Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 18 минути, nikolov2020 написа:

Само с надеждата ще си останеш

куадрокоптери правиха за границата с високоговорител

да плашат мигрантите

пп

Сериозен дрон тука не могат да направят - липсва база 

Няколко са компаниите в България, които произвеждат дронове, една от тях е Дронамикс. Друг е въпроса, че с дрон не можеш да изпълнявал еърполисинга, омръзна ми да я споменавам тази дума вече

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 25 минути, Gaming_Solutions написа:

Друг е въпроса, че с дрон не можеш да изпълнявал еърполисинга, омръзна ми да я споменавам тази дума вече

Ако чакаме чужди държави да ни охраняват небето...

преди 3 минути, В. Велев написа:

Държавите, членки на НАТО не са чужди! Вие имате един основен враг и това е рассия!

преди 21 минути, В. Велев написа:

Затова си купихме самолети

на 23.04.2025 г. в 10:21, communismatic написа:

Страхотен анализ на Сашо Сивилов за далаверата с Ф16-ките... Самият той казва, че информация тук относно самите сделки е почти невъзможно да бъдат открити, понеже у нас има свобода на словото, та е черпил информация от самият извор... правителството на САЩ. Документите са от Агенцията за сътрудничество в областта на отбранителната сигурност (департамента по отбраната). Между другото, това което е публикувано там е доста по-различно от медийните публикации тук. Говорим за цената.
Накратко. Когато ние поръчваме първите Ф16-ки (2019 г.), Словакия също поръчва Ф16-ки една година по-рано (2018 г.). Те закупуват 14 Ф16-ки на стойност 2,91 милиарда долара. Част от тях вече били доставени. В цената са включени и 130 бомби въздух-въздух и 600 други бомби.
Миналата година Турция купи 40 нови Ф16-ки за 23 милиарда долара, очакват ги, да бъдат доставени през 2025 г. Т.е. поръчват сега, доставят ги след една година. Ние подписахме договора за PDF16 през 2019 г., а ще ни ги доставят... някога. Освен, че ще вземат 40 нови самолети, в цената била включена и модернизация на вече закупени самолети Ф16, които са вече в Турция, както и обучение на самите пилоти на американските самолети. Не спираме до тук, обаче... в цената влизали и закупуването на над 870 бомби и на над 1500 ракети въздух-въздух и антирадарни.
Гърците сключват договор за 40 бройки Ф35 тази година на стойност 8,6 милиарда долара

Т.е. средната цена на един самолет идва около 200 милиона долара.

България поръчва 8 самолета Ф16 през 2019-та и после още 8 през 2022-ра. И двете сделки са на една и съща стойност, което не кореспондира с написаното в нашите медии. Стойността е по 1,67 милиарда долара за всяка една от сделките или 3,34 милиарда за 16 самолета Ф16-ки. Поръчали сме си и 40 ракети, както и 24 тренировъчни и 58 бомби. За 8 самолета... Интересно какво ще правят с такова количество ракети... Падат се по 5 ракети на самолет.
Вторият пакет е с 39 ракети и 58 бомби. В общи линии 79 ракети (два пъти по-малко от словашките поръчани) и 116 бомби (660 бомби при словашката сделка). Цената е 215 милиона долара, а при Словакия е 209 милиона долара. Ние сме взели Ф16 на цената на която Гърция са взели Ф35.

Защо не включихте и Йордания в сметките с по 350 млн. бройката ?

Краля има 16а, 16с и поръчва за тях маса добавки.

Най вече разузнавателни контейнери и линк16 за всички които могат.

И много реб и управляемо оръжие.

Локхийд са благодетели направо …

Пп

трябва да си луд да купиш американско или руско

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Все ще измислите за какво да ревете

Правилно, това е един случай, в който направо си "измисляме" за какво да "ревем"...

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

В случая изтребителите са за да можем да си изпълняваме ангажимента за еърполисинг, толкова. Няма да водим война с Турция например.

