Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 38 минути, Sliderum2 написа:

Колеги, дайте да променим името на темата на един самолет геройски умрял и превърнат в паметник на краварското качество и няколко чертежа, които са още на хартия.

Мога да променя заглавието на темата, но НЯМА да го направя!!!

Няма да го направя защото самолетите са 16 броя и в момента в САЩ ги произвеждат. До края на годината трябва в България да има осем от тях! 

Също така в щатите в момента се обучават пилоти за тези самолети, така че колкото и да ви е яд, тези пилоти ще се завърнат в България. Те ще пилотират самолетите.... 

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 47 минути, Staff. написа:

Няма да го направя защото самолетите са 16 броя и в момента в САЩ ги произвеждат.

Това изречение ме изумява. Няма как да са, след като не са готови. Не се произвеждат, а се ремонтират някакви гробници. Дали е в момента. Хахаха.

На мен много ми е чудно какви са тия нови самолети, които са с пробит резервоар!? А Джокович продължава да изумява всеки път...

Сега да обясня

нека се абстрахираме от Джоката.

Съществува заявка за "реактивен тренировъчен самолет за съхранение на полетни навици" 

Понеже не може да се харчат по 4-5 тона нафта на час (120 часа за всеки пилот) трябват поне 4 реактивни тренера за пилотите

Такива са М346 на Леонардо, Т-7А на Боинг или Т-50 на KAI

Предстои едно изваждане още от 400-500 милиона$ 

Като си знам политиците - нема да стане и РАдев ще е виновен 

PP
  Бритите известно време пробаваха да ползват лизингован стар грипен Д за такива цели - ама се отказаха 

Скъпо било

На самолетът пешеходец, небето му е криво.

Цитат

На самолетът пешеходец, небето му е криво.

Имаме си самолет. Чакаме втори. Надяваме се вторият да се случи женски, самолетите да се харесат, да загнездят и да си измътят малки самолетчета. Ние ще се грижим за тях, докато станат големи и силни. Тайно стискаме палци да не ни изпратят втори мъжки самолет, че тогава ще си останем само с едната модерна любов и без наследство. Чакаме и се надяваме.

Извинете! Шегувам се. Сега сериозно!

Самолетът, който живее по нашите летища, е крайно време да влезе в червената книга на самолетите…

Ето… Пак се шегувам! Добре, че ме познавате и не ми се връзвате.

Така нареченият самолет не е сертифициран да лети в неоторизирано небе. Трябва веднага да се назначи фирма, която да направи експертна оценка и да издаде документ. Защото това нашето не е небе, а тотална кочина. В него могат да летят какви ли не неща. Дори детски хвърчила могат да летят. Това обърква фините уреди на съвременната техника и тя излиза от строя. За по-неуките давам пример – все едно с микроскоп да режеш лук. На ситно, при това.

Пак не издържах и продължих с шегите. Такъв съм си аз, неиздържлив.

Всъщност ние имаме самолет, който не е самолет, а знак за принадлежност. Искаме от него да лети, но не разбираме, че той има други функции. Този летателен апарат прилича на онези знаци, които древните римляни са слагали по вратовете на клетниците, уловени по полетата на Галия и докарани в Рим да дадат рестарт на икономиката. Тези медали са били железни и са показвали кой на кого е собственик. Тогавашният съвременен свят не е допускал да се шляят роби без собственици по улиците на древния град. И днес с малките, пък и не толкова малките държави е същото. Не може да ги има без да се знае на кого са. Само че днес е много трудоемко, пък и нецивилизовано да гониш хората по улиците и да им слагаш нашийници. Затова ги хващаш за ушите да си купят един прескъп самолет и той да показва на кого принадлежат. Затова не очаквайте по някакви паради тази авиационна страхотия да лети. Достатъчно е да съществува там някъде и ние никога да не забравяме своето място. Имаме си самолет – принадлежим.

Това достатъчно сериозно ли беше?

преди 6 часа, communismatic написа:

На мен много ми е чудно какви са тия нови самолети, които са с пробит резервоар!? А Джокович продължава да изумява всеки път...

