Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тежестта на любовта: Живот с психично болен партньор

Featured Replies

преди 14 часа, badr написа:

Заливаш форума с глупости

Тц,тц,тц... Кофти работа, ей! Само рамус можеше да пише таквиз работи сред форума...

Виждаш сам - не може да спинка човечеца. Празнотата и безсънните нощи са кофти тръпка и празното иска да се запълва... И понеже друго не е налице - с глупости и алкохол. Затова го блеклистнах. 

Животът е твърде кратък за да се занимавам с глупостите на посредственици и пияндурници , които и извън виртуала заливат живота. И като всеки друг комплексар именно те са с най-силни и натрапчиви напъни да са велики, да са важни, да са изразители, да са добри, нужни, значими... Просто да се играе на вечната фантазна игра на празния отвътре човек.

• Отговори 94
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Вяра и себе-отдаденост. Не, няма граница! Има по-важно: Вашето дете!  По-общо: Грижете се повече за здравото Ви дете, а по отношение на болната Ви съпруга, то следете дали спазва медикаментозна т

• .................
    .................

Доколкото разбирам, вие търсите тук по-скоро морална подкрепа. Не търсите лечение за съпругата ви, защото мислите, че тя не може да се излекува, а по-скоро търсите облекчение на състоянието в което се

• Темата... не може да има "развитие" наивнице. Темата не е съчинение по картинка с час по литература, нито преразказ с елементи на съждения или роман.  Само едно нещо, дето да изглежда въпрос - н

на 12.03.2025 г. в 7:28, Banesc написа:

психичните  отклонения се получават в голям процент от задръстване на мозъка с информация

още от училище наблъскват  умът  с ненужни знания

мюсулманите  са казали че  глупавия  човек няма проблем с психиката

ако е  на хормонална  основа може да се лекува с лекарства

амнезия може да помогне

лошото е когато  господ започне да му говори да убие някой

патил съм си с такъв  човек 

Прав си. 

Различни хора , различни ситуации .

В случая сигурно като се е родило детето тя не е била подготвена че трябва да се откаже от някои удоволствия и да заживее нов живот в отдаденост към детето, което е нормален развой на събитията в човешките съдби . Но тя най вероятно не може да приеме някои пропуснати ползи като забавления ,и дано това не рефлектира на детето и то да не се почувства отхвърлено.

Най - вероятно трябва да и се обясни че че няма нищо по - възвишено на този свят от това да възпитаваш деца и да им се отдадеш . Тъй като е в този раздел , мога само да кажа ,че в земният живот ,няма нищо по важно от поколението ни и че е голямо добро да отглеждаш деца , защото това ти уголемява пенсията за задгробният живот , и то много я уголемява ( като се има предвид че е за цяла вечност , си струват всички лишения в името на възпитанието на детето , защото отплата ще е за Вечността ) ....

преди 23 часа, badr написа:

Въобще приятна вечер. Няма смисъл да продължаваме.

Да, "предупредих" те, но не си разбрал какво се съдържа в подписа ми. 

Приятна и на теб "власт" имащия. 

п.п. Твоята "насока" не ми е потребна и прощавай за безпокойството!  

Мир и на Вас. Амин

У тая тема авторът пусна въдицата и избяга... НИ отговор, ни стон :)

преди 21 минути, isi-to-fi-a написа:

У тая тема авторът пусна въдицата и избяга... НИ отговор, ни стон

И аз бих направил същото като зачитам тоталните глупости на едни и същи изтрещели идиоти, търсещи теми за кенефа си.

преди 6 часа, isi-to-fi-a написа:

У тая тема авторът пусна въдицата и избяга... НИ отговор, ни стон :)

Много са като него - пускат теми, без да се включват в обсъждането им.

А този какво търсеше, не е ясно!

преди 5 часа, Solly написа:

пускат теми, без да се включват в обсъждането им

мисля че на всички е ясно защо го правят... Генерират някакво съдържание... и го изоставят.

