Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 22 минути, communismatic написа:

Ти нормален ли си ве? Кой подписа договора за другите Ф16-ки, поръчани през 2022 г.? Бай Георги от Долно Камарци, предполагам? Или викаш... то щото първият договор е бил такъв, че другият е бил същият. Аха, ясно... Ми, Просто Киро що е решил, да взима и другите Ф16-ки за същата цена? А за Страйкърите? А за оборудването за АЕЦ Белене?

Тоя още не е вдянал, майко мила... Потресаващо! Аз не казвам кой самолет е бил по-читав, казвам, че самата сделка е била набутвация. Взимаме стар модел самолет на цената на която гърците взимат нов, това имам предвид. Ти сериозно ли още не можеш, да ме разбереш!? Че и "четене с разбиране" ми пише... 😆

Ама като ме цитираш избирателно ме караш да се потретвам. Да обяснявам ли защо е заварено положението? Като ти кажат толкова струва какво можеш да направиш, да вземеш други самолети може би?

Поради тази причина накараха Украйна да кажат така, че да му пазят ореола...

Линк за достоверност на думите ти?

Ми, специално в купуването на американските танкери с втечнен газ и набиването на средният пръст на "Газпром" и Русия, кой е виновен? Не е ли Просто Киро виновен? Или верно ще е бай Георги от Долно Камарци?

Мхм. И? Откъде Европа да купува евтин газ и петрол? Дай някаква идея... Изгарям от любопитство.

"Евтиния" от Русия газ не е евтин за Европа (особено пък за нас), беше евтин за Германия.

За смях е видно за всеки, кой става. Всеки случай не съм и аз.

Не е ясно как Тиквата и Шиши бяха лоши, после станаха много добри, после пак станаха лоши и т.н. Примерно... Кирчо твърди, че с Дебелия не са поддържали никаква кореспонденция, при което Шиши изкарва чатовете на Умно Киро и Дянков, в който ги нарича "Кики" и "Ники". Това също е доста НЕясно... Принципно, така правят всички политически трупове от 1989-а насам. Справка - Патриотите, АТАКА, Марешки, Реформаторският блок и прочее ГЕРБерски патерички.

В смисъл... не знам, дали осъзнаваш, за каква политическа трагикомедия гласуваш, ама...

Сериозно ли кълвеш на глупостите и жълтините на Шиши? 

Ивайло Мирчев:

Цитат

"Скрийншотовете от съобщения показват преди всичко нивото на Пеевски като политик. Изглежда когато някой е свикнал да извива ръце, това си му остава полето на действие. Жълта преса и “нерви лабави” е цялата работа. Политиката обаче не е извиване на ръце. Политиката е умението да водиш разговор и да убеждаваш с аргументи, не с бухалки. Амбициозно е желанието му да замени “соросоидния модел” със собствен модел. Обаче по всичко личи, че пеевският модел е моделът на страхуването, изнудването и жълтините.

Затова каквито и скрийншотове да извади Пеевски, само ще задълбочи впечатлението за махленска интрига. То изглежда това е и целта на упражнението - да свали политическия живот на страната до още по-низки сцени и разговори. Целта е приличните хора съвсем да вдигнат ръце и да се откажат, така че да останат само дилърите на влияние и техните марионетки."

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Като ти кажат толкова струва какво можеш да направиш, да вземеш други самолети може би?

Аха, той не е имал избор явно. Горкият човечец, как така са го притиснали до стената. Ами за Страйкърите? Оборудването за АЕЦ-а? Там какво е извинението?

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Линк за достоверност на думите ти?

Ами при положение, че още на първата седмица бяха отупани два самолета и още един, дето УЖ сами са си го били свалили? После още едно украинско ПВО свалило пак Ф16!? Според теб... И освен това, даже имаше и видеа, които разобличаваха лъжите на украинският генщаб. Не им е за първи път, де. Два самолета свалени от украинско ПВО. Странна работа... Те, че са мега некадърници е факт, ама това е абсолютна смехория като твърдение. Просто руснаците си ги отупаха за отрицателно време.

Цитат

Утром 12 апреля на Украине был сбит истребитель F-16. Об этом сообщают Воздушные силы Украины.

По данным ведомства, пилот самолета 26-летний Павел Иванов не выжил в ходе боевого задания. В причинах крушения истребителя заподозрили собственную систему ПВО, поэтому расследование инцидента проведет специальная комиссия. Как отмечает Telegram-канал «Военный Осведомитель», этот факт может косвенно говорить о поражении самолета собственной же системой ПВО: на переданных Киеву истребителях отсутствует система распознавания «свой — чужой».

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

"Евтиния" от Русия газ никога не е бил евтин за Европа (особено пък за нас), беше евтин за Германия.

