Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 1 час, ivottoshev написа:

За този велик българин и патриот ли говорим? Този Ивайло Мирчев, дето пише България с малка буква ли е тръгнал да громи чуждата пропаганда?!?

299664951_10220139858839115_3740848051711758815_n.jpg.2ba792dd50aa6479273764e47cc08d2d.jpg

плаката лично той  е писал, нали ? :) а не някоя рекламна фирма за транспаранти и материали ??

:giggle1:

Всичките комундели копейки ли сте толкова "умни" ?? :)

е и си пази в папка ..... болен мозък.

/ между другото , знаете че не съм фен на тази партия, но в случая громи лъжите на ИЗраждане и всичката антибългарска повръщня от тях :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

плаката лично той  е писал, нали ? :) а не някоя рекламна фирма за транспаранти и материали ??

На вас с Мирчев ви трябва "рекламна" фирма за трансплантации...белким успеят да ви понагънат.. с малко материали 🪚🔨....

преди 16 часа, Proshark написа:

На вас с Мирчев ви трябва "рекламна" фирма за трансплантации...белким успеят да ви понагънат.. с малко материали 🪚🔨....

Много ценно стойностно изказване ! 

Наистина не мога да разбера комплексарската ви злоба :getout:

Ми избрали сте си сами продънената кауза да сте комундели, копейки и всякаква продажна антибългарска сволочь... какво съм ви виновен аз ? :) 

преди 10 минути, miro20 написа:

Ми избрали сте си сами продънената кауза да сте комундели

Ха-ха-ха, я кажи чий вожд управлява в момента в коалиция с комунделите, г-н Насраний 😆

Румен Радев: Доставката на F-16 е само началото

Доставката на изтребителите F-16 е само началото на политическия ангажимент към логистиката, поддръжката и изграждането на реални отбранителни способности на Българските военновъздушни сили. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция със заместник помощник секретаря по отбраната за Европа и НАТО в Департамента по отбраната на САЩ Дейвид Бейкър, който е на посещение у нас по повод доставката на първия изтребител F-16 Block 70 за Българските военновъздушни сили. В срещата участва и временно управляващата посолството на САЩ у нас Сюзън Фалатко. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

0030422001743604286_big.webp

До края на годината България очаква да получи първите 8 изтребители F-16 и гледа към възможно най-скорошното получаване на останалите 8 за формирането на пълноценна ескадрила, посочи Румен Радев по време на срещата. „За да има успех в експлоатацията на новите самолети F-16 България трябва да разполага с достатъчно добре подготвени за тях военни пилоти“, заяви президентът и постави въпроса за оптимизиране на програмата за обучение на български военни пилоти в сътрудничество със САЩ. Според държавния глава, ако част от обучителния процес се извършва в България и в други страни от региона, това би дало възможност за подготовката на по-голям брой пилоти и би допринесло за регионалното сътрудничество в областта на отбраната.

Според плановете и договорите за модернизация на Въоръжените ни сили до края на 2025 г. се очакват и първите доставки на бойните машини "Страйкър" за Сухопътните войски. Президентът открои ключовото значение на това, че съществена част от тях ще бъдат сглобени в България, което следва да се утвърди като подход при модернизацията на Въоръжените ни сили, за да бъде тя съпроводена и от увеличаващо се индустриално сътрудничество и приобщаване на българската отбранителна индустрия и наука в този процес.

"България развива отбранителните си способности така, че да носи отговорност за своята отбрана и сигурност, вместо да разчита само на съюзниците", подчерта още Румен Радев. Държавният глава открои и амбициите на страната ни за въвеждането на нови, доказали вече своята ефективност, технологии в процеса на модернизация на Въоръжените сили, включително безпилотни летателни апарати и тяхното производство у нас, което също открива перспективи за задълбочаване на партньорството със САЩ.

В рамките на срещата българският държавен глава подчерта също така, че военните кризи в съседство представляват основна заплаха за сигурността и стабилността на нашия регион, а вторичният ефект от тях засяга тежко икономиките и социалните системи на държавите в съседство. Румен Радев открои значението на развитието на отбранителния потенциал на България и стратегическото партньорство със САЩ за укрепване на стабилността на Балканите и ограничаване на негативните ефекти от тези кризи за региона. Във връзка с това президентът Румен Радев приветства и усилията на президента на САЩ Доналд Тръмп и неговата администрация за възможно най-скорошно прекратяване на войната в Украйна, която е основната заплаха пред мира и сигурността в Европа.

Румен Радев: Доставката на F-16 е само началото | Actualno.com

Здравейте роби на сащ и другите евроатлантически империи и бъдеща ядрена пепел. Малко в стила на куцьо обръщение. Какво се тревожите за протоколите, те са такива, каквито заповядат господарите. И да, ние сме тяхното депо за отпадъци, където си изхвърлят 30-40-50-60 годишните боклуци и ние вместо да получаваме пари за утилизацията, напротив, ние плащаме на господарите. Даже в един друг случай с колите за скрап от старост, или катастрофирали, на които се возим след малко поизлъскване, ние ходим да ги вземаме от техните бунища.

