Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

@Gaming_Solutions след като ги поставиш на място, почват с обидите. Продължавам да се къпя в тяхната любов както виждаш.

Както вече, казах само добавих правилните хора невзели още отношение и получих поредната доза уважение, можа да ви пожелая приятен ден ,приятели. Отивам да видя какво месо са докарали в месните канали.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Копейки сър! 🙂

Аз им обръщам внимание когато няма какво да правя, защото диалога с тях е загуба на време...

преди 44 минути, Staff. написа:

Копейки сър! 🙂

Аз им обръщам внимание когато няма какво да правя, защото диалога с тях е загуба на време...

Ъхъ... 😄

преди 51 минути, Staff. написа:

Копейки сър! 🙂

Загубеняка обяснява какво губи

PgFHmeS.png

В каква сфера работиш? Каквото и да правиш, е много вероятно да можеш да го посветиш на по-значима кауза. Особено, ако обичаш модерните технологии. Защото Българската армия предлага неочаквани и интересни възможности за амбициозните професионалисти. Вероятно тази информация е изненадваща. В масовото съзнание образът на армията е на ретроградна организация с антична техника. Действително, наследството на българската войска от Варшавския договор са остарели машини и съоръжения. Но благодарение на членството ни в НАТО това се променя. Като страна от Северноатлантическия договор ние поехме задължението да инвестираме над 2% от брутния си вътрешен продукт на годишна база за отбрана.

И го инвестираме добре.

Военновъздушните ни сили закупиха и ще получат шестнадесет американски изтребители F-16 Block 70. Тези самолети са последно поколение бойна техника, основаваща се на драстичен ъпгрейд на добре установена платформа, която е основна част от въоръжените сили на множество армии по света от десетилетия. Заедно с тях летците ни се сдобиват и с нови тренажори, симулатори, противоракетна система, радари, МПС-та.

Новите F-16 ще поддържат връзка в реално време с друга съвременна придобивка на войската.

183-те бронирани машини от серията “Страйкър”.

Тази фамилия превозни средства постоянно се развива. Техните производители ги обновяват на база новите условия за водене на бойни действия, подобряват способността им да понасят вражески атаки, адаптират ги за движение в различни местности. Разполагат с дигитална система за комуникация, множество системи за наблюдение на района, през който се придвижват, мощни и скорострелни оръдия, противотанкови ракети и много други.

И след небето и земята да насочим поглед към морето.

Военноморските сили инвестираха близо 1 милиард лева за модернизация на своя флот. През тази и следващата година към него ще се присъединят два нови кораба - “Храбри” и “Смели”. Те ще служат за наблюдение и контрол на трафика в морето, улавяне на нарушители и откриване на заплахи.

И осъвременяването на тази част от структурата на армията няма да спре дотук. Моряците ще се сдобият с противокорабни ракетни комплекси, противоминни кораби и малки безпилотни апарати - въздушни и подводни.

С придобиването на шестнадесетте F-16 Block 70, както и друга модерна бойна техника, армията ни ще може да бъде по-добре подготвена да постига високите си цели и да защитава общите ни ценности - свободата, демокрацията и върховенството на закона.

https://www.actualno.com/society/f-16-tramplin-kym-veliki-postijenija-za-bylgarskite-voennovyzdushni-sili-news_2437758.html

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 37 минути, Staff. написа:

Действително, наследството на българската войска от Варшавския договор са остарели машини и съоръжения.

Неправилно (дано да не е целенасочено) внушение за техника от преди 35-40 години.

преди 39 минути, Staff. написа:

Но благодарение на членството ни в НАТО това се променя.

И надолу сравняваш техниката от Варшавския договор със съвременната натовска техника. Некоректно - меко казано.

преди 41 минути, Staff. написа:

Военновъздушните ни сили закупиха и ще получат шестнадесет американски изтребители F-16 Block 70. Тези самолети са последно поколение бойна техника, основаваща се на драстичен ъпгрейд на добре установена платформа, която е основна част от въоръжените сили на множество армии по света от десетилетия. Заедно с тях летците ни се сдобиват и с нови тренажори, симулатори, противоракетна система, радари, МПС-та.

Драстичен ъпгрейд... Колко да е драстичен? Добре установена платформа, ама за времето си.

То и руските самолети, например Миг-29 могат да получават драстични ъпгрейди.

Съвременните руски самолети последно поколение са по-добри от тия последно поколение на нато. А камо ли от Ф-16.