Айде бе? И що взимаме пак руски ама чрез посредник вече? Какво ти е обяснението?
Става все по-забавно... 😆

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Сериозно ли кълвеш на глупостите и жълтините на Шиши? 

Правилно, сигурен съм, че няма нищо такова. Кирчо и Кокорчо са свестни момчета, нон-стоп мислещи за българският народ. Е, щяха да борят Тиквата, ама накрая правеха "сглобка" с него, ама карай... Важното е да се самозаблуждаваме.

И не са американски слуги. Изобщо...

Цитат

„Залагаме Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения. Изглежда като коалиционно, но ние ще казваме, че е само Мария Габриел“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

„Какво значи, че службите са наши?“, казва женски глас, като следва отговор:

„ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“, казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

„Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

преди 5 минути, communismatic написа:

Аха, той не е имал избор явно. Горкият човечец, как така са го притиснали до стената. Ами за Страйкърите? Оборудването за АЕЦ-а? Там какво е извинението?

Ами при положение, че още на първата седмица бяха отупани два самолета и още един, дето УЖ сами са си го били свалили? После още едно украинско ПВО свалило пак Ф16!? Според теб... И освен това, даже имаше и видеа, които разобличаваха лъжите на украинският генщаб. Не им е за първи път, де. Два самолета свалени от украинско ПВО. Странна работа... Те, че са мега некадърници е факт, ама това е абсолютна смехория като твърдение. Просто руснаците си ги отупаха за отрицателно време.

Айде бе? И що взимаме пак руски ама чрез посредник вече? Какво ти е обяснението?
Става все по-забавно... 😆

Правилно, сигурен съм, че няма нищо такова. Кирчо и Кокорчо са свестни момчета, нон-стоп мислещи за българският народ. Е, щяха да борят Тиквата, ама накрая правеха "сглобка" с него, ама карай... Важното е да се самозаблуждаваме.

И не са американски слуги. Изобщо...

Пич, е за това не ти отговарям като ме цитираш. Като искаш да си говориш за страйкърите, пусни тема за тях или за АЕЦ-а. За войната в Украйна си има тема, има и за политика. Ако искаш пусни и тема за газа. Ама тази е или поне беше за Ф16. Сега аз да те боря постоянно и ти да повтаряш едно и също (като ме и цитираш избирателно), добавяйки и нова порция лайномети, която да чистя след теб няма да стане. Громи си прогнилия запад във форума, завивайки дюнера ама аз имам и друга работа 😁

https://fakti.bg/world/966567-moskva-prodaljava-da-gubi-svoite-samoleti-unishtojiha-vrajeski-iztrebitel-su-30sm-za-50-miliona-dolara

Москва продължава да губи своите самолети! Унищожиха вражески изтребител Су-30СМ за 50 милиона долара

Чукча 

не разбра ли че това е един от 4 бракувани самолета на края на писта която не се ползва

су-30см са морски и в Крим

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Сега аз да те боря постоянно и ти да повтаряш едно и също (като ме и цитираш избирателно), добавяйки и нова порция лайномети, която да чистя след теб няма да стане.

"Бориш" ме? Верно? 😆😆😆
Аз ти давам над 1000 примера, че твоите хора са абсолютни американски слуги, ти до момента не си опровергал това мое твърдение по никакъв начин и съвсем логично биеш отбой. Киро бил договорил и другата партида с Ф16-ки, щото договора първият бил такъв. Баси нелепото извинение... Т.е. Просто Киро е напълно наясно, че това е ебаси набутвацията, ама човечеца просто не е имал друга възможност, това е положението. 😆😆😆

Много е тежко положението тук! 😆

преди 13 минути, communismatic написа:

"Бориш" ме? Верно? 😆😆😆
Аз ти давам над 1000 примера, че твоите хора са абсолютни американски слуги, ти до момента не си опровергал това мое твърдение по никакъв начин и съвсем логично биеш отбой. Киро бил договорил и другата партида с Ф16-ки, щото договора първият бил такъв. Баси нелепото извинение... Т.е. Просто Киро е напълно наясно, че това е ебаси набутвацията, ама човечеца просто не е имал друга възможност, това е положението. 😆😆😆

Много е тежко положението тук! 😆

Ама ти ми даваш по 1000 примера за нещо съвсем различно, което трябва пак да боря, ядосваш се и изливаш пак в друга посока и така до кога. Нямам твоето свободно време да те удостоявам с него 😂

Колко пъти да ти обяснявам, че положението беше заварено. Имаш поръчани 8 самолета решението е взето още 2019 от ГЕРБ+ДПС+ВМРО. За тези самолети се подготвят не само летци, но и наземен персонал, инфраструктура и тн и ти какво предлагаш, да поръчаме още осем ама други? Това е цената на Ф16 за нас от американците, приеми го. Не сме Гърция явно, не поръчваме 40 броя Ф-35, поръчали сме 2х8 Ф-16. А какви договорености стоят между отделните държави и цените в договорите само те си знаят. Ти виждаш само едната страна на монетата. Много от нещата се пазят в тайна. МО пази в тайна даже колко годни за летене МИГ-29 имаме.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ама ти ми даваш по 1000 примера за нещо съвсем различно, което трябва пак да боря, ядосваш се и изливаш пак в друга посока и така до кога.