И като няма да водим война с Турция, дай да сме от най-набутаната страна, а? Ти осъзнаваш ли, че това са твоите и моите пари и нашите майкопродавци (ГЕРБ и ПП-ДБ) са захлебили яко от цялата сделка? Сериозно питам, дали го осъзнаваш, понеже до момента изобщо не личи, да го осъзнаваш. По-скоро ги защитаваш всячески, понеже си повече от пристрастен.
Никой никога не твърди, че ние сме важни за САЩ или за Русия. Естествено, че не сме. Но е абсолютен факт, че в момента страната ни е абсолютна американска к*рва, при това нископлатена. Сигурно е някаква мега случайност, че абсолютно всички търгове у нас се печелят все от американски компании!? И за Ф16-ките, и за Страйкърите, и за оборудването за АЕЦ-а... Да ти обясня ли защо е така, понеже е очеизбождащо, че не знаеш. Защото американците държат нашите с всякакви компромати, извиват им ръцете, дават им под масата за да кешират и самите те и си въртят далаверите на гърба на българският народ. По-показателна далавера от тази, здраве му кажи! Гърция взима Ф35 на същата цена на която ние взимаме Ф16. Това е като Левски да вземат Килиян Мбапе на същата цена, на която ЦСКА взимат Душан Влахович. За едната сделка се падат по 5 ракети на самолет, това как си го обясняваш по-точно? Какъв е изобщо смисъла от цялата сделка? Отбиване на номер пред НАТО? Или по-скоро яко кеширане от Тиквата и Просто Киро от джоба на българският данъкоплатец.

Иначе... "копейки", много ги разбираме нещата...

Аз за пореден път ще напиша... Никога не съм вярвал, че ще се намери политическа партия у нас, която да върне ГЕРБ на бял кон. По-голямо политическо разочарование от "Продължаваме промяната" сигурно не е имало в цялата политическа история от 1989-а насам. Изключение май прави само СДС с боклуци като Костов и Фил Кенеди с ликвидирането на селското стопанство и бандитската приватизация, която извършиха. Тоя... Кирил Петков... няма нито едно логически издържано изказване от както е влязал в политиката. А за Лена, да не коментираме.

преди 3 часа, BANKATA написа:

Защо не включихте и Йордания в сметките с по 350 млн. бройката ?

Кво се опитваш пак да постигнеш със задаването на малоумни въпроси?

преди 13 минути, communismatic написа:

Присмивам се на жалките ви манипулации.

Имате се за умни а всички сте наивни като селски моми.

току-що, BANKATA написа:

Присмивам се на жалките ви манипулации.

Имате се за умни а всички сте наивни като селски моми.

Тъй ли? И кое е "манипулация" по-точно? Кажи ти, човека, който си супер наясно с нещата... Изгарям от любопитство, да попия от извора на вселенската мъдрост.

преди 4 минути, communismatic написа:

Тъй ли? И кое е "манипулация" по-точно? Кажи ти, човека, който си супер наясно с нещата... Изгарям от любопитство, да попия от извора на вселенската мъдрост.

Не може да попиеш от извора когато кюторицата ти е пълна с глупости.

Доказа го неколкократно!

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не може да попиеш от извора когато кюторицата ти е пълна с глупости.

Доказа го неколкократно!

Мда... Явно няма да имаме честта, да узнаем истината. 😆

Не, че съм и очаквал, де. Бях сигурен, че пак пишеш, колкото да се намираш на приказка. 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Мда... Явно няма да имаме честта, да узнаем истината. 😆

Не, че съм и очаквал, де. Бях сигурен, че пак пишеш, колкото да се намираш на приказка. 😆

Истината няма за я узнаеш защото не искаш.

преди 34 минути, communismatic написа:

Правилно, това е един случай, в който направо си "измисляме" за какво да "ревем"...

И като няма да водим война с Турция, дай да сме от най-набутаната страна, а? Ти осъзнаваш ли, че това са твоите и моите пари и нашите майкопродавци (ГЕРБ и ПП-ДБ) са захлебили яко от цялата сделка? Сериозно питам, дали го осъзнаваш, понеже до момента изобщо не личи, да го осъзнаваш. По-скоро ги защитаваш всячески, понеже си повече от пристрастен.

Ако самолетите бяха Грипен пак щяхте да пищите, че са взели комисионни. Естествено, че някой трябва да вземе пари от тази работа, тя не е за тия дето разхождат животните на къра. И съвеЦки да бяха самолетите, пак някой щеше да вземе комисионна.

Никой никога не твърди, че ние сме важни за САЩ или за Русия. Естествено, че не сме. Но е абсолютен факт, че в момента страната ни е абсолютна американска к*рва, при това нископлатена.

А пък по адрес на страната ни да се говори по този начин, мисля за възможно да го прави само някоя гнусна мурва и, съдейки по постовете ѝ като цяло, то наистина нископлатена. По средно 30 поста на ден от както е регистрирана.

