама дотук. 

През живота си излизах с повече националности, отколкото ти си виждал жени в смешния ти живот. Бях с китайки, корейки, индонезийки, филипинки, нигерийки, габонки, алжирки и мога до безкрай да изброявам. И тези жени са 10000 пъти по-качествени от рускинките и българките.

Жалко, че не ти се е получило в живота, трябва да си доста мизерен, че да подкрепяш РуZия. Пожелавам ти някой ден да си намериш филипинка, ама те искат умни мъже, а ти за жалост не си такъв.

(между другото, да береш ягоди веднъж в Белгия не те прави белгиец)

"Защо българите са масово русофили?"

Защото са българи.

преди 13 часа, ДзВяРа! написа:

Аз Русофоб ли съм? 

Ти си човекофоб! :) 

преди 13 часа, ДзВяРа! написа:

Не мисля, че нормален човек ще одобри и ще му хареса това което направи Путин в Украйна и продължава да прави!!!

Нормално е, защото не си нормален човек. 

Да би мирно стоял Зеленски => Не би чудо видял! 

Зеленски се "извини" за костюма. Тръмп разбуни духовете с "Украйна може да не оцелее след войната" | dnes.dir.bg

Процеса в Украйна е подобен при разпадането на СССР. От край време властта Киев и властта в Москва се опитват да упражняват власт върху въпросната проблемна територия, т.е. и за Киев и за Русия това е у края! ;) 

Т.е. разбирам твоето късогледство, но проблема не е в Путин, а в Зеленски и прочие. ;) 

Посегателството върху руско говорещите в Украйна от украинско говорещите не забелязаха ЕС. Осем години изчака Русия ЕС да вразуми властта в Киев! => Та, ако за теб е проблемен Путин, то вземи и отношение към ту терора който украинци са правели върху руско говорещи по проблемните територии. 

Не разбираш ли, че Путин е до време, а Зеленски прави "мечешка услуга" на украинците и реално бе в полза на Русия да има основание да вземе властта върху проблемните територии. 

Мирът е възможен, т.е. ЕС да признае суверенитет на въпросните републики в състава на Украйна! 

Самата война ще завърши както навремето се е получило на остров Крит. Какво толкова?! Просто границата между ЕС и Русия ще придобие други очертания. 

И по-интересния момент е: Дали ЕС ще даде на САЩ въпросните редки минирали? Това е цената!!! ;) 

Естествено това ще е за сметка на украинските граждани! = Това е жалката картинка спретната от аматьора в политиката Зеленски! 

Това ще остане в историята: Зеленски като треторазреден актьор, който е навредил на Украйна! 

Не е луд този който яде зелника, а който му го е дал!

Аз казах!

• Автор

Да си русофил е да си родоотстъпник. Не можеш да си националист и да подкрепяш държава, която ни смята за "неприятелска". Смисъл, националист си, но за сметището РуЗия, а не България. 

преди 8 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Бях с китайки, корейки, индонезийки, филипинки, нигерийки, габонки, алжирки и мога до безкрай да изброявам.

В махалата си ходил? :balloonburst:

• Автор
преди 50 минути, ДзВяРа! написа:

В махалата си ходил? :balloonburst:

Ем, като си в мултикултурен град като Лондон и Манчестър, вече виждаш колко ограничена държава е България. Всички тук живеят в средновековието. 

Мултикултурализмът е бъдещето. 

преди 8 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ем, като си в мултикултурен град като Лондон и Манчестър, вече виждаш колко ограничена държава е България. Всички тук живеят в средновековието. 

Мултикултурализмът е бъдещето. 

Ако трябва да съм честен, най-много се впечатлих от габонката! Би ли разказал малко повече за нея?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.