Ти нищо не "бориш", единствено и само се излагаш. Кое "бориш"? Ти дори не си в състояние да защитиш тезите си, ама иначе ме "бориш". И съвсем логично... след една серия неудобни въпроси, просто реши, да си набиеш камшика и да напуснеш "боренето". Нормално... Аз и не съм очаквал нещо по-сериозно от теб, честно казано. Отдавна съм те преценил.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Колко пъти да ти обяснявам, че положението беше заварено.

Да, де... разбрах. Кирил Петков е бил направо притиснат от обстоятелствата. Ясно е било, че втората партида пак ще е набутвация, ама какво да прави човечеца. Просто не е имал избор. Нали няма да го плаща той, а българският народ. Боли го шпагата.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Не сме Гърция явно, не поръчваме 40 броя Ф-35, поръчали сме 2х8 Ф-16.

Така е, да. То причината е, че те са поръчали повече бройки. А не, че нашите са захлебили яко от цялата далавера.

Вярвам ти, убеди ме... Направо ме "обори" с аргументи...

Ти си типичен представител на гласоподавател от "Продължаваме промяната", между другото. Имам един колега в работата, той яростно ги брани така като теб. Питам го "Защо гласуваш за тях?", отговора беше... Защото спрели ГЕРБерските кражби, защото инфлацията била вече в норми, защото сме щели да влезем в еврозоната и защото помагали на Украйна. Викам му "Добре, убеди ме!". ;)))

преди 17 часа, В. Велев написа:

Ако чакаме чужди държави да ни охраняват небето...

Небето на НАТО !

Всеки сантиметър се охранява, всичко се гледа и слуша. Украйна и русия не са в НАТО, но дори и там всичко се гледа...

преди 13 часа, communismatic написа:

. За едната сделка се падат по 5 ракети на самолет, това как си го обясняваш по-точно?

Пет ракети, които са задължителни!!! На всеки самолет който продават има пълен набор от ракети, тоест оборудван е. Така ги продават!

Миналата седмица на официалното представяне на първият ни самолет имаше хора от завода производител и от НАТО и САЩ, тогава са поръчали боеприпаси за самолетите. Досега нямаше самолети и е нормално да не поръчваме боеприпаси за нещо което нямаме. Ограничение за броя боеприпаси/ракети за новите самолети няма! Можем да поръчаме когато и колкото си искаме....

Знам, че те боли затова, че не дадохме парите на твоите руснаци и за това сега се гърчиш  като червей! Яд те е и затова се заяждаш. 

преди 1 минута, Staff. написа:

Пет ракети, които са задължителни!

T.e. руснаците ни нападат и ние разчитаме на 16 самолета (някои от които още не са дошли), които имат по 5 ракети на самолет!? ОК, разбрах... Gaming Solutions пасти да яде, тоя е по-компетентен от него. 😆

преди 3 минути, Staff. написа:

Миналата седмица на официалното представяне на първият ни самолет имаше хора от завода производител и от НАТО и САЩ, тогава са поръчали боеприпаси за самолетите. Досега нямаше самолети и е нормално да не поръчваме боеприпаси за нещо което нямаме.

А, значи набутвацията ще продължи? Те ще поръчват от тук нататък и боеприпаси за самолетите? Това, между другото... не го знаех. Благодаря за информацията. 😆
Обаче, гледай каква далновидна политика. Правилно, за какво да купуваш боеприпаси, при положение, че самолетите не са дошли още. Днес купуваме един Ф16, след 10 години ще вземем и боеприпаси, а евентуално ако дойдат и останалите 15 самолета, ще вземем и за тях след още 40 години.

преди 5 минути, Staff. написа:

Яд те е и затова се заяждаш. 