Сигурно е някаква мега случайност, че абсолютно всички търгове у нас се печелят все от американски компании!? И за Ф16-ките, и за Страйкърите, и за оборудването за АЕЦ-а... Да ти обясня ли защо е така, понеже е очеизбождащо, че не знаеш.

А ония самовари в Белене, в който потънаха милиарди и пак не успяхме да се освободим от него, за да продължи да ръждясва, американскки ли беше?

Защото американците държат нашите с всякакви компромати, извиват им ръцете, дават им под масата за да кешират и самите те и си въртят далаверите на гърба на българският народ. По-показателна далавера от тази, здраве му кажи! Гърция взима Ф35 на същата цена на която ние взимаме Ф16. Това е като Левски да вземат Килиян Мбапе на същата цена, на която ЦСКА взимат Душан Влахович. За едната сделка се падат по 5 ракети на самолет, това как си го обясняваш по-точно? Какъв е изобщо смисъла от цялата сделка? Отбиване на номер пред НАТО? Или по-скоро яко кеширане от Тиквата и Просто Киро от джоба на българският данъкоплатец.

Кой е казал, че военна техника трябва да се продава все едно влизаш в мол и цените за всички да трябва да са равни? Да се правиш, че разбираш от геополитика и да твърдиш в същото време, че едва ли не всички държави трябва да получават едни и същи оферти за такива покупки е смешно. Ми ние не сме Гърция, която е член на НАТО от 73 години и е купувала сумати натовско оръжие. До сега явно са си заработили някакви отстъпки за лоялни клиенти.

Хубаво, че си признаваш, че не ги разбирате нещата.

Аз за пореден път ще напиша... Никога не съм вярвал, че ще се намери политическа партия у нас, която да върне ГЕРБ на бял кон. По-голямо политическо разочарование от "Продължаваме промяната" сигурно не е имало в цялата политическа история от 1989-а насам. Изключение май прави само СДС с боклуци като Костов и Фил Кенеди с ликвидирането на селското стопанство и бандитската приватизация, която извършиха. Тоя... Кирил Петков... няма нито едно логически издържано изказване от както е влязал в политиката. А за Лена, да не коментираме.

Чакай сега, да не си гласувал за ПП, че си разочарован от нещо?

Гост, прочети ми поста още 20 пъти, опитай се, да осмислиш написаното и пак задай въпрос. Вече така ще правя, че ми писна, да обяснявам нещо по 200 пъти на някой, който просто не умее, да чете с разбиране. Благодаря за вниманието.

Гост, прочети ми поста още 20 пъти, опитай се, да осмислиш написаното и пак задай въпрос. Вече така ще правя, че ми писна, да обяснявам нещо по 200 пъти на някой, който просто не умее, да чете с разбиране. Благодаря за вниманието.

Поста ти е манипулативен и неверен. Провери си данните.

Ясно, тролската тактика. Пиша ти с любезен отговор, а ти за да не затънеш в обяснения като пате в калчища просто 2 реда тролване.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Поста ти е манипулативен и неверен. Провери си данните.

Нещо друго освен да пишеш тотално безсмислени постове ще видим ли от теб?

преди 2 минути, Гoст написа:

Ясно, тролската тактика. Пиша ти с любезен отговор, а ти за да не затънеш в обяснения като пате в калчища просто 2 реда тролване.

Кво тролване, моя пост е изключително конкретен, но ти за пореден път не си разбрал какво се казва в него. Кво общо имат Грипените в цялата работа? Айде отговори ми на тоя въпрос? Кой е казал и че ще се продават Ф16-ките все едно било в мол? Очеизбождащо не притежаваш умението "четене с разбиране"...

току-що, communismatic написа:

Нещо друго освен да пишеш тотално безсмислени постове ще видим ли от теб?

Спри да постваш лъжлива информация.

България не е платила най-скъпо за бройка Ф16.

току-що, BANKATA написа:

Спри да постваш лъжлива информация.

България не е платила най-скъпо за бройка Ф16.

Не е, да. Излязло ни е мега евтино. До момента точно това се потвърди...

Пак пише колкото да не заспи. Обичайно за въпросният съфорумец.

преди 9 часа, communismatic написа:

Ама ти много държиш да ме цитираш. По принцип нямаше да ти отговарям, защото дискусия с теб не може да се води, понеже не отговаряш на въпроси, а вместо отговор получавам 3-4 нови въпроса, но ще направя изключение. Това е монолог от твоя страна.