Представят официално първия F-16 Block 70

Първият български изтребител F-16 Block 70 ще бъде посрещнат с тържествена церемония в Трета авиобаза в с. Граф Игнатиево днес, 13 април, предаде агенция БГНЕС.

В събитието ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

На церемонията ще присъстват зам.-помощник секретаря по отбраната на САЩ по въпросите на НАТО и Европа Дейвид Бейкър, Сюзън Фалатко – и.д. посланик на САЩ, Майкъл Шумейкър – генерален мениджър на компанията производител „Локхийд Мартин“.

На събитието са поканени представители на държавната власт, ръководители на институции и др.

Първият български многоцелеви изтребител F-16 Block 70 на българските Военновъздушни сили (ВВС) кацна на авиобаза Граф Игнатиево на 2 април 2025 г.

На място бяха премиерът Росен Желязков, министърът на отбраната Атанас Запрянов и други официални лица. 

Още в края на януари министърът на отбраната Атанас Запрянов каза, че в началото на април в България ще пристигнат първите самолети. Самото пристигане на самолета не го прави веднага български. Има процедура, която изисква време. Необходимо е да се изпълни документалното му предаване.

Представят официално първия F-16 Block 70 - България - Vesti.bg

На Гергьовден ще прелети над София

Ще го приберат след това и ще го лъскат 3 пъти на ден 

преди 6 минути, nikolov2020 написа:

На Гергьовден ще прелети над София

Ще го приберат след това и ще го лъскат 3 пъти на ден 

С Миг-овете да не би нещо по-различно да правим? 

на 11.04.2025 г. в 10:08, ivottoshev написа:

Ха-ха-ха, я кажи чий вожд управлява в момента в коалиция с комунделите, г-н Насраний 😆

Не му отърва.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Не му отърва.

Само че това не значи нищо. При г-н Лоботомир Насраний напоследък много често се потвърждава правилото: "понякога липсата на отговор е красноречив отговор"

Мен ме кефи как всеки път когато получи "избирателна слепота" след мои въпроси, всъщност се оказва заврян в под на кучето опашката :)

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Само че това не значи нищо. При г-н Лоботомир Насраний напоследък много често се потвърждава правилото: "понякога липсата на отговор е красноречив отговор"

Мен ме кефи как всеки път когато получи "избирателна слепота" след мои въпроси, всъщност се оказва заврян в под на кучето опашката :)

Е ти поне като мен го знаеш и от датата ква фурнаджийска лопата е.

преди 32 минути, Bubbles написа:

Е ти поне като мен го знаеш и от датата ква фурнаджийска лопата е.

Отдавна знам (при това от сигурен източник), че всички психиатрии в страната завиждат на русенската заради нейният пациент Лоботомиро20. Всички искали да имат такъв обект за изучаване, ама това било невъзможно защото той бил неповторим :speak:

Ало! Ало!

Масква!

Тук, Нощен Счетоводител!

Чертежът кацна́!

rumbata.png

преди 5 минути, Banesc написа:

само аз ли виждам че ламарината е захващана с  нитове :giggle1:

Само ти пророк Небесен-другите самолети са с болтчета и алуминий :lol6:

преди 6 минути, Banesc написа:

Пич, ти до самолет доближавал ли си се, качвал ли си се?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Пич, ти до самолет доближавал ли си се, качвал ли си се?

мислех че за 3 милиарда долара поне ще е някаква космическа технология  за захващане на ламарината некво прещипване  една с друга  некви отливки а не с нитачката 

преди 4 минути, Banesc написа:

ще е някаква космическа технология  за захващане на ламарината некво прещипване 

:lol6:

Тва да не ти е B-2 Spirit или F-35...или пък PAK-FA (Су -57) ...в Перник няма как да ги разкостите :bye1:

преди 9 минути, Banesc написа:

мислех че за 3 милиарда долара поне ще е някаква космическа технология  за захващане на ламарината некво прещипване  една с друга  некви отливки а не с нитачката 

А, не знам какво си си мислил. Занитването се използва масово в самолетостроенето, някой път като се качиш на самолет ще разбереш. Ето ти от МИГ-29

https://images.app.goo.gl/q9A6E

преди 4 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Тва да не ти е B-2 Spirit или F-35...или пък PAK-FA (Су -57) ...в Перник няма как да ги разкостите :bye1:

И F-35, и СУ-57 имат нитове

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

А, не знам какво си си мислил. Занитването се използва масово в самолетостроенето, някой път като се качиш на самолет ще разбереш. Ето ти от МИГ-29

https://images.app.goo.gl/q9A6E

И F-35, и СУ-57 имат нитове

Знам,то иначе няма как да се закрепят детайлите

Просто бъзикам пернишкия-да търси отверка кръстачка :) 

преди 31 минути, Banesc написа:

А ти с тел и пирони ли искаш да я захванат?

преди 28 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Су - 57 и технологии - майтапиш ли се?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.