Идиотите, дето се накичурват в надпревара са отврат за всяка тема и нямат нищо общо с каквото и да е "обсъждане" ( с корен СЪЖДЕНИЕ ). :) и се надпреварват да създават "бял или черен шум". Те толкова си могат. Ако можеха друго - щяха. 

Дежурните идиотски никове заливат със своя си шум така всяка тема и я влачат към дъното сред което си живуркат. Твоят е един от тях и първият ти коментар в тази тема е чудесен пример за буламача от невежество, надувки, имитации и глупотевини, за които става въпрос.

Празното бърборкане на глупости и лични измишльотинки никога не е било еквивалент на ОБСЪЖДАНЕ... Така е само сред главиците на бебчовци и самотни и неграмотни комплексарчета.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Човека ,който е отворил темата може да е зает , и да няма време . Доста хора работят на две места .

Може, но силно ме съмнява, че пак ще се включи :) Както и да е... беше ми интересно да видя някакво развитие от него, ама надали.

Темата очевидно е отворена импулсивно. Не знам защо са всички тези очаквания за обратна връзка от автора. Можем само да гадаем дали я намира за полезна или съжалява, че я е отворил. Но май любопитството при някои хора тук е силно и искат да научат повече.

преди 18 минути, Theros написа:

Темата очевидно е отворена импулсивно. Не знам защо са всички тези очаквания за обратна връзка от автора. Можем само да гадаем дали я намира за полезна или съжалява, че я е отворил. Но май любопитството при някои хора тук е силно и искат да научат повече.

Защо да не научим, така човек си прави изводи за доста ситуации в живота. На някои може да помогнат, на други - не.  Имала съм връзка с психично болен човек и затова ме заинтерисува. Така, че не мисля повече да се обеснявам :)

• Автор

Благодаря за съпричастността и на всички, които са писали в темата. Преди няколко месеца се преместихме – имахме апартамент, който продадохме, и си взехме къща с голям двор на много спокойно място.  В големия град посещавахме литургии, но след преместването може би сме прекъснали тази традиция. В момента чета „Жития на светиите“ и имам подбуда да започнем отново да ходим на литургия. Вярвам, че това ще помогне както на мен, така и на цялото ни семейство. Бих желал да си общувам с православни християни, така че ако някой иска, може да ми пише.

на 12.03.2025 г. в 4:57, (:IdioibI:) написа:

Вяра и себе-отдаденост. Не, няма граница! Има по-важно: Вашето дете! 

По-общо: Грижете се повече за здравото Ви дете, а по отношение на болната Ви съпруга, то следете дали спазва медикаментозна терапия предписана от психиатъра

Баланса ще е Любовта Ви към детето Ви! Тази "по-голяма" Любов трябва да балансира дисбаланса в следствие на психичното заболяване на съпругата Ви!  Уви, обществото не ще ви помогне за повече любов, което означава, че трябва най-малко да удвоите Вашата любов към семейството си! Да, психичното Ви натоварване ще се увеличи, т.е. успоредно с моралната подкрепа от Църквата, то ще трябва да ползвате и психологическа помощ за Вас (за теб) и детето Ви. = Поговорете с психиатъра водещ лечението на съпругата и да ви насочи към подходящ психолог. 

Примерна схема: Докато съпругата Ви е в Църквата, то вие с детето да сте на психолог. НО, задължително се консултирайте с по-горе визирания психиатър, т.е. той може да предложи друг подход => Двамата със съпругата си в Църквата, а детето Ви на психолог.  По-общо: В детето Ви да се изградят определени навици за самостоятелност! => Не трябва страданието произлизащо от съпругата Ви и от Вашата съпричастност към нея да породят негативно въздействие върху менталното здраве на детето Ви!

Уви, такива клинични пътеки няма в здравеопазването ни, а също така няма и в образователната ни система психолози в училищата които да се занимават с деца на ментално болен родител. 