И като няма да водим война с Турция, дай да сме от най-набутаната страна, а? 

Това, че няма да водим война с Турция (образно казано) го написах с идеята да проумеете защо ни трябват 16 изтребителя, а не 300 или 400. Капиш?

Ти осъзнаваш ли, че това са твоите и моите пари и нашите майкопродавци (ГЕРБ и ПП-ДБ) са захлебили яко от цялата сделка? Сериозно питам, дали го осъзнаваш, понеже до момента изобщо не личи, да го осъзнаваш. По-скоро ги защитаваш всячески, понеже си повече от пристрастен.
Никой никога не твърди, че ние сме важни за САЩ или за Русия. Естествено, че не сме. Но е абсолютен факт, че в момента страната ни е абсолютна американска к*рва, при това нископлатена. Сигурно е някаква мега случайност, че абсолютно всички търгове у нас се печелят все от американски компании!? И за Ф16-ките, и за Страйкърите, и за оборудването за АЕЦ-а... Да ти обясня ли защо е така, понеже е очеизбождащо, че не знаеш. Защото американците държат нашите с всякакви компромати, извиват им ръцете, дават им под масата за да кешират и самите те и си въртят далаверите на гърба на българският народ. По-показателна далавера от тази, здраве му кажи! Гърция взима Ф35 на същата цена на която ние взимаме Ф16. Това е като Левски да вземат Килиян Мбапе на същата цена, на която ЦСКА взимат Душан Влахович. За едната сделка се падат по 5 ракети на самолет, това как си го обясняваш по-точно? Какъв е изобщо смисъла от цялата сделка? Отбиване на номер пред НАТО? Или по-скоро яко кеширане от Тиквата и Просто Киро от джоба на българският данъкоплатец.

Човече, ти още ли не си разбрал, че не съм най-големия фен на краварите и винаги съм предпочитал Грипен пред F-16.

Покупката на първите самолети се гласува с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Тогава още нямаше ПП. При гласуването за вторите 8, ППДБ бяха разединени, Асен Василев беше против. Нормално, там не гласуват под строй. 

За пореден път, моето лично мнение е, че трябваше да вземем още първия път Грипен, но като сме поръчали F16, то втората партида е добре, че е от същите. Да обяснявам ли защо?

Мога ли да се обръщам към теб на копейка, явно се припознаваш и не те обижда?

За да си разочарован, трябва да си им вярвал и гласувал за тях. Гласувал си за СДС и после за ПП?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 44 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама ти много държиш да ме цитираш.

Ми, по принцип не държа, ама "дискусиите" с теб винаги са доста забавни. Долу-горе като с Джокович и Баалбек...

преди 44 минути, Gaming_Solutions написа:

По принцип нямаше да ти отговарям, защото дискусия с теб не може да се води, понеже не отговаряш на въпроси, а вместо отговор получавам 3-4 нови въпроса, но ще направя изключение.

Айде бе!? И на кой въпрос не съм ти отговорил?! На ония закачки на ниво първи клас, втори срок с "копейките" ли? 😆

преди 46 минути, Gaming_Solutions написа:

Човече, ти още ли не си разбрал, че не съм най-големия фен на краварите и винаги съм предпочитал Грипен пред F-16.

А ти май още не си разбрал, че тук няма никакво значение дали е Грипен или Ф16. Има значение единствено и само сделката, която е сключена. Хубаво е като пишеш "Май още не си разбрал", да вземеш малко и ти да четеш с разбиране. Благодаря за вниманието...

преди 48 минути, Gaming_Solutions написа:

Покупката на първите самолети се гласува с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Тогава още нямаше ПП. При гласуването за вторите 8, ППДБ бяха разединени, Асен Василев беше против. Нормално, там не гласуват под строй. 

Ъхъ... 😆
И за "Страйкърите" пак са били "разединени" и не "гласуват под строй", предполагам? И за оборудването за АЕЦ-а? 😆

Вярва си, обаче... 😆

преди 49 минути, Gaming_Solutions написа:

Мога ли да се обръщам към теб на копейка, явно се припознаваш и не те обижда?

Аз не се обиждам от това, че ме наричаш "копейка", ама не от самата дума, а защото точно ти ме наричаш така. Все едно да се обиждам от Баалбек...

преди 50 минути, Gaming_Solutions написа:

За да си разочарован, трябва да си им вярвал и гласувал за тях.