И как с пробит резервоар прелетя един океан и цяла Европа по ширина? Ай, кат' пишете първо мислете! Не скачайте първосигнално на клавиЕтурите/брсалките. 

на 6.05.2025 г. в 6:55, Staff. написа:

В България пристигна първият самолет F 16 blok 70. Вицепрезидента на компанията производител Локхийд-Мартин съобщи в интервю, че нашият самолет не може да извършва полети временно защото има "малък теч на гориво" - каквото и да значи това.

Дзверо говори за теч на гориво. 🙂

преди 2 часа, nikssi написа:

Дзверо говори за теч на гориво. 🙂

Малък теч на гориво, който се ремонтира със смяна на компютъра? Чиято платка, ще я доставят чак от сащ.

Напиши го още веднъж и ще е за първи път...
Как смяташ се регулира подаване на гориво? В карбуратора? Нормално е да се регулира с компютър. И е нормално резервната част да се чака от Щатите. А това, че ще дойде някога едва ли е така. В първия граждански Боинг за България "ще я метнат"...

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Малък теч на гориво, който се ремонтира със смяна на компютъра?

А с какво да се ремонтира, бе комуне смотано? Това да не ти е жигули!? Отдавна, дори в серийните съвременни автомобили, всичко минава през ECU

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

иято платка, ще я доставят чак от сащ.

Ами в рассия няма - така, че ще се достави от USA! И то само при условие, че Локхийд решат да доставят и инсталират съответния модул

преди 12 часа, Sliderum2 написа:

Колеги, дайте да променим името на темата на един самолет геройски умрял и превърнат в паметник на краварското качество и няколко чертежа, които са още на хартия.

предлагам ф16 да се сложи на мястото на   паметника на съветската армия 

преди 12 часа, Staff. написа:

Също така в щатите в момента се обучават пилоти за тези самолети, така че колкото и да ви е яд, тези пилоти ще се завърнат в България. Те ще пилотират самолетите.... 

не съм видял някъде обява за работа  пилот на ф16 

имало ли е конкурс ?

обикновено за държавна работа се обявява конкурс 

нямаме пилоти на самолет няма  и да имаме 

живеем във фалшива държава 

преди 9 часа, nikolov2020 написа:

Като си знам политиците - нема да стане и РАдев ще е виновен 

радев е фалшив  герой

видяхме  му проекта кирчо и кокорчо как се провали с гръм и трясък

трябва и  корнелия да се  хване за  ушите и да пита КОЙ и предложи радев

забравихме кабинета орешарски-

бсп-дпс и белия автобус

преди 9 минути, Banesc написа:

предлагам ф16 да се сложи на мястото на   паметника на съветската армия 

не съм видял някъде обява за работа  пилот на ф16 

имало ли е конкурс ?

обикновено за държавна работа се обявява конкурс 

нямаме пилоти на самолет няма  и да имаме 

живеем във фалшива държава 

Първите 4-ма военни пилоти от бг заминаха на обучение за полети с Ф16, заминаха за САЩ още 2020 г. В момента вече има 1 пилот от ВВС със сертификат. Обучението е на няколко етапа и е около 4 години. 

Конкурс????? Това да не ти е магазин за хранителни стоки! Тези хора са на служба от години - какъв конкурс? За какво?

преди 7 минути, teo-glavata написа:

Първите 4-ма военни пилоти от бг заминаха на обучение за полети с Ф16, заминаха за САЩ още 2020 г. В момента вече има 1 пилот от ВВС със сертификат. Обучението е на няколко етапа и е около 4 години. 

Конкурс????? Това да не ти е магазин за хранителни стоки! Тези хора са на служба от години - какъв конкурс? За какво?

За каикво ще се готвят - за световното по компютърни игри и симулации, намазаха ли джойстика с греССС?😁

преди 23 минути, teo-glavata написа:

Какъв е тоя самолет че 5 години не могат да се научат да го карат?

преди 38 минути, teo-glavata написа:

Това да не ти е магазин за хранителни стоки! Тези хора са на служба от години - какъв конкурс? За какво?