По мое мнение: Вашата Любов към семейството Ви трябва да е 3-пъти по-голяма от Любовта в нормално семейство! 

Бог да е с Вас. Амин

Успех! 

Благодаря !!!Бог да е и с вашето семейство .Амин!!

на 12.03.2025 г. в 9:45, isi-to-fi-a написа:

Много тъжно ми стана... Бъдете до нея и я подкрепяйте във всички, тя явно си има някакво преживяване , което е довело до това... Поговорете с нея за това, може и да не ви го е казала, накарайте я да си излее душата. Поне малко помага. Сигурно е много тежко, но не я оставяйте и също така любовта ви към детето може да послужи като лекарство за нея. Желая успех :(

Благодаря !!! Познахте имала е преживяване което е свързано с насилие .Бог да ви благослови !!!Ако искате пишете ми за Християнско общение .

на 13.03.2025 г. в 10:58, _ramus_ написа:

всъщност това въобще може да не е човек, а бот, името може да е напълно фалшиво. Може въобще да е снимка на който и да е, историята може да е просто нечия игра, вкл и авторът й да е потънал в делюзии и това да е начинът му в битката за внимание и забележимост.

Както вече споменах - най-важното в темата са общите казуси, които излизат далеч извън рамките на личната история на автора, която както и всичко друго, може да е пълен фалш и да е просто тест за форумните бъборковци или подтик към повече кликове, рийдвания и така реклами на автора на сайта.

Трябва да се свикне с особеностите на виртуалното пространство и да не се изпада в елементарен наивизъм и лековерност.

Темата въобще не е за този раздел. В раздела за който е тя, има много други теми, които са фалшиви, авторите просто ги пускат, информацията която се подава е напълно компрометирана. Така, че това си е банално форумно събитие.

Какво точно имате предвид, като ме наричате бот? Аз мога да кача личната си карта, както и тази на жена ми, както и решението от ТЕЛК. Бот ли съм срещу Русия, Китай, САЩ или срещу извънземните? Можете ли да изкажете теза за това, в какво ме обвинявате, но да бъде обоснована логически?

преди 1 час, Пламен Илиев Благоев написа:

Какво точно имате предвид, като ме наричате бот? Аз мога да кача личната си карта, както и тази на жена ми, както и решението от ТЕЛК. 

Моля те, само не си качвай личната карта! 🤦‍♀️

преди 1 час, Пламен Илиев Благоев написа:

Какво точно имате предвид, като ме наричате бот? Аз мога да кача личната си карта, както и тази на жена ми, както и решението от ТЕЛК. Бот ли съм срещу Русия, Китай, САЩ или срещу извънземните? Можете ли да изкажете теза за това, в какво ме обвинявате, но да бъде обоснована логически?

Позволявам си да ви дам един съвет:

Никога, ама никога - не качвайте никакви лични документи в открит достъп.

Това ще ви причини единствено и само неприятности, ако не и по тежки последици.

преди 11 часа, Пламен Илиев Благоев написа:

Благодаря за съпричастността и на всички, които са писали в темата. Преди няколко месеца се преместихме – имахме апартамент, който продадохме, и си взехме къща с голям двор на много спокойно място.  В големия град посещавахме литургии, но след преместването може би сме прекъснали тази традиция. В момента чета „Жития на светиите“ и имам подбуда да започнем отново да ходим на литургия. Вярвам, че това ще помогне както на мен, така и на цялото ни семейство. Бих желал да си общувам с православни християни, така че ако някой иска, може да ми пише.

Благодаря !!!Бог да е и с вашето семейство .Амин!!

Благодаря !!! Познахте имала е преживяване което е свързано с насилие .Бог да ви благослови !!!Ако искате пишете ми за Християнско общение .

Не им се връзвайте. Благодаря ви, че отново се включихте. Желая ви здраве и много сила. Успех. 