Що трябва да си гласувал за ПП, за да прозреш, че са политическо разочарование? Извинявай, ти като техен гласоподавател как намираш факта, че бяха създадени на антиГЕРБ основа, а направиха коалиция с ГЕРБ? Ако искаш, да започнем с това...

А ти май още не си разбрал, че тук няма никакво значение дали е Грипен или Ф16. Има значение единствено и само сделката, която е сключена. Хубаво е като пишеш "Май още не си разбрал", да вземеш малко и ти да четеш с разбиране. Благодаря за вниманието...

Ъхъ... 😆
И за "Страйкърите" пак са били "разединени" и не "гласуват под строй", предполагам? И за оборудването за АЕЦ-а? 😆

Как да няма значение дали е Грипен или Ф16 и в същото време само сделката имала значение. Ф16 е по-скъп самолет с по-скъпа поддръжка, сделката не е добра или можеше да е по-добра, и?

Не всяка сделка със САЩ през годините е била лоша (тука говорим за Ф16)  и моля те не излизай с това, че сме били със смъкнати гащи. А газа от руснята към Германия защо беше по-евтин от този, който ни пращаха на нас още преди да сме "неприятелска държава"

преди 6 минути, communismatic написа:

Аз не се обиждам от това, че ме наричаш "копейка", ама не от самата дума, а защото точно ти ме наричаш така. Все едно да се обиждам от Баалбек...

Що трябва да си гласувал за ПП, за да прозреш, че са политическо разочарование? Извинявай, ти като техен гласоподавател как намираш факта, че бяха създадени на антиГЕРБ основа, а направиха коалиция с ГЕРБ? Ако искаш, да започнем с това...

Ти не използва думата прозрение, а разочарование. За да си се разочаровал е трябвало да си им вярвал и гласувал за тях. Ти гласува ли за СДС и ПП?

Вижте какво

За да спре тоя безмислен спор проверете в уики какво значи "провалена държава"

Това е положението - вървим към Хаити с бодра крачка

Ей такава техника ни трябва

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ф16 е по-скъп самолет с по-скъпа поддръжка, сделката не е добра или можеше да е по-добра, и?

Ква поддръжка, кви пет лева? Взимаме Ф16 на цената на която Гърция взимат модерната Ф35. Дал съм най-подробно обяснение какви са сделките и с всички останали държави. Абсолютна далавера, пар екселанс. Ако не можеш, да отговориш, поне си кажи. В смисъл... видно е за абсолютно всички. Знам, че много те боли от тоя неприятен факт за твоите любимци от "Продължаваме промяната", ама... това е положението. По-лошото е, че още не си прозрял какви политически трупове са.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Не всяка сделка със САЩ през годините е била лоша (тука говорим за Ф16)  и моля те не излизай с това, че сме били със смъкнати гащи.

Кво?! 😆😆😆
Ти сериозно ли?! 😆😆😆

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

А газа от руснята към Германия защо беше по-евтин от този, който ни пращаха на нас още преди да сме "неприятелска държава"

Ми, защото такива договори са подписали нашите управляващи. Сега твоите любимци от "Продължаваме промяната" подписаха още по-изгодни... Нали? 😆

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти гласува ли за СДС и ПП?

Не, бе. Не съм гласувал, нито за едните, нито за другите. Пиша, че са "разочарование", понеже се появиха след протестите срещу Бойко от 2020-та, а накрая станаха част от "сглобката". Това не е ли политическо разочарование? Или? За теб е постижение, предполагам?
%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%9F%D0

Ква поддръжка, кви пет лева? Взимаме Ф16 на цената на която Гърция взимат модерната Ф35. Дал съм най-подробно обяснение какви са сделките и с всички останали държави. Абсолютна далавера, пар екселанс. Ако не можеш, да отговориш, поне си кажи. В смисъл... видно е за абсолютно всички. Знам, че много те боли от тоя неприятен факт за твоите любимци от "Продължаваме промяната", ама... това е положението. По-лошото е, че още не си прозрял какви политически трупове са.

Можеше ли ГЕРБ + ДПС +ВМРО да договорят по-ниска цена? Можеше

Можеше ли да изберат други самолети? Можеше

Къде намесваш ППДБ в сделка, която се е осъществила преди да съществуват ПП? 

Да отговоря на кое, колко пъти да казвам, че не съм бил за Ф16 когато се правеше първата сделка? Четене с разбиране?