Яд? Той и Gaming Solutions твърдеше, че се "ядосвам". Ако хиленето преди работа е "ядосване", то значи наистина съм се "ядосал" здраво. 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

T.e. руснаците ни нападат и ние разчитаме на 16 самолета (някои от които още не са дошли), които имат по 5 ракети на самолет!? ОК, разбрах... Gaming Solutions пасти да яде, тоя е по-компетентен от него. 😆

А, значи набутвацията ще продължи? Те ще поръчват от тук нататък и боеприпаси за самолетите? Това, между другото... не го знаех. Благодаря за информацията. 😆
Обаче, гледай каква далновидна политика. Правилно, за какво да купуваш боеприпаси, при положение, че самолетите не са дошли още. Днес купуваме един Ф16, след 10 години ще вземем и боеприпаси, а евентуално ако дойдат и останалите 15 самолета, ще вземем и за тях след още 40 години.

Яд? Той и Gaming Solutions твърдеше, че се "ядосвам". Ако хиленето преди работа е "ядосване", то значи наистина съм се "ядосал" здраво. 😆

Да ме ядосваш? :laughing5:

Винаги когато чета нещо написано от теб се смея!

преди 1 минута, Staff. написа:

Да ме ядосваш? :laughing5:

Винаги когато чета нещо написано от теб се смея!

Не ти да се ядосваш, а аз да се "ядосвам". Джокер, за първи път, да не разбереш нещо от написаното от мен... 😆

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Ама ти ми даваш по 1000 примера за нещо съвсем различно, което трябва пак да боря, ядосваш се и изливаш пак в друга посока и така до кога. Нямам твоето свободно време да те удостоявам с него 😂

Колко пъти да ти обяснявам, че положението беше заварено. Имаш поръчани 8 самолета решението е взето още 2019 от ГЕРБ+ДПС+ВМРО. За тези самолети се подготвят не само летци, но и наземен персонал, инфраструктура и тн и ти какво предлагаш, да поръчаме още осем ама други? Това е цената на Ф16 за нас от американците, приеми го. Не сме Гърция явно, не поръчваме 40 броя Ф-35, поръчали сме 2х8 Ф-16. А какви договорености стоят между отделните държави и цените в договорите само те си знаят. Ти виждаш само едната страна на монетата. Много от нещата се пазят в тайна. МО пази в тайна даже колко годни за летене МИГ-29 имаме.

Вече знаеш как действат троловете:) Покрай единия спор трябва да се пробутат и другите тъпотии. Трябва да си много упорит и да ги връщаш обратно на игрището. Идеята не е да те обори а да се разпростре по всички теми, за да те отклони от основната. Виж как минава получава. И не обичат да им цитираш стари мнения.. Минават на горните точки с отклоняването от темата . А само потърси какво са писали преди -"чертежи" е добра дума за търсене. Веднага ще им лъснат червените задници.

Всички ли особено умни се изказаха вече по темата че нищо не става от тия самолети или липсва някой. Аз само минавам да видя е. Тук не ми е интересна темата вече.

Косьо, недей да разсъждаваш. Постни два-три трупа на орки, там ти е силата. 😆

Иначе Gaming Solutions продължава да кисне тук... Чака подкрепление от Джокович, ама оня и той не смее... 😆😆😆

на 7.02.2025 г. в 13:13, maxthon написа:

Докато не видиш поне един на Графа означен с емблемата на българските ВВС си оставят чертежи.

Ето тук само питам бъдито , да признае официално че вече не са чертежи:)

Той не ме обича, че обичам да му цитирам старите изказвания. Но аз си го обичам като най-отчаяната и жалка тролка тук. Бъди днес било треснало земетресение в Несебър- нещо общо да имаш?

Не, това е чудовищен форум, заклевам се. Аз направо се преродих тук! Жена ми е на работа, няма кой да ми пили на главата... Идеално е за отмора и за забавление. Толкова много причинители на смях, отдавна не бях срещал. Може би само "Наука", но там съм баниран отдавна. 😆

Аз съм Димо Казасов... Забавлението е пълно! 😆
https://www.forumnauka.bg/topic/26626-alternativata-briks/page/5/

Да се върнем на въпроса с "чертежите"

Боинг беше в БГ 2000-2001 и се опита да продаде ф18

После се върна 15 години по-късно с това - дето наистина може да си го позволим

Великите експерти от МО го отхвърлиха

Проблема в БГ не са партиите а това че в всеки българин има скрит един "спецко"

Представям ви "Скорпион" - единствения боен самолет обслужван от цивилни техници

493261195_687201377020681_6602388383171983975_n.jpg

на 6.10.2024 г. в 22:46, Flashback написа:

И файда никаква - нито армия, нито самолети, нито нищо. Едни голи чертежи. 

Пари, хвърлени вятъра!

Само показвам как се прави... Виж как ме обичат всички. Направо се къпя в любовта им.

@Gaming_Solutions

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Изчезни бе пръдльо

Що? На мен ми е доста забавен... 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.