"Благодаря !!! Познахте имала е преживяване което е свързано с насилие .Бог да ви благослови !!!Ако искате пишете ми за Християнско общение ."

Не знам защо, но първата мисъл, която ми мине през главата беше точно тази... С постоянство и любов ще успеете да го преодолеете, вярвам във вас. 

на 20.03.2025 г. в 22:08, Пламен Илиев Благоев написа:

Можете ли да изкажете теза за това

дали мога или не мога, е без всякакво значение. Първо се научете да четете, после изисквайте пояснения...

Психичната диагноза на съпругата ви, която визирахте в антрето на темата няма общо с това "какво е преживяла". Висок процент от хората преживяват форми на "насилие" ( без оглед на огромната условност на понятието). Това не ги докарва до генетични сериозни диагнози...

Преживяното и нетработрено е просто форма на спусък, който отключва проявите в по-широк план, но диагнозата се основава на принципни невронни проблеми и те не са резултат от преживявания... и няма как да са. Невронните проблеми, които са в основата на тази диагноза са генетично заложени и много внимателно трябва да се проследи дали някъде по нейна родова генетична линия няма данни за психични проблеми (на езика на медицинската наука се нарича "семейна предразположеност" или "семейна анамнеза"). Именно заради същото е важно вие самият да направите генетични тестове и на детето... И при евентуални наличия да се отнесете до специалисти. Не знам дали въобще схващате или просто се правите на интересен , но и не ме интересува особено.

Със сигурност, нито молитвите, нито исус, нито литургиите ще променят нещо в такава диагноза... ЗА НЕЯ!

Подавате доста противоречиви данни в двете си различни участия. Въпросът за ДЕТЕТО остана да виси - в първия си коментар към вас в темата тук, подадох доста варианти... и въобще не са стигнали до вас. Вместо това - се уловихте за напълно несъщественото и неща, дето въобще не ги разбирате, още повече че са писани към друг казус, към друг участник. За сметка на това именно на тях сте изрезонирали съвсем лично... Като така издавате къде са вашите лични "тригъри"... :) 

• Автор
преди 21 часа, _ramus_ написа:

дали мога или не мога, е без всякакво значение. Първо се научете да четете, после изисквайте пояснения...

Психичната диагноза на съпругата ви, която визирахте в антрето на темата няма общо с това "какво е преживяла". Висок процент от хората преживяват форми на "насилие" ( без оглед на огромната условност на понятието). Това не ги докарва до генетични сериозни диагнози...

Преживяното и нетработрено е просто форма на спусък, който отключва проявите в по-широк план, но диагнозата се основава на принципни невронни проблеми и те не са резултат от преживявания... и няма как да са. Невронните проблеми, които са в основата на тази диагноза са генетично заложени и много внимателно трябва да се проследи дали някъде по нейна родова генетична линия няма данни за психични проблеми (на езика на медицинската наука се нарича "семейна предразположеност" или "семейна анамнеза"). Именно заради същото е важно вие самият да направите генетични тестове и на детето... И при евентуални наличия да се отнесете до специалисти. Не знам дали въобще схващате или просто се правите на интересен , но и не ме интересува особено.

Със сигурност, нито молитвите, нито исус, нито литургиите ще променят нещо в такава диагноза... ЗА НЕЯ!

Подавате доста противоречиви данни в двете си различни участия. Въпросът за ДЕТЕТО остана да виси - в първия си коментар към вас в темата тук, подадох доста варианти... и въобще не са стигнали до вас. Вместо това - се уловихте за напълно несъщественото и неща, дето въобще не ги разбирате, още повече че са писани към друг казус, към друг участник. За сметка на това именно на тях сте изрезонирали съвсем лично... Като така издавате къде са вашите лични "тригъри"... :)

Едно е да живееш с болен човек, а друго е да имаш знания за такъв. Аз мога да споделя от извора, както се казва. По всяко време на денонощието може да тръгне нанякъде, да тегли кредити, да влиза във взаимоотношения с бандити, да се увлича по хазарт и още много неща. Средният човек за година има толкова проблеми, колкото аз за седмица. Посещава двама психиатри, а за онлайн срещи плащам по 50 лв. Не знам защо ме нападаш – може би не спазвам тригерите, но с годините човек се изтощава. Пробвали сме всички начини – и психиатри, и психолози, и християнство. Ти живял ли си с такъв човек и колко години?