И то не толкова в цената е проблема (нито сме ги взели най-скъпо, нито най-евтино разбира се), основния проблем е, че американците за пореден път показаха, че са склонни да изберат самовлюбен нарцистичен клоун, който според това дали ще се събуди със задника нагоре или обратното определя съдбите на милиони хора. В Украйна демонстрира нагледно как могат да изключват сателити и системите свой/чужд. Поради тази причина и беше свален един Ф16 от украинското ПВО. 

Ми, защото такива договори са подписали нашите управляващи. Сега твоите любимци от "Продължаваме промяната" подписаха още по-изгодни... Нали? 😆

Е да де, когато руснята ни еве виновни са нашите политици, толкоз. Ама аз не чувам да се пениш за газа, защо Русия така ни е евала гадно, само ако е от по-назапад ти излиза пяна на устата.

Аз лично съм за силна Европа с по-малко зависимости от САЩ и никакви такива от Русия. В този смисъл мисля, че именно ППДБ са партията, която защитава тези ценности, с всички лапсуси на Кирчо и като цяла неопитността на всички от ПП. 

Не, бе. Не съм гласувал, нито за едните, нито за другите. Пиша, че са "разочарование", понеже се появиха след протестите срещу Бойко от 2020-та, а накрая станаха част от "сглобката".

Абе аз знам, че не си гласувал нито за едните, нито за другите, провокирам те да си подбираш по-добре изразните средства, че ставаш за смях.

Цитат

Това не е ли политическо разочарование? Или?

За мен е политическо разочарование в смисъл, че суверена застави ППДБ няколко пъти ( по спомен 7) в условия да направи сглобка с ГЕРБ. Направиха, поставиха условията на масата за съдебната система и регулаторите, видя се че не става и така... Кое не е ясно?

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Къде намесваш ППДБ в сделка, която се е осъществила преди да съществуват ПП? 

Ти нормален ли си ве? Кой подписа договора за другите Ф16-ки, поръчани през 2022 г.? Бай Георги от Долно Камарци, предполагам? Или викаш... то щото първият договор е бил такъв, че другият е бил същият. Аха, ясно... Ми, Просто Киро що е решил, да взима и другите Ф16-ки за същата цена? А за Страйкърите? А за оборудването за АЕЦ Белене?

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Да отговоря на кое, колко пъти да казвам, че не съм бил за Ф16 когато се правеше първата сделка? Четене с разбиране?

Тоя още не е вдянал, майко мила... Потресаващо! Аз не казвам кой самолет е бил по-читав, казвам, че самата сделка е била набутвация. Взимаме стар модел самолет на цената на която гърците взимат нов, това имам предвид. Ти сериозно ли още не можеш, да ме разбереш!? Че и "четене с разбиране" ми пише... 😆

преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Поради тази причина и беше свален един Ф16 от украинското ПВО

Поради тази причина накараха Украйна да кажат така, че да му пазят ореола...

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:

Е да де, когато руснята ни еве виновни са нашите политици, толкоз.

Ми, специално в купуването на американските танкери с втечнен газ и набиването на средният пръст на "Газпром" и Русия, кой е виновен? Не е ли Просто Киро виновен? Или верно ще е бай Георги от Долно Камарци?

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз лично съм за силна Европа с по-малко зависимости от САЩ и никакви такива от Русия.

Мхм. И? Откъде Европа да купува евтин газ и петрол? Дай някаква идея... Изгарям от любопитство.

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Абе аз знам, че не си гласувал нито за едните, нито за другите, провокирам те да си подбираш по-добре изразните средства, че ставаш за смях.

За смях е видно за всеки, кой става. Всеки случай не съм и аз.

преди 15 минути, Gaming_Solutions написа:

Кое не е ясно?

Не е ясно как Тиквата и Шиши бяха лоши, после станаха много добри, после пак станаха лоши и т.н. Примерно... Кирчо твърди, че с Дебелия не са поддържали никаква кореспонденция, при което Шиши изкарва чатовете на Умно Киро и Дянков, в който ги нарича "Кики" и "Ники". Това също е доста НЕясно... Принципно, така правят всички политически трупове от 1989-а насам. Справка - Патриотите, АТАКА, Марешки, Реформаторският блок и прочее ГЕРБерски патерички.

В смисъл... не знам, дали осъзнаваш, за каква политическа трагикомедия гласуваш, ама...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.