Дори ми е обидно, че получаваме толкова стар модел дори и да е ъпгрейтнат. Самолетите са като компютрите. Колкото и да ъпгрейтваш стар компютър новото поколение е много по-добро с нови технологии, които не могат да се сложат на стария.

Сега за бронираните машини, оръдията, ракетите, корабите и от тях руснаците са на едно ниво, а дори и повече. 

Но всичко това губи смисъл при наличието на ядрено оръжие. Също като във филма за Индиана Джоунс дето оня с чалмата въртеше изкусно ятагана и Инди го гръмна с пистолета.

Да предположим че едната страна има много модерно конвенционално оръжие - например НАТО превъзхожда Русия с по-модерни самолети, кораби, ракети и други "с дигитална система за комуникация". И нападат Русия и тя започва да губи войната сломена от индустриалния гений на американците. И какво и остава да направи? Да пуска атомните бомби и "какото за такоз...".

преди 4 минути, В. Велев написа:

Неправилно (дано да не е целенасочено) внушение за техника от преди 35-40 години.

И надолу сравняваш техниката от Варшавския договор със съвременната натовска техника. Некоректно - меко казано.

Драстичен ъпгрейд... Колко да е драстичен? Добре установена платформа, ама за времето си.

То и руските самолети, например Миг-29 могат да получават драстични ъпгрейди.

Съвременните руски самолети последно поколение са по-добри от тия последно поколение на нато. А камо ли от Ф-16.

Дори ми е обидно, че получаваме толкова стар модел дори и да е ъпгрейтнат. Самолетите са като компютрите. Колкото и да ъпгрейтваш стар компютър новото поколение е много по-добро с нови технологии, които не могат да се сложат на стария.

Сега за бронираните машини, оръдията, ракетите, корабите и от тях руснаците са на едно ниво, а дори и повече. 

Но всичко това губи смисъл при наличието на ядрено оръжие. Също като във филма за Индиана Джоунс дето оня с чалмата въртеше изкусно ятагана и Инди го гръмна с пистолета.

Да предположим че едната страна има много модерно конвенционално оръжие - например НАТО превъзхожда Русия с по-модерни самолети, кораби, ракети и други "с дигитална система за комуникация". И нападат Русия и тя започва да губи войната сломена от индустриалния гений на американците. И какво и остава да направи? Да пуска атомните бомби и "какото за такоз...".

Как се казва филма?😂

преди 4 минути, Staff. написа:

Как се казва филма?😂

А твоя?

преди 1 минута, В. Велев написа:

А твоя?

Украйна срещу руZия! 

Вече четири години руснаците с без-аналоговите си оръжия от най-високо ниво, с най-съвременните системи, най-великата армия, най, най, най.... с магаретата не може да превземе две области в Украйна! :laughing5: 

И дори Украйна не е в НАТО, те само ползват малка част от НАТО-вските оръжия! :lol6:

преди 10 минути, Staff. написа:

Украйна срещу руZия! 

Вече четири години руснаците с без-аналоговите си оръжия от най-високо ниво, с най-съвременните системи, най-великата армия, най, най, най.... с магаретата не може да превземе две области в Украйна! :laughing5: 

И дори Украйна не е в НАТО, те само ползват малка част от НАТО-вските оръжия! :lol6:

Както и предполагах нищо не си разбрал.

Ако България нападне Македония ще ги трепем наред ли, без да гледаме мъже, жени?

П.П. То по-добре да не е сега защото ще ни превземат :) С тоя един самолет дето имаме :) :)

Както и предполагах нищо не си разбрал.

Ако България нападне Македония ще ги трепем наред ли, без да гледаме мъже, жени?

П.П. То по-добре да не е сега защото ще ни превземат :) С тоя един самолет дето имаме :) :)

Какво общо има Македония с руZия или Украйна? 😂

Смешно е как се гърчите като червеи и извъртате диалога! 

От войната в Украйна и без-аналоговото рузко оръжие се изметна в Македония и нашият самолет.... :laughing5:

Разкарай се комуне... Върви да се излагаш в другите теми! 

преди 5 минути, Staff. написа:

Какво общо има Македония с руZия или Украйна? 😂

Смешно е как се гърчите като червеи и извъртате диалога! 

От войната в Украйна и без-аналоговото рузко оръжие се изметна в Македония и нашият самолет.... :laughing5:

Разкарай се комуне... Върви да се излагаш в другите теми! 