преди 21 часа, _ramus_ написа:

ще  променят  

ще стане по- зле

реигията е вредна за  психиката

после на такива хора започва  господ да им говори и да е  оправдание  за делата им

трябва да  се учи практически занаят

безделието ражда пороци.

• Автор

Благодаря! Прав сте за съвета – реагирах малко емоционално вследствие на провокация. Очаквах повече негативни коментари, защото често, когато някой сподели проблемите си във форумите, вместо разбиране, получава нападки. Дори за една дребна грешка в писането хората се заяждат. Аз реших да споделя, защото просто се почувствах препълнен от проблеми и имах нужда да излея всичко.

преди 43 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

преди 53 минути, Пламен Илиев Благоев написа:

Аз съм изключително възмутена от коментарите на господин Рамзес! Имам роднини, които се сблъскват с подобен проблем, и той напълно разтърси живота им. Господин Рамзес, не ви прави чест да се заяждате по толкова грозен начин с автора на темата. Зад сложните ви изрази и демагогия ясно прозира злобата ви. Не ви ли е срам? Човекът, когото нападате, се грижи за тежко болен близък! Малко повече човечност не би навредила.

преди 6 минути, BulgarianYouguart написа:

Всичко което можем да направим е да се молим за г-н Рамус , не трябва да се забравя че и той е човек който страда.

Да, прав сте. Слънцето изгрява дори и за невярващите. Човекът има злоба в себе си, но аз не го мразя – напротив, съжалявам го.

преди 50 минути, Олга написа:

Имам роднини, които се сблъскват с подобен проблем, и той напълно разтърси живота им.

И... какво от това? Сблъскването с "подобни проблеми" е налице сред още хиляди други... и разтърсва живота им. Малцина се справят, който както може. Светът продължава да се върти и нито е до роднините, близките или всеки за него си. Животът ни поставя в ситуации в които или израстваме, справяйки се ( със съответната цена, разбира се) или в провали. Най-често са и двете заедно - който, както.

Чест не ми е нужна, нито ме интересува. 

Разни игри на виртуални съчувствия оставям на другите фантазьори сред форума. Ама съжаления, ама вярващи, ама театри - не ме интересуват въобще.

Аз съм човек на познанието, а не изповедалник и душеприказчик. Работата и проблемите са сериозни и въобще не е достатъчно само някой да си излеел нещо отвътре дето му се насъбрало. Най-малкото защото форумът не е кенеф и да търси някой да се облекчавал в него. За специализираната помощ си има места и специалисти, но и там не става само с хапчета, а и много зор и упорита работа.

Няма такъв "господин Рамзес" и никога не е съществувал. А за вашите 'възмущения'... ще ги подмина и ще се усмихна с ирония на фалшивия ви театър. :) 

Доста от включванията на авторът на темата стават неадекватни. Информацията, която подава - противоречива. Той самият - непоследователен. Отгоре на всичко - бъркотията в главата му няма шанс да се оправи по никакъв начин с молитви и неделни литургии. Диагнозата на посочената като "съпруга" - съвсем. За пореден път той дори не докосна най-важния казус в поставените ситуационни условия и представяне - този за "детето"...

преди 38 минути, BulgarianYouguart написа:

Всичко което можем да направим е да се молим за г-н Рамус

жалко - религиозното клише можеше да върши работа за друг. :) На мен ми е все едно дали някой ще се моли или проклина - все за неговата главица става въпрос. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.