няма такова нещо на служба от години

трябва да минат тест за физ издържливост  военните се пенсионират на 45 години

сигурно са пратили дъртаци на по 40 г и  сега като се върнат ще се пенсионират и ще праят други преди пенсия  и   да се изучат  на ф16  така или иначе няма да летят 

преди 1 час, цър-вул написа:

Напиши го още веднъж и ще е за първи път...
Как смяташ се регулира подаване на гориво? В карбуратора? Нормално е да се регулира с компютър. И е нормално резервната част да се чака от Щатите. А това, че ще дойде някога едва ли е така. В първия граждански Боинг за България "ще я метнат"...

Чай ся. Съвсем се обърках. Нали уж шпиони копирали софтуера и оттам проблема? 🤡 Плякарниците поеха тая метла.

Че ще го оправят бързо е ясно, че може да има проблем също е ясно. Ама тия техните шпионски игрички ми идат в повече и затова ги будалкам.

на 7.05.2025 г. в 8:01, nikolov2020 написа:

Украйна е смачкана бе малокнижник.

Да беше прочел сутрешните новини преди да се излагаш. 

Пп

Какво съм седнал да споря с радиоточка

ми то ти си радиоточката. Украйна била смачкана.. бла бла бла :) :)

преди 1 минута, miro20 написа:

ми то ти си радиоточката. Украйна била смачкана.. бла бла бла :) :)

уеднаквихме ли си самолетите със стандартите на нато -свой -чужд :giggle1:

преди 8 минути, nikssi написа:

Чай ся. Съвсем се обърках. Нали уж шпиони копирали софтуера и оттам проблема? 🤡 Плякарниците поеха тая метла.

Че ще го оправят бързо е ясно, че може да има проблем също е ясно. Ама тия техните шпионски игрички ми идат в повече и затова ги будалкам.

ми то заигравката започна с малоумника пРезилдент , който гузно не бе на приемането. но с удоволствие  раздуха скандала от мухата слон . И после зарева .. ау .. някои политикани обвиняват  в предатлство , бла бла бла... :)

Себе си ли обвинява, кой ?

:)

току-що, Banesc написа:

уеднаквихме ли си самолетите със стандартите на нато -свой -чужд :giggle1:

От години в тази тема винаги съм се чудел точно това. От кога сме в НАТО , а още нямаме система свой-чужд.

копейките мисля трябва да сте доволни че се прави всичко възможно това да си остане така.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

на 8.04.2025 г. в 16:06, miro20 написа:

Цомчо гледа наакан. :) :) 

Иначе вече свикнахме по абсолютно всяка тема да се търси на първо място негатива, конспирацията, фейковете и тоталните лъжи от стандартните антибългарски тролове и копейки . 

Няма тема която да не завъртят с фейк пропаганда на първо място . 

От колко години сме в НАТО и най сетне имаме самолет пос тандартите на НАТО , най сетне със система свой-чужд в която сме "свои" . 

Браво .

Иначе ми направи впечатление отсъствието на Главнокомандващия Зелен Чорап.  Емблематично отсъствие на историческа за нашите ВВС ,дата.

наведена държава сме заради точно такива глупости които ръсиш.

Нито са завишени, нито има проблем със сроковете.

В тези междудържавни поръчки нещата са канализирани,цените ясни ,  американската фирма бе доста натоварена с над 130 самолета ако не се лъжа, десетки държави също чакаха реда си и си ги получаваха както нас.

:laughing5:

току-що, Banesc написа:

:laughing5:

преди 3 минути, miro20 написа:

От години в тази тема винаги съм се чудел точно това. От кога сме в НАТО , а още нямаме система свой-чужд.

копейките мисля трябва да сте доволни че се прави всичко възможно това да си остане така.

И ?

доволни ли сте другари национални предатели ?

:) 

преди 1 минута, Banesc написа:

От колко години сме в НАТО и най сетне имаме самолет пос тандартите на НАТО , най сетне със система свой-чужд в която сме "свои" . 

Браво .

току-що, miro20 написа:

И ?

доволни ли сте другари национални предатели ?

аз ли  поръчах дефектните самолети или  боко за да се  откупи и да не го вкарат в списъка магнитски 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.