Явно сложни въпроси ти задавам. Не можеш да ги асимилираш и осмислиш. Стой си в кошарата и не се обаждай да ми губиш времето. Пикльо.

преди 8 часа, kosyo написа:

@Gaming_Solutions след като ги поставиш на място, почват с обидите.

преди 10 минути, В. Велев написа:

Стой си в кошарата и не се обаждай да ми губиш времето. Пикльо.

a man in a suit and tie is laughing and saying `` no comment '' while sitting at a table .

Май е време пак да започна да пиша в темата за войната? 🤔

Последният път когато писах оревахте целият форум, щом чак започнахте да ме преследвате в говорилнята... 😂

преди 1 минута, Staff. написа:

a man in a suit and tie is laughing and saying `` no comment '' while sitting at a table .

Май е време пак да започна да пиша в темата за войната? 🤔

Последният път когато писах оревахте целият форум, щом чак започнахте да ме преследвате в говорилнята... 😂

Ти си бил много тънкообиден. Да не си от меките?

Загубеняк

Драстичен упргрейд

- планера алуминиев

- двигателя - 40 годишен

- електроника дискретна - купува се отделно

например “снайпер”, или реба

продават ви купешки приказки за 250 милиона

Пп

голям прогрес. Една Румъния купи 24 на старо и обучи 100 пилота - имат школа

Ти си бил много тънкообиден. Да не си от меките?

2-мата казаци от автогарата в Луганск си търсят компания. @attj им има контактите ако си търсиш мъжка компания. :)

Моля ви аз имам други интереси , не ме влачете в тази тема. Новото месо в месарските канали е rare направо.

преди 41 минути, kosyo написа:

Моля ви аз имам други интереси , не ме влачете в тази тема. Новото месо в месарските канали е rare направо.

Аз питах друг, а ти се появи :) "Гузен негонен се ... появява"

току-що, В. Велев написа:

Аз питах друг, а ти се появи :) "Гузен негонен се ... появява"

Получи отговор. Ще споделиш любовта си към руZнаците на автогарата в Луганск. Има-няма 10-15 секунди беше. Виж @attj да ти обясни как протича записването - той ги води казаците на близък отчет там. Не знам може и да е минал оттам че не коментира от как му показах видеото. Дори и него отрече,явно знае порядките -"Каквото е станало на автогарата в Луганск си остава там".

преди 48 минути, kosyo написа:

2-мата казаци от автогарата в Луганск си търсят компания. @attj им има контактите ако си търсиш мъжка компания. :)

Не е християнско. Ще ги прати при Атидже 

преди 2 часа, Staff. написа:

Новите F-16 ще поддържат връзка в реално време с друга съвременна придобивка на войската.

183-те бронирани машини от серията “Страйкър”.

😆 Тия дето горят като пуканки в Украйна ли? 

Абстрахирайки се от последните глупости на Джокович, представете си, колко хора биха повярвали на тия глупости, изписани от Actualno.com, при положение, че МО плаща държавни пари на оня Чефо за да пропагандира глупостите на Тагаренко чрез YouTube каналът си. НАТО било гаранция за сигурност и тем-подобни небивалици...

Великата българска армия с 16 самолета Ф16, от които до момента е дошъл само един. Да се смееш ли, да плачеш ли... Gaming Solutions кво вика... Киро нямал бил избор, той мача там отдавна бил свирен, хванал се бил на хорото, трябвало да се доизиграе до край... Боже опази!

преди 2 минути, communismatic написа:

Абстрахирайки се от последните глупости на Джокович, представете си, колко хора биха повярвали на тия глупости, изписани от Actualno.com, при положение, че МО плаща държавни пари на оня Чефо за да пропагандира глупостите на Тагаренко чрез YouTube каналът си. НАТО било гаранция за сигурност и тем-подобни небивалици...

Великата българска армия с 16 самолета Ф16, от които до момента е дошъл само един. Да се смееш ли, да плачеш ли... Gaming Solutions кво вика... Киро нямал бил избор, той мача там отдавна бил свирен, хванал се бил на хорото, трябвало да се доизиграе до край... Боже опази!

Споко, ще дойдат и останалите.

Загубеняк 2

И откъде 160 милиона $ за годишен сервиз

3 броя на гергьовден - един летящ с кадетите - това ще е 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.